3D/4D ultraljud

Jag är så spänd inför ikväll! 
 
Undrar så mycket hur han ser ut, undrar om vi kommer kunna ana vem han är lik, om han har hår som syns eller bara lite fjun som storebror hade. Kommer han gömma sig och göra det besvärligt för barnmorskan? ja det gissar jag att han kommer haha.
Hoppas vi kan få många fina bilder på honom och att allt ser toppen ut! det är såååå länge till innan vi ska vara där men den som väntar på något gott..
 
Jag ska hämta kidsen på förskolan idag, första gången på flera veckor! fogarna känns mer ok idag än i går så jag hoppas på en smidig tur dit och tillbaka. Dem var väldigt exalterade över att jag skulle komma och jag är lika glad! A har personalmöte ikväll så därför hämtar jag. 18.30 har vi sen tid på Emmaultraljudskliniken!
 
Nu ska jag försöka plocka lite smått här hemma och tvätta åtminstånde en maskin tvätt. Tänkte hämta barnen tidigare än vanligt så vi hinner mysa lite innan farmor och farfar kommer.
 
 
Dagens bebismage. Vecka 26+1 (27).
Tänk att magen ska växa i minst 12-14 veckor till hahaha..jag kommer troligtvis att explodera!
 
Ha en fin dag,. Puss

Min Man Han Kan Han!

Jag var ju provdocka igår på KK. St läkare från hela landet var på SUS för utbildning och på min station var det undersökning av barnets hjärta och olika vener och stora kroppspulsådern. Jag fick tyvärr dra nitlotten med ett rum utan en tv så jag tittade in i väggen i 1,5 timme medans st läkarna massakerade min stackars mage haha. Lillebror var helt vild och dem blev alldeles svettiga när dem skulle visa upp sig för överläkaren haha.
 
Alla sa att han var en väldigt aktiv liten krabat..ja herregud ja...vad ska det bli av honom utanför magen haha.
 
Iallfall när jag fick frågan om att ställa upp som provdocka så blev jag lovad att få se undersökningen samt få lite fina bilder efteråt. Jag fick inget. Lite besviken var jag efter att jag faktiskt tagit mig dit i i värsta halken med min förbannade foglossning för ingenting. Eller jo specialistläkaren underöskte ju Lillebrors organ tydligt och sa att han hade ett exemplariskt hjärta och att flödena i venerna var superbra t om 
så dem skrev ut bilder på det för att ha på föreläsningar...
 
A ringde dit idag för han tyckte det var lite dåligt att jag hade blivit lovad "belöning" för att jag ställde upp men fick inte ens se bebisen. Hon i telefonen tyckte det var urdåligt och att jag faktiskt skulle ha fått det men istället bokade hon upp oss på en ny tid för ett ultraljud så vi kunde få lite bilder och möjlighet för att A att kunna följa med. Så himla snällt! så vi ska dit på onsdag nästa vecka..
 
Jag älskar min Man så in i hundans mycket!!
 
Puss
 

Vecka 27

 
 
Bebis:
 
Bebisen väger nu nästan 1 kg och mäter ca 37 cm!! det finns ännu gott om plats för bebisen att röra sig på men det börjar bli trångt. De flesta barn skulle överleva nu om de skulle födas för tidigt. Varje vecka, även dagar gör stor skillnad. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför.
 
Mamma:
 
Nu har du kommit långt i graviditeten och är snart påväg in i den tredje och sista trimestern. Nu kan blodtrycket bli lite högre därför är det viktigt att man gå på mvc kontrollerna där blodtrycket mäts och ruinet testas för att kunna upptäcka eventuell havandeskapsförgiftning. Livmodern växer i en väldig fart och översta delen når nu mellan naveln och revbensbågen. Man kan nu ha gått upp mellan 7-10 kg.
 
Egna tankar:
 
Graviditeten är väldigt påtaglig. Min foglossning gör det väldigt svårt att njuta men jag gör så gott jag kan. Har svårt att sova på nätterna pg a foglossningen och hjärtklappningarna. Tror min livmoder sträcker sig rätt högt redan då jag känner påtaglig försämring av andningen haha. Lillebror är en väldigt aktiv krabat och rör sig mer eller mindre hela tiden. Det blir lätt att märka om han skulle må dåligt där inne. Jag älskar att han är så aktiv förutom när han ligger med huvudet upp och sparkar mot blåsan, nu tror jag dock att han vänt sig. Han låg med huvudet neråt igår på UL och jag känner sparkar i revbenen och han är väldigt stark emellan åt haha. Jag har mycket sura uppstötningar och det är helt omöjligt att ligga på rygg utan att jag får svindel. Han är stor, det känner jag. En stor Lillebror. Jag har gått upp 9,4 kg. Så jag ökar stadigt med 1 kg i veckan. 
Imorrn är det 3d/4d ultraljud ..hoppas han vill visa sin bästa sida för oss. Ska bli så spännande!
 
Puss

Finbesök

Hej Mittiveckan! Jag gick och la mig igår efter jag skrev inlägget haha. Fruktansvärt ont och natten har gett mig typ NOLL sömn. Smärtan i sig framkallar sjuka hjärtklappningar och jag har haft svårt med andningen pga  dem. Har varit så yr hela natten och jag bara längtade efter att det skulle bli morgon.
 
Tji fick jag när jag inser att det inte är ett dugg bättre idag. 
 
Skit i det!! vill inte att bloggen enbart ska handla om min tråkiga foglossning..
 
För en stund sen ringde det på dörren, öppnar och möts av ett gäng genomblöta ungar iklusive min egen haha. Jamie och hans grupp var ute och skulle fota var dem bodde och eftersom dem visste att jag är hemma och sjukskriven så ringde dem på! så roligt! hade ingen aning att dem skulle göra det...
Jamie hade visat sin grupp hela vägen själv och var jättestolt över att han visste vägen. Han ville visa barnen sitt rum och hade det inte varit för att dem skulle tillbaka till förskolan för lunch så hade dem gärna fått komma in och leka lite haha.
Min stora kille på Julafton. Snart fyller han 5 år! han är i fullt sjå med vad han ska önska sig, var han ska ha sitt barnkalas, vem han ska bjuda och vilket tema han ska ha på sitt kalas här hemma... jag är ju mer än jättegravid när Jamie fyller år så det blir kul att se hur vi ska få ihop allt hahaha.
 
Jag minns själv när jag gick i förskola och vi skulle visa var vi bodde, min mamma var också alltid hemma då med min Lillebror så vi fick alltid något att fika på hemma. Stolt var jag må ni tro =)
 
I brist på frukost här hemma intog jag lunch redan kl 10.00. Lax i sås med lite pasta. Rester från igår haha. Hade inget planerat idag som tur är så det blir soffläge med kuddar mellan benen. Skulle behöva fixa här hemma men det får stå till imorrn ...
 
 
Ha en fin dag!
Puss
 

Ensamt

Deppig rubrik va? haha
A är på hockey och barnen sover..det blir lätt ensamt då. Inget kul på tv heller..man kanske skulle gå och lägga sig? klockan är ju ändå snaaaart 20.00 haha.
 
Har så äckligt ont i fogarna nu efter att ha varit ute och gått i halkan. Hur försiktigt man än gick så gled ju benen och varje steg kändes som att skrevet skulle slitas på mitten...härligt va? Nu har jag så mycket ilningar, stickningar och galen smärta där att jag troligtvis sabbat akupunkturen från igår.. suck.
 
Filten jag köpte idag lämnar jag tillbaka haha... jag var velig när den väl kom hem och jag insåg att det inte alls skulle matcha Lillebrors kläder. Jag är ju liksom matchningsfreak... synd den är juuuu så fin men ja...jag har lärt mig att om inget känns 100% så är det fel. =)
 
 
Imorrn går vi in i vecka 27! och på torsdag ska vi gå på det efterlängtade 3d/4d ultraljudet!! efter ultraljudet har jag och A middagsplaner.. Farmor och Farfar är snälla som sitter barnvakt till barnens stora glädje.
Nä om man skulle ta och äta lite äpple?
 
 
 
Stora magen vecka 25+6!
 
Ha en fin kväll vänner!
 
Puss

Babyfilt

Efter Ultraljudet idag som för övrigt gick bra,..bebisen levde rövare och studenterna fick det riktigt tufft att mäta och hitta saker haha., gick jag inom Lindex eftersom bussen stannar precis utanför. Den där filten skrek efter mig och jag var helt enkelt tvungen att ta med den hem.
 
Det tråkiga är att det är en tjejfilt och hon i kassan gratulerade mig och tyckte det var kul att jag skulle få en liten tjej. Hahah varpå jag sa att jag troligtvis lär få många kommentarer om filten för jag väntar en pojke!
Alltså JA den är rosa men den är också blå och grön. Pojkfilten eller ja den som är menat åt pojkar är så ful med äckliga insekter och det vill inte jag ha på min filt utan jag vill ha fåglar. Filten skriker vår och sommar och den gör mig så glad
 
Jag är annars en person som gärna klär mina barn i "tjejjigt" och "pojkigt" MEN julia bär inte bara klänning och rosa. Hon har knappt något rosa i garderoben, jag älskar ju marinblått, vitt och rött och det är ofta dem färgerna som pryder barnen och Lillebror likaså =). 
 
