Dop för Baby Tilda

Idag har vi varit på dop. Första gången vi varit på dop en torsdag sådär mitt i veckan men Tilda har halva sin släkt på Irland och för att dem skulle kunna vara med så fick det bli såhär. Jag tyckte det var en mysig mittiveckan sak! Jag fick ha hela familjen hemma en extra dag =)
 
Vi startade dagen vid 8.00. Jag hade sån huvudvärk (som vanligt) men efter lite piller så var det hanterbart. Käkade stor frukost och sen begav vi oss på jakt efter en madrass till lilla sängen som står i vårt sovrum där bebisen ska sova den första tiden. Vi hittade en!
 
Köpte en tröja till moi lite sådär hastigt för jag plötsligt insåg att det var dags för större t-shirts. Har inte köpt en enda Mammatröja, bara byxor. Idag var ingen undantag, denna tröjan kommer från KappAhls dam avdelning.
 
 
Frän va? haha. 
 
Dopet hölls på engelska så jag trodde att barnen skulle tappa modet och bli rastlösa men dem satt fint hela ceremonin och tyckte det var mycket intressant. När Tilda fick dopvatten över huvudet fick alla stå runt dopfunten och så skvätte Prästen lite vatten på alla barnen. =)
 
Sen blev det fika hemma hos grannarna, jag blev akutdålig helt plötsigt och fick gå in och lägga mig en stund men gick tillbaka lagom tills middagen serverades. Nu sover barn och Man. Skönt! jag har precis betalt tråkiga räkningar och ska ta ett glas läsk nu.
 
Min snygga kille i sina nya converse som the godfather plockade med sig från Amerikat i höstas. Parkasen är från H&M. ÄLSKAR den!!! fan vad den är snygg!!! jeans och hans nya piké undertill är också från H&M.
 
 (klicka på bilden) Julie har på sig sin fina vårkappa från H&M, mössa från Åhlens med Pippi långstrump på. Converse från New York och undetill har hon en ny svinsöt klänning från H&M..färgmatchat med Jamie´s piké såklart!!
 
 (klicka på bilden) Sitter spända i kyrkan!
 
Mojjan! väldigt imponerad över att mitt smink klarade av att täcka de enorma poatissäckarna under ögonen!
 
Nu ska jag väcka en trött Man.
 
Puss

Dejt!

Igår hade vi en spontandejt, jag och the Love of my life. Lite snabbt bestämde han att vi skulle gå på hockey. Jag är inte sen när jag får en chans att komma utanför denna lägenheten. Fina grannen Nelly kom in och satt hos kidsen när dem sov. Hon är så himla duktig med Kidsen och dem älskar henne. Kan inte blir bättre =)
 
Det var sista hemmamatchen för Mif och tyvärr räckte det inte hela vägen. Nya tag nästa säsong.
Jag och A satt och pratade om skyddsnäten som finns bakom målburarna och kom fram till att det var en bra uppfinning för en puck vill man inte ha i huvudet.
 
Tror ni inte en puck åker över nätet och slår i en vägg och landar i A´s hand hahahaha. Det sjukaste jag sett.
Måste betytt något bra =)
 
 
 
Nu har jag precis klippt honom inför dopet vi är bjudna till imorrn. A tog ut en ledig dag och barnen är lediga från förskolan. Riktigt mysigt med en fri dag mitt i veckan och ännu mysigare att gå på dop mitt i veckan.
 
ikväll är det Greys anatomy. tjohoo!
 
Puss!

Ballerinaskor om Julia själv får bestämma

Gjorde en liten beställning från H&M förra månaden och Julia fick vara med lite och bestämma färg och sådär. Hon fastnade för ett par ballerinaskor och det fanns i massvis med olika färger ...
 
 
Dessa valde hon!
Jag älskar färgen. Problemet är att hennes garderob mest består av marinblått, vitt och rött. Så nästa shoppingrunda får innehålla lite mer pastelliga färger. 
Var inne på H&M igår och blev helt paff så mycket fina vår och sommarkläder dem fått in till tjejer!! 
Har bojkottat h&M ett tag för det varit så tråkigt utbud till barnen men nu jäklar har dem hittat rätt. Ska bara vinna 1 miljon först sen ska jag shoppa loss haha.
 
Fan nu blev jag shoppingsugen. Tur jag inte kan ta mig ut från lägenheten vissa dagar, det hade blivit dyrt.
 
Nu längtar Jullan iallafall tills hon får använda sina nya skor. Kan ju redan nu gissa att den guldiga fronten lär slitas upp direkt. 
 
Puss!

Vecka 31

 
 
Bebis:
 
Bebisen är ca 43 cm lång och väger ca 1800g. Barnet behöver inprincip bara gå upp i vikt nu. Alla organ är på slutspurten att utvecklas klart. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnet har nu oftare ögonen öppna när det är vaket och aktivt och stänger ögonen när det är passivt och sover. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer. Bebisen kan nu fixera blicken ser bättre skillnad på mörkt och ljust.
 
Mamma:
 
Livmodern börjar närma sig revbenens nedre kant och många känner att de blir tyngre. Kroppen förbereder sig på förlossningen och på den kommande tiden som förälder. Du kanske sover sämre och vaknar oftare och har svårt att koncentrera dig. Nu kan tröttheten du känt av i början av graviditeten komma tillbaka. Dags att sakta ner tempot lite.
 
Mina egna tankar:
 
Inleder vecka 31 med fortsatt huvudvärk, illamående och bäckensmärtor. Det sistnämna är jag van vid nu men blir ändå lika förbannad på skiten. Har börjat samla på mig vätska. Det märks inte bara på händer, fötter, ben och ansikte utan också på vågen. 1,5kg upp den förra veckan. Precis som med Jamie och Julia. Det oroar mig att blodtrycket börjat stiga och att flödet försämrats i mina kärl. Jag kommer ihåg hur dåligt jag mådde med Jamie och Julia och trots att allt verkar peka på en ny havandeskapsförgiftning så lever jag ÄNNU på hoppet!! 
Huvudvärken och illamåendet skulle jag verkligen vilja bli av med men jag inser att det är här för att stanna. Svullnaden skulle jag också väldigt gärna velat slippa.
Annars då?! jo lillebror är vaken mestadels av dygnet vilket oroar mig ahahha. kommer vi någonsin få sova när han kommer ut till oss? =) Det är skönt att han är aktiv, jag behöver inte oroa mig att han inte skulle må bra. Vi ska börja på vår checklista, där är lite grejjer som måste inhandlas och sen så ska det tvättas sängkläder och ja det finns en del. Jag skulle helst velat få iordning barnens rum innan Lillebror tittar ut. Vi får se vad vi orkar med.
Jag har nu gått upp 12,7 kg. Det är en enorm ökning och ja det syns somsagt.
Idag har vi gjort 75,4% av graviditeten. 211 dagar av 280. Endast återstår ynka 69 dagar. 
Även om jag längtar efter Bebisen så har jag börjat känna att vi inte har så bråttom. Innan räknade jag ner dagarna men nu har jag funnit något inre lugn och jag försöker njuta de sista månaderna som han ligger i min mage för jag har insett att barnen växer alldeles för fort utanför magen!
 
Puss

8 Sanningar om mig

Fick en utmaning av Amanda där jag skulle skriva 8 sanningar om mig själv. Några av Amandas sanningar är ju mina sanningar!!
 
* Jag är Pepsi Max beroende.Kan dricka en hel flaska om dagen. Jag vet det är ILLA!
 
* Jag äter godis varje dag, kan finnas få undatag.
 
* Barnvagnsberoende. Har ägt 22 vagnar men har bara 2 barn. Jag kan gå i barnvagnsbutiker i flera timmar för att känna och klämma. ( inflikar som Amanda att mitt barnvagnsberoende började i smååldern då jag bytte dockvagnar oftare än underkläder. Hade alldeles för många och min Mamma tog mig tilloch med ledigt från skolan en dag för att åka och köpa en ny dockvagn) Jag lekte med dockor alldeles för länge.
 
