Syskonmatchning

Jag är lite töntmorsa måste jag erkänna. Jag älskar ju att matcha kidsen. Försöker klä dem i likadana kläder eller åtminstonde färgmatcha... det blir ju snyggast ;)..
 
 
Här i kläder från Polarn och Pyret.
 
 
Så olika barn. Brunhårig och mörk och brungröna ögon. Rödlätt, ljus och blå ögon.Ljus, mellanmörk och mörka ögon.
 
Idag har kidsen hängt på förskolan ett par timmar. Jag och Lion lyxade till det med en Espresso house frulle. Sen hade jag ett inbokat möte hos barnmorskan. Nu kan jag äntligen trappa ner på min blodtrycksmedicin!! Disskuterade hur det kommer se ut vid en eventuellt ny graviditet osv. Barnmorskan gullade med Lion och så ordnade vi så att det inte bli fler barn på ett tag hahaha.
 
Hämtade hem kidsen och nu väntar vi på Pappa A. Det vankas storhandling av mat och så kommer M&M hit och käkar lite Thai tror jag.
 
Puss!
 
 

Lion 4 månader

Ja ni ser ju själv, redan 4 månader!!
Han har blivit en liten minimänniska med en vilja av stål. 
 
Sitter med i matstolen när resten av familjen äter och tuggar på sin giraff. Allt ska in i munnen. Han dreglar och har sig men än syns inga tänder till. Kan gott vänta lite.. det är ju inte direkt så att han behöver dem just nu haha.
 
Liten kille börjar bli stor. Han får plats i strl 62 kläderna fortfarande trots tjuckismagen. Men vi använder strl 68 också i viss mån. Vissa 68 är alldeles för stora och tvärtom =).
 
Lion sover fortfarande väldigt bra. Det jag/vi är mest nöjda över är att vi kan natta alla tre barnen samtidigt runt 19 tiden. Då får jag och A vår behvöliga vuxentid att antingen spendera tillsammans eller på varsitt håll. Guld värt!
Lion vaknar allt som oftast runt 4 tiden för lite käk och somna om men nu har han haft lite utvecklingssprång och då brukar han vakna för lite käka runt 2 tiden för att sen somna om och ta en liten slurk till när han ändå ligger nära vid 5 tiden haha.
 
Vi har gett Lion lite ersättning två kvällar och amning därefter för han har verkat väldigt hungrig. Ikväll behövdes det dock inte. Känns tryggt och skönt att han kan ta flaska om det behövs.
Jag köpte hem lite gröt och purér idag med tanken på att han skulle få börja provsmka om någon vecka eller så men A var väldigt nyfiken på hur han skulle reagera på gröten så han fick en tesked idag. SOM han älskade det!! Det blir nog inga problem att ge vår tjuckis mat haha.
 
Lion är en väldigt harmonisk kille. Han älskar att mysa. Han tycker det är jobbigt när storasyskonen blir för stimmiga eller kommer väldigt nära men allt eftersom tiden går börjar han uppskatta deras lek och stojj med honom. De stora barnen skiner upp så fort han skrattar åt dem haha.
 
Jag har märkt att Lion har fått en lljusbrun liten fläck på sitt ena öga närmst puppilen precis som jag har!! det är så häftigt!! Hoppas det stannar så och att han får behålla ögonen klarblå..
 
Man vill ju käka upp honom!!
 
 
Vår minsta Pussgurka!
 
 
 
 

Det händer något

Äntligen börjar vågen visa lite mer ok siffror hahah..
Jag har valt bort godis och sötsaker på vardagarna i snart två veckor och försöker äta lite mer kalorisnålt. Jag har ätit bra och nyttigt och inget småätande. Vågen visar - 4,7 kg på 9 dagar!!
 
Det har hela tiden varit viktigt för mig att bli mätt och äta näringsrikt och tillräckligt med kalorier för att amningen inte ska drabbas negativt. Det har också varit och är viktigt att det är något jag kommer kunna fortsätta med även när jag gått ner alla gravidkilon. Jag har försökt att inte ha några förbud. Jag har tillåtit mig själv att äta godis eller annat mitt i veckan om jag verkligen velat men det har inte behövts. Tre dagar tog det sen var det värsta sötsuget borta. Jag kan fortfarande sitta och tråna efter godis men har liksom en spärr som säger att jag gott kan vänta till fredag. 
 
Förra helgen åt jag kanske ett 20 tal godisbitar under lördagen och ett japp på fredagen. Ja och en chokladboll under söndagen. 
 