Tjejen i kassan bad om ursäkt för att ha antagit att det skulle vara en flicka och tyckte att den visst passade båda könen..mig gör det inget vad folk tror och tycker. Jag älskar filten och jag gissar att A inte kommer göra det hahaha.
 
Vad tycker ni?
Lillebror har så mycket grått i både rummet och i vagnen...visst bryter denna av fint i vagnen. Fan den kommer skära sig med den röda skötväskan haha. Love it =)
 
Puss

Barnmorskebesök vecka 26 & akupunktur

Godkväll!
 
Passar på att skriva lite nu när A är iväg på sjukhuset för att röntga sin rygg och nacke. Han var med om en rejäl teckling på hockeyn i förra veckan och har haft ont sen dess och idag hade han ont i bröstet så han blev skickad på röntgen. Men turligt nog var där ingen fraktur och troligtvis är det en rejäl muskelsträcknign han har fått.
 
Jag hade tid hos barnmorskan för lite akupunktur. Har varit utan i nästan 2 veckor så det var verkligen på tiden. Som jag längtat. Fick pratat av mig lite och sen fick jag en jäkla massa nålar. Hoppas på bra effekt!
Vi passade på att mäta och sånt när jag ändå låg där på britsen. 
Idag är jag i vecka 25+5 (26) och sist jag var där var jag i vecka 24+0 (25) så det är nästan två veckor sedan.
Gissade att magen vuxit och det hade den minsann..
 
Vikt: tog vi ingen men ca +9kg (väger mig på onsdagar)
Fosterljud; 145
Sf-mått: 28 cm
Bltr: 120/60
Hb: tog vi inget
Urin: tog vi inget.
 
Jag är ju lite rädd att sf måttet ska skjutas i höjden och ut kommer en 5 kg bebisen men Barnmorskan var noga med att poängtera att jag ligger bra på kurvan. Inte på översta utan mellan den "normala" och den översta. Att magen vuxit två cm på 2 veckor var helt normalt och skulle göra det får att följa min kurva. Men det låter mycket haha. Hon försäkrade mig också om att stora sf mått INTE behöver betyda stora barn. Jag är väl egentligen inte orolig mest bara så chockad att magen kan bli så stor på lilla mig haha. 
 
Med Jamie och Julia låg jag ungerfär samma men sen efter v 34 så låg jag under den normala kurvan med Julia. Ändå kom hon ut nästan 4 kg stor =)
 
Ny tid nästa vecka för akupunktur och veckan därpå ska jag göra glucosbelastningen..
 
Idag längtar jag jättemycket efter imorrn =) jag ska få se bebisen igen juuuu tjohoo.
 
Puss!

Habegär från Lindex!

Lindex har fått in mycket fint och mer lär det komma in och jag har hittat lite guldkorn till Lillebror som mer än gärna får flytta in i hans garderob..
 
 
Alla bilder är lånade Härifrån
 
Fint va?
Puss

99 dagar

Vi är ju för satan nere på två siffrigt på nedräkningen. 99 dagar kvar till Beräknat Plopp!
 
Det är ju faktiskt rätt sjukt att tiden går så fort fastän den går så sakta...
Snart är vi i vecka 30..visserligen 3 veckor dit men ändå..
 
 
 
Ni får en bild som är tagen v 25+0 (26).. på onsdag går vi in i vecka 27 =)
 
Puss

Helgen som varit och Bio premiär

Hej Måndag!
 
Förra veckan var ju riktigt jobbig som ni nog förstått ..helgen likaså. I lördags kom barnens farmor och farfar hit och åt middag! Barnen var väldigt glada och somnade "sent" i soffan. En i Farmors knä och en bredvid haha. När dem gick vid 23 så somnade jag på två röda. 
 
Igår vaknade jag och A 8.45 då satt barnen fint och tittade på tv haha. Skönt. Vi hade först bestämt oss för att ta med barnen och åka pulka men med den blöta snön bestämde vi oss för en tidig Bio. Barnen har aldrig förr varit på bio och var ritkigt taggade. Jamie kan sitta och se på långa filmer men Julia kan bara sitta 5 minuter innan hon tröttnar. Så vi valde en kort film på 47 minuter. Lilla Anna och Långa farbrorn. Vi ananade att den skulle vara för "barnslig" för Jamie men som en första gångs bio så var det bra.
 
Vi åkte till Entré och gick lite affärerna innan vi satte oss och åt lite lunch innan Bion. Barnen kissade vars två ggr innan vi skulle gå in..=)
Vi köpte popcorn och varma chips och dricka och så satte vi oss. Barnen var helt inne i filmen. Skrattade och var med. Julia kunde knappt äta eller dricka när filmen rullade haha. Jamie tyckte den var lite tråkig men satt ändå med och var still.
 
Det var en jättebra förstågångs upplevelse. Nästa gång får vi ta med Jamie på en längre tecknad film men dem där korta filmerna var bra för Julia.
Vi åkte hem och byggde ihop en byrå som nu står så fin i Lillebrors rum. Den ska jag fylla med hans mini kläder..mysigt!
 
Kvällen och natten har varit väldigt jobbig för mig och jag ser verkligen fram emot min akupunktur tid i eftermiddag!!
 
Jag bjuder på lite Instagram bilder för batteriet på systemkameran måste laddas..
 
Jamie fick inviga sin snygga jacka från Benneton. Den är tydligen vändbar..two in one! perfa! Julia är vår lilla papegoja och gör allt Jamie gör..sötnöt!!
 
Julia har blivit så stor, helt plötsligt. Älskar hennes jeans som är från Zara och munkjackan som är från Benetton...
Inne på Bian..Jamie ska ALLTID göra grejjer med fingrarna haha
 
Och till sist den fina byrån! 
 
Ha en fin dag.
Puss

Fått napp

... halledau vilken rubrik haha.
 
Nästan precis kommit innanför dörren efter en lång och mysig fika med Janina! Tänk att hon snart ska bli mamma för första gången..så himla roligt!! hon vet inte vad det är för en liten som kommer ut men gissar på en pojke..jag också. Hade varit kul för våra Lillebror om han fick lite killkompisar liksom =).
 
Efter fikan tog jag en snabbis inne på Willys.. köpte lite nappar till Lillebror. Det hade kommit ut ny coola nappar men fan det är dyrt med nappar och tänk om Lillebror blir en sån där bråkig liten skit som inte ens tar napp!! =)
Köpte iallfall två paket och en napphållare..
Skulle kunna köpa två paket till minst ..dem var ju sååå söta.
 
 
De nya som har kommit är från Esska och modellen Happy. MAM napparna köpte jag för att Jamie och Julia har använt dem alltid och jag hade inga hemma i den modellen tycker gott det får komma ut lite nya glada färger nu till våren.
 
Nu ska jag vila en stund innan familjen kommer hem!
 
Puss på er

Meddocin och lite fika

Var uppe imorse och hjälpte A med barnen sen somnade jag om en liten stund. Satte larmet på telefonen nån timme senare och gick upp och gjorde mig iordning. Käkade lite frulle och så.
Sen gick jag bort till Apoteket. En promenad som tar max 2-3 minuter kanske tog väldigt mycket längre tid för mig. Så friskt och skönt i luften även om det var kallt. Älskar att solen tittar fram mer och mer. 
 
På apoteket skulle jag hämta ut penicillin till Julia. Hennes doktor ringde igår efter att hon hade fått provsvaren på hennes bakterieodling från i måndags och där fanns bakterier som skulle behandlas. Kul med meddocin...väldigt kul. 
 
Nu ska jag snart ner till Espressohouse och fika med Janina som typ ploppar när som helst... inte många dagar kvar till hon har en liten bebiiiiiis!! iih spännande =)
 
Mina fingrar är så svullna idag..inget kul tecken..
Idag är vi glada för att det är fredag!!
 
 
Dagens outfit hahaha. Jag får inte plats i mycket kläder längre, tror jag måste investera i lite mammatröjor. Dagen till ära valde jag att ta på mig ett par knallrosa strumpor som verkligen matchar resten av kläderna!
Känner mig vwild and crazy idag haha.
 
Puss

Bättre

Idag känns det lite bättre, jag har fortfarande ont ont ont men det hjälpte att ha en pissdag igår helt enkelt.
 
Skulle haft besök av Fina Emma och Lilla Saga idag men Emma mådde inte så bra så vi skjuter på det lite till. 
 
Har egentligen inget vettigt att skriva mer än att mitt järntillskott kom med posten idag. A beställde Ferronol till mig över nätet för jag inte orkade ta mig till hälsokost. Jag kan inte svälja Niferextabletterna som typ är stora som ett lillfinger typ ahah dessutom har jag hört att dem kan ge mycket biverkningar. Ferronol är en järnsaft som jag har druckit både med Jamie och Julia. Den är god och den har hållt mitt järnvärde på en okej nivå. Så imorse tog jag första supen. Hoppas bli lite piggare nu..
 