* Jag fick jobb som Au-pair i London året jag skulle ta studenten men tackade nä i sista sekund. När Jamie var två månader fick jag ett erbjudande om att bli Au-pair i USA till en jättetrevlig familj i soliga Florida. Lite försent dock.
 
* Jag duschar mitt hår en gång i veckan och borstar ALDRIG det!
 
* Jag är perfektionist när det kommer till tvättning av kläder. Jag drar i alla sömmar i alla plagg även strumpor och underkläder, det tar en jävla tid. Ingen annan får tvätta i detta hushållet.
 
* Jag luktar på nästan allt! många ggr om dagen sniffar jag på mina fingertoppar av någon konstig anledning.
 
* Jag är typ döv och ofta när folk pratar med mig och jag inte hör så låtsas jag att jag har hört för jag vågar inte säga Va för många ggr haha. (döv = vaxproppar)
 

Skickar utmaningen vidare till Sussi
Puss
.

Barnmorskebesök vecka 30 & Akupunktur

God förmiddag!
Har haft en riktigt jobbig gårkväll och natt och ännu värre imorse.
Fick bra med nålar idag och hon satte 4 st i huvudet på mig för min huvudvärk och jag tror nog att det har hjälpt en aning. Nu bara längtar ajg efter att effekten ska yttra sig på fogarna också. Håller alla tummar och tår.
 
Mitt Blodtryck var ännu mer förhöjt idag 145/85. 
Har legat stadigt på 120/60 i många veckor men nu har bltr höjts varje vecka. Med tanke på min 2:a på flödet till moderkakan samt huvudvärk och illamående och svullnad så blir det en extrainsatt blodtryckskontroll på fredag.
 
Ingen äggvita i urinen i allafall och det känns skitbra!! 
Jag får rysningar i kroppen när jag tänker tillbaka på mina två andra graviditeter. Det började exakt likadant. Jag hoppas verkligen inte att det blir något av detta..jag vill inte åka in och ut för bltr kontroller var och varannan dag. Jag orkar inte med den oron.
 
Jag lever på hoppet och hoppas att blodtrycket ligger fint på fredag och inte har skenat iväg.
Nu ska jag bädda ner mig i soffan. 
 
 
Puss!!

Måndag kväll

Har precis nattat kidsen,..blev lite senare idag än vanligt. 
Till barnens stora glädje åt vi varma mackor i ugn till middag och till det blev det nyponsoppa och chokladdricka. Hur lyxigt är inte det? väldigt lyxigt enligt barnen Mårtensson =)
 
Själv känner jag mig helt off, känner mig liksom sjuk men är inte sjuk. Jättetrött och huvudvärken ger inte med sig. Jag fick t om ta en illamåendetablett mot mitt illamående nu precis. Då är det illa haha.
 
Imorrn har jag tid hos barnmorskan för akupunktur och bltr och urinkontroll. Nästa vecka igen är det ett "riktigt" besök så att säga då vi mäter magen och sånt. Ser fram emot akupunkturen och hoppas den tar bra så jag kan få sova lite om nätterna. Det börjar bli helt omöjligt att sminka över påsarna under ögonen.
 
Lillebror han är igång som vanligt. Han känns och han märks dygnet runt. Jag märker att han reagerar på barnen när dem tjoar och när dem pratar med honom. Just nu sitter jag och trycker in hans rumpa som han envisas med att trycka ut till bristningsgränsen. Märkligt det där att det faktiskt ligger en liten människa i min kropp!
 
Jamie och Julia går det ingen nöd på, dem är rätt nöjda med livet men Julia är ingen rolig morgon människa. Gör man en liten minisak som inte hon vill eller tycker ja då jäääääävla blir det liv i luckan. Hoppas hon kommit ur den fasen när bebisen kommer. Mycket bråk blir det.
Dem har blivit så stora. Jamie leker med dagis kompisar på helger och Julia hon somnar utan ett ljud om nappen nu för tiden. Hon frågar inte ens om den. SKönt!
 
Mina stora små barn ska bli ännu större. Dem kommer blir världens bästa storebror och storasyster till Lillebror.
Nä nu ska jag passa på att umgås med min finfina man innan han beger sig för att spela hockey. När han går ska jag hugga in på lite chokladpudding och salta kex ;)
 
Dagens mage vecka 29+5..
 
Jag kan än skymta tårna men det inte länge till haha.
 
Puss på er!

Ute Lunch

Tog mig ut idag, skönt! har sovit såååå dåligt och kroppen är helt ur balans. Inte bara fogarna som gör ont nu. Nä huvudvärk och Illamående för 5:e dagen i rad. Inget kul.
 
Mimmi kom och hämtade mig med sina bauta mage. Tog en lunch i stan. Jag låtsades vara lite nyttig och åt en kyckling sallad. 
 
Nu ska jag vila vila vila vila.... känner mig mer död än levande =(.
 
Kul inlägg va?!?
 
 
Puss

Ralph Lauren Fynd

Jag är en sucker för märket. Jag är lite sur över att jag inte känner någon USA som skulle kunna skicka massa fint till mig då dem inte fraktar till Sverige för ojj vad mycket billigare det är i Amerikat!
 
När Jamie var bebis hade han något enstaka plagg från Ralph Lauren och Julia hade jättefina klänningar och Lillebror får inte ha det sämre så ett par plagg har fått flytta in i hans garderob såklart! 
 
Senast igår fyndade jag en filt jag till honom för ja han behövde verkligen en filt ;)... och så fick det bli ett par supersöta skor från Replay också. 
 
 
Ja eftersom det var 50% så kunde jag bara inte motstå att köpa ett par skor till mig också.. för ett par vårskor behöver jag. Så nu kan hela familjen matcha snyggt...
 
 
 
Puss
 

Finbesök

Denna veckan slutade bra!
Igår hade jag min syster på besök,.. och idag hade jag Sandra och Tilda här.
Dagarna går så mycket fortare när folk vill umgås med mig hahaha.
 
Blev en liten runda i byn för att få Tilda att sova. Postade lite tradera paket och köpte fredagsgodis på Hemmakväll. Såååå gott.
 
Tog en snabbis inne på Lindex och kom hem med denna till Jullan 
 
 
Och ett par mjukisbyxor till Lillebror!
 
Puss
 
 

Joolz Day och dagens mage

Är nog kär i min vagn!
Vår Joolz Day med svart chassi verkar passa oss riktigt bra.. hoppas nu jag kommer vara nöjd med den när Lillebror anländer. Annars får vi ju köpa en annan såklart ;) hahahha
 
 
Den står så fint inne på Lillebrors rum och bara väntar på att få bli körd. Är riktigt nöjd över att vi valde mörkgrå istället för helsvart. Blir ett annat liv i vagnen =)
 
 
Jag måste verkligen putsa spegeln i hallen. =)
 
Ja ni ser magen..vecka 29+1 (30)..den växer och gror och Lillebror är lika vild som vanligt!
 
Puss

Dag 4 utan napp på natten

Måste ju berätta om framstegen. Jag tog de två första kvällarna och nätterna med Julia då hon var riktigt lessen. Tredje kvällen och natten fick A. Tror ni inte hon somnar som en pärla, vaknar vid 22, går på toaletten och lägger sig i sin egen säng utan ett ljud!! Han fick ta natten inatt också, samma där, hon kom in till oss vid 23.00 och sov gott hela natten. 
 
MEN vi har djävulen på besök varje morgon. Från det att hon vaknar tills hon lämnas på förskolan är hon som förbytt!! hon är helt galen, arg och ledsen på allt! Imorse ville hon ha bananyoggi hemma fastän hon älskar att äta frukost på förskolan. Sen var det fel trosor jag hade tagit fram och så satt vantarna milimeter fel osv osv...
 
MEN hon har inte frågat efter nappen de två senaste kvällarna och hon är verkligen jätteduktig. Stolt är hon också=)
 
 
Puss

Blodflödeskontroll

För 4 veckor sen gjorde jag samma kontroll och fick inga avvikelser. Alla blodkärl levererade jättebra!
Denna gången hade jag motstånd. Och fick en 2:a av 4:a. Det betyder att jag löper större risk för högt blodtryck och havandeskapsförgiftning. En 2:a är helt okej och det är mina blodkärl som inte riktigt håller måttet. Bebisen får jättefint med syre och näring via navelsträngen så det känns jättebra!
 
