Siste september och bloggfunderingar

Säger det ofta MEN tiden går väldigt fort!! jag hinner verkligen inte med.
 
Lion har blivit 5 månader och är en väldigt nöjd och glad liten kille. Jamie och Julia växer och trivs med livet. Glada själar. Båda har just nu kommit ifrån varsin trotsperiod så nu lever familjen i lagom harmoni eller ska vi säga ett organiserat kaos!! för snart träder väl nästa trotsperiod in. Jamie har blivit en liten minitonåring. Han är väldigt känslig och har svårt för att bli tillsagd. Ibland säger han emot och kan kännas lite respektlös och ibland blir han ledsen och tycker att livet är bra orättvist och stänger in sig på ett ledigt rum haha. Julia är hemmets lilla Prinsessa och minimamma. Både hon och Jamie har bra hand om Lion men Julia är liksom mamma nr 2. Hon ska gärna byta blöjan och klä på lillebror.
 
Bloggen börjar dö ut rejält känner jag. Jag skulle vilja skriva men har liksom tappat det. Saknar ni mig? haaha
 
Får ta mig en funderare. Antingen blogga hela tiden eller inte alls känner jag.
 
Jag kan bjuda på lite bilder iallafall för barnen har vuxit en del!
 
 
 
 
 
 
 
Puss på er!!!
 
 
 
 
 

Tävlar för att vinna!!

 
Jag tävlar om ett set med åkpåse, mössa och vantar från Elodie Details hos Matilda. Tävla här du också!


För att tävla gör du så här: 
 
-Skriv en kommentar att du är med och och tävlar och till vem du vill ha detta fina set till. Kanske har du ett barn som du vill vinna detta åt, en systerdotter eller en liten på G?
 
Alternativa extralotter:
 
- Har du blogg eller facebook? Kopiera bilden & tävlingstexten, publicera detta och se till så att alla länkar fungerar.
 
- Har du instagram? Dela då denna bild (alt ta tävlingsbilden på min ig under MatildaMilano). Följ @elodiedetails och tagga #tävling @matildamilano. 
 
[tävlingen pågår parallellt på instagram så att alla får en chans att delta)
 
Tävlingen avslutas den 29:e september kl 22.00 
 
Tack till www.elodiedetails.se för sponsringen och LYCKA TILL NU!

Instagram vecka

Har inte fotat med vår vanliga kamera på ett tag så det blir en del mobilbilder. DUmt men ändå bra att alltid kunna ta ett foto vis sm speciella ögonblick!
 
Jag fyllde år i söndags! 27.. shit. Vad gammal jag är  ;)
A hade ordnat och donat. I hemlighet hade han fixat barnvakt åt alla barnen på lördagen. Min syster tog sig an hela skaran trots tre egna barn hemma.. grymt! Jag fick order om att vara klar och redo tills han kom hem igen efter att ha lämnat kidsen.
 
Jag var så jäkla spänd på vad som egentligens kulle hända. Plötsligt kommer Emma och Martin in tillsammans med A. Sen kom även Dalle och hunden Doris. Sååååå roligt!!! vi käkade och drack goda drinkar. Vi körde all in ute på vår balkong och bestämde oss för att gå ut!
 
Var ute 2 timmar kansje, tog en burgare på donken sen hem igen. Skönt att vakna på min födelsedag kl 8.00 och vara pigg som en mört. A hade köpt sååååå fina presenter till mig. Han är helt underbar. Vi tog en frukost på Espresso hous och gick för att handla lite mat till kvällen. Rustade upp för att göra ett ex antal matlådor till veckan trodde jag. Men icke! på eftermiddagen kommer Micke, Maja, Matte och Moa för att käka och "fira" mig. Det stod fläskfilégryta med ris på menyn och en stoooor skål med godis från Hemma kväll.
 
Vid lunchtiden kom A´s föräldrar och hade våra barn med sig och en önskad födelsedagspresent till mig. Jäääj!! Barnen sjöng och så fikade vi.
 
 
Måndagen innebar förskola för barnen. Sen hade jag och Lion en dejt hemma hos Sara och hennes E. Tillsammans med Jenny och hennes lille I och Mimmi med hennes lilla T. Käkade urgod ceasarsallad och en splended morotskaka därefter. Tiden gick alldeles för fort.
 
Lion vänder sig nu helt från mahe till rygg och från rygg till mage. Duktiga killen!!
 
På kvällarna har jag försökt räkna matte så mycket det bara går. hjärnan kokar och jag blir helt galen när jag inte fattar!! tur jag har Mickiiii som hjälper mig haha.
 
Igår kom barnens faster Sandra och hennes Tilda hit. Vi hängde på lekplatsen, käkade lunch på BK till barnens stora förtjusning och sen tog vi bussen till Emporia. 
 
