Hur söta får man bli?


Ja kanske inte A men de två andra. Sötnötar. Kalasklädseln!

Puss


Värk

Det värker littagrann i tjejmagen idag. Det är en jobbig värk.. den går liksom inte att ta på utan den finns bara där. Men men..iadg är det söndag och nu har vi firat klart Julia. Jag höllt nästan på att baka ihjäl mig igår men jag överlevde.

Julia har fått så mycket fina presenter och det tackar vi för! ska visa upp lite grann då och då för er som är intresserade haha.

Imorrn börjar ännu ett nytt kapitel i vårt liv, Julia börjar på dagis. Hon har vuxit i mina ögon denna helgen. Hon har jua lltid varit min bebis men nu så ser jag henne som ett litet barn. Hon klarar så mycket själv. hon käkar macka själv och dricker själv och tar sig dit hon ska och säger ifrån om det är något som inte känns bra. Hon kommer ju klara dagis galant! Varför har jag oroat mig?.. men hon är ju såååå liten. Min lilla lilla tjej. Det är tidigt men nu vet jag att det kommer gå bra.

Ska även till tandläkaren imorrn... bläääääää..  Jag vill inte det alls. men så får det bli.

Vi hörs lejter alligator
Puss

Litta hjälp

Det är inte helt lätt att förstå hur man ska göra med ett paket. Så kusin Love fick lov att hjälpa Julia lite...


Puss


Mums


Dessa här får gästerna smaska på imorrn.
Eller ja ..dem jag och Maja bakade igår är nästan slut så jag måste baka imorrn igen.

Och dumlekakor måste bakas samt chokladtårta. Pheeew!

Puss


Hejhej

Bloggen har hamnat lite i skymundan men nu är det ju Julias moment liksom och vi har haft gäster sen i onsdags känns det som.
På onsdag kväll kom Malin, Sebbe och Kaylee hit på fika och hade med sig jättefina presenter till Julia.
På torsdag kv´äll kom Gudmor Maja och Majjkel och även dem hade superfina presenter med sig til födelsedagstjejen.
Idag Fredag kom min mor och syster och Love hit med massvis av presenter och för en stund sen åkte Faster Sandra och Andreas hem. Ja dem hade också presenter med sig.

Imorrn kommer några släktingar och Barnens farmor och farfar hit och firar Julia och ¨på kvällen kommer M.M och Gudfar M. Dem tre M:en. Men inte att förglömma.. Mimmi, Jimmy och Milton kommer OCKSÅ hit bara för att fira vår lilla tjej. Kul!!! =)

Ska lägga upp foto på alla hennes presenter sen i dagarna om ni vill se dem förståss. Hon har fått mycket kläder och det är svajjnbra!


Idag var vi även på Bvc.. det var dags för 1 årsvaccinet. Först vägde vi och mätte och Julia väger idag 9370g och är 72,6 cm. Jamie vägde 10 870g och var 77 cm när han var 12 månader. Lite skillnad.
Lula fick sina två sprutor i låren också. Dem avr 2 sycken som stack samtidigt för att korta ner hemskheten haha. Det gick bra... hon blev såklart jätteledsen men jag hade vindruvor med mig som hon fick en stund efter.

Hon har mått jättebra hela dagen och somnade utan problem vid 19.00 men vaknade en timme senare med feber. Fick alvedon i gumpen och somnade igen. Fina fina bebis.

På måndag börjar hon på dagis. DET är stört.


Matchning i lila.


Puss


Vi gratulerar!Jamie var så duktig och sjöng hela Vi gratulerar låten utan ett enda fel. Märks att dem sjunger den ofta på dagis haha.

Puss


Ny

Ny kategori. Julia 1-2 år. Och vet ni. Jag fick göra en ny mapp på datorn. Julia 1 år. Inte längre mänader. Konstigt. =)

Naaw


Denna fula dockan fick Julia av oss. Men den är perfekt! Julia ÄLSKAR att mysa och kramas och ska göra det helst hela tiden. Hon älskar Jamie´s docka men den är hård och jobbig att kramas med. Denna dockan är mjuk och det enda som är någerlunda hårt är ansiktet. Hon pussas och kramas med den såfort hon får chansen =)

Puss


Grattis fina du!

Godmorgon alla.
Idag grattar vi världens finaste 1åring.
Hon vaknade vid 7.45 och då tog jag och jamie upp henne och sjöng och gav en massa presenter. Julia fattade ingenting men blev absolut gladast för dockan =).

Lägger in bilder sen.
Just nu ska jag bara njuta av allla minnen som ploppar upp hjärnan på mig. Jag måste städa också hahaha...
Men jag lovar att lägga in bilder lite senare.


Ett dygn gammal.

Puss

Forts. 27/10

Vid denna tiden var allt rätt lugnt men jag hade sammandragningar men inget som gjorde ont. Jag åt en god sallad och snicksnackade med Mamma och Jenni i telefon. Jag sms:ade med vänner som undrade hur det gick och var mest spänd och förväntansfull på hela situationen. Jag väntade tills klockan skulle bli 18.00 för då skulle jag få dos 2 av igångsättningsgelen.
Den fick jag inte.. dem ville vänta ännu länge och preliminärade runt 19.30 tiden istället eftersom ctg:et såg bra ut och mina sammandragningar kom regelbundet. Dem trodde att kroppen skulle sköta det själva. Det gjorde den.


Här ligger jag med Ctg:n på magen och väger 29 kg mer än vad jag gör idag.Kroppen är sprängfylld med vätska.