Mitt blodtryck låg idag på 130/80 men ingen protein i urinet. Också bra!
 
Jag  var väldigt hoppfull efter förra blodflödesmätningen då inga förträngningar fanns men nu känns det lite som att vi är tillbaka på ruta ett med ovissheten. Jag vill verkligen inte utveckla havandeskapsförgitning igen. Enligt doktorn så trodde han att jag skulle slippa det men med tanke på min historia så var det 50/50. Han vill inte riskera något och jag fick tid till ny flödesmätning den 18 mars samt tid hos läkaren efteråt. Efter den mätningen kommer jag övervakas mer ofta på Spec. då är jag i vecka 33+5.  Känns tryggt att dem har koll på mig!
 
Fick tjuvkika på bebisen också och fick två bilder på Lillebrors ansikte också.
 
 
Puss

Vecka 30

 
 
Bebis:
 
Bebisen väger ca 1600g och är ca 41 cm lång. Det fjunet som skyddat bebisen börjar nu trilla av. Barnet lppnar och stänger ögonlocken. lungorna, muskler och hjärnan fortsätter sin utveckling och skelettet hårdnar. En del barn börjar vända sig med huvudet neråt nu men än finns det plats att vända sig och det är inte förrens närmre vecka 36 smo bebisen bör ha bestämt sig på vilket håll han ska lägga sig =).
 
Mamma:
 
All extra vikt som du bär upp påverkar din rygg. Tänk på hållningen. Dina lungor tar upp ca 20% mer syre vilket kan göra dig mer andfådd. Barnet växer mycket nu och det är viktigt att äta bra mellanmål under dagen. Illamåendet kan börja komma tillbaka nu då hormonpåslaget ökar ännu lite mer.
 
Mina tankar:
 
Vecka 30 är ett viktigt delmål för mig. Jag har haft vecka 12, RutinUl, vecka 20, vecka 25 och vecka 30 som delmål och nästa delmål är såklart vecka 35. Det är lättare att ta 5 veckor i taget än 9 månader haha.
Jag har börjat må illa, och har blivit väldigt mycket tröttare igen om det ens är möjligt. Jag växer på alla håll och kanter och jag märker att bebisen har en tillväxtperiod för herregud vad JAG är hungrig och vad stor HAN är. Jag känner minsta rörelse och då har jag moderkakan i framvägg. Han rör sig väldigt mycket, dygnet runt. Jag hoppas verkligen att bebisen inte är så här vaken utanför magen haha. Foglossningen blir värre och värre och jag känner att akupunkturen inte tar lika bra längre. Vissa dagar när det gör som mest ont känner jag en enorm hopplöshet. En känsla jag aldrig tidigare känt. Läskigt. Men det är inte så konstigt att jag blir knäpp när jag går hemma och har gjort det i 20 veckor liksom. 
Vågen visar +1 lg idag! vilket motsvarar en total viktuppgång på 11,4kg än sålänge inte konstigt med tanke på att jag äter som en häst. Eller nä det gör jag inte men jag äter många små portioner.
Lillebror tar stor plats imagen och han har nog ändrat läge igen. Förra veckan kände jag att han lagt sig väldigt bekvämt. Jag kunde andas bättre och hans sparkar kändes på bra ställen och magen hade även fått ny form. Nu ligger han nog lite på sniskan och jag k'änner hoonom långt upp i revbenen. Han är riktigt stark. Magen har fått en ny form igen och jag tycker jag ser så stor och klumpig ut.
Känner att lite mama tröjor borde köpas för jag kommer snart inte i mina egna haha.
 
Nu börjar nedräkningen på riktigt och det är dags att ta tag i de där checklistorna. Det finns en hel del att göra innan Lillebror får komma!
 
Idag har vi gjort 72,9% av graviditeten. 204 dagar av 280. 76 dagar återstår till beräknad födelse!
Det tickar neråt. Sakta men säkert.
 
Puss

Akupunktur nr ??

Hade ett bra möte hos Barnmorskan idag. Hon hade en ssk student med sig,. denna gången en kille. Förra gången vart det en tjej. Tycker det är så roligt när dem är med, han skulle ta mitt blodtryck och pumpade upp till över 200!! och det tog lååååååång tid innan han fick släppt ut luften. Min arm var helt död efteråt haha. Blodtryck och Urin var fint iallafall!
 
Fick 11! nålar idag. Slapp ligga på britsen idag, skönt. Vi pratade mycket om mina känslor nu,.. jag berättade att jag börjar känna mig så nere och så sa hon att om det blev värre så skulle hon skicka in mig så jag fick prata med någon läkare och se om jag skulle må bättre av att gå på lite samtalsterapi. Asså jag menar, det får ju inte gå så långt. I fredags var jag riktigt nere och jag hoppas att jag slipper det!! kommer göra allt för att inte sjunka ner under isen som Barnmorskan uttryckte det haha.
 
Nä så farligt är det inte, men det kändes skönt att berätta för henne att jag känt mig tom och nere. Det kan ju vända så snabbt. Jag vill absolut inte drabbas av någon förlossningsdepression och sånt. Jag är iallafall duktig med att inet hålla inne med mina känslor allt för länge, tror det kan blli farligt om man håller allt för sig själv.
 
Jag tycker att det känns lite lättare nu när jag pratat med barnmorskan och fått lite Pepp och goda råd och bra ord.
 
Kan ni ens fatta att vi entrar vecka 30 imorrn!! det är liksom nedräkning på riktigt. Jag är så nyfiken på Lillebror!
 
Nu ska jag vila så att Akupunkturen ger en bra effekt!! imorrn är detdags för Flödesultraljud och läkarbesök på KK.
 
Lejter gejtor!
 
Puss

Zombie

Jag vill inte ens berätta hur natten var med Julia men jag känner att det är bra att ha det nerskrivet. =)
 
Hon började direkt efter tandborstningen som vanligt att fråga efter nappen och började såhär fejkgråta lite. Sen började hon fatta att SHIT det finns ju ingen napp på riktigt och blev jätteledsen. Det skulle varit A´s tur igår med nattning och tröstning men Julia totalvägraade honom så jag la mig hos henne och nattningen gick snabbt och smidigt. Hon vaknde däremot kl 23.00 och vart jätteledsen och jag provade att hålla om henn i vår säng, sitta upp med henne och allt möjligt men hon var såååååå trött och så ledsen. Om hon somnade så vaknade hon någon minut senare och var lika ledsen.
 
Tillslut fick jag ngo när hon skrik/gråtit i en timme. Då gick vi upp och la oss i soffan. Hon verkade tycka det var okej men efter ca 20 minuter vart hon ledsen igen. HÄR var jag nära på att ge upp. En Jättetrött Julia som bara vill ha sin napp. Förstå vad hon saknar den. Stackare!! En stund senare slutade hon att gråta iallafall och gnydde bara emellanåt. 02.30 Snarkade hon och DÅ kunde jag somna. Lillebror var helt crazy i magen och jag vaknade från och till under natten fram till A steg upp. Julia var trött som en gnu och jätteledsen... 
 
För att muntra upp henne gjorde jag iordning varsin gottispåse att äta i bilen till dagis. Innehållande mariekex, lite russin och ett halvt äpple!! hon pussade både mig och Lillebror Hejdå och jamie han skötte sig utmärkt han med!
 
 
Nu ska jag till Barnmorskan!
 
Puss

Rättelse ;)

Jag heter inte alls det andybundy på tradera!! Jag heter amartensson

Sorry! Och tack Mimmi ❤


Tradera

Har fått tummen ur och börjat traderat igen haha. Jag behöver göra plats i garderoberna och just nu ligger lite av Julias kläder inne. Jag kör i lite omgångar. Annars blri jag så stressad. 
Just nu har jag hennes vindfleece från Po.p inne och lite klänningar. 
 