 
Vi hängde på Emporia i ett par timmar och tog sen bussen hem och var hemma lagom till A slutade jobb.
 
Idag skulle vi ha träffat Janina och Charlee men vi fick tyvärr ställa in =(.
 
Puss på er!
 
 
 
 
 
 

Freitag

Jag älskar fredagar... A slutar tidigare från jobb, barnen är på (oftast) strålande fredagshumör med förväntningar på fredagsmyset senare på kvällen. 
 
Fredag innebär att barnen är hemma från förskolan. Skönt att slippa stressen på morgonen med att lämna kidsen.
Imorse efter en rätt sliten natt av många anledningar...största anledningen var täppt näsa, sen en liten minikille som tar så stor plats trots att han är så liten haha. Ligger som en packad sill när Lion kommer till vår säng...
 
Lion startade dagen med att bajsa ner sig. Det är såååå underbart. Denna gången i VÅR säng hahaha. Det kom lyckligtvis inget i vår säng. Jag låg och halvslumrade men alla barnen låg i vår säng, A hade gått till jobb... hör i dimman att Julia snackar om att Lion nog har bajsat... ååh suck! haha
 
Efter blöjbyte så la vi oss igen. Lion ammade och barnen gick ut i vardagsrummet och bäddade ner sig. Lion somnade och jag råkade visst slumra till jag med. Barnen tjatade om frukost..samtidigt som jag hör att dem är ute i köket och slamrar. Går upp och ser att dem dukat fram yoggi, flingor, mackor, smör och skinka!! jag dör som mitt hjärta smälte när Jamie hällde upp Yoggi till Julia medan hon bredde sin macka så fint.
 
Stolta som tuppar berättade dem, att dem klarar detta själv och att dem skulle duka in efter sig. Jag kunde gå in till Lion igen. 
Jag gick in och la mig en stund till i sängen och lyssnade på barnen. Dem brukar ALLTID tjafsa och bråka vid matbordet men inte ett ljud förutom skratt och snack. När dem käkat upp hade dem dukat in allt, lagt disken i vasken och gått och tvättat sig.
 
Fredagen började visst rätt bra iallafall!
 
Jag kan inte förstår hur stora de är. Hur tajta de har blivit... och så självständiga. Hjälpsamma och uppfinningsrika.
 
Nu ligger Lion och sover och Jamie och Julia sitter och spelar på plattan...UTAN bråk, Vilken hallelujah dag. Innan lekte dem att de flög till spaninen med Julias dockor och byggde hotell inne på vårt sovrum. Älskar att dem kan leka med varandra.
 
 
Puss
 

Dagens Lion

 
Tröja och munkjacka från benetton.
Chinos från Lindex.
Skor från Converse.
 
Denna sötnosen sket ner sig själv och hela sin babysitter när han satt inne på barnens rum och tittade på när dem lekte. Jag lägger alltid en filt i babysittern då det är tydligen är favorit platsen att bajsa på MEN jag glömde denna gången. Hörde Julia ropa att hon trodde Lion hade bajsat...jag rusade dit men det var kört. Det rann!! hela Lion var träckt av bajs och det rann längs byxan UTANpå kläderna...in i duschen!
 
Lion deckade efter att fått nya kläder på sig och babysitter och kläder ligger i tvättmaskinen.
 
Härligt med babybajs...
 
Puss

Julias 4:e födelsedag

Snart fyller vår älskade Julia 4 år! hon längtar...det går inte en dag utan att hon pratar om vad hon önskar sig och vem hon ska bjuda på sitt kalas och vilket tema kalaset ska ha. 
 
Hon ser fram emot att fylla 4 år för då minsann blir hon stor. Hihi.
 
 
Funderar på om hon är redo för ett dockhus. Hon är ju väldigt pysslig av sig och leker gärna familj både med dockor och barbie och duplo.
 
Hon önskar sig även barbie´s.
Allt i dockväg (blir dock inga fler dockor för vi har typ 100)
Allt som är rosa och flickigt älskar hon!
Kläder i strl 104 framförallt klänningar, strumpbyxor och tajts.
Hårklämmor och diadem.
Prinsessor
 
Ja det finns en del. Hon är inte särskilt svår. Är det rosa och prinsessigt så har man gjort hennes dag haha.
 
Puss
 
 
 
 
 

Smakportioner

Lion är 4 månader och 9 dagar idag. Han har än sålänge fått testa gröt vid två tillfällen. Då snackar vi om 2 teskedar gör per tillfälle. Han har också fått smaka på våra fingrar det vi käkat. Det är tydligen något nytt att allt kan testas i kryddmått. Lion är väldigt intresserad av maten och idag ska ha få lite gröt till och även smaka en sked med efterrätt. Vi skyndar långsamt. 
 