Resten kan ni ju läsa i min förlossningsberättelse med Julia som ni hittar bland kategorierna i vänstra spalten.


Det känns som om att Julia fyller år idag den 27/10. För i min gärna så föddes hon den dagen fast på natten om ni förstår vad jag menar?
Hon föddes 00.13 vilket såklart betyder att det har blivit ett nytt dygn och ett nytt datum. När klockan blir 00.13 idag så kommer jag bli alldeles rörd och blödig för sån är jag. Hela dagen idag har jag tittat på klockan och tänkt tillbaka på vad jag gjorde just då för precis 1 år sen. För det är denna dagen som är mest speciell..det är denan dagen som jag gick med onda värkar och kämpade. När klockan slog 00.00 då fick jag mina krystvärkar och 00.06 började jag krysta. 7 minuter senare läggs en kladdig liten(läs; stor) klutt på mitt bröst och lyckan är total.Jag minns hur varm hon var. Jag minns verkligen hur hon kändes. Och hon var sååå liten. Jag hade förväntat mig monsterbebisen och även fast hon vägde 3965 g så var hon så yttepyttig. Jag minns att jag skulle dubbelchecka mellan benen på henne för att försäkra mig om att det var en tjej..och jag kommer ihåg att jag sa till A att men shit det är en pojke!!...hon har en snopp. Barnmorskan kollade efter och sa att nejjdå..det är en liten flicka. Hahaha...

Åååh vår lilla fina flicka.
Vilken kalufs hon hade. Hon såg precis ut så som jag hade drömt att hon skulle göra. Hon hade sin storebrors ögon men annars såg hon ut att komma från en helt annan familj.
När Julia väl ploppat ut började min jobbiga tid.
Först förlorade jag massvis med blod och blodtrycket gav inte med sig. jag blev kvar på BB. Inte skulle det sluta där. Sen fick jag en infektion i livmodern och fick börja med antibiotika. jag blev kvar 6 dagar.

Våra första månader med Julia var tidvis väldigt jobbiga då hon var ett extremt kräkbarn. Jag mådde väldigt dåligt över det och vi hade det tufft. Oro över hennes sega viktuppgång och liknande. Men hon har alltid varit en väldigt snäll bebis. Väldigt väldigt olik sin bror. Vid 8 månaders ålder slutade hon kräkas. Då började ett nytt kapitel i vår liv med henne och vardagen blev helt plötsligt enkel. Inga klädbyten, ingen rädsla för mat eller möbler eller vagn som skulle kräkas ner. Det blev bara helt perfekt.

Tänk att hon redan är 1 år. ..eller ja..om ett par timmar.
Lillasyster. Envis. Snällast.

Puss


27/10

Jag önskar verkligen att jag hade bloggat denna dagen för 1 år sen. Dagen jag hade BF. Jag vaknade på Prenetal där jag hade fått stanna efter läkarbesöket dagen innan. Sköterskorna väckte mig runt 6 tiden för att ta blodprover och kolla sammandragningar med ctg och kolla blodtrycket. Blodtrycket var fortfarande högt och proverna visade att jag med säkerhet hade utvecklat Havandeskapsförgiftning igen. Jag var helt förtvivlad och ville bara hem.
Det skulle inte bli såhär denna gången..med Jamie var jag på sjukan var och varannan dag för att ta prover och blodtrcyk samt ctg och det var väldigt jobbigt. Denna gången var det värre. Jag var betydligt sjukare denna graviditeten än med Jamie och började bli lite orolig eftersom dem inte gjorde något när jag väntade Jamie så var jag rädd att dem skulle låta mitt starta avs ig själv även denna gången. Det var med blandade känslor jag låg där. Ville inte bli igångsatt men ville få ut bebisen så vi slapp sjukhuset.

André kom på morgonen efter att ha lämnat honom på dagis. Det var en tisdag. Han hade med sig toscabullar från Pressbyrån. Favoritbullarna. Han berättade att han hade BBväskan i bilen och både tyckte det var lite pinsamt att ta ut något i förskott haha. Vi väntade på läkarronden som skulle starta runt 9tiden.

När läkaren äntligen kom in till oss så visade det sig att hon var dansk och jag fattar verkligen inte mycket danska. Jag satt och nickade och försökte verkligen förstå vad hon sa och det ända jag hörde var att bebisen är klar och jag är mogen så vi sätter igång dig. Jag blev helt skakis.
När läkaren gick ut så frågade jag A vad hon egentligen hade sagt. Jag trodde jag hade hört fel men han sa att jag hört helt rätt =).


Dagen skulle komma att bli rätt lugn och lång....

Forts. följer.

Puss


Pheew

Reklampaus på kanal 5.

Var iväg på både Willys och Ica Maxi för att inhandla allt från ingredienser till ballonger och ljus till veckan och helgen.
Jamie och Julia deckade såfort dem lades i sina sängar. Jamie har slutat dricka välling på kvällen och det funkar jätebra.

Imorrn ska Jamie på dagis och jag och Julia ska möta upp Jenni och Love istan. Mys!

Snart DHW och cougar town.
Have it najjs.
Puss!!

Förberedelser

Idag ska vi handla allt inför kalasen. Istället för ett stort kalas på lördagen vilket var tänkt från början..har vi och andra bokat om så vi ska ha ett minikalas på torsdag eftersom Julia fyller år då. På fredag förmiddag kommer Mamma och syster och firar Julia. På fredagkväll kommer Faster Sandra och hennes Sambo. På lördag förmiddag kommer Mimmi med tillhörande familj och på tidig eftermiddag kommer A´s släkt och på kvällen kommer Julia´s gudföräldrar och Micke haha.