Ni får gärna gå in och kolla om ni hittar något kul. Om inte så kommer jag lägga upp lite fler auktioner imorrn då denna rundan avslutas imorrn kväll!
 
Heter Andybundy
 
(ja det är André´s konto hahaha)
 
Puss

Måndag Igen och slutat med Nattnappen

God förmiddag!
Frukosten ligger i magen och dagen är fullständigt oplanerad. Skönt.
Fredagen var riktigt jobbig för mig som ni kanske förstod men helgen blev desto bättre faktiskt!
 
Lördagen fick bli barnens dag så vi gjorde bara saker som barnen tyckte var kul,..utflykter och lördagsgodis shopping i stoooora godis affären på Svågertorp. Lyckad dag!
 
På kvällen fick vi finbesök av Matte och Moa, blev tacos och mellomys... 
Igår Söndag åkte vi en snabbis till Burlöv center för att handla Ingenting haahha. Blev dock mc donaldslunch till barnens stora glädje så det är ju alltid något. Vi postade iväg Julias nattnappar till Tomten och tog en runda in på Toys 'r Us för att Julia skulle få välja en liten present. Ojj vad hon gick och tittade och kunde absolut inte bestämma sig. Det var allt ifrån klistermärken till stora leksaker för alldeles för mycket pengar. Hon är så snäll och lägger tillbaka leksakerna utan ett ljud om vi säger nej. Riktigt skönt haha. Hon valde tillslut ett paket med en barbie och hennes dockbebis och en dockvagn. Den lekte hon sen med hela eftermiddagen hemma.
 
Sen skulle det bli kväll, vi var redo för en ledsen kväll och mycket riktigt glömde Julia bort varför hon lämnat napparna och hela hennes tillvaro rasade typ. Men vi pratade med henne och tillslut lugnade hon sig när jag la mig bredvid henne i sängen. Vi lyssnade på lite barnsånger och 15 minuter senare sov båda barnen gott, lagom till A kom med mat.
 
Julia vaknade igen kl 21.45 och måste ha letat efter nappen i sängen som hon brukar men kommit på att shit dem är borta och bröt ihop. Vi tog upp henne och så fick hon sitta i min famn. Så orolig liten själ. Gjorde så ont i mig. Saken är den att vi vet at thon inte behöver nappen för hon har somnat utan den innan men det är liksom tryggheten. I vilket fall så gick vi in och la oss i vår säng en timme senare och hon kom bara till ro På mig. Mycket svårt att ligga bra på en stor mage. Dessutom gillade Lillebror inte det och sparkades hejvilt haha.
 
Hon somnade och när jag lyfte bort henne från mig så vaknade hon på en millisekund och var så arg!! så vi började om men hon somnade snabbt på mig och efter en stund kunde jag lägga henne ifrån mig och så sov hon gott hela natten. Det var riktigt skönt!
 
Hon var mäkta stolt imorse och skulle berätta för alla sina kompisar på förskolan!
gissar att det blir ett par svåra kvällar denna veckan men nu har vi gjort oss av med alla napparna så vi kan inte ge vika heller. Det blir bra!
 
 
 
 
Puss

Tom

Jag känner mig så tom. Jag kan inte riktigt förklara vad det är jag känner men ja jag liksom känner inte så mycket. Känns mest tomt. Är så trött. Trött för att jag inte kan sova på nätterna och trött på att ständigt ha ont. Så trött på att inte orka leka med barnen, vara den mamman jag var och vill vara. Trött på att inte kunna städa här hemma utan hjälp. Trött på att vara "inlåst" i mitt eget hem. Trött på att allt ska vara så meckigt för att kunna gå ut.
 
Ja trött, trött trött.
 
Sen kommer skuldkänslorna. Att jag klagar och gnäller. Jag klagar faktiskt inte mycket men när jag väl gör det så får jag skuldkänslor from hell! Jag vill vara gravid, jag älskar det och allt däromkring men jag kan inte förstå varför min kropp inte alls vill samarbeta! det är orättvist. 
 
Samtidigt är jag mer än tacksam över att jag än en gång får bära ett barn. Det är alldeles för många människor som är ofrivilligt barnlösa och jag tänker på dem när jag mår som värst. Jag är lyckligt lottad som kunnat bli gravid och fått bära och föda barn. Jag försöker njuta till 100% av denna graviditeten och blir så arg när jag vill att den ska undan. 
 
Tänk att barnens Lillebror växer och gror i min mage. Dem längtar så. Julia pratar varje dag om att hon ska få bära honom och torka kräks, ge napp och snutte och byta blöja. Jamie är så omhändertagande och vill gärna krama och pussa på min mage och han ser verkligen fram emot att få en Lillebror för då har han en av varje.
 
Usch ja nä idag är en riktig Hormondag. Jag gråter och är glad om vartannat och just nu sitter jag liksom fast. Ser liksom inte framför mig hur jag ska klara av denna vardagen så många veckor till. Imorrn vet jag att jag troligtvis kommer se det helt annorlunda.
 
Känner att jag behövde få skriva ner mina tankar idag. Känns skönt.
Har precis pratat lite med A också, det känns skönt att han finns där för mig hela tiden. När somhelst. Han lyssnar och försöker alltid få mig på bättre tankar och humör. Gud vad jag älskar honom!
 
Hoppas ni andra har en fin fredag..jag ser framemot kvällens fredagsmys. Det är barnens favoritdag! 
 
 
Puss på er

Babyshop <3 Lundmyr of sweden

I förmiddags ringde det på dörren, det var brevbäraren. Han hade ett paket till mig från Babyshop! har inget minne att jag beställt något som jag väntar på men det var adresserat till A. Ringde honom direkt och berättade att han hade fått paket... dessförinnan hade jag ju känt och klämt och gissat mig fram till vad det kunde vara. Jag fick öppna och tadaaaa fina presenter till mig eller ja Lillebror. Han känner mig så väl!
 
Igår nämnde jag lite snabbt att jag var sugen på en jättefint filt från Lundmyr of sweden, den hade passat klockrent färgmässigt i vagnen. Min uppmärksamma man beställde den åt oss i alla hjärtans dag present. Och slängde med ett par tuffa byxor också från lundmyr of Sweden.
 
Jag behöver väl inte berätta att det är ett av mina favoritmärken. Sen älskar jag ju NEwbie kläderna från KappAhl, Ralph Lauren, Molo, Polarn och pyrets klassiska randiga kläder mm. Ja okej jag älskar barnkläder över lag haha.
 
Jag och bebis blev iallafall mycket glada =)
 
 
Fyllde också på nappförrådet igår..
 
 
När stora barnen kom hem från förskolan idag hade jag dukat fint med hjärtan och levande ljus. På barnens plats låg där varsin disney tidning och ett litet choklad. Vad glada dem blev! A fick en god lössnus och en trisslott hahaha. Han blev också glad trots förlust.
 Jag hade lagat finmiddag och till efterrätt blev det jordgubbar med vaniljvisp!
 
"Vilken Lyxdag!" tyckte barnen. Lyckat =)
 
Nu har A stuckit och jag ska duka fram ett glas pepsi Max och jordgubbar. 
 
Puss på er!!
 

Karlejk

Blev helt ställd imorse när jag logga in på bloggen haha. Tyckte det var riktigt surt att han inte hade messat mig någon hälsning som han alltid gör ..men han hade ju gjort det här istället haha. Så jävla söt! älskar min Man... han är så fin! <3
 
 
Igår hämtade Moa upp mig och så körde vi till hockeyn...så skönt att komma ut och vara bara jag sådär på kvällen. SJukt längesen. Jag känner mig så fast här hemma io m foglossningen så även om bäckent tar död på mig idag så var det helt klart värt! Bara snacka en massa skit, kolla hockey och umgås med Fina Moa. Lillebror sparkade hejvilt och gav Moa en liten kick också... 
 
