Kommer strax

Tänkte försöka blogga ikväll! Håll ut :)

La familia mår bra, försöker landa här hemma. Lillebror är gudasnäll så än sålänge njuter vi bara av våra lediga dagar tillsammans!

Lejter.
Puss!!


Jack Henry Lion 💙

Idag tittade Lillebror ut!
Alldeles perfekt...

Klockan visade 15.43
Jack väger 3560g och är 50 cm lång.
Piano fingrar, så långa och eleganta och långa tår som sin storasyster. Ljusbrun mjuk härlig kalufs på huvudet, en perfekt blandning av Jamie och Julia!!

Förlossningen gick undan och var över på 43 minuter men mer om det i ett längre inlägg!

Tyvärr kan jag inte lägga in bilder via mobilen av någon konstig anledning men det kommer när vi väl är hemma!

Puss puss


Fin fint!

Klickade in på KappAhls hemsida som vanligt för att se om där trillat in något nytt från Newbie serien och det hade det!
 
Dessa får gärna flytta in i Lillebrors garderob!
 
 
Alla bilder är lånade från KappAhls hemsida.
 
Älskar färgerna.
 
Puss

Vecka 39

 
Välkommen vecka 39!!
Jag kan inte förstå att jag klarat det så här länge. Jag har brutit ihop MÅNGA gånger och trott att graviditeten stått still men shit den har egentligen gått i en rasande fart. Jag är nästan rädd att jag missat den. Jag har försökt njuta så gott jag kunnat men jag önskar jag njutit ännu mer!!
Snart är han utanför magen..
 
Jag tycker inte att magen växer så mycket. SF måttet har sjunkit till 35 cm och det beror ju på att han letar sig neråt i bäckenet. Jag tycker också att magen sjunkit. Det syns kanske inte på den här bilden men det känns och det märks. Tycker förövrigt att jag har en rätt nätt mage? hahaha. Kollade igenom bilderna med Jamie och Julia och där tyckte jag magen såg större ut än denna gången. Tror denna magen växer på höjden mer än framåt liksom.
 
Kan heller inte sluta fundera på om detta blir sista vecko bilden eller om det blir en vecka 40 bild också.
Ska ju på en bedömning imorrn. Känns nervöst, är jag verkligen redo?!
Jag tycker den 26 april skulle vara ett bra datum för lillebror att titta ut. Då har vi en som är född den 24, 26 och 28:e. Lätt att komma ihåg =).
 
Jag mår sämre för varje dag. Huvudvärken sitter som berget och panodilen hjälper inte. Havandeskapsförgiftningen är nu ett faktum och jag går och oroar mig över hur kroppen tar stryk. Min kropp vill inte vara gravid, det är bara så.
 
Jag känner att Lillebror är nere och gräver i bäckenet men han turas om att vara fixerad till ruckbar. Tydligen är det rätt vanligt för en omföderska. Jag blir iallafall lika förvirrad varje gång någon känner efter om han är fixerad haha.
 
Idag står mätaren på 95,4%. Jag har max 13 dagar kvar av graviditeten eftersom jag kommer att bli igångsatt innan BF.
Nästan allt är klart inför Lillens ankomst. Behöver köpa en badbalja och sängmobil och packa ner lite till i BB väskan. Men det viktigaste är iallafall inhandlat. 
Nu får du gärna komma älskade Lillebror. Okej INTE idag för idag är det din Storebrors dag. Men imorrn eller på fredag gå bra.
 
Puss
 
 

Grattis till vår finaste 5 åring!!

Idag har jag varit mamma i 5 år!
Att bli mamma har alltid varit min dröm, att bli mamma när jag var 21 var kanske inte det jag hade föreställt mig trots det ville jag vara en ung mamma men hade nog tänkt att jag skulle fylla 25 år först.
 
När Jamie kom var inte kärleken inte omedelbar. Jo jag har älskat honom från första stund men den där magiska saken som alla mammor säger sig känna kände inte jag där och då när han kom upp på mitt bröst. Jag fattade inte riktigt att han faktiskt var vår och att vi skulle ta hand om honom. Men med tiden blev han ju så självklar och han är mitt stora hjärta!!
 
Han lärde mig att bli den jag är idag. Han fick mig att se världen med helt andra ögon.
Kärleken till honom går inte att beskriva. 
 
Jamie Miliam Lexus 
är en helt fantastisk stor liten människa.
Han är så snäll och omtänksam. En riktig funderare.
Han älskar sport. Ishockey och innebandy framförallt.
Han älskar sin Lillasyster och ser efter henne i ur och skur och så älskar han att retas och tetas med henne såklart. Syskonkärlek.
 
Jamie är älskad av många och har många vänner. Han ser gärna till att alla är med. Den egenskapen hoppas jag följer honom för resten av hans liv.
Han är en rastlös liten själ med mycket spring i benen. Men samtidigt kan han sitta och rita i timmar!
 
Tänk att jag för 5 år sedan födde mitt första barn.
Inte visste jag att jag från och med då skulle ha hjärtat i halsgropen i hela mitt liv.
Vad skulle vi gjort utan vår pratglada och envisa kille?
 
Nu ska han bli storebror för andra gången och jag kan inte tänka mig en bättre storebror.
Fina älskade Jamie..
Grattis på din 5 årsdag!!
 
Vi älskar dig!
 