Det är väldigt uppskattat att ni vill komma och fira Vår 1åring!!

Hoppas nu att mina bakelser och kakor blir goda och att allt flyter å som det ska. Och att jag inte ligger stendöd i förkylning hela veckan och helgen.

Om det fortf är någon som vill ha lite tips och idéer på vad ni ska köpa till vår inte så kräsna lilla tjej så kan ni kollar under kategorin: Vill ha!Puss


Lovely


Idag för 1 år sen

Bm besök v 39+6

Hej hej!

Kom precis hem från Barnmorskan.. kom dit vid halv 10 tiden och fick lämna ett urinprov direkt..( var såååå kissnödig).. sen fick jag gå och lägga mig en halvtimme innan hon mätte blodtrycket. Jag somnade och vaknade alldeles utvilad haha.

Fick veta att jag hade +3 i urinet och att blodtrycket låg på 155/95..  ajj ajj,,...

Hon ringde förlossningen på en gång och jag fick en tid kl 13.30..men innan dess ska jag inom labbet och ta lite blodprover.

Bebis mådde jättebra och ar superaktiv när vi skulle lyssna på hjärtat haha.. hade också en sjuksköterskestudernade med på mitt möte och hon tyckte att det vardöhäftigt att man kunde se henne så tydligt i magen haha.

Ja jag är förbryllad.. jag försöker få tag på Maja ..hoppas att hon kan hämta Jamie på dagis och ha honom till A slutar jubb.. sen vet vi ju inte vad som kommer hända eller vad dem säger på sjukhuset. Måtte Maja ringa snart så jag vet vem som kan ta Jamie.. eller om A måste hem och ta honom..

Tur är väl att mamma följer med mig idag så jag slipper gå dit själv. Nu ska jag slänga mig i soffan en stund innan jag ska iväg igen

Håll tummarna för att Lillasyster bestämmer sig för att komma självmant.. vill inte bli igångsatt.

Puss! // 26/10 -09 11.09


 

Hej hej alla,

Nu blir det ett konstigt blogg inlägg och och ni undrar...hmmm.. detta kan inte va Linnéa....

Nä det stämmer för nu sitter pappa André här och skriver.

Nu undrar ännu mer varför??

Jo för att alla vår älskade Linnéa fick tyvärr stanna kvar på BB för observation under natten.

Hennes blodtryck har varit kaos hela dan och dem ville ha kvar henne för att kontrolla att det inte blev värre.

Men för övrigt mår min älskling bra och hon hälsar från sjukhussängen att hon ska göra allt för att lilla bebben ska komma ut snart så ni alla får se vårt lilla underbarn.

Hoppas ni klarar Er med denna lilla uppdatering och nu håller vi alla tummar vi har för att dem ringer i natt och säger att bebis e på väg.

Älsking, du ska veta att Jag & Jamie älskar dig mest i världen och saknar dig så himla mycket! //26/10 -09 20.41

Vilka känslor man får när man tänker tillbaka på den dagen. Jag sov inget den natten på sjukhuset. DCem var inne och mätte mitt blodtryck varje halvtimme och det vägrade ge med sig. Hade sammandragningar hela natten ocskå och nattpersonalen var hoppfulla om att jag skulle sättas igång eller att det själv skulle starta dagen därpå.

Den 27/10- 09 blev jag igångsatt. men mer om det imorrn .. när vi ändå räknar ner. =)

Puss

 


Förkylt

Känner mig lite förkyld idag. Hes i halsen, halvtäppt inäsan men inte snorig eller ont någonstans. SKönt. Men jag antar att det kommer sen som ett brev på posten.

Julia vaknade 7.30 idag och vill ha välling men somnade om igen så vi steg upp kl 09.00 idag. Såååååå  härligt.

Vi ska en sväng till Ica Maxi och så måste vi hämta ut vår fotobok som vi gjorde lite hippt som happt när vi fick ett bra erbjudande.

Puss


Måsten

Jamie hade påsig vinterjacka, jeans och överdragsbyxor och sneakers imorse till förskolan. Ja och halsskydd, vantar och mössa såklart. Det var för kallt tyckte pedagogerna. Jag instämde. Men det är så svårt att veta när man ska börja med overall alternativt termobyxor.

Nu redan...känns tidigt men det är ju faktiskt snart november månad.
Men vinterskor har vi helt missat att köpa eller förträngt. Han hade sneakers idag.. kallt! usch skäms på oss. Vinterskor ska inhandlas snarast. Prio.

Jag behöver också ett par och A med. Fan vad tiden går. Var tog hösten vägen?

Provade Julia´s vinteroverall idag också..den passar!!..hon har vuxit så de sitter jättebra på henne. Lång i ärmarna bara men lagom i benen.

LÄngtar till april-maj 2011 ;) hahah

Nu snart börjar Ullared. Kidzen sover så jag ska slänga mig in da sofa och feta mig.

Puss!

ScaryMina ögon skiftar i färg. Oftast är dem knallgröna. Men ibland så ser dem ut så här. Blåa med brun/gula stänk i.Tror det är därför dem ser gröna ut.

Jamie och Julia har gröna ogon dem också. A har bajsbruna.

Men visst ser det läbbigt ut. Inte såååååå jättehett. Jag skulle vilja ha knallfall blå ögon som mina syskonbarn har som dem har fått från Syster Jenni. Eller kanske ett par bruna ögon. Också fint =)

Puss


Inte utan min SNutte


Kom igen nu då...lossna!


Nänä...då får jag väl mysa med dig här då.