Nu är jag sååå hungrig men vi har inget gott i varken kyl, frys eller skafferi.. suck!
 
Bjuder på lite Instagrambilder för er som inte följer mig..
 
 
Tjuckisen vecka 25+1.
Mitt skatbo till hår MÅSTE trimmas. 
 
 
Mums!
 
Och lite apelsin på det!
 
Nä nu måste jag ha något att äta.
 
Puss på er!

Molo

Skulle ju visa den fina bodysuiten som Lillebror fick av sin Faster..
Jag älskar Molo och framförallt deras bodysuits...vill fylla Lillebrors garderob med dem och bodysuits från Ralph Lauren..
Hint hint*
 
 
Lillebror tackar så hemskt mycket såklart ;)
 
Puss

Lätta på Hjärtat

Sen i söndags har jag haft det jobbigt både psykiskt och fysiskt. Det fysiska är foglossningen som ställer till med mycket smärta och beesvär och jag har så ont ont ont och ont hela tiden. En obeskrivlig smärta som inte går att lindra med en panodil eller lite vila. Det gör ont att stå, sitta, ligga, gå.. det i sin tur sätter sig på psyket.
 
Jag får panik av smärtan, panik av tanken att det inte går att göra något åt. Jag går runt med dåligt samvete över att inte kunna finnas där fysiskt för barnen,.. jag försöker göra så gott jag kan men oftast vill jag bara sticka huvudet i sanden. A är min klippa!! han hjälper mig och finns där hela tiden. Barnen är införstådda med att Mamma har ont och dem är väldigt hjälpsamma och försiktiga.
 
A får göra mycket. Han hämtar och lämnar barnen på förskolan varje dag. Någon enstaka gång har jag hämtat sen jag blev dålig. Jag förösker alltid ha middagen klar när dem kommer hem men de senaste dagarna har jag inte kommit ur soffan så då har A fått fixa maten också. Jag försöker hålla hemmet fint i den mån det går, försöker mig på dammsugningen men den dödar mig. Så A har fått ta över det också. Jag försöker underlätta för A. Ta fram kläder till barnen så att det bara kläs på om mornarna. Tvätten fixar jag osv. Läggningen delar vi på. Som tur är säger vi bara godnatt till barnen och går ut och så somnar dem. Men tandborstning och pyjamas osv hjälps vi åt med.
 
Jag skickar iväg A på kvällarna så han får göra saker han tycker är kul. Som att spela hockey och att gå på hockey och spela badminton och ja allt vad han nu sysslar med. Då känns det bra i hjärtat. Men jag saknar honom såklart. 
 
Idag har jag ägnat större delen av dagen i soffan med kuudar mellan benen, bakom ryggen och under rumpan. Allt sjukgymnasten har lärt mig. Har känt mig glad men ändå nere. Jag är inte olycklig. Jag är så jävla lycklig men så förbannat trött på att ha ont.
Efter vi lagt barnen ikväll bröt jag ihop..har känt det på mig idag att det skulle komma och det var så skönt att gråta och få kramar och pussar från The love of my life.
Han dukade fram lite gott till mig och en skål med fil och Müsli innan han stack iväg på hockey.
 
Det känns bättre nu.
Jag behövde ventilera lite..
Lätta på trycket...
 
Det finns så många som har det värre än mig, som är olyckliga som inte har hälften av det jag har. Jag är tacksam för allt men ibland brister det.
 
Jag längtar nåt så enormt efter akupunkturen på måndag. Efter 1 veckas uppehåll.
 
Var tvungen att fånga mitt sad moment på bild ...och ja jag instagrammade den också...
Nu har jag torkat tårarna och tagit många djupa andetag. Det är en ny dag imorgon.
Den ska bli bra har jag bestämt.
 
Puss på er!
 

Babygym

Det är ju inte sådär superviktigt att ha innan bebisen är född haha men vi har iallfall redan köpt ett till Lillebror.
 
Till Jamie köpte vi ett rätt så trist med typ ankor. Tråkiga färger och inget som fångade hans intresse. Vi fick hänga dit lite mer färglada leksaker för att han skulle tycka det var intressant. TIll Julia fick vi ett Pingu Babygym av svärföräldrarna. Jag var inne i en Pinguperiod och Julia hade mycket pingugrejer..hon var ju en vintertjej! Väldigt fint gym men heller inte så där lekvänligt med tanke på vad bebisar gillar för nåt.. det ska vara starka färger och färger som vitt, svart och rött är det som barnen ser i första hand.
 
Denna gången satsade vi fullt ut på värsta tivolibabygymmet. Här kommer Lillebror aldrig ha tråkigt haha.
 
 
Han kommer bli sjukt överstimulerad  hahaha. Visst är det sött? En liten nyckelpiga tror jag att det ska föreställa... Vi får hoppas han tycker det är kul..annars gissar jag att Jamie och Julia lär hänga i gymmet...
 
Babygym: Check!
 
Puss

Vecka 26

 
 
Bebis:
 
Bebisen väger nu ca 800g-900g och är mellan 30-35 cm lång från huvud till tå. Det är väldigt individullet med storleken på bebisen redan nu. Barnet kan andas ut och in och ögonen är färdigutbildade. Barnet reagerar med högre puls när det hör ljud. Och studier har visat att bebisen reagerar på beröring runt denna veckan.
 
Mamma:
 
Denna veckan får bebisen mer hår och jag själv kan få finare och tjockare hår. Det beror på att jag inte längre tappar lika mycket hår som icke gravid. Men det "extra" håret kommer man tappa efter förlossningen. Nu börjar magen verkligen sticka ut och man kanske itne känner sig så graciös som innan. Fortsätt gärna träna måttligt!
 
Mina tankar:
 
Äntligen har vi kommit över vecka 25 gränsen. Vi är nu närmre vecka 30 är vecka 20. Jag börjar känna mig stor nu. Jag är stor. Magen växer okontrollerat och de senaste två veckorna har jag ökat 1 kg i veckan. Jag tycker inte att jag börjat samla vätska än så det är nog bristen på motion som gör att jag ökar fort. Det känns riktigt sorgligt att jag inte kan träna under denna graviditeten. Min foglossning är nu värre än vad den har varit. Jag har ont hela tiden och har lite panikkänslor över det. A får ta mer och mer ansvar och det ger mig dåligt samvete. Jag vill inte skynda på denna graviditeten men tack vare foglossningen önskar jag att det gick lite fortare.
Idag visar vågen 8,5 kg plus. Min dubbelhaka har börjat träda fram och rumpan växer i samma takt som magen =).
 
Lillebror verkar trivas inne i magen, han har disco väldigt ofta och han är bra mycket vildare än både Jamie och Julia. Vi funderar väldigt mycket på hur han ser ut. Jamie och Julia kom ut och var helt olika varandra så vi kan liksom inte ana vem han kommer likna eller vilka drag han får. Det känns väldigt spännande.
Idag har vi gjort 62,9% av graviditeten. 176 dagar av 280. Återstår 104. Snart är det 2 siffrigt. 
 
Vi längtar efter dig. hela familjen!

Tisdag

Vaknade med ont och det är det värsta..då vet jag att hela dagen blir förstörd. Turligt nog hade jag inte större planer mer än att tvätta lite och förbereda kvällens lasagne. Det borde jag överleva. Den nya snön som kom inatt ger mig änd inget större sug att försöka ge mig ut till affären...tur..för då hade jag köpt godis. Hahha.
 
Fick hem kallelse till vårt sista ruitnultraljud. Den 18 mars. Då är jag redan i vecka 32+5. Tycker det är rätt sent...eller ja senaste laget men det är ju inom ramen vad jag har förstått. Tycker Tillväxt ultraljuden är så spännande. Då får man ju veta på ett ungefär vad bebisen kommer väga vid födseln..sen att det kan skilja några 100 gr beroende på när bebisen kommer kan ju kvitta. Det är alltid skönt att få en måttstock. Mina har alltid fått en beräknad vikt på 4 kg. Jamie som kom på bf+3 vägde 3940 g. Så han hade kanske vägt lite mindre om han kommit när han vart beräknad. Julia kom på bf+1 och vägde 3965g så det var ju bra gissat!
 
Gissar att Lillebror kommer spräcka 4 kg gränsen..pheew... ja det blir spännande..hamsterkinder lär han ju ha iallafall..det är syskonens signalament =)
 
Sitter i kö till barnmorska direkt. Det är ett helt ok system..men just idag skulle jag behöva komma i kontakt med min egen barnmorska direkt och det blir lite klyddigare att man måste gå via en växel för att kunna göra det. Måste boka om min glucosbelastning som jag har tid för nästa vecka. 
 
Dags att fånga dagen kanske!
 
 
Senaste inköpen.. två kortärmade bodys i fina basfärger... perfekt i sommar!
 
Puss på er

Flödesultraljud

God kväll!
Känns som evigheter sen jag skrev..helgen har varit lugn.. vi har sorterat en massa här hemma och fått kastat en massa skit. Även källarförrådet är rensat. Skönt! 
 