 
 
 
 
 
Puss
 
 

Blodflöde och läkarbesök nr 711

Hade tid tidigt imorse för blodflödeskontroll och sedan läkarbesök efter det. 
Hade fått tid hos dr Gudmundsson från början men som jag fick ändrat efter hans otrevliga bemötande förra besöket så jag väntade mig ett möte med Dr Molin. Också han en väldigt speciell gubbe som har svårt för det sociala i läkaryrket så jag var väldigt nervös inför besöket eftersom vi skulle disskutera en eventuell igångsättning. 
 
Vi möttes i korridoren av den bästa barnmorskan uppe på Prenatal, har haft henne varje gång nästan och hon känner mig och A innan och utan känns det som. Hon berättade att Dr Molin inte var där idag och att jag skulle få träffa en kvinnlig läkare. Jag blev helt paff. Det kändes jätteskönt.
 
Vi började med flödesultraljudet vilket visade att Bebisen mådde bra och han låg med huvudet neråt och med händer och fötter i ansiktet haha. Mina motstånd i kärlen hade blivit något försämrade.
Sen fick jag göra en ctg som var jättefint. Lillebror är så lung nu när jag kör ctg. Han är så trött på det haha. 
En ssk student kom in och tog blodtrycket på mig som visade 140/90 men ingen äggvita i urinen.
 
Efter en stund kom doktorn in och en st läkare samt ssk studenten. Läkaren frågade hur jag mådde och frågade hur jag ställde mig till att bli igångsatt. Jag berättade att jag bara har goda erfarenheter av igångsättning och då sa hon Bra, för du kommer bli igångsatt. Inte idag men innan Beräknad förlossning pg a blodtrycket. Man får inte gå mer än 40+ veckor när man har högt blodtryckk.
Hon förstod att jag hade det väldigt jobbigt och att jag vill bli igångsatt så snart som möjligt för kroppen orkar inte mer. Men hon vill inte utsätta mig för en utdragen eller misslyckad igångsättning och vill våga vänta så länge som möjligt. Hon undersökte mig och livmodertappen är 2 cm och mogen och så är jag öppen 2 cm. Hon rörde om lite i grytan för att hjälpa till lite på traven. 
Jag ska till henne på torsdag igen för en ny bedömning, tills dess skulle hon överväga om hon skulle våga sätta igång mig då eller om vi ska vänta ännu några dagar. Hon ville verkligen hjälpa mig men var noga med att berätta att det är ett övervägande hela tiden. Och ju närmre vecka 40 desto smidigare blir en igångsättning. Jag fattar det men jag förstår bara inte hur jag ska orka. Visst det är inte lång tid kvar men jag har lidit i måååånga månader. Så dagarna blir bara längre och längre. Men jag får stå ut. Jag bara känner att det är ett jävla springande ..så jag hoppas sååååå jäkla mycket på att torsdag is the day men jag tror inte det. Jag försöker ställa in mig på att gå tiden ut..det känns riktigt trist bara att behöva bli igångsatt om jag ändå ska gå hela vägen, för vem vill egentligen bli igångsatt? då kan jag lika gärna gå tills det sätter igång spontant. Ja ..lite bitter är jag.
 
Det togs nya blodprover på mig och jag fick utskrivet blodtryckssänkande medicin. Det känns så dumt att börja med massa medicin nu i slutet när dem likväl kan plocka ut honom..han är jag färdigbakad. Ååååh jag försöker verkligen se besöket ida som något positivt. Jag fick ju många bra besked..men det är fortfarande inga klara besked. Det är så svävande. Det enda jag egentligen vet är att jag kommer bli igångsatt innan den 7 maj. Jag kommer få ränna på KK ett par gånger i veckan fram tills jag blir igångsatt. Jag är beräknad om 15 dagar vilket är en fis i rymden egentligen men för mig känns det som flera år.
 
Det positiva i kråksången är att Lillebror inte kommer titta ut på Jamie´s födelsedag!!
 
Behöver jag berätta att jag längtar nåt så hysteriskt till Torsdag. Tills dess är det vila som gäller!
 
Det är ju såååå nära, fan alldeles för nära. Just nu snurrar tankarna...
 
Älskade Lillebror, tycker du inte att det är likabra att du tittar ut spontant så vi slipper tvinga ut dig?
Snälla snälla snälla...komsi komsiii.,..du är ju så efterlängtad och älskad!!
 
Puss

Ajm Back!!

Helgen har gått i ett!!
 
Vi blev inskickade i fredags. Blodtrycket låg på 155/90 och bebisens fosterljud var inte godkända. Så in för ny ctg och mätning av fostervatten. Fick en OK stämpel i rumpan.
 
Lördagen bjöd på ett frisörbesök och handling inför Jamies kalas.
Klippte av mig ca 5-6 cm och tunnade ut ett par kilo hår haha.
 
Hem snabbt för att fixa iordning innan gästerna kom en ca 30 minuter senare. Jamie fick jättefina presenter och var väldigt nöjd med sitt kalas. På kvällen gick vi hem till A´s kusin som fyllde år. Jag och Jullan gick hem efter vi hade ätit medan A och Jamie stannade kvar en stund längre.
En trött Julia totaldeckade i soffan medan jag var på toaletten. SÖTNÖT!! skulle kunna käka upp henne.
 