Lion älskar att amma men kan ta flaskan om det behövs. Jag hade tänkt amma i 3 månader för att sen gå över till ersättning. Men amningen funkar så jäkla bra så det har liksom ara flutit på.
Vissa dagar känner jag att vi är redo att släppa amningen men vissa dagar vill jag aldrig att den tiden ska komma. Stört va?
 
Julia ammade knappt 2 månader. Jamie inte alls. Båda åt gladeligen ett mål gröt om dagen vid 5 månaders ålder. Frågan är om Lion kommer göra detsamma? Än är vi inte redo att byta ut ett mål mot gröt. Men däremot ett amningsmål mot ersättning. För jag vill börja trappa ner. Men vi har inte bråttom som tur är.
 
 
 
 
Han ser så stor ut när han sitter där i matstolen.. min lille bebis.
 
Puss
 
 

Vintergarderoben 2013/14

Det är alltid en bra idé att vara ute i god tid med planering och inköp av vinterkläder. Ett år fick vi jaga overall till Julia i hur många affärer som helst för hennes strl var slut i den färgen och modellen som vi ville ha. Vinterskor är ett annat stressmoment. Detta året är vi ute i god tid...skönt.
 
Det var svårare att hitta bra och prisvärda overaller detta året till Jamie och Julia. Vi har haft Kaxs från kappahl i två år men fått lämna tillbaka dem ett par månader senare då de tejpade sömmarna har slitits upp och gått hål på. INTE OK! Detta året har dem gjort förstärkningar på det stället där det blev hål men tyvärr tilltalade inte färgerna eller modellerna mig detta året. Annars är det en väldigt prisvärd och grymt bra overall!!
 
Sprang på Reima Tec overaller som såldes ut för halva priset!! SKITFULA är dem tycker jag men är övervägande bra overaller för förskolebarn. Jag kände att för priset var det helt klart värt att köpa. Utseendet spelar mindre roll. Jamie och Julia tyckte dem var fina så det kan ju kvitta vad jag tycker. Denna overallen är "ballong" modellen. Direkt hämtade från 80 -talet. ...Men de är rymliga, mjuka och sköna i tyget vilket underlättar lek och rörelser. Värmedyna på rumpan! Kvalitén och priset fick styra detta året så får vi istället hotta upp det med snygga mössor och vantar.
 
 
 
Julias overall har en liten päls på huvan vilket gör att den lite mer ok haha. Tråkiga färger annars är den fin!
 
 
Jamie´s overall. Mörk och tråkig men det positiva är att all skit inte syns ;)..
 
Vi har köpt vars två par stövlar till barnen. Ett par fodrade allvädersstövlar från Kavat Och varsitt par varma stövlar från ralph lauren. Dessa hoppas vi ska hålla barnens fötter varma och torra hela vintern.
 
 
 
Lion kommer sitta i vagn hela vintern med undantag från bilresor och kanske lite pulkaåkande. Vi har en åkpåse från Elodie details men den känns aningen för flickig så den får nog säljas och köpas en ny. Under hösten kommer Lion använda en vindfleece overall från Polarn och pyret. Fram till han växer ur den. sen har vi köpt en vindfleece jacka och skaljacka att ha i vagnen. tog strl 80 för att han ska kunna utnyttja det till våren också.
 
 
 
 
Till detta ska ett par varma tofflor köpas och vantar, mössa och halsskydd såklart.
När Lion sen ska hänga i pulkan eller känna på snön osv så har vi två overaller hemma. onödigt!! måste göra mig av med en men vet inte vilken..
 
 
Snyggingen från Lundmyr of Sweden! ääääälskar den!!
 
 
 
 
Eller denna från Polarn och pyret. Denna overallen är bra mycket mjukare och troligtvis lättare att ta på och av iom två vägs knäppningen. 
 
Får fundera lite till.
 
Så långt har vi kommit. De stora är klart. bara mössor, vantar och halsskydd som saknas. Men tycker att vintern kan hålla sig borta ett bra tag till.
 
Puss
 
 
 
 
 
 

Lite Instagrambilder!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blir glest mellan inläggen tyvärr.
Jag uppdaterar mycket på instagram men jag vill ändå inte släppa bloggen då jag gärna vill dokumentera i text ibland. Vill ägna mer tid till bloggen..ska försöka bättra mig.
 
Jag har precis lämnat in mitt första matte test. Pluggar matte B på distans. Får se hur det går ahhaha.
A är iväg och spelar hockey och barnen sover sen ett par timmar tillbaka. Jag tänkte faktiskt också gå och lägga mig. Är riktigt trött idag.
 
Hoppas allt är bra med er!
Tänkte skriva ett inlägg om barnens höst och vinter garderob om ni är intresserade. kanske någon som finner lite inspo?
 
Puss
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0