I lördags kom Sandra och Tilda hit och käkade middag och hade lördagsmys med oss. Vi käkade panerad helleflundra med potatis och sallad. Barnen lekte som bara den och det var övertrötta barn som somnade gott lite senare än vanligt. Sandra hade köpt en sååå fin bodysuit till Lillebror från Molo. Ska ta ett foto och visa er.. love it!!
 
Söndagen fortsatte vi att rensa och mian fogar var så jävliga. På eftermiddagen grät jag från och till av smärta och hopplöshet. A bäddade ner mig i soffan och det gjorde så ont heeela hela tiden. A fick t om hjälpa mig till och från Toaletten..klarade inte ens av det. Natten var förjävlig men vaknade mycket bättre.  A har varit hemma med barnen idag då förskolan är stängd. Jag har varit på flödesultraljud och hade min Mamma med mig.
 
Det gick jättebra och Lillebror var alldeles vild. Tydligen har han lite extraslag men inget som skulle påverka honom eller hans utveckling. Jag hade jättefina kärl och jag kunde dra en lättnads suck!! Barnmorskan passade på att ge oss en frivisning av Lillebror så mamma kunde få se honom. Han låg och sparkades och vi kunde räkna alla hans tår. Sötnöt!!
 Fick också frågan om jag ville vara med som provdocka för blivande ultraljudsexperter. Tackade såklart ja. Så nästa vecka ska jag gå på ett 1 ½ timmes ultraljud där studenter ska få öva på mig och Lillebror. Vi skulle få en massa fina bilder som tack för besväret =).
 
Efter flödet var klart hade jag tid hos läkaren. Han tyckte flödet såg bra ut men ska ändå fortsätta gå på flödeskontroller var 4:e vecka och fr om vecka 32 ska jag bl a göra blodtryckskontroller på spec. mvc.
 
Det var väldigt skönt att jag inte hade några förträngningar, det hade jag med Jamie men inte med Julia. Ändå blev jag sjukare med Julia. Men det är tur dem har koll på mig =)
 
Längtar till nästa vecka ;)
 
 
Lyckades förresten få med alla mina små på en bild innan ikväll när dem badade..alltså de stora barnen..ja Lillebror badar visserligen 24/7 där inne i magen.
 
Ha en fin kväll!
 
Puss

Min Lilla tjej

När Man och barn kom hem igår käkade vi lövbiff och vitlökssmör och pommes som om det inte fanns någon morgondag, Såååå gott. Sen bestämde gick jag och Julie till Willys, hon kände sig aningens stor när hon skulle få följa med "så sent" haha. Vintern är fan mörk. A och Jamie skulle spela innebandy och dem är helt galna då så vi flydde. 
 
Julia gick med minikundvagn och plockade på sig varor hon tyckte vi behövde. Så som vanilje kex. Viktigast!
Jag skulle köpa lite godis till mig och Julia fick plocka men absolut inte det jag tyckte om eftersom det tyckte ju inte hon om... Eeehhh...fick lura på henne det ändå. Sen vart det aslång kö och Julia sjöng Blinka lilla stjärna 7 miljoner gånger och högt så att alla hörde, t om dem soms tod längst ner i affären , vid mjölken. Helt plötsligt börjar det vissla i kön..blinka lilla stjärna melodin haha.. vilken fest det blev =).
 
Julia packade varorna och ställde tillbaka kundvagnen. Min lilla hjälpreda. Hon fick 2 godisbitar på vägen hem,..det skulle hon hålla hemligt för Jamie. Det första hon skriker när vi öppnar dörren är ..Tiittta Jamiiiiiie... jaaaaaamiiiiiieee jag fick 2 godiiiiiiisar!!
 

Inte den bästa på att bevara hemligheter. 
Men attans vad stor hon är, min Julia. Hon berättar om sina dagar, sina kompisar. Att hon hade pussat Melker osv. Den där lilla tjejen, Lillasystern,.. Mysig som få med ett temperament som heter duga. Hon är envis och köpslår om allt! Hon bryter ihop och SKA ha det på sitt vis. Hon längtar efter Lillebror, pratar om honom varje dag och inkluderar honom i allt vi planerar. Pussar magen hej, hejdå och godnatt och pratar med honom.. tänk att hon ska blir storasyster. Lika konstigt kändes det när Jamie skulle bli storebror för första gången... vilken känsla. Obeskrivlig.
 
 
Denna tjejen vill vara så stor men hon är ju så liten än. Varje natt smyger hon in till oss med napp och nusse. Fan den där jävla natt nappen haha. 
Hon är så trött på kvällarna att hon ber om att få gå och lägga sig vid 18 tiden. Pussar oss godnatt och somnar direkt vare sig om Storebror lägger sig samtidigt eller inte... Ja hur ska det gå när hon blir mellanbarn... Jag ska göra allt för att hon inte ska hamna ikläm även om det många gånger kommer bli så... 
Mycket tankar och känslor..men det kommer blir bra...allt kommer bli superbra!!
 
Puss

Trött

Idag är jag sååå trött, Igen. Haha
Kan vara mitt låga Hb som spökar men asså viiiilken trötthet. Jag vill inte sova mitt på dagen heller, då blir min dag helt skruvad samt att jag mår apdåligt när jag sen vaknar.
 
Dags att ta tag i mig själv, boka en tid till frisören skulle jag också behöva. Mitt skatbo till hår. 
Det är sååå risigt och så skulle det behöva tunnas ut rätt så rejält och färgas. Meckigt värre haha.
 
Nu slutar snart A, sen hämtar han kidsen och jag längtar... ikväll äter vi lövbiff med pommes, vitlökssmör och bea sås... sååå gott!
 
 
 
Puss

Slår mig på fingrarna

När jag går hemma HELA DAGARNA utan att kunna göra så mycket vettigt så vill jag helst bara låsa in mig på Lillebrors rum och fixa och ha mig. Men jag får lägga band på mig själv, om jag gör klart allt nu, vad ska jag då göra de resterande 15 veckorna?!?
 
Ni förstår mitt ilandsproblem. Skulle vilja boa i barnens rum också men där ska köpas in grejjer innan det ens är lönt att börja pilla. Jag vill fixa här i vardagsrummet, hela lägenheten känns så kall och tråkig. 
 
Igår tvättade jag iallafall av barnens gamla spjälsäng. A byggde ihop den och så ställde vi den på rätt plats i Lilla rummet. Det kliade så i fringrarna igårkväll, ville bädda och allt vad det nu innebär men det vill jag ju såklart inte så tidigt eftersom jag vet att det kommer bli dammigt där inne... suck,
 
Idag kunde jag dock inte hålla mig. Jag satte på spjälskyddet. Haha. Fan nu kommer det står och damma!! men jag får städa extra noga där inne ahah. Men åååh så fint det blev. Möjligt att jag plockar ner det i förpackningen igen men nu är det uppe...känns mysigt att gå in där ..
Om det blev fint? det blev mycket fint!
 
 
 
Här får ni en dagens mage också, vecka 24+1. Samtidigt som jag vill att det ska gå undan så vill jag ju inte det. Jag vill ju ta vara på varenda dag. 
Han är väldigt vaken idag, den där Lillebroren <3.
 
Visst känns det som fredag idag? ååh mina veckor är helt crazy.. snart är det helg iallafall och på måndag är det dags för flödesultraljud. Jag håller alla tummar och tår att där inte finns några förträngningar i mina blodkärl!!
 
Ha en fin dag!
Puss

Barnmorskebesök vecka 25 & Akupunktur

Idag var jag på första riktiga väga/mäta besöket hos min underbara Barnmorska. Vi träffas ju varje vecka så det kändes inte så jättespeciellt men ändå lite haha.
Vi pratade lite först och sen fick jag nålar. 1 nål på vardera ovansida fot, 1 nål vardera på utsida häl, 1 nål vardera i vaden, 1 nål vardera i handen och 1 nål i höger överarm.
 
Sen lyssnade vi på hjärtat som slog fint som vanligt, fick inte veta  vad fosterljuden låg på men på KK i måndags låg dem mellan 136-140 så skulle gissa att han ligger där omkring. Vi mättemagen som visade sig ligga på 26 cm. Precis samma som med Jamie och Julia i samma vecka. Precis under övre kurvan. Mitt Hb låg på 112 så dags för extra järn. Blodtrycket mätte 120/60. Inga avvikelser i urinet. Superb!
 
Sf mått: 26 cm
Fosterljud: ?
Blodtryck: 120/60
Hb: 112
Urin: u.a
Vikt: +7,3 kg
 

Barnmorskan tyckte att jag gått upp bra i vikt, varken för lite eller för mycket. Sf måttet låg inom gränsen och inget jag skulle gå och tänka på. Sf måttet säger inte om bebisen är stor eller liten. Det kan bero på mängden fostervatten, hur bebisen ligger osv. Bara han följer kurvan hela vägen fram och inte avviker. Jamie låg över medelkurvan hela tiden och på bf +3 vägde han 3940g. Julia låg över medelkurvan fram till vecka 30 då började hon plana och hamnade till slut under medelkurvan. Ut kom hon på bf +1 3965g.
 