Puss

Rasta

Igår när Kidsen hade badat så gjorde jag och Maja flätor på Julia som jag ville skulle torka och sen såg jag framför mig vilket härligt lockigt svall hon skulle få... nja det blev inte riktigt så.


4 flätor.


Rastaflätor haha


Ja såhär blev det...

Idag är det helt platt. Hon har så tunnt och rakt hår men jag tror att det kommer blir vågigt när det undre håret växer ikapp.

Sötnöt.

Puss

Våfflor

Igår käkade vi våfflor.. så himla gott. Det var väldigt längesen men man dra sig fråna tt göra det eftersom vi bara har ett enmanna våffeljärn så är det en person som får äta åt gången. Kul... nä inte direkt.


Julia fick äta lite ordentlig lunch först innan hon fick käka våfflor.

Puss

Uppfinnarjocke?

Jag har av ren slump uppfunnit en asful grejj...


Klippt av mian fulaste strumpbyxor till leggings men behållt..


..strumpstumparna på. Hahah..

Snyggt va?.. det kan ju disskuteras men absolut skönt!

Puss


2,5 år

Idag blir vår Jamie 2,5 år. Men herregud..jag kommer ihåg förra året.. då låg Julia i magen och jag väntade med spänning på om hon skulle titta ut den 24:e oktober på Jamie´s 1,5 års dag. Det gjorde hon inte...
Men det hade varit bra..för då hade dem fyllt år den 24 både två och så hade det varit exakt 1 år och 6 månader mellan dem. Coolt. Ja ja det blev ju inte så men jag kommer ihåg tankarna den dagen.

Han firade med att vara helt uppspelt idag. Micke och Maja kom förbi och hälsade på ikväll och Jamie blir helt gaaaaaalen då. Ska visa upp sig och busa gärnet allt vad han kan. Han somnade gott på bara ett par sekunder vid 18.30. Hahaha. Julia somnade en halvtimme senare. Najjs.Detta skrev jag om honom den 25/10-09. När jag bloggade på
www.bebis.panatet.se

Han växer så han knakar.. han har strl 86 i kläder och strl 22 i skor. Han pratar ofantligt mycket och väldigt duktig på att uttrycka sig och kan många ord. Han sätter ihop ord..2 och 2. När han ritar så håller han pennan precis som en vuxen människa som skriver. Han använder sig utav vänsterhanden. Han sjunger och dansar hela tiden och berättar för en vilken sång man ska sjunga genom att visa rörelserna till sångerna.

Han är en liten kille med humör som heter duga.. får han inte som han vill så blir han SUR.Han surar ett tag och sen blir han glad igen. Han trivs på dagis och är en riktigt busunge där.. han äter allt och provar gärna innan han skakar på huvudet. Han sover fortf jättebra..han är dock inne i en period där han drömmer mycket.. och han vaknar aningen tidigare om mornarna nu.

Han lägger sig vid halv7 på kvällarna och sover till 6-7.30 oftast. Han somnar själv med välling..ibland med gråten i halsen och ibland utan ett ljud. Rosa kaninsnuttisen är fortf favoriten och Bappisen.

Ja han utvecklas och kan mycket mer än vi tror och vi förundras över honom varje dag.. det är inte alltid lätt att ha å göra med Jamie .. men dem stunderna glömmer man snabbt när han ger en världens leende eller puss eller kram eller bara visar upp sig. Han är det underbaraste vi har.. han växer alldeles för snabbt! och nu ska han bli storebror.. och det kommer han klara galant.. han övar varje dag på sin lilla docka.
18 månader.. shit!1 år har gått sjukt snabbt. Nu väntar vi in syrrans födelsedag som närmar sig med stormsteg. Ynka 4 dagar till hennes 1 årsdag. Det är stort!

Dags att lägga sig..
SOv gott vänner!
Puss


Städa bort Bebislivet

Godmorgon.

Nu syns det att vi inte längre har en liten bebis i hushållet längre. Skötplatsen är borta och har nu ersatts med ett snyggt tvättavlastningsbord(?). Skitsnyggt.
Julias Bilstol ska ut på blocket då hon börjar bli förstor för den.
Bebiskläder är brtsorterade ur byrån och nerlagda i lådor och eller har bytt ägare. Snart dags att packa ner strl 74 också. Bebisleksakerna är nerpackade. Vi packar ner bebislivet.

Jag känner mig tom. Vi blev ju gravida med Julia när Jamie var 9månader så jag hann aldrig städa bort något bebisliv då det skulle förberedas för ett nytt under tiden Jamie växte och blev stor.

Men jag gläds åt att kidzen växer och blir stora och är friska och glada BARN.
Men snart syns det inte att vi har haft en liten bebis här hemma.

Vi sparar inget från kidzen denna gången. Eftersom framtiden är ett oskrivet blad och vi itne vet ifall det kommer ett framtida syskon så känns det som att det inte finns plats att spara på något. Och om man skulle få en bebis till så lär det dröja iallafall 4-5 år ..
Den som lever få se helt enkelt.
Nu njuter vi av våra två Kids som lever livet och gör oss till världens lyckligaste föräldrar..


Puss

Handy Manny

Jamie´s absoluta favorit på tv just nu är Handy Manny eller Händiga Manny. Han älskar verktyg och bygga och allt som här där till. Varje dag tjatar han om Handy Manny men serien går bara på söndagmornar. Men idag kom barnens faster och hälsade på en stund och vet ni vad hon hade med sig?

Joo en Handy Manny film!! Jamie sken upp som en sol och skulle se på filmen direkt. Så jädrans perfekt!!Serien påminner lite om Dora utforskaren. Han blandar svenska med engelska som Dora gör.