Idag är det ju kaaaaaarlejkens dag! fast hos är det varje dag ;) hahaha... nä men jag gillar såna här dagar...det är mysigt med lite extra uppskattning faktiskt även om det är väldigt kommersiellt. Vi ska inte göra något alls ikväll,.för A ska ju iväg och spela hockey. Det ger mig visserligen chansen att krypa upp isoffan och titta på det jag vill se på tv och kränga godis som JAG tycker om. Det är rätt mysigt =). Tänkte mysa till det lite för barnen, ge dem god mat och pynta med lite hjärtan och så ska dem ju få varsin liten present. Det kommer dem älska!
 
Tur jag har alltid jag behöver här i byn...hade inte klarat att ta mig någon längre stans idag =(
 
Hoppas ni får en fin dag!
 
Glad Alla Hjärtans Dag på er!
 
 
Puss puss

Alla hjärtans dag...

Go morgon älskling min!
Nu ligger du och sover medans jag hackar mig in på din blogg. :)

Ville bara önska dig en helt underbar Alla hjärtans Dag!
Tack för du finns i mitt och barnens liv!

VI ÄLSKAR DIG!

Sockerbelastning vecka 28+0

Måste först och främst berätta att jag lyckades få A att köpa semla och pepsi max till mig igårkväll...behövde bara nämna alla hjärtans dag haha. Gott var det också!
 
Vaknade 3 ggr inatt för att kissa, torr som öken i munnen, kändes helt absurt att jag inte skulle få släcka törsten och övervägde många ggr att skita i belastningen och bara klunka i mig litervis med vatten. Men nä...jag klarade mig. Var hos BM 7.45 och fick mitt stora glas med sockersmörjan och massvis med citron. Första klunkarna var goda eftersom jag var så törstig men det resterande var riktigt kämpigt att få ner. Ner gick det!! och jag mådde så jävla illa och halsbränna på det p ga citronen. Tiden gick relativt snabbt ändå och efter 2 timmar tog vi blod och både sockevärdet och blodvärdet var bra. 
 
Barnmorskan var lite orolig att jag skulle ha högt blodsocker iom jag inte rör mig pg a foglossningen men hon vart förvånad! behövde inte ens nämna att jag inte alls slutat med sötsaker mohahahaha.
 
Vi pratade lite och lyssnade på bebisen och så vart det ju lite nålar ohc blodtryck också. 
 
Hb: 120
Bltr: 135/75
Sf - mått: Nästa vecka
Fosterljud: 138
Urin: ua
Vikt: +10,4kg
p-glucos: 7,0
 
Undertrycket stiger lite för varje besök men ligger ändå jättefint än sålänge och utan äggvita i urinet så är allt än sålänge väldigt bra! lillebror mår bra där inne och ligger lågt i fosterljud om man jämför med jamie och julia.
Mitt blodvärde har stigit från 112 till 120 vilket bevisar att ferrenolen funkar bra på mig och jag slipper ta tabletterna. So far så good. Idag satte hon nålar i huvudet också, sådär lagom skönt...fick flashbacks från förlossningen med Jamie. =)
 
Nästa besök är på tisdag nästa vecka!
 
Puss
 
 

Vecka 29

 
Bebis:
 
Bebisens vikt är nu ca 1400g (väldigt individuellt) men jag gissar att vår gosse ligger där omkring och är ca 40 cm lång. Hjärnan och lungorna fortsätter att utvecklas och bebisen fortsätter att lägga på sig vikt och gör sig redo för världen utanför. Bebisen har gott om plats att fortfarande vända sig, så även om bebisen ligger med huvudet neråt nu så kan det ändras. Bebisen är nu mer känslig för smaker, ljud, ljus och lukter.
 
Mamma:
 
Hej tredje och sista trimestern! nu kan man uppleva obehaglig krypkänsla i benen speciellt vid vila. Nu börjar graviditeten bli mer påtaglig för de flesta och ryggen kan värka eftersom i takt som magen växer, svankar man desto mer. Benen kan börja samla vätska efter mycket stående och gående, detta kan lindras med stödstrumpor och att vila med benen i högläge.
 
Mina tankar:
 
Jaha sista trimestern, det är nu man räknas som höggravid även om jag kanske tycker att höggravid är man när går in i vecka 35 där nånstans haha. Jag kämpar vidare med min foglossning och min gång liknar en pingvins. Jag känner av krypkänslorna i benen och det är satans obehagligt. Jag är uppe och kissar minst 2 gång per natt. Sover med kuddar mellan benen och sover alltid på höger sida. Dricker massvis med vatten, konstant törstig. Äter små portioner mat men fler ggr om dagen istället. fortfarande galet sugen på saltlakrits och choklad samt salta kex. Lillebrors rörelser har ändrat karaktär, det är mest stora rörelser och ibland kör han boxningspass haha. Rumpan trycker han gärna ut och hans små fötter gissar jag. Misstänker att han lagt sig bra med huvudet neråt då magen sjunkit och jag känner mycket sparlar vid revbenen och större tryck mot blåsan. Han är igång många ggr under dagen vilket gör att jag inte behöver gå och oroa mig och skulle han helt plötsligt ändra beteendemönster så lär jag märka det direkt och det känns betryggande. Vi har börjat inse att han faktiskt ska komma ut också, inte bara ligga i magen resten av våra liv så all planering inkluderar honom. Känns märkligt att vi kommer ha 3 barn!
Barnen längtar efter honom och är väldigt kramgoa med stora magen. Julia tycker det är obehagligt när han sparkar på henne.
Jag har gått upp 0,4 kg sen förra veckan. kanske börjar det sakta ner lite nu. Så total viktuppgång sedan v 5 är 10,4kg. Med Julia i samma vecka hade jag gått upp 13kg.
 
Idag har jag gjort 197 dagar av 280. vilket innebär att det är 83 dagar till beräknat plopp. Jag har gjort 70,4% av graviditeten och är i 7 kalendermånaden men 8 graviditetsmånaden ( man är ju gravid i 10 månader egentligen..)
 
Puss

Inte många timmar kvar...

..innan det är dags att fasta. ÅÅåh jag blir så stressad av det .haha. När jag inte får äta eller dricka då blir jag verkligene xtra hungrig och mega törstig! vi åt fläskfilé och god avokado sallad till middag vid 17.00. ..18.30 var suget efter fil och mûsli så stort att jag svepte en skål som ingenting!!
 
Det är alltså dags för glucosbelastningen imorrn. Jag har ju inte varit bra på att undvika dirverse sötsaker och vitt mjöl så det lär ju synas hahaha. Brukar ligga högt och lär väl ligga högre nu när jag inte rör på mig och hjälper kroppen att bryta ner sockret på samma vis som innan. Vi får se helt enkelt.
 
Jag tycker det är jättehemskt att vara hungrig när jag är gravid, jag blir väldigt illamående och mår allmänt superdåligt.. Sen dricka en sockersörja på 5 minuter och ha det liggandes i magen i 2 tråkiga timmar gör det hela inte bättre. =)
 
Idag är det ju Fettisdagen och jag inte fått någon semla. A går på diet så han lär ju inte gå och köpa någon åt mig =( kanske likabra hahah.
Annars då?..jo barnen är förkylda men nu feberfria så det blir förskola imorrn. Julia har varit såååååå uttråkad idag och tjatat om att hon måste gå till förskolan imorrn. Jag var mer förkyld imorse och förmiddags än vad jag är nu så kanske är det påväg att släppa? hatar att vara förkyld...onödigt ont.
 
Imorrn går vi också in i vecka 29 vilket betyder tredje och sista trimestern!! idag säger mätaren att jag har gjort 70% av graviditeten...det ÄR mycket! 
Imorrn ska jag hänga med Moa, jag följer med henne till hockeyn, Snacka om ombytta roller haha. Vanligtvis är det A som åker iväg om kvällarna, men nu känner jag att jag måste väck lite...ser jag verkligen fram emot!
 
Nä om man kanske skulle försöka få A att köpa en semla åt mig och kanske en lite pepsi max... han ska ju spela hockey på Alla hjärtans dag så jag menar, jag har den hållahaken på honom ;)..lägger till lite puppy eyes så borde jag ha fått honom till att gå och handla. 
 