För att undvika allt för stora barn så ska man vara försiktig med socker och vitt mjöl i kosten. Jag som både älskar vitt mjöl och socker hahaha. 
Visst skulle jag vilja ha en 3500g bebis men jag tror att Lillebror kommer komma ut och väga lite över 4 kg. Må så vara, bara allt går bra och att han är frisk!
 
Om två veckor är det sockerbelastning för min del...Urk.
 
Puss
 
 
 

Vecka 25

 
 
Bebis:
 
Bebisen väger nu ca 700  g och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och väldigt lite underhudsfett. Nu börjar bebisen fylla ut utrymmet i livmodern och den är ungefär 30 cm lång från huvud till tå. Bebisens hjärna utvecklas och växer fort. Bebisen kan ligga så att han trycker på blåsan vilket gör att du måste gå på toaletten ofta. 
 
Mamma:
 
Fro m vecka 25 kan graviditeten kännas lite mer påtaglig. Svårare att hitta bra liggställningar, ta lite fler pauser och vila lite mer. Men många lever fortfarande som vanligt utan att graviditeten påverkar dem. Nu kan man känna tyngden allteftersom magen växer, även ryggont och tryck mott bäckenbotten är ingen ovanligt. Livmodern är nnu lika stor som en fotboll som sträcker sig en bit ovanför naveln. 
 
Mina tankar:
 
Vecka 25 känns som en bra bit på vägen. Jag har gått upp 7,3 kg (viktigt med komma tecken =P) och det känns okej. Jag hoppas kunna undvika att gå upp över 20 kg. Det är 10 kg mindre än vad jag gått upp de andra gångerna. Med Julia hade jag gått upp 9 kg denna veckan så det är en liten förbättring. Dock känner jag mig större rent fettmässigt. MEN det hör till.
Lillebror är väldigt aktiv och ligger fortf mestadels på höger sida. Han får in riktigt många bra sparkar mot blåsan vilket gör att mina toalettbesök mer än dubblats. Sammandragningar får jag också dras med. Jag har svårt att sova på nätterna och vaknar många ggr, både för att kissa men också för att vända mig i sängen och av mitt kliande. Tur nog var mina levervärden bra.  Ja, magen växer, den är väldigt fyrkantig i formen precis som den vr med Jamie, har för mig att jag läst att det är typiskt för tjejer men icke haha. Tycker magen är stor och gissar att Lillebror en stor Lillebror. Jag skulle gissa att han kommer knäcka 4 kgs koden.
Spännande värre.
Idag har jag varit gravid i 169 dagar. 60,4 % avklarat. Återstår nu 111 dagar. Jag hoppas ju att Lillebror gärna tittar ut typ 1 vecka innan Bf. Men tvivlar starkt på det haha.
 
Puss

Skötväska, skiphop dash

Skötväskor har jag aldrig riktigt brytt mig om tidigare, jag har haft skötväskor både till jamie och julia men har aldrig riktigt funderat över vilken som är bra osv. Denna gången vet jag vad jag fattades de andra gångerna.
 
Till Jamie hade jag en jättefin skötväska som såg ut som en handväska. Den var rymlig och hade massvis med fack men den var stor!
Till Julia hade jag till en början en som jag köpte i Ullared. Faktiskt väldigt bra med fack och skötunderlägg men den brakade ihop efter ca 8 månader? då köpte jag en sån där vanlig skolväska från Stadium, funkade hur bra som helst.
 
Denna gången blev det en skip hop dash. Vi var ute efter en liten skötväska men med plats för det viktigaste. Stort plus är att man kan välja att ha väskan hängande med det stora axelbandet eller knäppa fast väskan med små fästen på chassit direkt för att undvika att den kasar.
Skötväskan har lock men inte dragkedja vilket kan bli ett problem när det regnar. man får packa smart helt enkelt. Väskan är rymlig på höjden då man kan välja två olika knäppen. Lagom med fack. Skötunderlägg. Liten och nätt skötväska. Ja och snygg!
 
 
Röd! passar såklart som en smäck på Lillebrors vrålåk. 
 
Längtar tills det är dags att packa väskan med blöjor, våtservetter, nappar, kräkisar... mm. Så roligt. 
 
Puss

Mamaleggings

Införskaffade mig ett par såna idag då jag tycker mina vanliga gör ont. Jag har under graviditeterna med Jamie och Julia endast använt mig av mina gamla vanliga utan att ha tyckt det varit jobbigt. Men denna gången har jag inte kunnat ha på mig mina gamla vanliga för ja dem har gjort ont. Mimmi sa åt mig att köpa mamaleggings, sagt och gjort. 
 
Hur kan jag inte ha använt såna innan?!? dem är ju himmelska. Jag älskar att gå i leggings så det var ju tur att jag införskaffade mig dessa.
 
Ville mest bara hissa mammaleggings, jag som trott att det inte var nån skillnad men så fel jag hade. Tänk att jag med mina 30 kg övervikt med barnen i slutet på graviditeterna tråcklade ner mig i ett par tajta S leggings med jobbig kant. Hahah illa!
 
 
 
Fick bli en instagram bild!
 
Imorrn skuttar vi in i vecka 25!! och det blir både akupunktur och vanligt bm besök imorrn. Ska bli spännande att se hur stor magen är, jag gissar på att jag hamnar på övre kurvan.
 
Puss !

Sammandragningar

Blev en tur till Prenatal idag.
Efter ett par dagars sammandragningar började jag idag tycka att dem kändes lite för mycket för att "bara vara" normala sammandragningar så efter många om och men och vila i soffan ringde jag förlossningen för lite råd. Hon tyckte att jag skulle komma in och kolla upp det. Fick en tid 45 min senare så det var snabba puckar.
 
Kände direkt när jag la på att det var så töntigt att jag hade ringt.. men nu i efterhand är jag glad att jag åkte in på koll så slipper jag gå och tänka på det.
 
Kom in kl 16.00 och fick ligga med ctg. För att mäta bebisens hjärtljud samt sammandragningar. Bebisen levde rövare som vanligt och jag hade några sammandragningar. Efter 30 minuter kopplades apparaten bort och jag fick lämna ett urinprov som inte visade tecken på UVI. 
 
Fick sen vänta en stund på läkaren. Han gjorde sen en undersökning av livmodertappen och det visade sig att jag inte var öppen något men han tyckte att livmodertappen var förkortat så han ville göra ett ultraljud för att mäta den. Som tur var visade det sig att tappen nästan var helt opåverkad. Så vi hoppas det fortsätter så. Han sa att än gör inte sammandragningarna. Så skönt att ha kollat upp det och veta med säkerhet att sammandragningarna än så länge bara är träning för livmodern. 
 
 
Barnmorskan tog mitt blodtryck också men det var bra. Jag ska på flödesultraljud nästa måndag och till min specialist läkare på KK. 
 
Puss puss!
 

Helgen

Helgen försvann som ingenting!
Vi började lördagen med en shoppingrunda i stan hela la familia. Jag shoppade loss till Jamie och Julia och nu råder ett definitivt köpstopp för min del! Men det är bra, behöver lugna mina nerver lite haha.
är ni som läser här inne intresserade av att se mina inköp eller ni skiter i vilket haha?
 
På kvällen kom vår barnvakt, fina Nelly in och skulle passa kidsen. A skulle på inflyttningsfest hos en kollega och han fick med mig efter många om och men. Det var väldigt trevligt och vi blev bjudna på värsta taco buffén. Det lektes lekar haha. När kl slog lite i 12 skulle hela skaran bege sig in mot stan och jag och A åkte med deras taxibuss och blev avsläppta hemma. Skönt!! jag var så obeskrivligt trött och A var lite rund om fötterna.
Min mage såg gigantisk ut i denna tunikan!
Tjejerna blandade till en god alkoholfri drink till mig...värsta vitaminkicken!
 
A mådde dåligt hela natten och jag var livrädd och vågade inte somna ifrån honom. Satt inne med honom på toaletten ett par timmar haha. På söndagmorgon var jag helt död. A sov gott och fick lite sovmorgon innan vi sen försökte få i barnen lite frukost. Dem skulle nämligen se Disney On Ice med farmor och farfar. 
A kunde inte köra så det fick bli bussen. Inga problem, barnen tycker det är kul!
 
en styck glad och förväntansfull Julia..Musseöronen var ju ett måste och tyllkjolen såklart haha,.
 
 
Vi mötte upp farmor och farfar vid emporia och vinkade hejdå och så satte vi oss på Jensens och käkade tiiiiiidig lunch. Gottigt!. Vi kollade lite affärer innan vi se åkte hem. En timme senare kom barnen och farmor och farfar hem och så fikade vi på bullar och semlor. Lillebror fick en present, bl a den här!
 