Vår alldeles egna Händige Jamie ;)Puss


I detta nu

Hjälper Pappa att slipa ett bord.. svinkallt så den goa vintermössan fick åka på. Jamie är som lyckligast när han får använda verktyg tillsammans med Pappa.

Puss


Pictjåårs


Hungriga..ellår? ;)


Julia blev livrädd för Sebbe och vågade sen inte dricka vällingen i sängen haha..


Störd bild... men kolla mina ögonfransar. Jag gillar min mascara.. ;)


Snart lunchdax...superhungrig. Halsen river fortf. B.A.J.S.


Puss


09.02

Åååh min hals... min hals, min hals, min hals. Har en fedeförkylning på G nu känner jag. Typiskt.

Middagen igår var superfantastiskt. Jag fick sprängande huvudvärk och halsont och somnade.. haha. Spelade spel och vi förlorade 2 ggr av 2. Jag och Malin alltså..fan vad dåligt.

Nä har inte tid att uppdatera nu egentligen för nu är det lite frulle som gäller.
Idag blir en innedag.

Puss!

Torsdag

Hej hej
Idag har vi varit i stan med Mimmi och Milton. Vi käkade lunch på Jensens Böfhus och sen gick vi lite i affärer. köpte boxershorts till Jamie och A. Alltid bra.

Åkte hem och hämtade Jamie på dagis. Och nu är vi hemma och väntar på att A ska komma hem. Alltså som vanligt. Vi måste sticka till Maxi och köpa blöjor till Julia för hon har 2 kvar!! och idag har hon en bajsdag.. fler tänder?.. har bytt 3 bajsblöjor idag. Riktigt sura dessutom haha.

Imorrn kommer Malin och Sebbe hit. Vår tur att bjuda på middag.. ska bli väldans trevligt. Sen är helgen oplanerad än så länge tror jag. Jag är sugen på att samla ihop ett gäng tjejor och dricka vin och drinkar. Någon som är sugen?

Puss så länge!

p.s 1 ynka vecka till en liten bebis här hemma fyller 1år!

Lessenfis

Såhär ledsen kan man bli när Mamma sölar med maten...Puss


Inte bara..

...svans, flätor och pippilottor... nu också
 ..knut!

Puss

Coola kidz

 Jeansleggingsen som jag köpte igår passade som en smäck!..hon blev så ursinnigt cool i dem!


Jag vill INTE vara med på bild!!!


Kul mat

Idag gjorde jag nötfärsbullar/biffar fyllda med philadelfiaost m gräslök samt en hel inlagd vitlöksklyfta. Till det hade vi SÅKLART chilibääärnäää sås (kall) och roliga pommes..p.s vi har slut på bakplåtspapper...

Puss

Första snön!

Jo det är sant... på väg till Ica Maxi började det snöa, vita små prickar..men bara för en liten liten stund. Men det snöade.. vilken grejj. Vintern är faktiskt på gång.
Ska bli kul att introducera snön för Julia... =)
Jamie längtar efter att åka pulka.. jag längtar efter att få sitta inne och se snön från fönstret och käka lussebullar och dricka julmust med lite tända ljus. ÅÅåååh det är Mys!

Puss

Tandläkaren

1 november ska jag dit. Jag är livrädd.. jag lider av enorm tandläkaskräck. Jag har varit mycket hos tandläkaren när jag var barn.Oftast hade jaga lltid ett hål som skulle lagas och så hade jag en väldigt liten gom så det fick fixas med tandställning när jag gick i 2:an tror jag. Efter den tandställningen fick jag ännu en. Efter den fick jag dra ut 4 tänder för att sen få en "Tågräls" både uppe och nere. " år senare när den åkte av fick jag en sån där plasttandställning att ha under natten. Jag fick JÄTTEfina tänder..men eftersom man dra ut tänder för att få plats med dem som var lite framför och bakom så finns det nu plats för tänderna att flytta på sig..vilket dem har gjort under ett par år och nu har jag ett mellanrum mellan framtänderna där nere. Väldigt irriterande.

Men det är inte därför jags ka till tandis. Jag har inte varit hos en tandläkare på 4-5 år kanske. Och jag har en envis visdomstand som st'ller till enorm smärta i min mun emellanåt. Gissar på att dem kommer vilja ta ut den. Jag gissar också på att jag har ett par hål som måste borras och jävlas med. usch ser verkligen inte fram emot det.

A ringde och bokade tid åt mig igår. Jag skulle aldrig våga ringa och boka tid själv. Hahah...jag ska till en tandläkare som tar hand om tandläkarrädda patienter så det känns väldigt skönt. A ska såklart få följa med mig =).

Mindre änr 2 veckor dit alltså ...

Puss

Love you


Busfia och Byggare Bob/Handy Manny

Man skulle kunna tro att syskonfotot vi tog på dagis kommer att se ut ungefär såhär men Icke.. haha Julias hår var så skabbigt efter svettatacken i vagnen..och trötta ögon och båda var snoriga haha...Tur var väl ändå att Jamie skrattade på fotona.. det kan ju såklart inte bli dåliga bilder eftersom Kdizen är små riktiga charmtroll..men nog kunde deras styling ha varit lite bättre haha.

Längtar tills fotona kommer. Någon som vet ungefär hur lång tid det tar innan fotona kommer hem?

Puss


Goooooodmorning

Vi här hemma steg upp kl 08.20 idag..Ajm löövi´n it.
Har svinigt ont i halsen och Jamie och Julia hostar nåt så förskräckligt. Julia är alldeles hes stackarn.