 
 
Måste visa mina senaste HAbegär till lillebror. De söta hängslebyxorna från Lindex..gärna i strl 68 och öven den gröna bodysuiten ..också den i strl 68.
 
Ha en fin kväll!
Puss

Sjukstuga

Förra veckan började jag bli lite halvkass i förkylning. ont i halsen och så där. Helgen var rätt lugn men har nyst tusentals gånger..helt öm i bröstet efter helgen haha. Idag är jag förkyld och värre blir det. Julia fick feber igåkväll och har feberyrat hela natten till idag. Vaknade med feber så A fick bli hemma och vabba. Julia har varit ordentligt tagen vilket är ovanligt. Hon har inte kommit ner i normaltemp alls idag trots alvedon. Jamie blev hämtad på dagis och han fick feber nu på kvällen också. Fan. två helt utslagna barn somnade gott i sina sängar innan klockan slagit 18.00. Hoppas dem iallafall får sova gott inatt.
 
Imorrn kan A inte vabba så jag blir hemma med kidsen, hoppas verkligen att min kropp och själ pallar det!!
 
Nu skriker A efter datorn, han tittar på hockey nämligen! 
 
 
 
Lejter!!
 
Puss

30 årsfest

Jag är helt slut idag, har så ont att ögonen tåras även vid liggläge. Känns sådär kul att jag skulle må som värst just idag när vi ska iväg på fest. Gissar att jag inte blir långvarig tyvärr.
 
Dagens klädsel har jag redan lagt upp på instagram, tryckte ner mig i värsta kroppsstrumpan hahah.
 
 
Nu ska vi strax åka, ska lämna kidsen hos mormor och morfar! 
Ha en trevlig helg..
Puss

ÅÅÅÅÅÅH

Varför skalar blogg.se bort halva bilden?!?!?!?!?!?!?!?

Har magen sjunkit?

 
Jag gick förbi spegeln med magen i vädret som oftast här hemma..och var tvungen att stanna och kolla. Visst har magen sjunkit? jag tycker nog att det känns lättare att andas..men det kan ju vara en inbillning. Möjligt att han lagt sig lite mer normalt nu och inte har fötterna i ansiktet haha utan lite mer vikta som normala bebisar har det haha.
 
Det var dagens spänning, mycket mer händer inte i mitt liv för tillfället haha.. jag har precis käkat salta pinnar till mellanmål och ett glas pepsi max, min BM sa till mig häromdagen att undvika vitt mjöl och socker haha harhon visserligen sakt hela tiden men nu innan glucosbelastningen framförallt..ja okej säger jag och kränger några kexchoklad, salta kex och salta pinnar..hahaha.
 
Skärpning på mig.
 
A ringde och sa att jag inte behövde laga mat idag, vi äter hämtmat. Så skönt. jag ligger vekligen parkerad i soffan och har inga större planer på att resa mig i onödan. Hatar såna här dagar, Jag har haft alldeles för mycket lugna dagar för mitt psyke.
 
Puss på er!

Sömnlös natt och skrattanfall

Jag har haft så jä*la ont inatt!! 
Jag gjorde ändå inte så mycket igår, tog tag i tvätten i lung och ro och renbäddade vår säng och lagade mat till la familia. By the way..gjorde panerade fläskkotletter med kokt potatis, grädsås, inlagd gurka och lingonsylt. Jag typ HATAR sån mat men vet att A älskar det. Trodde att barnen skulle fnysa åt maten och framförallt Julia som aldrig äter nu för tiden. Men hör och häpna!! Julia åt 3 potioner!!! och hon åt KÖTT. Hon slevade i sig både potatis, sås och lingon och gurka och kött som ingen annan!! vi bara satt och gapade. Jamie åt också upp köttet och tog extra kött.
 
Så det var synd, det betyder att jag måste laga detta fler gånger haha.
 
Tillbaka till natten..när jag lyckats slumra vaknar jag av att jag skrattar så jag kiknar hahaa, kan inte sluta skratta och efter en stund vaknar jag ordentligt. Jag fattar liksom att jag skrattar och att jag skrattar högt men har ingen kontroll för jag halvsover.. mycket skum känsla hahaa. Spräckte läppen samtidigt men vad gör väl det haha.
 
Idag är fogarna helt sönder och jag är smärtpåverkad hela tiden,.. vissa dagar är det ändå så att smärtan kan avta nån timme för att sen komma tillbaka men nu är den konstant..suck.
 
Idag är en sån dag där jag önskar att man kunde spola fram graviditeten lite ..men är glad att man inte kan det för jag vill ju ta vara på varenda minut med en sparkade Lillebror i magen. Herregud vad han är vild där inne! hoppas verkligen att han är lugnare utanför magen haha.
 

Lillebrors rum

V
i
 Vi har börjat så smått att iordningställa inne på Lillebrors rum, nu är det inte längre bara ett förråd utan nu börjar det likna något. Jag är en sån där pillare och fixare och pysslare och vill gärna göra allt på en gång. Jag märker att min kropp börjar strejka rejält och då vill jag lägga min energi på att få klart innan Bebisen kommer. Det känns bra att kunna gå in där och sätta sig och titta runt, då får jag en bekräftelse på att det jag går igenom faktiskt är värt allt i slutändan. När jag har som mest ont går jag och tittar i hans byrår och inser att det är för Lillebrors skull som jag går igenom detta! 
 
När Lilla rummet är klart, ska Jamie och Julias rum få ett lyft,.. nya gardiner, matta, sängkläder lite färg och tavlor på väggarna.
 
Tänkte ni kunde få se lite hur det börjar ta sig inne på bebisrummet..
 
Här ska upp lite tavlor, bytas gardiner och in med lite småfix för en mysigare amningshörna.
 
Här ska vimplar upp tänkte jag, sängen ska bäddas med de fina molnsängkläderna men det gör vi om ett par veckor, nu får bilstolen stå där i och ta plats.
En sängmobil till sängen måste införskaffas och något mysigt mjukisdjur att ha i sängen.
 
Sköthörnan (jag gissar att halva bilden kommer försvinna och det ni inte kan se är två behållare som hänger på väggen. En i moln och en i prickigt från Färgoch FOrm. Det är liksom inte klart inne på rummet mende stora sakerna är på plats och resten har jag tid att pyssla med under de sista månaderna =)
 
Vad tycker ni?
Man kan tydligt se att Moln och grått regerar inne på rummet, ska även få in lite mer stänk av ljusblått men jag tror det blir bra,..riktigt bra =)
 
Puss

Jag ljög

Man ska aldrig vara för snabb med att säga att något känns bra haha... reste mig ur soffan och där var smärtorna tillbaka. Verkligen från ingenstans...jag trodde verkligen att akupunkturen tagit riktigt bra...och så bara på en handvändning. Fan!!
Jag blir så trött...trött trött trött trött och enormt ledsen.
 
 

Snart helg

Ligger i soffan med värsta halsontet. Akupunkturen igår verkar ha hjälpt mig med de värsta fogsmärtorna. Hoppas det håller över helgen för då har vi massa planerat. Blir trött bara jag tänker på det haha. Ingen ansträngade iallafall som tur är. På lördag ska vi första följa med pappa A när han spelar hockeymatch, sen ska barnen hem till Mormor och Morfar och sova över för vi ska på 30 årsfest. Söndagen innebär väl egentligen inte så mycket för min del men Jamie ska på barnkalas hos en förskolekompis. Det låter inte så mycket men för mig är det rätt mycket haha.
 
Har försökt få undan lite tvätt här hemma, det går i snigelfart men bättre än inget. Har precis sett på "en unge i minuten" och gråtit som en tok. Mina hormoner är inte att leka med haha,.
 
Känner ett slags lugn i kroppen efter gårdagens barnmorskebesök,.. nu längtar jag bara efter en kallelse från KK så man får pratat igenom allt. 
 
Känner att jag itne har så mycket mer att komma med just nu..ska försöka vila 1 timme innan jag ska börja med maten. idag blir det panerad kotlett med potatis och gräddsås. 
 
Dagens vilomagen...ingen liten kula inte.
 
Puss på er!!