IIiiiih perfekt! och sååå fin den är. Sen fick han även en pyjamas. 
Tack så hemskt mycket =)
 
Gårdagen rullade sedan på. Vi käkade popcorn på barnens rum som dem hade med sig från showen i en stoooor spann, det lektes och spelades bandy.
A blev akutsugen på´Pizza såklart så det fick bli middag. Jag är sååå trött på sliskmat nu., Skönt!
Vi la barnen kl 18 som somnade utan ett ljud sen gick vi och la oss kl 19.00 haha. Så jäkla underbart. A somnade en timme senare och jag somnade vid 21 typ.
 
Fogarna mår riktigt skit idag så det blir kurering för hela slanten iform av vila för min del.Tråkigt men välbehövligt.
 
Ha en fin dag!
 

Uppdatering av Önskelista

Har suttit och kollat igenom de kläder vi hunnit införskaffa till Lillebror. Eftersom vi börjar på noll så är det en del som behövs. Jag har varit rädd att köpa kläder i strl 50 eftersom Jamie och Julia inte var några pyttebebisar. Men när jag tittar på 56 kläderna så ser dem "stora" ut så vi behöver nog något i strl 50 iaf. Att ha med till BB.
 
Vi fattas iallafall mjukisbyxor i vitt och grått, färger som passar allt. Och då är det ju Newbie som levererar men också Lindex.
Dessa vill jag ha till honom..
 
Dessa är från Kappahl och det skulle behövas i strl 50 men också i 56.
 
Dessa från Lindex är ju hur söta som helst med sina små lappar över knäna. Iom att Lindex är små i storlekarna så skulle en strl 56 sitta som en strl 50 skulle jag tro.
 
Denna bodysuiten ligger högt på önskelistan, skulle vara jättemysigt första plagg att ta på Lillebror efter förlossningen. lätt iom knytband och omlottknäppning. Färgerna skriker vår och sommar!! Denna finns på Lindex. Tror även här att en 56 skulle sitta bättre än en 50.
 
Hur söta är inte dessa?! ett måste i Lillebrors garderob. Också från Lindex.
 
Dem här Harem mjukisarna finns på KappAhl och tror att en 56 och en 62 skulle vilja ligga i Lillebrors garderob.
 
Dessa bodysarna från KappAhls Newbie serie är urfina!! strl 50 och 62 skulle vilja flytta hem här haha.
 
Denna heldressen, också från Newbieserien skulle vi också vilja ha i strl 56 eller 62 kanske.
 
Denna koftan från KappAhl är bedårande. Denna i strl 62 och 68 för den kan ju användas hela höste. Man får passa på att köpa på sig i fler storlekar för dessa försvinner snabbt och kommer sen inte in igen =(.
 
Så bara att shoppa loss nu då haha.
Nu ska jag natta barn nr 2. Han fick vara uppe längre idag, han skulle se Amigo. Julia var trött och ville absolut gå och lägga sig så hon har sovit gott sen en timme tillbaka.
 
Puss på er!!

Blodsugare

Var trött imorse, som vanligt. Orkade inte ens hjälpa A med barnen. Då är det illa. Får så dåligt samvete. Men han gjorde det snabbt och smidigt och jag hade ju tagit fram kläder igår kväll. Pallrade mig upp en stund efter att dem gått, klädde mig och tog bussen till Labbet på sjukhuset. Mötte Jenni där, hon skulle också ta prover, även hon på fastande mage så det var skönt med lite sällskap.
 
Vi kom in rätt så snabbt båda två och det tog två rör med blod så det gick undan. Efter det var vi sååå hungriga så det blev en frulle på donken.
 
Nu har jag så sjukligt ont i fogarna... så trött på det... såååååå trött på det!!!
 
Har precis rivit loss mitt plåster, fan det gör så ont. Det är nästan den värsta med att ta blodprov. Jag har så långa hårstrån på armarna och plåstret dra med sig en hel drös med hår... AJJ!!
 
Men jag fick loss det...svettigt var det men det gick av..=)
 
 
Måste visa den sötaste bodyn som syrran köpte till Lillebror idag. Så himla snällt.
 
 
Sen får ni en dagens mage också, lika bra..
Den börjar bli rejäl nu... idag är vi i vecka 23+2. Jag kommer bli gigantisk =) 
 

Fina påslakan

Förutom påslakansetet i Moln har vi också införskaffat oss ett med söta små streckgubbar typ.. detta setet fyndade vi på Barnens Hus när dem hade 50%.
 
Kan bli lite svårt för Lillebror att läsa danska men annars tycker jag att bilderna säger det mesta.
Dessa är vändbara, på baksidan är det randigt som gäller..kul att kunna variera. Dessutom passar det mäkta bra med spjälskyddet i Moln. 
 
Puss

Fruktorgie

Jag har blivit enormt sugen på gröna äpplen de senaste veckorna. Jag som vanligtvis inte äter äpple pg a att jag en gång satte en bit i halsen riktigt illa.Men nu kan jag verkligen sukta efter gröna golden delicous äpple. Dem är inte sådär sura och hårda som granny smith utan mer sursöta och mjuka. AAAH det vattnas i munnen på mig. 
Kanske skulle bett A köpa lite äpple också nu när jag ändå skickade iväg honom för att köpa Pepsi Max, salta kex och dumle snacks hahaha.
 
Igår fick jag iallfall ihop en liten tallrik med livets goda...frukt....massa frukt. Nektarin, äpple, banan, och passionsfrukt. Hahah ..lyxigt värre  va..
 
Ni som följer mig på instagram fick ju ta del av bilden igår ...
 
 
Här snackar vi vitaminbomb, kanske därför jag inte kunde sova inatt...alldeles för nyttigt för mig haha.
 
 
Puss

Akupunktur nr 14

Var ett vrak imorse när jag gick till Barnmorskan. Hade knappt sovit något inatt, det har kliat och det har gjort ont i fogarna vid varje vändning. Jag fick en gråtattack hos Bm, hon såg på mig direkt att jag det var nära och gav mig en kram och då stortjöt jag hahah. Jag är helt slut i kroppen. Den samarbetar inte och jag har fått mycket sammandragningar. Det har jag inte alls haft dem andra graviditeterna. Nä jag var äckligt trött på allting imorse men som vanligt känns allt 100 ggr bättre när jag går ifrån Bm, när jag fått prata av mig och fått mina nålar.
 
Nålarna idag sattes 1 på vardera fot, 1 på vardera vad, 1 på vardera insida ben, 1 på vardera hand och 1 nål i ena överarmen. Vi lyssnade på Lillebror som sov gott för en gångs skulle när jag var där. Min puls slog fint. Fick en remiss till vc imorrn för att ta lite levervärdens prover. Dem ska tas på fastande mage...halledau!
 
Vi ska alltså få ett värde på levern för att kunna utesluta eventuell graviditetsklåda iom att det nu också har börjat klia på fotsulorna på nätterna. Bra att ha ett levervärde så tidigt i graviditeten också för då kan vi ta nya prover senare om kliandet skulle blir värre och då kan man se om värdena blivit sämre. Så lika bra!
 
Nästa vecka börjar vi med de vanliga kontrollerna, vi gjorde inte det idag iom med psykbryt haha, kan gott vänta.
 
 
så här ser min nakna mage ut,..har ju alltid maggömma på mina veckobilder ..vet inte varför..har bara blivit så.
Min fina stora lilla mage, där inne växer barnens Lillebror. Helt sjukt. 
Nu ska jag göra potatisbullar,..
Puss!

Varfööööööör?!

Varför försvinner halva bilden jag lägger upp här på bloggen?!?!

Jämförelse

 
Det är inte bara magen som växer på mig haha. Roompan börjar samla på sig sin del av fettet haha.
 
Puss

Vecka 24

 
 
Bebis:
Bebisen är nu ca 30 cm lång från huvud till tå och väger mellan 600-700g. Barnets vita antikroppar har börjat bildas, dessa är till för att hjälpa barnet att bekämpa infektioner. Luftvägarna formas och och lungorna fortsätter att utvecklas. Skulle bebisen födas nu så kan han börja andas luft. Nu kan man tydligt se barnets rörelser utanpå magen och barnet är i en valdigt aktiv period just nu.
 
Mamma:
Nu kan man ha gått upp mellan 5-7 kg eller mer. Det är individuellt. Vrister och fötter kan börja svullna nu, särskilt mot dagens slut. Denna perioden är oftast en behaglig period för mamman fram till man går in i tredje trimestern. 
 