Igår, söndag. Skulle Jamie ha sitt barnkalas. Han hade fått bestämma helt själv vem han ville bjuda och var han skulle ha kalaset. Han fick välja mellan att ha det hemma och bjuda några fler eller ha det på något lekland eller liknande och bjuda lite färre. SÅ det blev Busfabriken. Barnen var helt vilda och jag ville avlida ett par gånger haha. Men alla barn klarade sig oskadda och alla barn kom hem med respektive föräldrar till slut hahaha.
Jamie var riktigt nöjd!! 
 
Han har inte rikltigt fattat att han inte har fyllt år än haha. Inte lätt. På onsdag fyller han år och då kommer Micke och Maja hit. jamie skulle få bestämma vad vi skulle käka men jag vet inte. Nuggets och hamburgare hahaha. Vi får se om han ändrar sig. På torsdag tror jag att Matte och Moa hade en överasskning åt honom och det ser han också väldigt mycket fram emot. Julia har väldigt svårt att förstå all uppståndelse kring Jamie och att det är väldigt orättvist att inte hon får göra samma. Svårt att förklara för henne men hon börjar fatta att när det är hennes tur att fylla år så får hon göra en massa roliga saker som inte Jamie får göra. Usch inte lätt =)
 
Nu ska jag skriva ett inlägg om dagens läkarbesök!
 
Puss

Spänd och nervös

..inför dagens barnmorskebesök.
Idag har jag typ bara suttit på rumpan för att få ett så bra blodtrycksvärde som möjligt om ett par timmar!! jag har INTE tid att åka in på kontroll på KK idag. ICKE!
 
När A slutat jobb, kommer han och kidsen och hämtar mig hos Barnmorskan sen är det hem och förbereda så mycket som möjligt inför imorrn. 
Imorrnbitti ska jag ÄNTLIGEN klippa mig haha och sen ska allt inhandlas till kalaset. 
Blir jäkligt stressigt imorrn men så blir det ibland.
 
Var är solen idag?
Jag bara hoppas på att det inte börjar regna när jag ska traska bort till BM. Jag kan inte direkt skynda undan från regnet haha. Dessutom är det rätt svårt att få plats i gummistövlarna nu när vaderna svullnat så... 
 
Nu ska jag göra mig iordning,.. försöka få fason på fågelboet till hår och slänga på lite mascara för att försöka få bort uppmärksamheten på mina extremt fula pigmentfläckar i ansiktet. Jag ser sååååå smutsig ut hahaha.
 
Hoppas ni får en fin fredag och en hääärlig helg. Lejter!
Och håll nu tummarna att allt ser bra ut idag :)
 
Puss

Ingen inspiration

Jag önskar att jag hade massa roligt att skriva här..men just nu går jag på sparlåga deluxe!
Kroppen och hjärnan samarbetar inte för 5 öre.
 
Det jag ser fram emot nu är helgen. Vi ska fira Jamie! kan inte fatta att han fyller 5 år nästa vecka..
Jag har varit mamma i 5 år..mäktigt.
Han är nog världens mest empatiska människa. Känslig och en riktig sportfåne. Bra kombo tycker jag!
Han har haft många jobbiga trotsiga perioder men nu är han inne i en lugn period och där han verkligen tyr sig till mig. Jag insuper varenda sekund av det.
 
Han är såklart en minitonåring med en stark vilja. Han försöker alltid att få sista ordet men ger med sig ganska snabbt när han inser att det är lönlöst. Annat är det med lillsyrran som är envisare än envisast.
 
Jamie är en liten kille med stort hjärta! 
Hans stora intresse är Hockey och innebandy just nu..men sport överlag fyller hans vardag.
 
Han längtar efter sina kalas. För visst blir det kalas hela helgen. Mitt blodtryck kommer go bananas efter denna helgen haha. 
 
Nä jag återkommer när jag har något mer vettigt och kul att skriva om!
Puss

We Love Newbie By KappAhl

 
Ni som följer på instagram har ju redan sett dessa godingar men jag bara måste visa er andra också!
Dessa byxorna blev jag störtkär i så de fick självklart följa med hem till Lillebror när vi var och småshoppade häromdagen. Perfekt sommarbyxa då dem är tunna och svala! Ändå dressiga liksom.
 
Ett tips till er som vill köpa en present till Lillebror så önskas dessa i större storlekar också.. Newbie kan man inte få för mycket av =)
 
Puss!!

Vecka 38

 
 
Välkommen vecka 38!!
Nu beräknas bebisen fullgången och jag önskar så att han ville titta ut idag. Haha
Men när har inga känningar överlag och mina bebisar verkar trivas i min mage. Jag göder dem med allt möjligt gott så det är inte så konstigt=).
Just nu går dagarna både jättesnabbt och jättesakta. Samtidigt som jag vill ha Lillebror i min famn så är jag så rädd för hur allt kommer förändras! Vi har ju varit en familj på 4 så länge så det känns megasuperkonstigt att det ska bo en till Jamie/Julia hemma hos oss.
 
Lillebror har lugnat ner sig markant men när han väl rör sig så gör det ONT haha. han är så stark!
Blåsan behöver jag tömma många gånger per dag och på nätterna.
Jag tänker inte på så mycket annat än just förlossningen just nu. Den är så nära men ändå så långt bort. Börjar bli lite nervös. Jag ä'r också så fruktansvärt nyfiken på hur bebisen kommer se ut! vi har ju verkligen INGEN aning.
 
På fredag har jag ett barmorskebesök inbokat för bltr kontroll och jag hoppas att det ligger bra för i helgen ska vi fira Jamie´s födelsedag!! 
På måndag kommer domen om jag ska sättas igång eller inte.
 