Bm besök och akupunktur

Var hos barnmorskan idag för akupunktur och så pratade vi om hur vi skulle kunna hjälpa mig på traven med den här satans foglossningen. Min barnmorska är så jäkla härlig, rolig och sååå omtänksam. Fick mina nålar, en hel drös och har redan glömt var vi satte dem haha.
 
Vi gjorde också mätningar denna veckan, det var lika bra.
 
Fosterljud: 138
Bltr: 140/70
Vikt: +10kg
Sf-mått: 29 cm
Hb: skulle vi ta nästa gång.
Urin: Stickan såg lite grön ut vilket borde tyda på protein i urinet (+1) men vi skulle testa det nästa vecka igen. Så idag skrev vi UA (utan anmäkning)
 
Vi var iallafall rörande överens om att en remiss skulle skickas till en läkare på KK där vi skulle få prata om en eventuell igångsättning efter v 38+0. Jag var en god kandidat men allt beror på om Bebisen mår bra, är stor och redo. Och om min kropp är redo. Det känns väldigt skönt att remissen är skickad och att jag får komma och prata med dem på KK.
 
Nästa vecka är det akupunktur och glucosbelastning... hoppas att inget protein hittas och att blodtrycket håller sig där. Det var något förhöjt denna vecka. Brukar ligga på 120/60 men gränsen går vid 140/90 vid två mätningar efter varandra så det är ju god marginal.
 
Nu ska jag duka fram lite salta kex och ett glas pepsi max och mysa lite med Magen.
 
Puss på er!
 
 

3D ultraljud

Vi hade ju ett extrainsatt ultraljud idag och jag hade snackat med Lillebror att han minsann fick visa sig lite idag ..
Tror ni han lyssnade?
Nä denna busen ligger dubbelvikt än en gång med både fötter och händer för ansiktet och skulle absolut inte visa oss sitt fina ansikte. Han är en liten anonym kille.
 
Vi fick ändå några bra bilder så jag tänkte dela med mig av två..
 
 
En arm, mun, näsa och ögon. Han ser nästan ut att smila lite.
 
 
plusmunnen som påminner så mycket om Julias!! jag undrar så vem han kommer likna om han ens kommer likna någon =).
 
Vi fick iallafall se honom dricka fostervatten och så sträckte han  ut tungan åt oss... 
Han låg och mös med moderkakan som en kudde precis som på rutinultraljudet. Det är så mäktigt att få se honom på detta sättet.
 Puss

Vecka 28

 
 
Bebis:
 
Bebisen väger nu ca 1100g och är ca 38 cm lång. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen är vaken på regelbundna tider och sover i ca 45 minutersintervaller. En del experter menar att bebsien börjar drömma nu. Man vet inte vad dem drömmer men hjärnan är väldigt aktiv när dem sover vilket tyder på att dem drömmer.
 
Mamma:
 
Sista veckan av trimester två och nästa vecka går vi in i sista trimestern. Antingen mår man helt fantastiskt bra just nu eller tvärtom, det är väldigt individuellt. Livmodern fortsätter att växa upp mot bröstkorgen vilket kan ge lite obehag. Det sker en kraftig tillväxtperiod hos barnet nu mellan veckorna 28-32, barnet är livligt och kan ibland få in bra träffar på revben som kan göra ordentlgit ont =).
 
Mina tankar:
 
Känns som att jag varit gravid i vecka 28 ett par veckor redan vilket måste betyda att jag tycker att tiden går oerhört sakta. Samtidigt tycker jag ändå att det har gått snabbt när man ser tillbaka på tiden som gått. Jag är snart inne i vecka 30 och då börjar den riktiga nedräkniningen. Jag har gått upp exakt 10 kg och känner mig väldigt nöjd med det. Jag försöker äta bra men det där godissuget är förödande haha. Lillebror sparkar mycket uppe i revbenen och trycker gärna ut sina fötter och händer i sidan på magen och vi ska inte snacka om när hans rumpa töjer ut hela högra delen av magen. Alien.
Jag älskar att han är så livlig. Jag känner honom nästan hela tiden och varje morgon vid 6 vaknar han och buffar lite sen är han igång igen efter 10. Störst inte alls av honom på nätterna, det är mest bara foglossningen och kisseriet. Jag har väldigt svårt för att sova pg a foglossningen och ligger vaken länge på nätterna. Magen är tagit ett rejält skutt tycker jag och den är väldigt bred. Har börjat få huvudvärk precis i samma vecka som med Jamie och Julia. Lite läskigt. 
Annars mår jag bra, jag njuter så mycket jag bara kan, inreder hans rum, tittar på kläderna och kan inte riktigt fatta att han ska få plats i dem där pyttekläderna. Barnen är så spända på att få träffa sin Lillebror och väldigt engagerade i graviditeten. Vi prata ofta och mycket om Lillebror och vi längtar jättemycket efter honom.
Idag har jag varit gravid i 190 dagar och nu återstår endast fjuttiga 90 dagar. Jag har gjort 67,9%.
Hejja oss!

Tisdagendenfemtefebruari

God"morgon"
Har haft en riktigt helvetesnatt,.. det värsta måste nästan vara att inte kunna vända sig själv i sängen. Det är frustrerande. Smärtan är så olidlig vissa gånger och gråten sitter i halsen var och varannan dag. Imorrn ska vi till barnmorskan för att disskutera foglossningen och lägga upp en plan. Prata om eventuell igångsättning efter v.38+0 och hinnsvepningar och akupunktur osv. På eftermiddagen ska vi på ultraljud på KK, hoppas få se Lillebror lite bättre denna gången =).
 
Jag sitter nu och väntar på Emma och Saga, måste plocka undan det värsta här...ser förjävligt ut. Sen blir det en fika på espresso house såklart ;).
 
Ska somsagt se om jag kan få målat sängen i eftermiddag innan barn och man kommer hem, helt beroende på vad kroppen säger..just nu känns det rätt tungt men man vet aldrig. 
Ikväll äter vi fläskfilé och potatisgratäng med god sallad och sås. Ser jag verkligen fram emot!
 
Hoppas ni får en fin dag...
 
En bild från i lördags, stooooora magen.
 
Puss

Godnatt Världen

Mannen stack iväg för att spela hockey, min riktigt dåliga karaktär bjöd på lite godis nu ikväll, så gick det för min sockeravvänjning haha..babysteps får det bli hahah.
 
Har precis satt i mig en skål med fil och müsli och nu väntar sängen. Är så trött... och fogarna säger ifrån efter min lilla utflykt idag. Jag måste vara ordentligt utvilad imorrn när jag ska gosa med Lilla Saga!
 
Tänkte se om jag kunde få tummarna ur och måla lilla sängen som A byggt ihop, den är nämligen slipad nu och redo för litta färg och sen ska den bara bäddas och stå redo för vår lille Prins.
 
Nä tandborstning sen blir det film i sängen..
 
 
måste visa er också som inte redan sett bilden på Instagram...A kom hem med 30 tulpaner till mig i fredags. Älskar tulpaner och nu har jag två fina fång stående i vardagsrummet.. me love!
 
Godnatt och Puss på er!!
 
 

BB outfit

Hellooo
 
Allt bra?
Jag vaknade med världens huvudvärk imorse, kändes som att någon slog mig med en hammare i huvudet precis sån huvudvärk jag fick med Jamie och Julia när mitt blodtryck började strula, tror ni jag blev livrädd? Jag tog två panodil och somnade om 1 timme innan jag skulle bli hämtad av Mimmi. Vaknade och huvudvärken var som bortblåst. Sååååå skönt.
 
Fick i mig lite frukost och sen kom Mimmi, vi åkte till babyringen där hon skulle köpa det sista nödvändiga till Lilla flickan och jag gick där och tog på dinglis snutten men har man köpstopp så har man haha så det blev ingen snutte idag. När vi var klara cruisade vi vidare till Emporia där vi tog en liten shoppingrunda och jag köpte INGET....ååh majjj gahd. Sen tog vi en lunch på Jensens där vi fick snackat av oss rejält. Vi gick som två ankor och vaggade fram och tillbaka hahaha, kan tänka mig att det måste sett roligt ut för förbipasserande.
 