Egna tankar:
Tiden går fruktansvärt långsamt nu, känns som att jag står och stampar på samma ställen men egentligen går tiden undan. jag är redan i vecka 24. Lillebror är en riktig vilde och något säger mig att han kommer bli en riktig busunge som är helt tvärtemot sina syskon. Spännande. Hans rörelser ser vi tydligt på magen, han skvalpar omkring och vänder sig och sparkas och buffas. Vi blir lika förbluffade varje gång han ger sig tillkänna. Han är vaken tidigt på morgonen, mitt på dagen och sent på kvällen när vi går och lägger oss.
Jag har fortfarande besvär med kliandet över bröst och nedre delen av magen, nu har det börjat klia på fotsulan också. Detta kan jag vakna av mitt i natten och klia sönder mig tills det blöder. Kliet sitter sp långt in i huden att det knappt hjälper att klia. 
Foglossningen är värre, jag har ont hela tiden. Nätterna är tunga och framförallt nu när jag måste gå upp och kissa om nätterna. 
jag börjar känns mig fläskig och ful. Jag har svårt att uppskatta min viktuppgång även om det är en del i det hela. 
Jag har nu i v 24 gått upp 7 kg vilket är rimligt men det är 1 kg på en vecka. Jag är liksom inte längre sugen på nyttigt utan det ska vara FETT och socker!! så det ska jag försöka avvänja mig vid.
Jag har även börjat svullna lite, känner av det i fingrarna framförallt.
Imorrn är det tid för akupunktur igen, vet inte om det var imorrn eller nästa vecka som vi ska börja med dem vanliga kontrollerna. Blodtrycket mäter vi varje vecka och än sålänge ser det bra ut. Mina hjärtklappningar är riktigt obehagliga ibland och min läkare på KK (spec mvc) ville ha mitt EKG och en remiss från min läkare på vanliga mvc så det har jag fått hemskickat som jag ska ta med den 21/1.
Trots alla mina krämpor älskar jag att vara gravid, känna Lillebrors sparkar och se min mage växa. Jag skulle inte byta bort det mot nnågot i världen. Däremot hade jag önskat att kroppen ville låta mig njuta lite mer.
Idag har vi gjort 162 dagar av 280. 57,9%. 118 dagar återstår.
 
Puss
 

Tröttheten from hell

Alltså jag har hamnat i någon sorts dvala. Jag skulle troligtvis kunna sova hela dygnet typ. Jag är så trött trött trött!
 
Idag har det inte hjälpt med huvudvärk, abnorma hjärtklappningar samt fogsmärta på det.
Fattar inte varför min kropp strejkar! 
Varför vill min kropp inte bara uppskatta grejjen med att bära ett barn. Jag försöker vara positiv dagarna i ända men jag börjar tappa det igen. Jag tycker dagarna går låååååååångsammare och lånsammare och mina fogar jävlas med mig hela dygnen. 
 
Jag som ville njuta ordentligt nu denna graviditeten,.. Jamie´s graviditet var väldans oplanerad och sådär pangbom, julias var planerad men kom tidigare än va vi trott. Denna gången hade vi liksom försökt tajma det litta. 
 
Fan vad surt att man inte kan planera hur livet ter sig ibland..
Ja ja...NYA tag!
Imorrn är en bättre dag,.
 
 
Puss på er!

Hockeytokig son

Jamie fick följa med sin pappa på hockey matchen idag. Vilken lycklig kille! han sken upp som en sol när A berättade att dem skulle gå. Han tjatar om hockey varje dag, han åker låtsas skridskor här hemma och är Mattias Persson dagarna i ända. Han är nyfiken och undrar mycket och vill så gärna lära sig allt.
 
Nu är dem påväg hem, dem skulle göra ett snabbstopp för min skull..sååååå sugen på lakrits haha.
Han kommer vara trött imorrn när vi väcker honom för förskola men det kommer han tycka det var värt.
Han har blivit så stor och förståndig. Snart fyller han 5 år!
 
 
Han har såklart på sig sin match tröja, signerat av Mifspelarna ...
 
Nu kom de!
 
puss

Moln

Jag älskar att inreda barnens rum. Göra om och möblera om osv. Nu för tillfället bor båda barnen i det stora rummet. Det går jättebra, så vi är i full gång med att få till nåt snyggt tema där inne. Jamies vägg är tapetserad med en blåvitrandig tapet, det gjorde vi när han hade det rummet själv och Julia det lilla rummet. Julias vägg är helt vit. Där ska upp en likadan tapet fast med rosa ränder. En grå matta ska få flytta in och så också gråa gardiner. Är helt insnöad på grått!! min absolut favoritfärg basfärg just nu. Barnen har fått varsitt överkast i ljusblått och gammelrosa. Så det är lite stuket där inne. Blått, rosa och grått. En ny taklampa och varsin nattlampa vid sängen ska också införskaffas så är deras rum klirrat.
 
Lillebror har fått det lilla rummet. När han ammar kommer han sova hos oss i den lilla sängen som A har byggt men när han sen sover hela nätter (hoppas han brås på sina syskon) så kommer han få flytta in i eget rum för allas bästa. Jag har sovit jättedåligt med barnen i vårt rum. Dem låter mycket, även när dem sover. knorrar och har sig och det gör att jag inte riktigt vågar somna. Vi har ju köpt babyvakt att ha så vi hör ju honom när han ropar =).
 
Vi flyttade in Jamie till Julia redan nu för att se om det ens går, dem har alltid sovit i varsitt rum. Men även för att vi skulle kunna sätta in alla bebisgrejjer i det lilla rummet så länge. Det är ju en del man samlar på sig. Vagn, skötbord, babysitter, bilbarnstol, spjälsäng osv... 
 
I det lilla rummet kommer väggarna troligtvis målas i en ljusgrå nyans. Två av väggarna. Färgtemat där inne kommer gå i blått och grått med vita möbler. Vi har ju köpt spjälskydd och sängkläder i Moln serien i den gråa färgen...så det enda rätta var ju att köpa en grå moln lampa i samma serie eller hur haha. Så det gjorde vi när vi ändå sprang på en häromdagen i affären. Det är ju knappast bråttom att inreda Lillebrors rum med det är ju såååå kul och dessutom kommer rummet användas till amning och blöjbyten samt att han kommer få träna på att sova i sin spjälsäng om dagarna.
 
 
Ajm inlöve!
 
Puss

BeSafe IZI Go+

När vi bestämde oss för barnvagn denna gången tyckte vi att det var viktigt med en vagn där vi kunde enkelt och smidigt sätta på babyskyddet. Nu kan man göra det på nästan alla vagnar mer eller mindre. 
Till Joolzen kunde man ha två olika babyskydd och vi valde BeSafe IZI Go +. 
 
BeSafe iZi Go 
Bälte:
 5-punkt Vikt: Stol: 3,95 kg Bas: 6,00 kg Längd/bredd/höjd: Stol: 63,5/44/58 cm Antal rygglägen: 4 + babykudde

BeSafe iZi Go är ett lätt, nätt och mysigt ombonat babyskydd med många praktiska och smarta funktioner. Huvudstödet är mycket bra och en säteskudde anpassar stolen väl till de minsta barnen. Kudden tas bort då barnet växer. Höjden på axelbältena och nackstödet justeras enkelt med ett reglage på baksidan av stolen. Man behöver inte krångla med att ta bort bältena, allt följer med. Smarta magneter i axelremmarna fäster mot sidoskydden så de är ur vägen när man placerar eller tar ur barnet ur stolen. Snoddar ser till att vadderingen vid axlarna hålls på plats under färd. 

Tygdetaljer, sömmar och stoppning har mycket hög finish. Klädseln sitter snyggt och tight men är ändå enkel att ta bort och sätta tillbaka för tvätt. Solskärmen är utan tvekan bäst i testet, den är helt tyst att fälla fram och ger bra solskydd för barnet. Profilen är mycket nätt och skymmer inte heller sikten för föraren. I undanfällt läge försvinner skärmen och blir i princip osynlig. Bärhandtaget är ergonomiskt utformat och väldigt stadigt.

Basen har gummerade ISOFIX-fästen vilket skyddar bilens klädsel. Att lossa stolen från basen är mycket enkelt men däremot behövdes det lite träning för att docka stolen. Färgindikatorerna som markerar att babyskyddet är korrekt dockat i basen är tydliga, men skyms något av stolen. BeSafes babyskydd passar på en stor mängd barnvagnschassin. BeSafe iZi Go har en perfekt balans av smart innovation, låg vikt, säkerhetstänkande och trivsam sittmiljö för barnet. Vi utser den till bäst i test.
 
Enligt denna källan (länk)
 
 
Jag tycker den är riktigt snygg och ger ett lyxigt intryck. Väldigt ombonad och lätt att bära. Sufletten är gömd och dras fram vid behov. Denna klickar vi snabbt på och av Joolzen med adaprar. Smidigt värre!
 
 
Nu hoppas vi bara hela familjen får plats i bilen haha. tre bilstolar ...
 
Puss
 

Deckad

Min barnmorska varnade mig för trötthet efter akupunkturen idag...ja ja sa jag och gick hem. Barnmorskan ringde nån timme senare och frågade hur jag mådde,,,lite trött var jag allt men inte mer än så. Jag la mig i soffan och somnade från ingenstans!! minns inte ens att jag somnat och vaknade när A ringde och var på väg hem. 
Läääskigt!
 
Måste ju betyda att nålarna tagit bra denna gången. Fogarna gör såååå ont nu men jag brukar ha ont samma dag som jag fått nålarna. Hoppas det känns bra imorrn.
 