Nä Du Lillebror, tänk om du kunde komma ut självmant lite tidigare än beräknat. Det hade ju varit helt underbart.
 
Jag l'ngtar efter att kunna röra mig, kunna ha en smärtfri dag. Sluta knapra panodil varenda dag. 
Jag längtar efter första mötet med Lillebror. Längtar efter att få visa upp honom för Storebror och Storasyster!
Men tills dess ska jag verkligen försöka njuta av den sista tiden med honom i Magen.
 
Puss!!

Barnmorskebesöket

Resulterade i ännu ett besök på KK!
Jag bönade och bad om att få slippa åka ut till KK men bltr var gör högt för att ignorera. Fick t om vila i 30 min hos bm innan hon tog nytt bltr ifall att men 150/100. Dock ingen äggvita..

Sf måttet mätte 36 cm!! Så stort hade jag varken med Jamie eller Julia. Ändå tycker jag att magen är mindre men att bebisen ligger högre upp än de andra graviditeterna.

Vågade knappt ringa À och berätta att jag skulle ut till KK, jag var då arg, ledsen och trött på allt.

40 min senare var jag på KK där ctg gjordes som vanligt. En lugn bebis denna gången men allt såg fint ut. Kunde inte ligga så länge för bäckensmärtorna var för påtagliga. Bltr mätte 140/90 efter 1 timme på KK och ingen äggvita.
Fick träffa ännu en ny doktor... Han gjorde massa tester. Mina reflexer på vänster sida var något försvagat annars var resten OK.

Han önskade att förlossningen skulle starta spontant för min och bebis skull. Gärna när somhelst så jag slipper bli sämre. Bltr är för "bra" för att utsätta kroppen för en igångsättning nu.
Däremot var det mer än viktigt att åka in akut OM jag blev sämre. Han ville verkligen att jag skulle förstå det.
Eeh jag vet!!

Fick gjort en hinnsvepning också för att förbereda kroppen för en eventuell igångsättning eller om den startar spontant efter det. Har inga större känningar. Lite mensvärk men det föder man inga barn på.

Suck, stånk och stön.

Behöver jag ens berätta hur less jag är på allt?!
Nu tycker jag att det får räcka. Det sista jag ville var att behöva åka in och ut pga blodtrycket!! Det tär på mig både psykiskt och fysiskt. Ska det vara såhär i 3 veckor till så vill jag inte vara med längre!!

Godnatt!!
Puss


Godmorgon

Måndag! Ny vecka...nya möjligheter,..
Helgen har gått i ett. 
Fredagen bestod av leverans av den nya soffan vi beställt. Som sen skulle byggas ihop. Åh herregud, tur jag har en handyman hemma. Soffan blev perfekt!
 
 
Lördagen innebar en sväng på Prenatal för att ta lite nya blodprover. Visade ingen försämring men fortfarande mycket vila som gäller. Barnen hängde med Farmor och Farfar under dagen och sen kom dem hem här och åt god mat.
 
Igår åkte A iväg tidigt på morgonen för att spela lite golf och ja och barnen chillade här hemma. När solen sen tittade fram lagom till A var hemma gick vi ut på gården och hängde lite. Sen kom Micke och Maja så då förflyttade vi oss till espressohous för lite fika på uteserveringen. SÅ GOTT!!
 
Köpte med oss lite tillbehör till den kommande tacomiddagen. Placerade oss på vår balkong där vi avnjöt god salami, kex, brie och rostbiff. SÅ avundsjuk jag var på osten...kunde sitta på balkongen och njuta av solen ett bra tag innan vi sen platsade oss i vår gigantiska soffa!
 
 
Barnen la sig i bra tid och vi käkade tacos när dem hade somnat.
Helgen har verkligen sprungit iväg.
 
Idag är mina bäckensmärtor riktigt obehagliga. Har ojjat mig hela natten och varit så förbannad över att jag behövt gå och kissa 700 ggr. 
Har tid hos barnmorskan idag för lite kontroller som läkaren tyckte hon skulle göra. Vet inte riktigt vad med vi får se.
 
Jag bara håller alla mina tummar och tår att blodtrycket inte är tillräckligt högt för att åka in på kontroll på KK.
Hör av mig senare!!
Puss
 
 

Vecka 37

 
 
 
Lite sen uppdatering om vecka 37. Men bättre sent än aldrig. Orkade inte tränga på mig mina gravid jeans den dagen så det blev ett par mjukisbrallor.
Förra veckan var ju omtumlande om något. Mitt blodtryck steg och jag blev inlagd ett dygn för observation och fick genomgå lite olika undersökningar efter det. Lillebror mår prima och växer som han ska vilket är viktigast!
Han uppskattades att väga 2800g i tisdags vilket är ca 7% större än mittkurvan. Så alldeles lagom med andra ord.
Jag mår inte alls bra, det är huvudvärk, illamåendekänsla, svullnad och oro för blodtrycket samt foglossningen och allt runt omkring. Förlossningen ligger runt hörnet är vi är närmre nu än någonsin och det känns både lättande men skrämmande.
Det har varit mycket farande fram och tillbaka till sjukhuset och det är mentalt utmattande. Det känns såklart väldigt bra att dem har sån stenkoll på mig och bebisen men det var just det här jag ville undvika.
Nu är det som det är och vi får stå ett tag till.
I övrigt är Lillebror nu Fixerad som BARA den med huvudet neråt!! så det behöver jag inte oroa mig för länge hihi.
Han har inte så mycket plats att röra sig på så hans rörelser kan många gånger kännas rätt obehagliga haha. Men det är självklart supermysigt när han håller på där inne.
Jag kissar 711 gånger om dagen ungefär. Och har halsbränna från helvetet!! Lillebror känns lång för även om han ligger långt ner i bäckenet så har han inte sjunkit ner tillräckligt för att jag ska känna att trycket lättat från bröstet. Hans rumpa ligger under mina revben vilket inte är ett dugg skönt!!
 