Jag känner mig riktigt peppad iom det händer saker på vågen. Jag har 3,8 kg kvar till min vikt innan jag blev gravid. Men jag vill ner ytterligare 4 kg. Så totalt 7,8 kg.
 
 
 
Puss

Lions alldeles egna sång

Omringad av ljus för dig är världen nätt och liten
Men du lär dig snart när suddigt blir klart att hemmet är den vackraste biten
 
 
Omringad av ljus kramar du tummar och drömmer.
Vad ser du när,du sover där? Är det Ansikten som du aldrig glömmer.
 
 
Omringad av ljus allt är ännu nytt och helt.
Låt det förbli så om inte förstå att världen inte alltid är så samspelt.
 
Omringad av ljus så tunn men stark du är.
Låt ingen säga till om det du vill. När besluten kallar finns jag här.
 
Omringad av ljus ett sken som alltid består.
Jag lovar dig allting ordnar sig. Hur det hela än går.
 
Omringad av ljus nu är du en del av världen.
Den gör som du vill och hugger till men du lär dig den
 
 
Omringad av ljus och dagar fulla av liv.
Jag ser dig skratta och le, klättra och se, snart tar du dina första kliv.
 
 
Omringad av ljus, så vacker man kan va.
Du är liten än,men jag har på känn att du gör detta livet till nåt bra.
 
 
Omringad av ljus stenar,hav och skog, behandla det väl allt har sina skäl. Du förstår när du är gammal nog.
 
Omringad av ljus familjer släkt och vänner.
Vi är med nu föralltid du, en trygghet du alltid känner.
 
Omringad av ljus även när mörkret faller. Var inte rädd, du är alltid sedd av nattens miljontals kristaller.
Omringad av ljus.. Omringad av ljus Omringad av ljus
 
/Text och musik: Sunny Söderholm
 
Denna fina låten skrev min Lillebror till Lion och framförde den på Dopet. Den betyder mer än ord kan beskriva!
 
 
Puss
 

Ommöblering

Vi bestämde oss för att överlåta vår stora master bedroom till Jamie och Julia efter många om och men. Vi har funderat så hjärnorna har kokat hur vi ska göra med rummen här hemma. Barnen kom i fel ordning ahhah. 
 
Vi har tre sovrum. Ett jättestort ett mellanstort och ett litet.
Lion har det lilla bebisrummet och får plats med allt nödvändigt så som spjälsäng, skötbord, byrå och garderob, fåtölj och lagom plats att leka på.
 
Jamie och Julia har typ trängts i det mellanstora rummet, mycket tack vare att dem har varisin 90 säng.
 
Våra första tankar var att ge Jamie det lilla rummet MEN då skulle Julia behövt dela med Lion och det är inte riktigt sjysst om han ska behöva väcka henne om han vaknar på nätterna.Heller inte sjysst att ta upp lekplats med skötbord och annat bebisrelaterat. Sen vill jag ju gärna inreda ett pojkrum och ett flickrum för sig! och det går ju inte hur vi än vrider och vänder på det. Hade Lion kommit som nr 2 och Julia som nr 3 så hade fördelningen av rummen varit klockrena som ni förstår ;). Hahah
 
Nu blev det som så att Jamie och Julia fortsätter dela rum eftersom åldersskillnaden är så liten och så ska vi bara komma på ett bra tema som både är superflickigt och pojkigt men snyggt tillsammans. jag vill inte ha cirkus deluxe där inne tror jag.. vi får se. Det ska göras om ordentligt där inne såfort vi kommit underfund med hur det ska se ut.
 
Lion behåller det lilla blå/grå rummet. Vi tog mellanrummet. Det blev faktiskt väldigt mer intimt och mysigt där inne. Vi ska fixa och dona därinne också med färg eller tapet och göra det lite mer trevligt.
 
Det blir nog bra det här. Jamie och Julia leker som bara den inne på rummet ..skönt.
 
 
 
Vi hade vaktmästaren här hemma imorse som skulle kolla på vårt kylskåp som fryser maten haha. inte normalt.
 
Kom fram till att det ska huttas ut och vi ska ÄNTLIGEN få en HEL kyl och en HEL frys. Åååh så skönt. Det har varit riktigt meckigt med en liten frys. Har inte kunnat handla hem så mycket frysvaror som vi velat men nu såå.. eller ja snart så =)
 
Nu ska jag strax börja med maten här hemma så den är klar när A kommer hem. Jamie och Julia fick jag hämta tidigare idag då dem ringde från förskolan och berättade att Jamie fått feber =(..
Nu sover Jamie och Lion och Julia leker med sina dockor... Frid och fröjd. =)
 
Puss
 
 

Hinner inte med

Vad jag har lärt mig efter Jamie och Julia är att tiden går vansinnigt snabbt, framförallt när bebisarna är just bebisar. Från att vara lealösa och bara va till att helt plötsligt ha en stark egen vilja, sitta, stå och sen gå... 
 
