Bättre

Det var längesen jag kände en sån hopplöshet som idag. När A kom in genom dörren 16.50 så kunde jag andas igen. Jag tycker det är så sjukt strongt med ensamstående föräldrar som inte har någon som kommer hem och avlastar efter en tung dag. Fan vad grymma NI är!
När A kom hem pratade han igenom dagen med kidsen och därefter blev det bättre, han lagade mat till oss och sen skulle barnen lägga sig. Inget tjaffs, inget gnäll...ingenting =). Jag hör vad jag själv tänker...tjohooo!
Tur dessa dagarna infinner sig sällan men dem finns, det gäller bara att ta sig igenom det!
Jamie är såååå trotsig, gnällig och bestämd...ja och så kan vi lägga till arg. Han har börjat smälla i dörrar och beter sig väldigt tonårsaktikgt. Jag känner mig helt maktlös vissa gånger men jag vet att det kommer gå över men det ÄR jobbigt. Han tetas med Julia som bara den och hon är liksom inte sen med att slåss, knipas och BITAS!!! hon bet Jamie igår, det får hon ABSOLUT INTE göra!!..nä fy ..vad händer. Man kan tro vi har två vilddjur här hemma. Hahahah
Vi tröstar oss själv med att denna perioden kommer gå över, precis som alla andra perioder dem hamnar i ...
Nya tag imorrn!
Älskade kids...ni är så söta när ni sover =)
Puss puss

Idag är det jäkligt tungt

Idag är det svårt och jobbigt att vara mamma. Barnen samarbetar inte överhuvudtaget. Jag pratar för döva öron och lagar mat åt kräsna hungriga barn. Ingenting är rätt och ingenting blir rätt. Jag är en kass mamma idag. Jag känner det ända in i hjärtat. Jag försöker vara barnen till lags men det blir bara fel.
Det känns extra tungt idag när barnen tjafsar och bråkar med varandra om allt och inget. Det känns extra tungt att vara rättvis när man försöker komma fram till vem som gjorde vad.
Idag är en sån dag.
Jag är trött. mentalt trött. Märklig känsla.

Gårdagens outfit


Gooodmorgon

ÅÅåh vad kul det var igår! och trots ett par goa drinkar mår jag som en prinsessa idag och steg upp kl 08.00! jag kan inte ta sovmorgon när barnen sover borta...trist =)
Anna, Chrillan, jag och Malin.
Vi tog taxi till stan runt midnatt och första stoppet var KOI. Där dansade vi ett tag och drank en god drink sen stack jag och Malin vidare till Etagé där A och hand polare var. Men det blev inte långvarigt. Vi var hemma vid 03.00? eller ja 04.00 egentligen haha. förvirrande det där när man är ute och svirar och klockan ska ändras...det blir liksom inte rätt i huvudet.
Det var iallafall riktigt kul igår!
Nu ska jag gå och lägga mig igen och se om jag kan sova en stund så jag inte blir seg i huvudet i eftermiddag när barnen kommer...
Puss på er!