Mimmi körde mig hem och nu sitter jag här och käkar jordgubbar och dricker lite Pepsi Max.
 
Jag har idag påbörjar min sockeravvänkning vad gäller godis för nästa vecka har jag tid för glucosbelastning hahahah. Dags att bli lite nyttig för allas skull =).
 
Tror jag fått ihop Lillebrors första kläder som A ska få klä på honom på BB. Mycket möjligt att jag hinner ändra mig ett par ggr innan och känner jag mig rätt lär jag ha med mig ett par uppsättningar kläder att välja mellan när det väl är dags haha.
 
Men än sålänge blir det detta..
 
 
Body från Po.p, hjälmmössa från Po.p och strumpor från Po.p (troligtvis för stora) och ett par byxor från Lundmyr of Sweden. Nappen i nappburken är också från Lundmyr of Sweden och dem köpte A till Jamie när han låg i magen men han ville inte ta dem så tänkte koka upp den och packa med, kanske tycker denna lille killen om dem napparna.,.
 
Till detta kommer han matcha klockrent med sin randiga filt från Po.p också i marinblått. Klassiskt. Funderade ett tag på att ha något ljusblått och vitt att ha men tycker det är så svårt att hitta såna kläder i affärerna?! någon som har tips? vet att NEXT har jättemycket sånt där puttigt så får åka dit när köpstoppet är hävt och titta runt lite.
 
Snart går vi in i vecka 28 och jag har bestämt att från vecka 30 är det okej att börja med checklistor haha. Behövs verkligen kollas igenom vad vi har och inte har så man hinner ordna och fixa med det.
 
Har uppdaterat lite i napplådan..vill ni se senaste?
Coola nappar från ESKA med text som känns klockrent =)
 
Nu ska jag fortsätta mumsa på mian jordgubbar!
Ha en fin dag.
Puss

Busy helg

Oj! klockan är bara 21.30 och mina ögonlock är tunga som sten!
 
Har inte haft en minut över alls i helgen att skriva här men imorrn så. 
Har vunnit en tävling inne hos Hanna också vilket är superkul!
 
Allt är bra med oss alla iallfall och jag är mätt och trätt efter en god 3 rätters nu ikväll. Vi firade barnens Farmor och Farfar som fyllde år i fredags. Mycket trevligt =).
 
Hoppas ni har haft en fin fin helg...
Har klirrat Lillebrors BB outfit nu så den ska jag visa er imorrn. 
Har färgat håret by the way. Såå himla nöjd ;)
 
Hörs imorrn...
Puss

Dinglisar

Jag är ju förälskad i dinglisarna och både Jamie och Julia har haft snuttisar därifrån och en och annan skallra. Lillebror är ju inte sämre, han har ett hänge till vagnen med lammet och ett hänge till bilstolen med tigern och nu har vi uppgraderat samlingen med en stycke speldosa Denna gången blev det en grå elefant eftersom den ska vara på rummet så tyckte A att det skulle matcha fint =).
 
Jag skulle helst vilja ha allt i lammet eller kaninen men han tycker det är lite mesigt.. snuttisen får iallafall vara lammet, för den är ju såååå mysig =)
 
 
Beställde även ett par mjuka bomullsbyxor från Lundmyr of Sweden  för dem kostade bara 45:- för det var sista paret. Tackar så mycket  ;)
 
Tror dem får följa med till BB.
 
 
Älskart!
 
Jag och Julia gick inom Lindex idag på vår lilla miniprommis för att lämna tillbaka filten. Julia ville välja något till Lillebror på egen hand och ojj vad hon velade och det skulle vara klänningar och ballerinaskor haha. Vill hon hellre ha en lillasyster kanske? haha. Nä tillslut valde hon en pyjamas helt själv, en beige med Musse och Mimmi som små bebisar. Väldigt söt. Hon var väldigt stolt när hon sedan bar hem påsen och vek den och la den i Lillebrors byrå. Den hade hon minsann köpt själv!
 
Nu börjar Julia bli väldigt rastlös här hemma och vill att Jamie ska komma hem,.. som tur är slutar A tidigare på fredagar så dem kommer ju snart och då ska det ätas korvstroganoff med ris sen håller vi helg!
 
Puss på er

Hemma med Julia

Fredag idag..IGEN! var tog denna veckan vägen?
 
Jag hade planer med Emma..men oturligt nog vaknade Julia inatt med 39 graders feber bara sådär! hon var så ynklig stackaren. Det var längesen hon var sjuk i feber. A hade nog också någon febertopp inatt för han låg och yrade och svettades pölar hela natten.. men han och Jamie åkte iväg imorse som vanligt. Jag bestämde att jag nog skulle klara av Julia själv. Nackdelen är att jag har så ont i mina fogar idag..såklart.
 
Jättetråkigt att behöva ställa in dejten med Emma dock.
 
Idag verkar Julia må bra, hon har ingen feber men näsan rinner och så har hon ju hosta. 
 
Imorrn är vi bjudan på 30 års fest, får se om A får gå själv eller med Jamie beroende på hur Julia mår. Annars går vi dit en stund hela familjen och säger hej. På söndag ska vi fira barnens farfar som fyller år idag. Så helgen är bokad...får bara hoppas att familjen inte blir sjuka..
 
 
Puss puss

Vår Lillebror

Igår var vi somsagt på 3d/4d ultraljud på Emmaultraljudskliniken. Var riktigt spänd och förväntansfull när vi satt i väntrummet. Jag hade aningar om att Lillebror låg med huvudet ner och ansiktet mot min rygg och jag hade helt rätt, detta gjorde undersökningen väldigt mycket svårare. Bättre blev det inte av att han både hade händer och fötter i ansiktet precis hela tiden haha.
 
Vi försökte allt! jag fick vända på mig, vi buffade HÅRT..barnmorskan var helt galen hahah..och när han ligger med ryggen utåt så blir jag väldigt öm på magen så det var inte så skönt när hon tryckte och hade sig men vad gör man inte liksom. Fick t om vara uppe och röra på mig men Lillebror han ville inte röra sig ur fläcken! Hur är detta möjligt? vi har den vildaste bebisen i magen all övrig tid på dygnet men nä inte just då. Typiskt haha.
 
Vi fick lite bilder på honom men inte tillräckligt klara för att kunna föreställa sig hur han kommer se ut. Det kan komma ut precis vad som helst haha,. Men det ÄR definitivt en Lillebror för paketet hade han inga problem med att visa hahaha. Av det vi kunde se verkar han ha Julias näsa, och gropen ovanför läppen är också från Julia..så att han är släkt med övriga barnen är ju självklart. Ibland när jag tittar på bilderna så tycker jag att han är jättelik Jamie ena stunden och andra stunden är han slående lik Julia så det blir nog en blandning.
 
Vi frågade om hon kunde se ifall han hade hår men hon tyckte det var lite tidigt. Det är inte förren nu denna veckan som det börjar växa ut hår på huvudet. Sen är det ju vissa bebisar som redan har mycket hår i denna veckan.. så det var inte säkert att han skulle bli en skallepär men än sålänge hade inte mycket att komma med. Blir kanske lite mörkt fjun som Jamie hade. Det blir nog ingen Julia kalufs iaf =)
 
Barnmorskan tittade igenom bebisen och han hade det jättebra i min mage, låg ordentligt nerkurad i mitt bäcken, inte konstigt att jag är så kissnödig hela tiden. Hon mätte honom och nu vägde han 1 kg ganska så exakt. Så han är normalstor för sin ålder. Skulle han inte avvika från sin kurva kommer han väga ca 3600g men det går inte att säga så tidigt då bebisar kommer in i växtspurtar lite då och då.. hihi. 
 
Nu blir man ännu mer nyfiken på hur han ser ut..  
Längtar sååå mycket efter Lillebror.. han är såååå välkommen till oss!
 
 
 
På dessa bilderna tycker jag att han är rätt lik storasyster, näsan och gropen ovanför läppen men ja vem vet haha.
 
Puss
 

RSS 2.0