Idag är vi i vecka 36+4. 91,8 % har vi gjort. Det återstår endast 23 dagar till BF!
BB väskan är nästan helt klar, bara lite småpill kvar som ska ordnas i veckan som kommer. Blöjor är uppackat, nappar är kokade, allt som ska tvättas har tvättats, sängen står redo och bilstolen lika så. Vagnen är färdigbäddad och redo för sin första tur med Lillebror i.
Förlossningsbrevet ska finslipas lite och skrivas ut. 
Nu längtar vi galet mycket!!
 
Kom ut nu Lillebror!
 
Puss

TGIF

Hej hej!!
Jag var helt mentalt utmattad men lättad igår. Orkade inte skriva igårkväll om gårdagens läkarbesök men nu så.
 
Fick en tid hos den läkaren som skrev ut mig från Prenatal i tisdags så det kändes jättebra för då kunde jag iallafall vara säker på att han visste varför jag var där osv. Kom upp på 3:e våningen och möttes av barnmorskan som tog emot mig i onsdags. Hon kramade om mig och så pratade vi lite. Blev invisad i ett annat väntrum där jag träffade barnmorskan som jag hade på måndagen. Hon berättade att hon hört vad som hänt och att det var rent förjävligt. Kändes skönt att ha deras stöd i ryggen så det inte bara var jag och A som hade fått för oss alla konstigheter som hände i onsdags.
 
I vilket fall så fick jag komma in till doktorn och han frågade hur jag mådde, och jag hann inte svara förren han sa tog orden ur munnen på mig. Redan där tog jag ett djupt andetag och stenen lättade från hjärtat.
 
Han var noga med att berätta att han hade gett mig strikta direktiv att åka in om jag mådde dåligt och eftersom bltr var så högt så var det inga tvivel på att jag skulle in och undersökas.
Vi pratade om min oro för blodtrycket och han menade att jag är i riskzonen och att min oro är befogad. Om jag blir dålig så är det in direkt. INGA tveksamheter. Jag ska kolla mitt bltr varannan dag fram till bebisen tittar ut. Detta kunde jag göra hos barnmorskan för att slippa ta mig ut till KK. Om bltr blir alarmerande högt så skickar barnmorskan in mig. inga konstigheter. Känns tryggt.
 
Jag kunde få välja att stanna på sjukhuset, alltså bli inlagd och kontrollerad där men att jag nog skulle må bättre hemma. VIlket jag höll med om.
 
Han sa att jag kommer bli igångsatt. Om jag vill tidigare än vad det är beräknat så skulle det ordnas men jag skulle inte få gå ens 1 dag över tiden. Så det känns skönt. Om bltr håller sig stabilt och mina symtom inte bli värre kommer jag att få gå på ett igångsättningssamtal/bedömning den 22 april men skulle blodtrycket försämras innan dess så blir jag igångsatt där och då.
 
Jag fick frågan om jag ville byta doktor då den 22:e när jag har blodflödesmätning och det ville jag gärna så det ordnade han. Han ville helst att jag skulle komma till honom men det fanns absolut inga tider nästa vecka så därför blir det den 22 april till en annan doktor. På bedömningen kommer jag få välja att bli igångsatt OM kroppen är mogen eller vänta och se om han kommer själv innan BF annars kommer en igångsättningstid ges vid bf datumet som är den 7 maj.
 
SÅ nu har jag lite att fundera över. Jag vill inte tvinga fram bebisen men som läkaren sa så ska jag orka med förlossningen. högt bltr samt min foglossning och sömnbristen kommer ta ut sin rätt om jag väntar för länge. Det är en övervägningsfråga. 
 
Så summan av kardemumman är att veckan som kommer så är det täta kontroller på mig och bebis och sen väntar tiden den 22 April. Känns skönt att ha alternativ och planer. Så nu ska jag läsa noga om igångsättningar och så får vi se hur jag mår efter nästa vecka helt enkelt. Jag blev ju igångsatt med Julia och det gick ju jättebra så jag har bara goda erfarenheter ...
Nu är det mycket vila som gäller, ingen stress och så lite tv och dator som möjligt. Ingen fysiskt ansträngande och bltr kontroller varannan dag. Vi hoppas att jag slipper fler besök på sjukan innan den 22e april.
Tänk snart är faktiskt Lillebror här.
 
Jag måste ju skriva en veckouppdatering om vecka 37 också.
 
Tack för era fina ord på förra inlägget!
 
 
 
Puss på er

Återbesök

Hej hej!!
Fick ett så dåligt bemötande av läkaren på KK igår vilket resulterade i ett nytt besök idag hos en annan läkare. Jag blev så chokad över hur han bara avvisade mig och A trots alla symtom och högt bltr samt äggvita i urinen. Han tyckte jag skulle ta en Panodil och gå och lägga mig och att A minsann skulle börja hjälpa till hemma med att handla, städa och laga mat.
 