Vår Lilla tvååring

Helloooo
A har kört iväg och lämnat kidsen hos Farmor och Farfar där dem ska sova inatt. A är iväg på Herrmiddag och jag har bjudit hem några tjejoooor på lite partajj jag med! Sen möts vi ute i minglet kanske.
Julia hade i allafall en superbra dag igår, verkade som. Mormor och Moster Jenni, kusinerna Love och Viggo kom och åt lunch och fikade därefter och med sig hade dem finfina presenter till Julia.
Jag hade lagat en maträtt som Chrillan bjudit mig på en gång men jag hade missat att det skulle vara ostsås men fick till det jäkligt bra genom att lägga i riven ost hahah.
Det blev alltså lax/spenat röra i matlagningsgrädde med riven ost. TIll det hade vi färsk bandpasta. Mums.
Sen fikade vi på lite choklad pinnar och mazariner och barnen fick varsin godispåse!
Barnen syskonmatchade med sina snygga tröjor från KappAhl. Och vilken kvalitet! så mjuka och elastiska. Lite Moloinspirerande. Finns på Babyavdelningen också i bodys och byxor för den som vill matcha stor och liten.
Barnen dansade och sjöng till barnsånger på hög volym.
Brorsorna Fredriksson matchade självklart dem också!
Åldersskillnaden på dessa kussar är 18 månader mellan Jamie och Viggo. och 1 månad mellan Julia och Love. Men Viggo och Jamie leker jättebra tillsammans. Jamie ser upp till Viggo och tycker han är riktigt cool.
När gästerna gått hem kom Pappa hem och kort därefter kom Magnus och Micke. Med sig hade dem presenter och Julia som från ingenstans har blivit presentgalning sken upp som solen när hon såg alla paket.
André lagade god mat till oss och till efterrätt blev det kladdkaka.
Vad fick hon då?
Jo en himla massa fint. Skulle ha fotograferat det men glömt bort det.
Av Jenni fick hon denna koftan och massa strumpor i rätt storlek. (alla Julias strumpor är försmå)
Av Mormor och morfar fick hon de snyggaste skorna... (dem fotade jag faktiskt)
Dem är mycket mörkare än så här men svarta med lite brunt i sig.
Av Magnus fick hon jättefina kläder! av Micke och Maja fick hon en bondgård och en Brio Bil med Mimmi mus. (vi samlar på Brio träleksakerna).
Av oss fick hon
New Babyborn dock som säger Mamma och sträcker upp armarna och gråter och skrattar och har sig.
Ett par svarta Jeansleggings en tröja och strumpor från Po.p.
Idag kom Faster Sandra och Tilda hit och Julia fick en fin tunika och klämmor!
Imorrn kommer Farmor och Farfar hit och A´s Moster Mia och hennes MAN =) Johan.
Trevlätt trevlätt!
Snart är det jul haha.
Nu ska jag hoppa in i duschen.
Puss på er!

Näääääästan 2 år

Sitter i soffan och andas ut. Barnen har precis somnat och jag inväntar A som har varit iväg med sin far.
Sitter och är nostalgisk och blödig som jag alltid blir dagarna före barnens födelsedagar. Det är så stort för mig.
Så inatt kl 00.13 för att vara mer exakt har våran Julia funnits hos oss i 2år. Tänk att det var just hon som kom till oss...och vilken tur! Gladare unge får man leta efter.
Hon är busigare än busigast och har ett humör som heter duga!
Hon är en bestämd liten dam som säger ifrån om det är något hon inte gillar.
Hon är en framåt och social liten tjej som älskar uppmärksamhet.
Hon älskar att leka med sina dockor men också livsfarliga och hårda lekar tillsammans med sin storebror.
Hon är en liten djävul som rivs och knips om hon känner sig trängd eller blir provocerad (av sin bror).
Hon älskar sin storebror och ser upp till honom, hon följer varje steg han tar och gör och säger det han gör och säger.
Vår Lilla Julia älskar att sjunga och är duktig på det! hon pratar och pratar och skriker gärna när hon pratar, somj hon alltid har gjort. Hon växer så det knakar och bär strl 86/92 i kläder. Strl 25 i skor.
Hon är fortfarande världsbäst på att sova, jo visst kommer det tillfällen då sömnen störs av mardrömmar och nya intryck men annars trivs hon bra i sin spjälsäng (ett tag till). Somnar själv och vaknar vid 7.30 på helgerna.
Hon hatar att bada och gallskriker sig igenom hela proceduren.
Hon älskar att äta men är väldigt kräsen just nu.
Ingen myser och kramas och pussas som hon.
Hon älskar att bli buren.
Imorrn firar vi Julia med paket och ballonger för hela slanten. Mormor, Moster Jenni och kusinerna Love och Viggo kommer och äter lite lunch och på kvällen kommer Julias gudfar och Julias gudmors blivande man hahahha.. det vill säga..Jamie´s gudfar haha.
Have it najjs!
Puss

Plåster

Barnen fick välja plåster och det blev bilar och hello Kitty.

Självklart måste det provas!