Nu är A iväg på hockey och barnen sover. Jag tänkte att jag skulle duka fram lite gottis till mig. Fira fredag lite sådär i förväg. =)
 
Lillebror är pigg och vaken, väldigt mysigt. Känner mig mindre ensam då!
 
 
Så trött efter julhelg och nyår... syns på långa vägar att man sovit som en kratta flera nätter i rad.
Inatt fick vi dessutom 2!! nattgäster. Julia är stammis, hon kommer 6 nätter av 7 antingen när vi ska gå och lägga oss eller mitt i natten. Jamie kommer aldrig upp men inatt smög han in och la sig i fotändan. Vet inte hur många ggr jag råkat sparka till honom, stackarn. Vi har en alldeles för liten säng  haha.
 
Puss

Akupunktur nr 13

Det blev en två timmar lång vistelse hos barnmorskan idag haha. Jag bor nästan där. Alla är så trevliga och alla vet vem jag är haha.
 
Jag hade först ett återbesök hos läkaren pg a hjärtklappningarna. Hjärtat slog bättre idag dock fortfarande extraslag men vi avvaktar, skulle jag bli svimfärdig av hjärtklappningarna så skulle vi börja medicinera annars behövdes inte det. 
Efter läkarbesöket träffade jag min barnmorska och fick akupunktur. Idag fick jag nålar på helt andra ställen då dem andra knappt hjälper längre. Idag satte hon 1 nål i vardera häl, 1 nål i vardera vadmuskel och 1 nål i vardera insida på benen och 1 nål i armen.
Lillebror levde som vanligt rövare när vi skulle lyssna på hjärtat och han sparkades och hade sig. Barnmorskan fick känna ett par sparkar och vi skrattade åt hans envishet.
 
Kollade blodtrycket som låg fint, detta kommer jag göra varje vecka nu. Idag låg det på 130/65. Pulsen gick inte att mäta då den slog som värsta hiphopen sa barnmorskan haha.
Fr om näst, nästa vecka...alltså v25 kommer vi börja mäta magen och göra de vanliga kontrollerna men kommer såklart fortfarande få akupunktur. Fick också tid för glucosbelastningen...ser inte fram emot den.
 
Fick hem två kallelser i brevlådan idag också till både läkaren och till flödesultraljud på specialistmödrarvårdcentralen. Blev inte förren den 21 januari pg a hög belastning men eftersom jag gör nogranna blodtryckmätningar hos barnmorskan 1 gång i veckan så gör det inget.
 
Nu ska jag vila för att få bästa effekt av akupunkturen!
 
 
En trött Mamma och en stor Lillebror i vecka 22+1.
 
Puss

Svarar

Får ibland frågor blan kommentarerna och oftast svarar jag där, så ni inte missar det! =)
 
Puss

Lundmyr of sweden

Även om det blivit mycket shopping till Lillebror så har vi inte helt glömt bort våra två hjärtegryn utanför magen även om bloggen mest riktar in sig på Lillebror av sina förklarliga skäl. Jamie och Julia har helt naturligt vuxit ur bloggen... jag använder mig mest av bloggen för att kunna ventilera ocg dokumentera graviditeten samt barnens första år. Mycket för att kunna utbyta erfarenheter med andra mammabloggare också.
 
Över till det jag först tänkte skriva haha.
Fyndade varsin mössa till kidsen från Lundmyr of sweden, passar utmärkt till deras Polarn och Pyret skaljackor till våren.
 
 
 
Nu ska jag försöka få lite gjort här hemma,..
Puss

Vecka 23

 
Bebis:
Bebisen är ca 28 cm från topp till tå och väger lite mer än ett halvt kilo. Man kan fortfarande ana skelett och organ genom barnets hud. Bebisen kan urskilja röster och ljud och när han föds kommer han känna igen min röst på både tonläge och rytm. Bebisen har samma proportioner som en nyfödd men spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats än. Nu ökar bebisen i vikt varje dag!
 
Mamma:
Allt eftersom magen växer förändras också matsmältningen vilket kan ge upphov till förstoppningsproblem. Det är viktig att dricka mycket vatten och röra på sig regelbundet. Nu kan man urskilja bebisens olika kroppsdelar genom bukväggen men än finns det gott om plats för honom att röra sig på. Ligamentensom håller upp livmpdern töjer sig i takt med att barnet växer och rör sig vilket ibland kan orsaka smärta i sidan av magen, smärtan ska försvinna när du vilar.
 
Mina tankar:
Nu börjar tiden gå långsamt. Magen växer och har verkligen blivit stor den senaste veckan. jag känner mgi onekligen gravid. Jag har råkat putta omkull barnen med magen när jag gått förbi så jag är ännu ovan vid den där bulan på magen haha. Lillebror sparkar mer och mer och är vaken betydligt mer på dagarna nu än förr. Man ser och känner buffarna utanpå magen och både A och barnen har känt av Lillebror. Jag har gått upp 6 kg. Vilket är rimligt. Jag har börjat bli kissnödig om nätterna igen. Jag märker av att han gärna ligger vi blåsan och trycker, inte så väldigt uppskattat. Han hänger oftast på höger sida i magen. 
Denna veckan är ett litet delmål, fr om nu räddar dem livet på Lillebror om han mot all förmodan skulle behaga att titta ut nu. Jag tillhör förlossningen nu om något skulle kännas tokigt i graviditeten.
Imorrn har jag tid hos läkaren på MVC och därefter en tid för akupunktur hos Barnmorskan. Ska bli mysigt att få lyssna på Lillebror igen.
Idag har vi gjort 55,2% av graviditeten. 155 dagar av 280. 125 dagar till BF.
 
Puss

Nyårsafton 2012/2013

 
Shit vilken liten tjockis haha
Litet huvud och stoooor kropp.
 
Fina Sophie och sötaste Ronja. Lillebror fick en superfin present av dem. Julia var helt kär i Ronja. Hon skulle bära, men vi hann aldrig med det. Jag lovade henne att hon skulle få bära en annan dag =).
 
Snygga va!!
 
Fick nästan med hela sällskapet på bilden...barnen skymtar man i vårt sovrum där dem satt och åt och tittade på curkus.
 
Till förrätt hade vi gjort en het kräftsoppa med kräftstjärtar och bakat ostpinnar!
 
Till huvudrätt fyllde vi fläskfilér med soltorkad tomat och parmaskinka och rullade i italienska kryddor. A förgrillade köttet på dagen och sen fick dem bli klara i ugnen tillsammans med potatisgratängen. Till detta blev det grön sallad, chili bea och rödvinssås.
 
 
 
Till efterrätt gjorde vi vaniljglass i glassmaskinen som vi fick i julklapp. VÄRLDENS godaste glass. Jag tyckjer inte ens om glass men denna slank ner utan problem. Sen gjorde jag en hallonsorbet för hand. Den blev AAASGOD!! för att fylla ut tallriken gjorde jag små chokladflarn föreställande vår första bokstav i våra namn.
 
Vi hade verkligen en lyckad nyår. Om aningens tuff men det var det värt. Maten blev jättebra och gästerna verkade nöjda. Discokulan var upphängd och alla var på riktigt bra partymood. Julia fick jag somna när kl blev 23.00. Hon hade säkerligen kunnat vara uppe hela natten men då hade hon inte varit speciellt trevlig tror jag. Jamie njöt av all uppmärksamhet och var pigg och vaken. Vi såg raketerna från fönstret och Jamie var i extas. När kl slog 01.00 fick vi tvinga Jamie i säng.. han fick titta på lite film på surfplattan i sängen och somnade på två röda.
 
Godis och chips dukades fram och musiken höjdes...inga barn som vaknade..eller jo Julia vaknade vid 3 tiden och satt uppe 1 timme innan jag nattade henne igen. Sista gästerna gick 04.30. Jag somnade vid 5.
 
Nu ser vi fram emot världens bästa 2013! 
Tack fina vänner för att ni förgyllde vå kväll och natt=)
 
Puss
 

1 Januari 2013

Hej!!
Satt och skrev på en årsresumé men det gick inte alls bra, bilderna ville inte laddas upp och jag blev bara så irriterad =)
 
Istället kommer jag försöka lägga in bilder från vårt nyårsfirande lite senare ikväll. Vi hade en helt underbar kväll med trevliga gäster och god mat! Vi kom i säng 05.00 imorse!!!! jag fick lite panik när jag insåg att det inte skulle bli många timmars sömn men barnen vaknade vid 9, Jamie la sig i soffan och Julia kom in till oss och somnade om till 12.00 då vi fick väcka henne för att gå ner till Burger king och käka lunch =).
 
Nu är barnen lagda och jag ska hälla upp ett iskallt glas med Pepsi Max och kränga lite gottis.
Imorrn börjar vardagen igen. jag längtar faktiskt. Barnen går på väggarna här hemma efter 14 dagars ledighet. Mina fogar skriker efter lite vila. 
Nu är vi äntligen inne på vårt år. Året Lillebror väntas komma till oss. Herregud vilken känsla!
 
Återkommer senare med bilder från gårdagen.
Hoppas ni alla har haft en bra nyår!
 
 
 
Puss

RSS 2.0