Ursäkta?!?
För det första kom vi in för att barnmorskan skickat oss för mina symtom och att bltr visade 160/95 (gränsvärde för att åka in och kolla upp på prenatal är 140/90) plus att jag hade äggvita i urinen. Jag hade fått strikta rekomendationer från läkaren som skrev ut mig i tisdags att återkomma såfort jag mådde dåligt. Vilket jag gjorde och bltr visade att det jag skulle åka in och kolla. 
Fick en underbar barnmorska uppe på 3:e våningen som gjorde alla undersökningar. Hon såg att jag mådde jättedåligt.
 
När doktorn sen kom in så pratade han med oss som om att vi var dumma i huvudet och att vi bara tog upp hans dyrbara tid. Han frågade hur jag mådde varpå jag svarade helt ärligt att jag mådde skit. Inte nog med foglossningen utan nu också ett struligt bltr. Jag hade fått svart på vitt av de tidigare blodproverna att jag låg på gränsen till HF och att jag troligtvis inom dagar, veckor komma utveckla HF.
Läkaren igår brydde sig inte för 5 öre! " så är det att vara höggravid" säger han. Jag tappade hakan och bröt ihop. vad säger människan?!?!
Jag pratade om foglossningen och han säger " prova bälte" "ät panodil".
Då började jag skratta i ren panik. Och nästan skrek ut, BÄlte har jag haft sen v 9, kryckor sen v 10. Sjukskriven 100% sen vecka 10. TENS. SJukgymnastik. Akupunktur 1 gång i veckan.
Men okej... jag ska prova bälte...tack för tipset.
 
Allt står i min journal men specialister/överläkare/hjärtspec. kanske inte kan läsa?! dem bara vet bäst direkt.
 
Har han ens läst i min journal? har han läst vilket helvete jag har haft?! vet han ens att jag blev inlagd och att minsta lilla förändring ska kollas upp? har han ens kollat mina blodprover?!? enligt barnmorskan som satte ctg skulle nya prover tas och blev paff när läkaren inte tyckte detsamma. 
 
När jag började gråta så gick han. vilken känslokall idiot. Jag blev helt likblek i ansiktet och tappade helt tron på sjukvården. Var ska jag våga vända mig om jag blir dålig nästa gång? för aldrig i livet att jag skulle vilja komma i kontakt med den läkaren igen. Det sjuka är att det är han jag går hos efter jag gjort flödesultraljud. Jag har en tid hos honom den 22 april men kommer att byta läkare. Han ska aldrig mer få tilltala mig.
 
Jag och A åkte tillbaka till den barnmorskan på min barnmorskemottagning som skickade in mig på morgonen för att liksom bara fråga vad som egentligen hände och liksom undra om det är ajg som är dum i huvudet? jag var helt i chock.
Barnmorskan blev skitförbannad och ringde ut till den barnmorskan jag haft på KK och berätttade allt varpå den barnmorskan berättade att läkaren inte hör hemma på prenatal utan han hade fått rycka in för en sjuk kollega. Hon förstod att jag blivit felbehandlad då jag var ute lika snabbt som jag kom in och att jag minsann skulle få komma tillbaka och prata med en ordentlig doktor för hon såg klart och tydligt hur dåligt jag mådde och blev väldigt förvånad över att jag blev hemskickad så snabbt utan några undersökningar.
 
Det skrevs in i min journal att jag haft dr Gudmundsson och att jag inte vill återgå till honom. Att hans handlingar inte är acceptabla. Barnmorskorna på Sundet har haft mycket problem med den här doktorn. Så hon visste direkt att det var hos honom jag var hos, behövde knappt säga hans namn.
 
jag fick förklarat för mig att jag gjort helt rätt hela tiden och att jag inte ska gå och tro att jag åkt in i onödan och tagit upp någons tid. Det var barnmorskan som var tvungen att skicka in mig pga av mina värden och att jag inte ska låta honom hindra mig från att ringa när jag mår dåligt.
 
Det stödet jag får på Sundet är helt underbart!! alla barnmorskorna där vet vem jag är ( inte så konsigt med tanke på att jag springer där varje vecka haha), det känns så skönt. Allt kändes mycket bättre när jag varit där och pratat och även om jag känner sån ångest över besöket idag så känns det ändå bra att få en ordentlig undersökning. Jag blev liksom inte inlagd för en skitsak.
När natten smög sig på och A somnat bröt jag ihop och förstod inte varför jag inte bara kan få vara gravid som vanligt. Jag är psykiskt nedbruten att jag kan börja gråta på en millisekund för ingenting. 
 
Imorse när jag gick med kidsen och A bestämde jag mig för att börja om på noll. MIna fina...herregud vad jag är glad för Jamie och Julia. Vad skulle jag gjort utan dem?! trots och jävelskap men mitt hjärta svämmar över när jag tänker på dem och jag känner att jag har missat så mycket med dem under denna graviditeten och det är så orättvist. Dem har inte valt att få ett syskon. Jag vet ju som tur är att allt kommer vara så värt den när Lillebror äntligen kommer ut men jag är så jävla bitter över vad min familj fått stå ut med pg a av mig!
 
Just nu ligger jag jag på botten men jag försöker ta mig upp, sakta med säkert. Kan inte sjunka lägre iallafall...
Efter dagens läkabesök hoppas jag att jag blir mer klar med vad som händer och sker så jag kan få kämpa på de sista veckorna utan att behöva åka in och ut på sjukan.
Nä nu jävlar tar vi tag i kragen och bara kör!!
 