I Will be back

Jag har använt all min lediga tid åt barnen och min älskade A. Jag har haft ett minst sagt hektiskt halvår och i helgen var första helgen jag vart helt ledig på under 6 månader! Ljuuuuvligt! Sista veckan på praktiken, sen återstår 6 veckor i skolan... Nääääära. Vår finaste Julia Meja Emilia fyller 2 år på fredag. Lillasyster blir stor! När Jamie fyllde 2 år var han storebror .. Coolt. Nä men jag vill gärna blogga och jag lovar att jag kommer tillbaka. Puss!


Ringde förskolan om råd gällande ytterkläd...

img_7607 (MMS)

Ringde förskolan om råd gällande ytterkläder. Overall och ta med jacka. I västra hamnen är det betydligt kallare och blåser desto mer...


Snyggaste kidsen!

img_5144 (MMS)

Snyggaste kidsen!


Slutbedömning

Idag hade jag slutbedömningssamtal med min lärare och min handledare. Det gick bättre än bäst!
Jag fick sååå fina omdömen och min handledare är helt underbar och sa så fina saker om mig och det kändes riktigt skönt. Nu är det bara en vecka kvar....stört!
Idag har jag haft en praoelev från årskurs 9 bredvid mig på förmiddagen och vad svårt det är! jag trodde det var rätt så chill att ta hand om elever men det är svårt. Dem går efter en som en svans och så ska man förklara allt man gör vilket är rätt så skönt för det tycker jag är kul men det svåra är att ge uppgifter jag gör det hellre själv liksom hahaha. Men hon var jätteduktig  =).
Jag har sett mycket räliga skador under mina veckor på handlirurgen och har lärt mig jättemycket....sista veckan bjuder på en dag på OP vilket ska bli riktigt intressant! Nästa vecka är det min handledare som kommer gå bredvid mig...jag kommer stå som USK på tavlan och ta rapport och själv rapportera över. Mycket ansvar, känner mig ganska redo men inte riktigt. Men det löser sig..jag är ju inte direkt ensam haha.
Puss

Idol

Men shiiit vad grym Robin är! Jag har inte sett något av programmen innan, bara lite snuttar..men detta var fan grymt!

Redo


1 vecka kvar

Fatta, jag är på APU imorrn och nästa vecka sen har gjort 6 veckor på handkirurgens vårdavdelning. Var tog tiden vägen? Snart blir Julia 2 år och november är på ingång!! Jag slutar skolan om mindre än 2 månader. Det är ju liksom nära nu... Jag kan nästan ta på det.

Just nu sitter jag och barnen och väntar på À. MåM kommer om en stund dem också. Riktigt längesen vi träffades... Idag måste vi prata om det kommande bröllopet. :)

En fråga helt abropå, när ska man börja med overallerna? Jag tycker det börjar bli kallt. Kängor på fötterna är ett måste iaf så dem inte fryser om sina stackars små fötter. By the way har Julia str 25 i skor!!! Det är stört!!

Ikväll blir det sushi för oss vuxna så nu tänkte jag laga lite mat till kidsen. Puss


Micki Dockvagn i trä

Bästa dockvagnen för små barn. Dockvagnen påminner lite om en lära-gå vagn men är snäppet fräckare. Julia älskar sin och kör gärna sina dockor och BÄBÄ däri. Julia fick sin i julklapp förra året och varken hon eller Jamie är speciellt försiktiga när dem leker men den är fortfarande i snyggt skick! Så det är en tålig vagn. Vagnen ska finnas att köpas i de flesta leksaksaffärerna vad jag vet. Dem säljer den här i Limhamn. Och även på Ekohallen bl a.
Puss

Citat

Igårkväll efter barnen hade badat så ville dem se teletubbies på ajfånen, sign melodin. Och "tänk om jag hade en liten apa" efter dem sett klart teletubbies på engelska, säger Jamie; nu vill jag höra den på portugisiska! Jag och andré blev helt ställda! Hahah jo då fick vi veta att Leon på dagis pratar portugisiska?! Man slutar aldrig förvånas :)


Mini mamma

När jag såg henne sitta och läsa sin bok och samtidigt vyssa dockan i vagnen så smälte jag... En liten mamma... Vad dem snappar upp saker och ting!