Idag blir en innedag..söka lite jobb och städa undan lite men framförallt mysa med kidzen. Idag är en riktigt mysdag med tanke på vädret. Ska bli mysigt att sätta sig i soffan med Jamie sen när Julia sover lunch och titta på tv och äta dumlekakor och dricka vatten till det haha.

Tänkte att jag skulle baka lussebullar i helgen. Hahaha... vi drack julmust häromdan och nu är jag så fruktansvärt sugen på lussebullar och då får man baka helt enkelt. Inte alls förtidigt ;)

På söndag blir Jamie 2 år och 6 månader och på Torsdag nästa vecka blir Julia 1 år!!!!

Tittar på Mimmi´s blogg och ser hennes mage växa.. så MYS!! Baby Vincent kommer få ligga i min famn ofta..det kan jag lova ;).

Mimmi om du läser här idag så ska jag ringa dit du vet idag haha...hör av mig sen. Men vi kan väl träffas imorrn iallafall?..

Puss

Men hallå!

Se till att kommentera litta va...  jag älskar när någon tar sig tid att skriva nåt till moi..
Måste jag verkligen be snällt..?..Snääääälla =)

Kollar just nu på Cougar town..eller ja det är reklam just nu.
Ska återgå nu...

Ha en fortsatt skön kväll och GodNatt!
Puss


Dagens shopping

 

 

 

 

Ni tror väl inte att jag köpte detta för fullpris?..
Allt detta blev lite mer än 500:- och här är kläder för nära 1000:-. Jag har gjort bra affärer igen... jag har alltid tur när det är REA. Jag hittar alltid fina kläder till kidzen... alltid. Det är najjs ..;)

Nu ska jag väcka A!
Puss


Close up


Glömmer ofta att jag har fotat med zoom innan jag tar foto på mig själv, det resulterar i såna här bilder.


Syskon(kär)lek

Fiffig rubrik va? hahah

 
Nu kommer jag och tar dig..


....aaaaah!Första skoldagen outfit haha


Njaaa..fast utan mössan...

..lite mer såhär..


Fast inte så galen i ansiktet haha.

Puss


Dumlekakor

Dumlekakorna blev sviniiiigt goda!
Hittade receptet HÄR.
Men skriver ner det här också...

  • 20 kakor
  • 200 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 20 st dumlekolor
  • 20 nobless chokladbitar


1. Rör ihop alla ingredienserna i en bunke.
2. Rulla smeten till en avlång rulle & dela i 20 delar.
3. Rulla bitarna & lägg i aluminiumformar, tryck i en dumlekola i varje kaka.
4. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i  ca. 10 minuter.
5. Lägg en nobless på varje kaka när du tagit ur dom ur ugnen. Förvara i kylskåp, dom går även bra att frysa.Tadaaa!
Busenkelt...

Puss


Fotografering

Hejhej..

Allt bra?
Idag har jag och Julia varit istan med Jenni och Love. Hittade en massa fint som fick följa med hem. Visar senare.

Vi hann precis hem om för att hämta andra kläder inför fotograferingen på dagis. Julia sov som en stock så henne fick jag väcka. Alldeles svettig och jävlig i håret och både Jamie och Julia var snoriga.. haha..
Fotografen tog lite syskonfoton och Jamie skrattade som bara den men Julia var mest chockad. Det blev bara syskonfoto och jag tror eller hoppas att dem blev rätt så bra.

Jag var iallafall alldeles svettig när vi var klara...fotografen sa att dem kidsen var så fruktansvärt liak över ögonen. Han kunde knappt se skillnad  och det har jag märkt själv hur fruktansvärt lika dem är i ögonen och ögonbrynen. Ska leta fram något bra exempel så ni får se.

Nu gör Julia något dumt.. återkommer!
Puss

Tårtfunderingar!

Julia fyller 1 år om mindre än 2 veckor...GAAAAH!!
Jag tänkte baka en fin tårta till henne. När Jamie fyllde 1 år så bakade jag två "vanliga" tårtor garnerade med massvis av frukt men också en Tummen tårta.Första gången jag gjorde någon "ordentlig" tårta. Fin va?..den var tydligen mycket god. Jag äter själv inte tårta men älskar att göra tårtor haha.

Men ja...Julia ska ju också ha en fin tårta tänkte jag.. men vet inte riktigt vad. får ju ite vara nån sån superduper svå och komplicerad..utan typ en sån här.

Vi får fundera lite,..


Just nu står A i köket och lagar spagetti och köttfärssås. Efter midddagen ska jag baka dumlekakor!

Puss

Söker jobb

Tjejjna!
Skolan gick bra idag, hann inte träffa min klass så länge eftersom jag inte kommer följa dem denna terminen och helle rinet någon annan klass. Så jag måste söka jobb och hoppas på att få något och om jag sen inte trivs på jubbet som jag förhoppningsvis får så börjar skolan för mig den 10:e januari.

Ingen som har råkar ha ett jobb till mig bara sådär?.. haha

Måndag idag.. 2 veckor till Julia ska skolas in på dagis. Jag har berättat för hennes pedagoger om hur snäll och tyst och lugn hon är..men det kanske jag inte borde ha gjort? ahha..igår och idag har en annan personlighet börjat visa sig. Hon har blivit en väldigt envis bebis.. hon kan bli ARG. Alltså väldigt ARG och gå till attack hahahaha. Sen tycker hon det är kul att slåss.. varför?..jo för att mans äger AJJ. Det älskar hon. Hon skrattar så hon kiknar haha. Hon har tuffat till sig ordentligt och är väldigt tuff mot Jamie.