Tack alla ni som sms;at mig, ringt, och hejjat och peppat mig här och på instagram och på telefonen. Jag läser och blir så glad. Och förlåt om jag inte svarar alltid.
 
Puss puss!!

God Morgon vecka 37

Kommer kanske inte hinna skriva en veckouppdatering om vecka 37 idag..vi får se.
 
Blev utskriven igår från Prenatal med strikta råd om att ta det lugnt och vila, vila vila.
Jag skulle ringa KK såfort jag kände mig dålig eller konstig av någon anledning annars fick jag en ny tid för återbesök och nya provtagningar imorrn, torsdag.
 
Var så skönt att få komma hem och flödesultraljudet som gjordes igår visade att mina förträningnar i kärlen fortf låg på en 2:a som sist och så gjorde vi ett tillväxtultraljud på Lillen som uppskattade att han just nu väger runt 2800g.
+7%.
 
Hade så svårt att komma till ro hemma och har nattvandrat trots att jag fick ha stora sängen för mig själv. A och Julia hade lagt sig i soffan när hon trillade in inatt. Omtänksamt men stackars dem =(.
 
Vaknade imorse och kände mig konstig, kollade i spegeln och över natten har jag fått dubbelhakan deluxe. Jättesvullen. Ställde mig på vågen..+1 kg sen igår.
Suck. Vet att jag borde ringa KK men bestämde mig för att gå bort till min barnmorskemottagning för att ta ett bltr för att se om det är lönt att åka in akut eller om det kan vänta till imorrn.
 
Bltr mätte 160/95 och en 1 i urinen enligt maskinen. Barnmorskan ringde prenatal (inte min ordinarie utan en annan) och jag fick tid hos dem 13.30. Suck.
 
Jag vill verkligen inte bli inlagd igen så jag hoppas att proverna inte visar någon större föränding och att jag istället kan fortsätta komma på tätare kontroller.
 
Annars välkomnar jag mer än gärna vecka 37 idag!! vi är inne på slutspurten. 27 dagar kvar till beräknat plopp. Gjort 90,4 %. lillebror är mer än välkommen... komsi komsiii..
 
 
 
 
Bilder från när jag låg inne..på rum 8. All by myself... 
 
 
Puss

Hemlängtan

Hatar att sova borta och framförallt på sjukhus.
Jag mår så fruktansvärt illa, har fått piller för det men det hjälper inte.

Har gjort mitt tredje ctg nu ikväll och Lillebror mår bra.., jag har fina sammandragningar så det känns ju lite najs.

Jag sitter just nu i ett hörn där jag laddar telefonen. Kan inte sova så det lär bli en lååååång natt. Imorrn vid 5 tiden kommer dem in och tar nytt bltr och urinprov. Sen väntar flödes ul och samtal med doktorn.

Nu gör en timme sen låg bltr 130/90 så det känns bra! Inte tillräckligt för att jag skulle få åka hem
Imorrn sa hon men kanske kanske.

Provsvaren visade lite avvikelser, inga akuta åtgärder behövs men mest troligtvis är det HF på gång. Nu ska vi bara hålla bltr nere och se till att jag och bebis mår bra.

Nu vill jag bara att det ska bli morgon, À kommer vid 9 tiden och håller mig sällskap. Behöver jag säga att jag längtar?

Sov gott alla!!

Puss


Inlagd

Ville bara skriva här också att jag blivit inlagd för observation. Blodprover är tagna för att se om jag utvecklat havandeskapsförgiftning.

Ligger på rum 8 på prenatal utan tv och beordrad vila, vila, vila!

Imorrn ska jag göra nytt flödesultraljud och prata med doktorn om hur vi går vidare nu.

Puss!


Dags att åka in

Efter en riktigt dålig dag igår och natt för den delen mådde jag som en prinsessa efter en dusch i morse.

Mötte upp À hos bm.
Gick inte riktigt enligt planerna.
Lillebros hjärtljud var fina och han rörde sig hejvilt, mycket plats i magen säger bm. Kollar hur han ligger, vart ju fixerad förra veckan.. Men den busen lurade oss alla. Nu ligger han med rumpan ner IGEN!! Suck.

Sf måttet låg på 35 cm
Bltr 150/100. Äggvita i urinen, bara en 1:a.
Jag och À ska infinna oss på prenatal kl 15.00 för vidare undersökningar. Suck!
Here we go again.

Nu i efterhand borde jag fattat att bltr börjat stiga för som jag mådde igår visar tydligt symtom på HF. Jag hoppas inte att det visar något idag ..

Hör av mig sen.
Puss


Om Lillebror får välja

Sitter och slösurfar i brist på annat...
 
Tänkte om det är någon som undrar lite vad Lillebror önskar sig i ankomstpresent så har han hittat lite godingar på H&M..
 
 
 
 
Åååh vad söt han hade varit i dessa..eller hur?!
 
 
Puss

Skitdag

Idag är en ritkigt "grävanersigisandendag" bara så ni vet. Har typ legat i soffan hela dagen och nu har jag så dåligt samvete över hur hemmet ser ut och att maten inte står på bordet när familjen kommer hem.
Men jag vill inte.
Orkar inte.
Överlever knappt idag.
 
Synd att man har sovit annars hade jag gått och lagt mig för natten och försökt vakna till ett bättre jag imorrn.
 