Rehab

Hello!! Provar blogga från appen igen, det har nämligen inte funkat riktigt för mig. Sitter på bussen påväg till dagis från jobb. Har varit nere på rehabiliteringen idag. Intressant, kanske bli sjukgymnast istället? Haha

Bjuder på en bild på mig själv. Vet inte riktigt vad det är för hårfärg som jag har nuförtiden. What to do?

Egoooboost idag.


Stora kusinerna har badat!

img_5144 (MMS)

Stora kusinerna har badat!


Kusinerna!

img_6183 (MMS)

Kusinerna!


Kallt idag, nya timberlandkängorna är på o...

img_8161 (MMS)

Kallt idag, nya timberlandkängorna är på och Julias nya kappa från kappahl likaså. Puss


Dagens! Nu: frukost Sen: hem till Jenni, v...

img_7128 (MMS)

Dagens! Nu: frukost Sen: hem till Jenni, viggo och love


Mor och dotter

Jag och Julia har ett starkt och osynligt band mellan oss. Vi har liksom funnit varandra. det liksom bara föll sig så att Jamie och Pappa är bästa vänner och jag och Julia är bästa vänner, men vi älskar varandra lika mycket ändå såklart!
Men det där bandet mellan mig och min lilla tjej är obeskrivligt. Vi kan kramas i evigheter och mysa till tusen. Jag hoppas vi kommer fortsätta ha en så fin relation till varandra även när hon har blivit äldre. Okej, Julia må vara pappas tjej ibland men när det väl är nåt så gäller bara mamma. Jag fick aldrig den sortens relation till Jamie, Jamie har sen Julia föddes anförtrott sig till A och varit arg på mig. Det har varit svårt att lappa ihop men det har blivit bättre nu när Julia blivit större men han är fortfarande Pappig, ska bara vara pappa. Men när pappa inte är där så går det ju bra med mig och vi har det mysigt vi med. Men det skar sig när Julia föddes tyvärr...nu försöker jag göra mycket med Jamie bara där Julia inte är med och då är det helt fantastiskt. Men såfort Julia och Pappa är med så är det bara Pappa som gäller. Kanske därför jag är så glad att Julia anförtror sig så starkt till mig.
Jag älskar mina barn lika mycket..till månen och tillbaka. Men visst finns där ett starkt mor och dotterband...det går inte att förneka.
Jag är så lyckligt lottad som fått två helt underbara barn. Trotsiga som få men helt jäkla fantastiska!
image description
Hahahahah Julia ser drogad ut stackarn! Hon är superglad över att ha Jamies Hummeltröja på sig som han vuxit ur. Coolt ju att kunna ha brorsans kläder. Jamie var inte lika glad...DET ÄR MIIIIIN TRÖJA!!!
haha
Nu kallar sängen. Jobb imorrn 6.45. klockan ringer 05.15. ÅÅÅh yes.
Puss

Rosa bandet 2011

Jag stöttar mer och gärna bröstcancerfonden på alla sätt jag kan. Jag väljer att köpa varor som ger en del av summan till bröstcancerfonden o sv. Men såklart köper jag rosa bandet, varje år!
I år är dem riktigt snygga tycker jag och kommer köpa fler!
A köpte ett till mig idag, det sitter på väskan. Sedan måste jag ha ett att ha på arbetskläderna och ett på min vanliga jacka...

Jag har den där crazy arms. Alltså nr 2. 1, 3 och 5 är också snygga.

 

Ni som inte har köpt ett ännu..gör det!


Oktober är den rosa månaden som bekant. Rosa bandet kampanjen som stöder bröstcancerforskningen. 
Varje dag får 15-20 (!) kvinnor i Sverige beskedet att de har bröstcancer.

Att sätta in en summa gör skillnad och likaså att stödja kampanjen genom att köpa rosa produkter från cancerfondens samarbetsparters.


Puss


9:e Jobbdagen av 10 är slut!