Jag försöker göra allt för att verkligen insupa varenda liten sekund av Lions bebis tid..men herregud jag hinner inte med!!
 
(varning för skryt...)
 
Idag satte jag han i soffan och skulle ta foto. Där satt han stadigt utan stöd bakom ryggen i ca 20 sekunder (kanske 15sek...;)) innan han landade mjukt på kudden bakom. Alltså!!! tänk, han är snart där. Det är nu dem växer upp till små barn. Jamie var 4 månader när han satt själv. Om Lion följer storebrors exempel så är det nära nu. Julia var nog 5 månader eller 5,5 mån. Jag tycker det är grymt spännande när det händer nya saker men jag bli lika ångestfylld när jag inser att han också ska växa upp och bli en trotsig liten 5 åring som har feta förpubertetsproblem =).Hahaha
 
Det är tur var ålder har sin charm. Sen kan man ju gilla dem olika mycket haha.
 
 
 
 
Vår ljusa kille med ljusblå ögon och rödlätt/guldigt svall. Du är helt fantastisk! 
Idag är han helt klädd i kläder från Polarn och Pyret.
 
 
 
 
 
 
Puss!
 
 
 
 
 
 

För att vardagen börjar imorrn!

Imorgon går barnen tillbaka till förskolan. Men som 15 timmars barn. Dvs att dem går tre dagar i veckan mellan 9.00-14.00. De få timmarna är guld värda för Jamie och Julia. 
 
Jag frågade Julia imorse om hon har saknat förskolan och om hon var redo för en nystart på storbarnsavdelningen. Hela hon sken upp. Hon har verkligen saknat sina kompisar och ser nog mest framemot att få leka med dem. Sen tycker hon att det ska bli väldigt spännande med nya fröknar och att den nya avdelningen ligger bredvis Jamie´s.
 
Den här sommaren har varit den bästa på väldigt länge. Vi har haft strålande sol hela A´s semester förutom 1 regndag..hur  bra tajmat är inte det?
 
Sommaren över lag har bjudit på helt underbart väder, varma och långa dagar och kvällar. Stranden har vi hunnit besöka flera ggr och även kunnat bada utan att förfrysa. VI har samlat på oss en himla massa myggbett. Jag har försökt räkna mina och är uppe i över 20 myggbett. Jamie har haft en fästing..hur somrigt och äckligt är inte det? Fräknar har jag och Jamie fått i tusentals. Bruna och fina är vi allihop. A och Julia får en helt perfekt brun bränna. Lagom fuskigt. 
Tror vi känner oss redo för lite vardag och rutiner nu. Jag älskar sommaren men eftersom vi får så få soldagar så utnyttjar man verkligen det till fullo medan allt annat förfaller...hemmet då alltså haha.
 vi hade en riktigt storstädar dag när det regnade så nu är vi helt redo.
 
Sommaren får gärna hålla sig kvar ett tag till men den där kvava värmen och fuktgheten får gärna hålla sig borta =)
 
Idag är A och spelar golf, men dem gick ut rätt tidigt så han  borde vara hemma om en liten stund. Barnen är ute och leker och jag sitter och väntar på att Lion ska vakna. Vår lille sjusovare. Han sover mycket den där lille killen. Än då kan jag störa mig på den timmen han är vaken mellan 6-7 hahah. bara för att jag är som tröttast då antagligen.
 
Vi ska njuta av sista semesterdagen och troligtvis avsluta kvällen med en stor laddning gottis.
 
 
Puss!!
 
 

Lion växer så det knakar

 
Allt ska in i munnen. FIngrar, leksaker och framförallt nussen.
 
Största och minsta älsklingarna.
 
 
HÄR ser jag att Lion är en kopia av sin far. Kolla munnen. T om formen på läpparna är exakt likadan.
 
Magträning...
..Elvis?
 
 
 
 
 
..Du, du är helt unik, Ingen är dig lik...du är en dröm som blev sann. Du, du kan klara allt. Övervinna allt. Du har en värld i din famn. Sluta aldrig tro att inom dig bor, alla livets svar.. mitt Underbarn!
 