Helt plötsligt blev vi barnfria

Fick ett sms från André precis att Jamie och Julia följer med sina dagiskompisar hem en stund!

Julia måste vara själaglad!! Hon har tjatat om att få följa med kompisar hem sen Jamie började göra det. :)

Helt plötsligt sitter jag på bussen till À jobb för att åka på en barnfri shoppingtur... Lite lyx så här mitt i vardagen!

Puss på er


När kommer Lillebror?

Vill ni vara med och gissa?
 
Beräknad födelse är 7 maj.
Beräknad Vikt är 3800-3900g.
Ni får gärna gissa dag, klockslag, vikt och längd.
 
(Jamie vägde 3940g  49cm bf+3)
(Julia vägde 3965g 51cm bf+1)
 
 
 
18 april: 3260g 49 cm  (Moster Jenni)
19 april: 3700g 51cm   (Tant Emma)
29 april: 3850g 50cm   (Janina)
30 april: 3750g 50cm   (Malin)
1 maj:    4000g            (Älskade Sara. Hihi)
1 maj:    4060g 51cm  (Sandra)
3 maj:    3860g 50cm  (Faster Sandra)
6 maj:    3820g 49cm  (Alexis)
9 maj:    3990g 50cm  (Magdalena)
 
 

Vecka 36

 
 
Mina egna tankar:
 
Välkommen vecka 36! idag går vi i svullnadens tecken, vaknar inatt av att händer och ben pulserade och imorse vart det ännu värre. Ser ut som michelingubben. Ska testa urinet nu om en stund tänkte jag.
Ja man ser tydligt på denna magbilden att magen sjunkit en bit om man jämför med förra veckans. Mammabyxorna sitter så sjukt obekvämt nu.
Jag är uppe och kissar många gånger på nätterna och törstar halvt ihjäl mellan varven. Lillebror berättar tydligt varje dag att han mår bra vilket känns helt underbart. Den oron man känner när bebisen är lugn är dödlig. Han har skrämt mig ett fåtal gånger men tar igen det efteråt =). Han har inte så mycket plats att röra sig på och han gillar att skjuta ut rumpan så högt han bara kan mot revbenen. Svårt att andas och blir lätt andfådd. Sammandragningar som ändrat karaktär och blivit lite mer "smärtsamma". Vi hatar att ligga på ryggen, det är helt omöjligt. Lillebror envisas med att att jag ska ligga på höger sida, själv vill jag ligga på vänster så vi turas om. Nu är vår bebis fixerad och startklar så han är mer än välkommen..okej inte denna veckan för jag har lite grejer att ordna och dona först men sen så =).
Foglossningen är som den är!! har fått höra att den skulle bli bättre när barnet fixerat sig i bäckenet men känner inte alls av det. Min barnmorska fortsätter att peppa mig in i det sista och vi hoppas att få lite hjälp på traven i samband med Lillebrors ankomst. Jag börjar tro att jag slipper havandeskapsförgiftningen denna gången men den snabba svullnanden som kom inatt oroar mig lite. Vi får helt enkelt se.
BB väskan är nästan färdigpackad och det känns jätteskönt. Det har legat och lurat i mitt huvud ett tag. Jag vill gärna ha allt klart och färdigt så att jag har med mig det jag behöver och inte missar något. Jag vill itne att A ska behöva fixa med massa sånt mitt i allt.
Jag tror att vi är redo för dig älskade Lillebror. När har du tänkt komma?`du vet väl att din Storebror fyller år 24:e april. Datum du får undvika är helgen den 20-21 april för då firar vi honom med dunder och brak!! och den 24 hade varit bra om du undvek då Storebror nog vill ha en egen födelsedag. Jag vet ju att du är beräknad i Maj men tycker du inte April månad känns lite mer lagom? hihi
 
Idag har vi gjort 87,9%, 246 dagar av 280. Återstår endast 34 dagar till beräknat Plopp!
Älskade Lillebror vad vi längtar efter dig!!
 
Puss
 

Barnmorskebesök vecka 34+6

Imorrn går vi in i vecka 36!! herregud.. nu går det snabbt.
 
Hade tid hos barnmorskan i förmiddags.
Kom fram till att akupunkturen inte ger något men att jag ska fortsätta få lite nålar mot ångest, blodtrycket och vätskan jag samlar på mig. Hon är en enorm stöttepelare och jag kommer sakna att gå dit och prata med henne.
Dagens värden såg jättebra ut
 
 
Vikt: +18,5kg ( 2 kg på en vecka ;))
Urin: +1
Bltr: 145/80
Fosterljud: Bra
Sf-mått: 34 cm
Huvud: neråt och fixerad
Hb: tog vi inget idag.
 

Då var Lillebror fixerad nere i bäckenet, han gör sig startklar vilket känns helt underbart!
Sf-måttet har inte vuxit något på 2 veckor vilket troligtvis beror på att han fixerat sig. Blodtrycket håller sig på sina stadiga 80-85 i undertryck och förhoppningsvis hinner det inte stiga innan Lillebror tittar ut. lite äggvita i urinen men det är ingen fara nu i slutet, så länge blodtrycket ser bra ut.
 
När jag var klar hos barnmorskan sprang jag på grannarna så vi satte oss på EH och fikade i solen. Solen tog i ansiktet och nu har jag snygga bruna pigmentfläckar på ställen i ansiktet som inte ser särskilt trevliga ut hahaha.
Nu ska jag passa på att vila en stund.
 
Puss!!
 

RSS 2.0