9:e Jobbdagen av 10 är slut! Imorrn ska jag hänga på en sjuksköterska igen... Kul! Idag har jag haft hand om röd sida själv, man delar upp avdelningen på en grön och en röd sida. Min handledare pysslade med tvätt och beställningar. Jag kände mig jäkligt grym och det underlättar haha. Är fortfarande riktigt kass på att ta blodtrycket på patienter men det är pga mina öron som jag ofta har lock i/för. Men övning ger färdighet... Tur vi har maskiner också;). Jag springer runt och plockar PVK som en superwoman. Men visst fasonen har bestämt att jag vill bli sjuksköterska! Om jag klarar matten dv s höhö. Nu kommer snart bussen. Puss på er


Jubbar

Provar appen igen...


Lax med fetaoströra

Finelinan frågade efter recept på laxen, kom inte in på din blogg vi länken.

4 portionsbitar Lax, fryst eller färsk qwittar!
1 paket fetaost eller en burk med lite mer lyxig kryddad fetaost.
Creme Freish (tjock)
Citronpeppar och havsalt.
Inte svårare än att lägga fisken i en form.
Blanda en halv burk creme F" och nästan hela paketen fetaost som du smular i.
SMeten ska bli "fast" så den inte rinner av laxen i ugnen. Krydda med citronpeppar och havsalt.
Krydda fisken med detsamma. Kleta på ordentlgt med röran på varje fisk bit och in i ugnen på ca 150-175 grader i ca 15-20 minuter. (beroende på storlek.) Gott med bulgur till men också en god sallad!

Coolast i stan. Väst, jeans och mössa från...

img_7544 (MMS)

Coolast i stan. Väst, jeans och mössa från kappahl. Sjal och poliströjan från lindex. Nike på fötterna!


Vill INTE

Julias nya fras. Man kan bli galen för mindre hahah...hon säger det så sött!
Jag har jobbat helg as you know och idag är jag helt slut i kroppen. Imorrn är det praktik men börjar inte förren 12.00 så jag ska mysa med barnen på morgonen och lämna sent. A börjar på sitt nya jobb så det blir jag som kommer få hämta och lämna för det mesta.
Vi har haft finbesök idag från Stockholm och jag hann precis hem och hälsa på dem innan dem skulle vidare! Barnen lekte som bara den med Anki och jag förstår inte hur hon pallar =).
När gästerna gått lagade jag lax med fetaoströra och bulgur. Julia käkade massvis, hon som annars inte är riktigt glad för fisk. Efter maten badade kidsen, Julia är lika vettskrämd men vi tar det lugnt och det lär ju gå över någongång får man hoppas haha. Nu luktar barnen underbart gott och håret är mjukt som silke, Julia deckade i sin säng på Nääästan två röda och Jamie hann inte in i sängen utan somnade i soffan. oooooh häärliga söndag!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
imorrn ska jag förnya mitt träningskort..tjohoo...=)
Ikväll blir det popcorn eller/ och ostbågar och JULMUST!
Jajjamen...juuuulmuuuuuust ...ååååååh det vattnas i munnen.
image description
By the way, kolla in snyggaste stövlarna jag fick av Nelly. Dem är äckligt sköna och sjukligt snygga!
Puss på er

Gott med hamburgare!

img_4962 (MMS)

Gott med hamburgare!


Rosa månaden ju! Klockrent med Pink Pet

img_8105 (MMS)

Rosa månaden ju! Klockrent med Pink Pet


Blogg.se App får tummen ner!