Men hon har såklart kommit in i seperationsfasen nu..precis innan dagisstart. Klockrent.

Det blri nog bra..


Jag har inte käkat chokladkex. Vad menar du?!


Puss


Nervöst

Godkväll!!

Har ni haft en härlig helg?
Det har vi... igår var M&M här och förgyllde kvällen. Jamie var i extas som han alltid är när Micke är här. Idag har vi varit en sväng hos A´s Mormor och fikat, supertrevligt. Jamie och Julia var på toppenhumör! efter Gammelmormor åkte vi hem till A´s föräldrar och käkade och Jamie fick busa med Farfar. Julia har busat hon också såklart =).

Nu är det kväll här hemma och barnen sover och jag har precis duschat lääääänge! Nu ska vi duka fram lite kinapuffar och ostbågar och titta på film. Imorrn börjar skolan och jag HATAR att börja i skolan. Det är kul att gå i skolan när man väl har börjat men det är själva grejjen att BÖRJA haha.. första dagen är alltid nervöst. Hoppas på en bra klass och bra lärare. Det tråkiga är att jag inte kommer hinna lära känna mina klasskompisar eftersom jag inte kommer läsa med dem förrens i december kanske. Men ja ..man får knuffa in sig i gruppen när man väl börjar på riktigt.

Nervigt är det iallafall... men det ska väl gå bra. André ska vara hemma med båda barnen själv hela dagen och det är första gången han är ensam med dem så många timmar. Spännande det också =)

Ni får ha en skön kväll..!
Hörs imorrn...

Puss!

Samson

Jag har fastnat och bara ääääälskar denna låten.

Regina Spektor - Samson

Mysmys...

Framtiden

På måndag är det första skoldagen. Från 10.00-15.30. Jag hoppas inte behöva vara där hela dagen eftersom jag inte ska placeras i någon grupp denna terminen. Men iallfall.. min första kurs tillsammans med klassen startar någongång i januari. Men jag väntar besked från rektorn om jag kan läsa någon liten kurs på distans så länge eller hoppa in i någon annan klass denna terminen. Men först efter mitten på november eftersom jag skolar in Julia i 14 dagar fr om 1 november.

Men så sitter jag och funderar på om det inte är bättre att börja jobba istället. Hade det funnits ett jobbt ill mig så hade jag inte tackat nä för det hade varit skitkul att komma ut i arbetslivet nu. Men åandra sidan vill ja bli färdig USK eftersom jag mycket troligt vill jobba med det i framtiden och kanske till ochmed utbilda mig till BM en dag. Det har ju varit min dröm.

Jag tänkte iallafall leta jobb och jag ahr ju 3 månader på mig att antingen avsluta studierna eller börja beronde på om jag har fått jobb och om jag trivs.

Det finns möjligeheter och val, det är skönt. Jag har iallafall min skola i januari.. det blir nog bra.

Jamie är hämtad från dagis och leker just nu med Julia.
Nu väntar vi på att pappa ska komma hem men det dröjer nån timme till..sen blir det fredagsmys för hela slanten.


P.s Maja du blev JÄTTESNYGG i håret!!

Puss

Barnvagnar

.. Jag skulle lätt kunna få jobb i en barnvagnsbutik, jag har ju typ en enorm erfarenhet utav rätt många vagnar och då har jag ändå bara 2 barn haha. Tycker faktiskt det är lika komiskt varenda gång jag byter...

Satt och funderade lite och kom fram till vilka vagnar jag har haft och tänkte skriva lite för och nackdelar med dem..

 

Brio Happy (ligg & sitt):

Urfin liggkorg (ljusblå), stor och rymlig, såg väldigt mycket ut som en vagn, inga krusiduller eller liknande. Chassit var svart och hade 4 fasta hjul. Kan inte med fasta hjul..otympligt och tungt. Första vagnen Jamie hade som nyföding.

 

Baby travel (ligg & sitt):

Liten kompakt vagn. Stor luftig liggkorg. Svänghjul där fram ett stort plus. Sittdelen på denna vagnen var jättefint. Perfekt till Jamie när han ville sitta vid 3- 3½månaders ålder. Lättkörd och framför allt pinsamt billig.

 

Emmaljunga City Jet (sitt):

Stoor vagn men jätteskön att köra. Två fasta hjul bak och två stora paraplyhjul där fram. Ombonad sittdel  .Handtaget satt för långt ifrån själva vagnen tyckte jag men ett plus var ett teleskophandtag. Perfekt suflett då man kunde fälla den över hela sitten.

 

Brio Sing 08 (sitt):

Åååh I was inlöööve. Urskön att köra, Jamie satt högt upp och den var superfin. 2 fasta hjul bak och 2 rörliga fram. Stor varukorg! Dålig suflett. Liten och med världens tanigaste solskärm.

 

Carena paraplysulky (sitt):

Världens sämsta sulkyvagn, svårkörd trots röliga hjul fram, skranglig som få och är allmänt fel hela tiden.

 

Emmaljunga Twin cangaroo (Sitt & ligg):

Ååh vad man kan ångra att den vagnen såldes. Jättefin vagn, liggkorgen till bebis var ombonad, stor och jättefin. Emmaljungas detaljer är jättefina. Men även här är felet handtaget. Det är alldeles för långt ifrån själva vagnen. Jamie älskade att sitta i vagnen och den var otroligt lättkörd. Liten och smidig för att vara en tvillingvagn. ÅNGER ÅNGER ÅNGER. Superfin.