Lion har hunnit bli 3 månader och 11 ? dagar. Han fick sina första vaccinsprutor häromdagen och det gick jättebra. Hela familjen var med. Barnen och bvc sköterskan sjöng blinka lilla stjärna när hon stack och Lion gav ifrån sig ett skri men tysnade direkt. Som belöning blåstes det bubblor till alla barnens stora förtjusning. Tänk vad lite blåsbubblor kan förtrolla ett litet barn. Magiskt.
 
Vågen visade en stor kille dock några gram mindre än vad Jamie vägde vid samma ålder. 6530g och mätte 60,5 cm. Kort tjuckis. Precis som det ska va! =)
 
Det känns som att Lion funnits hos oss en evighet. Han känns så självklar och har hela tiden gjort. Känslan att se de stora barnen vara så glada för sin lillebror är obeskrivbar. 
Tänk att jag får vara mamma till dessa tre kiddosarna!!
 
Just nu sover barnen, stora och små. Imorrn blir det ännu ett besök på sommarlovsmorgon i västra hamnen. Sen blir det en snabbis inom IKEA för att sen hänga i solen och njuta av de sista semesterdagarna. På kvällen får vi middagsgäster, barnens farmor och farfar. 
 
Ha en fin kväll.
Puss!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Formen

Ja som det ser ut nu så har jag 6 kg kvar till den vikt jag hade när jag blev gravid. Jag hann bara gå upp 22 kg denna gången!! Jag vill totalt gå ner 8-10 kg och få en fastare kropp. 
Jag försöker hålla igen på godsakerna men det är helt jävla omöjligt rent ut sant när A har semester. Det är glass och gottis och allt vad det nu är! MEN jag försöker hålla igång träningen nåt sånär ändå. När A går tillbaka till jobb och barnen får in vardagsrutiner igen dvs förskola 3 dagar i veckan och normala läggningstider så kommer jag köra strikt! Det är svårt att göra det själv så jag försöker få A på samma spår. Alltid lättare när ingen annan går och musmar på gottigt...visst?
 
 
Träningen är jag nöjd med, kan såklart alltid träna mer och prestera mer men jag tar mig till gymmet och svettas och visst har jag minskat ett par cm runt magen och midjan. Men jag tror att allt släpper när jag slutar ammar och äter bättre igen. Sen måste jag sluta ha sån jävla ångest.,. den dödar mig ibland. Jag försöker låta bli att klanka ner på mig själv...tar en dag i taget... 
 
Det är tur jag har Moa på gymmet, den tjejen är grym och sporrar mig när jag tror att jag inte kan eller pallar. Att hon kutar på löpbandet får mig att hålla ut lite längre än jag annars hade gjort osv.
 
Nä..jag kommer komma tillbaka till en bra form..jag bara måste se till att det ska bli så!
 
 
 
Jag ligger inte helt på latsidan inte!!
 
Puss
 
 

Sommarlovsmorgon

Imorse efter att jag och Lion myst lite efter morgonamningen gick vi upp och väckte Jamie och Julia som vaknade glada som bara den av att Lion låg i deras sängar haha. Sen packade vi picknickkorgen och begav oss till västra hamnen för att vara med på inspelningen av sommarlovsmorgon. Väl där mötte vi upp familjen Dahlqvist som hade tagit bästa platserna till oss och så satte vi oss ner och avnjöt frukosten. Vi fick vara med om repetitioner, kamerastrul under livesändningen och en omtagning som skulle visas i reprisen på kvällen. Det rådd kaos enligt produktionen haha. Vi var hela tiden sysselsatta med något och vi satt somsagt superbra då 3 av 4 inslag hände precis framför oss.
 
Lion tyckte det var mindre skojj med alla applåder och den höga musiken men barnen var i extas. Oliver sjöng med och överröstade hela publiken skulle jag tro! Om vi hamnade på bild? Javisst!! i slutet när det var dags för Dela sången. Då sitter vi på vänster sida och håller upp gröna papper. A och Johan tittar in i kameran. Jag sitter med Lion i famnen och Julia skymtar man i pappas knä.
 
Tror ni dem, var stolta när dem såg sig själv nu på tv:n ikväll.
 
Efter sommarlov åkte vi en snabbis inom Emporia för att sen köra vidare till Dahlqvist för lek, käk, fika och ännu mer lek. Barnen lekte i harmoni och vi vuxna kunde konversera utan avbrott. Fantastiskt! A hjälpte J att tömma deras pool på en jävla massa vatten och Julia klädde ut sig till allt möjligt. 
Det slutade med att A och J bestämde dejt på bokskogensgolfbana kl 17.00... och Nu är han påväg hem. =)
 
 
 
En helt underbar dag i barnens tecken. Det är det semestern handlar om nu förtiden. Förgylla barnens dagar och fylla deras huvud med härliga sommarlovsminnen!
 