Varför kan jag inte längre lägga in bilder via appen? riktigt tråkigt, därför har det inte blivit något bloggande. Har skrivit flera inlägg på telefonen tillsammans med bilder men det går inte att skicka. eftersom jag knappt har varit hemma denna veckan så har jag inte haft tid att sitta vid datorn.
Nu är det helg men jag har tagit jobb såklart... man måste ju ha lite extrapengar ju! Dessutom tycker jag det är kul att jobba på Bellis. Mina arbetskamrater är så jäkla bäst helt enkelt. Men inte kul att gå upp 05.30 hela helgen och sen nästa vecka haha. Men men.
Kan någon berätta för mig hur jag kan skicka bilder igen från ajfånen..har ju så mycket fina bilder och jag gjiter inte lägga in dem i datorn helt enkelt.
image description
Mina finaste två... jag bara smälter när jag ser dem leka tillsammans. Vilken tur dem har som har varandra!
Kan mitt hår växa ut någongång! det växer på bredden as usual men skynda skynda. Jag ångrar  att jag färgade mitt hår MEN det började bli extremt torrt och jävligt så det var nog bäst för håret att bli mörkt = inte någon utväxt som ska färgas var 6:e vecka = slitna toppar.
Jag ska strax börja laga mat och hälla upp ett glas rosévin till MOI. Det blev inget förra helgen eftersom jag blev så jäkla förkyld och dålig med feber och grejjer. Nu mår jag äntligen bättre!
Pusss!

Halvtidsbedömning

God kväll!! Påväg hem från praktiken, har varit lugnt idag och jag har jobbat väldigt självständigt ( inte hängt efter min handledare). Känner mig som en i "gänget" och gör det uskorna gör. Jag börjar få koll och då känns det mycket roligare! Min lärare kom idag för halvtidsbedömning och jag fick MVG ;) haha nä men jag fick mycket bra cred för mitt initiativtagande och min positiva inställning och viljan att lära och att jag söker upp saker att göra. Jag snappar upp saker och ting snabbt och vill mycket! Tjohoo... Jag har 3 veckor kvar på handkirurgen, det går fort! Nu vill jag bara ta examen!!! Strax hemma, po det imorrnbitti igen och lör, sön ska jag jobba på bellis .. Mitt jobb dårå! Puss


Nya förskolan

Vi tog med barnen till deras nya förskola idag. Barnen fick titta runt på förskolan och Julia tyckte det var kul med alla nya leksaker. Jamie är inte ett dugg imponerad och vill absolut inte flytta från dagiskompisarna. Hans nya förskolepedagog frågade honom om han tycker det ska bli kul att börja hos "krokodilerna" och hin berättade att alla nya kompisarna visste att han skulle komma pch längtar efter honom. Då sa Jamie NEJJ!! och gömde sig bakom André och jag började böla. Fan. Jag vet hur han känner sig.. jag var en riktigt blygfis när jag var liten och jag blir så ledsen över att vi måste flytta över dem.
Dock ska vi skicka in nya ansökningar om andra förskolor i närheten som vi vill att barnen ska gå på. Jag känner inte att den förskolan är rätt för mina barn. Minst 6 månader kommer dem gå där och max 1 år! Pedagogerna är supersnälla men magkänslan ni vet.
Julia hade dem satt i "tiger" gruppen med en 09:a och resten är 10:or. Men när hon pratade med Julia och såg hur framåt hon var och så långt hon kommit i utvecklingen så ville hon sätta Julia med de lite större barnen för att utaman henne. Och det kändes helt rätt! Troligen blir hon också en krokodil och det är nog bäst för Jamie så han får lite trygghet också. Samtidigt ska dem inte gå där mer än 1 år så det kan kvitta om dem hamnar i samma grupp.
Barnen börjar den 15 november och ska skolas in i 1 vecka. Det blir jag som skolar in eftersom jag har lättare att ta med skolan hem till mig så att säga.
Vi håller tummarna på att kidsen kommer trivas !
Puss

Ni undrar...

...vad Julia önskar sig i present, jag svarar...
Strumpbyxor, gärna svarta, vita och färgglada.
Leggings, svarta och "ridbyxa".
Fina tunikor och tröjor.
Klänningar!!
Pyjamaser

Söta stövletter/ stövlar att ha till klänning.

Dockor och tillbehör.
Lego.
Pussel.
Böcker.
Det är svårt att veta vad en tvååring är intresserad av men hon har börjat visa intresse för lego, böcker, pussel och sina dockor..så why not that liksom =)
Puss

Attans

Skrev ett inlägg igår om bokskogen och grejjer men det har inte kommit hit. Har hamnat någonstans i sajberspejsen. jaja...skriver sen då! Puss

RSS 2.0