Puss
 
 

Bugaboo cameleon3 All black

Nu har jag använt buggan cam 3 i ett par veckor och känner att jag är redo för en liten utvärdering.
 
Jag hade en cameleon denim edition 07:a när Julia var liten. Då var det andra lås till handtaget vilket sen gjordes om året därefter. Vi köpte en cameleon årsmodell 12 när jag väntade Lion. Den såldes då ut eftersom cameleon 3 lanserades. Jag kände inte att vi klickade och sålde den innan jag ens haft bebisen i den. Den kändes skranglig precis som jag minns den vi hade till Julia. Därför köpte vi Joolzen då den hade det buggan hade plus det den inte hade.
 
Efter att ha haft joolzen kände jag att jag drogs till cameleon3 all black edition. Och kunde verkligen inte släppa den. Så Joolzen såldes men inte för att jag inte trivdes utan för att jag ville prova cam 3.
När det väl var dags att göra slag i saken och beställa vagn så visste jag helt plötsligt inte vilken jag ville ha! jag hade ju sålt förra buggan för att vi inte klickade och hur skulle det då bli med en ny bugga?!
 
Såklart vann hjärtat och cameleon 3 landade här hemma. Första intrycket var att den är så satans snygg. Stilren och en riktig black beauty. Men attans vad den kändes stor och stum. ÅÅÅh nej tänkte jag. Men efter att ha kört den utomhus dagen efter var jag såld. Mer än såld!
 
Stora skillnaden på denna och föregångaren av cameleon är att denna är mer stabil och chassit rör sig inte som föregångarens. Chassit känns mer stabilt och fast och vagnen är mer robust men samtidigt fortfarande liten och smidig. Liggdelen känns ombonad (och jag som tyckt den varit så kall och opersonlig innan). Sufletten är stor och rymlig och väldigt stilren. Varukorgen är fortfarande svår att komma åt när man använder liggdelen men den rymmer mycket och nu sätter man fast den med tryckknappar istället för kardborre. Mycket bättre och snyggare.
 
Hjulen fram sitter mer stadigt än hos föregångaren och de fula "topparna" uppe på föregångaren är nu borta. Det är nog den nya utformingen som gör chassit mer stabilt och känns mer som en riktig vagn och inte en dockvagn. Lighgdelen knäppas fortfarande på med kardborre vilket för mig känns rätt sjukt men ja det håller och jag tycker även att det är riktigt coolt och snyggt. Hjulen är skumhjul och såklart inte lika sköna att köra med på ojämnt underlag som med lufthjul men man slipper punktering vilket är ett enormt plus. Nytt på cam 3 är också bärbågen. Den har ett lite mer avlångt utseende än halvmånen som var på föregångaren. Och nu är inte hela täckt av den skumgrejen utan bara det i mitten. Nytt är också att du kan vinkla bågen och knäppa av på en sida och föra åt sidan för att komma åt istället för att plocka av hela.
 
Vagnen är som många andra vagnar med små hjul fram rätt "hård" när man kör på kullersten och annat ojämnt underlag men det är å andra sidan en stadsvagn som är liten och nätt och får plats överallt. Det väger upp rätt mycket. Jag styr vagnen med lillfingret och kommer förbi överallt. Vagnen är väldigt skön att köra och en stor skillnad från föregångaren tycker jag. Handtaget rör sig inte på samma sätt och vagnen känns som sagt mer robust men är ändå liten och nätt.
 
Lion älskar vagnen, den är rymlig och han behöver inte trängas. Bågen är perfekt att hänga leksaker på som han kan nå när han ligger i liggkorgen. Jag är faktiskt riktigt nöjd. Vi hade samtidigt donkeyn och den är helt underbar i duo men jag föll inte för den i mono då jag tyckte den var alldeles för klumpig. Kan ju ha att göra med att jag samtidigt använde cameleon. Skulle jag haft tvillingar eller tätt mellan syskonen så hade donkeyn varit ett självklar val men jag skulle inte köpt den i mono. 
Donkeyn är by the way såld. Haha. den tog plats och Julia använde inte den nå mer. Och framförallt inte nu när A har semester.
 
 
 
Jag ser framemot att få använda sittdelen och hoppas vara lika nöjd med den, då snackar vi höst och vinter! Tur det finns vinterhjul att köpa till =)
 
Puss
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0