 

Brio Sing 09 (sitt & ligg):

Äntligen fick jag en ny Brio Sing, mina absout favvo vagn och i den finaste färgen. Väldigt nöjd med den. Liggkorgen var STOOR, Julia hade kunnat sova i den tills hon blev 1 typ hahah. Sittdelen på 09 och även liggdelen för den delen har större solskärn och skyddar betydligt bättre för sol i ögonen än 08:an. Tråkigt att bli av med den men hade jag itne sålt den hade jag inte kunnat köpa...

 

Bugaboo Cameleon (ligg & sitt):

Jaa..gudomlig...  den är så pytteliten och kommer in överallt. Liggkorgen hann jag inte använda så länge men den är stor och rymlig även den, dock ligger barnet för långt ner mot marken i mitt tycke. Jag gillar den stora sufletten och att man kan byta både suflett och sittdelar och shoppingbags. Änså länge Älskar jag denna vagnen och tror mig inte byta den förrens Julia har vuxit ur den =). Stort plus.

 

Basson Twin Sulky:
Jättebra och smidig vagn, dock blev den svårkörd ju tyngre barnen blev.
Emmaljunga Twin Cerox:
Min klumpeduns vagn. Används när båda barnen är hemma och vi vi ska långt eller göra något som tar tid.
Har ingen bild på sunkvagnen..men tänk er den fulaste slitnaste vagnen evårr..just så ser den ut.

Urban Jungle, Mountain Buggy:
Ja det är den vi har nu, är inte helt nöjd. Den är så lättkörd och väldigt smidig. Men jag avskyr att ha Julia ifrån mig. Och jag tycker nog heller inte att hon sitter så bra iden. Men hon ligger jätteskönt i den och älskar att sova i den. En vagn att rekomendera absolut!11 vagnar. Inte så pjåkigt på 2,5 år!

Puss


TGIF

Äntligen fredag!!
Denna morgon är Julia genomförkyld...förkyldare än förkyldast. Igårnatt vaknade hon ett par ggr och var helt stopp i näsan så den fick sugas med näsfridan och droppas i saltlösning. Idag är hon hostig, hängig och snorig... Jamie är helt okej..han snorar lite men inte alls påverkad eller hostig. Så idag blir det dagis för honom och Julia ska få kurera hemma i lugn och ro.

Jag ska städa undan lite och göra lite fredagsfint..alltid skönt med ren lägenhet över helgen.

Nä om man skulle ta och planera påklädseln ..det tar jus in lilla stund när man väl börjar. Hatar alla dessa kläder som ska på...tänk när barnen är 9 och 10 år gamla och klär sig och springer iväg till skolan själv (om man bor nära vill säga)..så SKÖÖÖÖÖNT!!! men då antar jag att det är annat som man tycker är 100 ggr jobbigare och längtar tillbaka då det "bara" var lite småjobbigt att klä på kidsen ytterkläderna ahha.

Hörs läjter alligator!

Puss

Mycket

..mycket bilder på Julia för tillfället. Finns lite anledningar till varför.. Jamie vill verkligen inte bli fotad för tillfället. Han springer fort iväg när jag drar fram kameran.
Häromdan köpte jag en jeansklänning till Julia på H&M´, den kostade 129:- MEN man fick 10% på köpet den dagen och resterande pengar hade jag presentkort på. Assååå..vadå billigt!! det är kul att göra bra affärer.

Idag fick hon ha den på sig...

Hon fick också inviga sina snygga strumpbyxor från Po.p och den matchande tröjan också från Po.p.
Världen finaste färgklick!!
Strumpbyxorna är strl 74-80 men dem är sååååå stora så jag fick klä av henne efter en stund igen. Både tröjan och byxorna var för stora.Finaste Lillasyster.


Nu ikväll har vi varit iväg på föräldrarmöte, fick lite allmän information om vad skolan/förskolan vill uppnå och det lär jätebra alltihop. Det är en grön skola/förskola som Jamie och Julia går på. Den ska även bli en Grön Flagg skola som det heter. Det lät jätteintressant.
Dessutom blev Västra Hamnen skolan utsedd till att servera den godaste skolmaten av 100 skolor i Malmö.

Fick också se en film om barnen och hur dem har det på förskolan när vi inte ser. Ett litet klipp var när Tilde jagade Jamie med någonting varför Jamie skriker åt Neej Tilde! åt henne. Ett, två tre..vänder han sig om och pangar henne..hahaha... sen pangar dem på varandra.Dags för sängen!

Puss


Är det för tidigt?

..att göra lunch till barnen nu?...
jamie är hungrig och Julia vaknade nyss så det är för sent för frukost för hennes del. Två hungriga barn.. jo det får bli lunch nu..Makaroner och köttbullar.

Puss!

Torsdag

Godmorgon. Barnen vaknade 7.00 och jag var lagom död när jag steg upp med dem. Sitter och dricker ett glas  Yalla drickyoggi, goooooottt!!!

Jamie har precis gått in i vårt sovrum för att se bolibompa utan störningar från Lillasyster. Julia har jag placerat inne på hennes rum och än så länge är hon kvar men hon tröttnar rätt snabbt.

Julia har blivit väldigt intresserad av saker som händer och pekar på allt hon ser och säger däää. (=vad är det?)
När man frågar var Mamma är så pekar hon på mig och säger dääää.
När vi tittar på något så säger hon titta, dä! oxh pekar. Det är liksom grejjen just nu.
Hon har börjat dansa och är riktigt grym ahah,,, hon härmar det jag gör. Hon smyger alltid på Jamie och brottar ner honom ..det tycker hon är skitkul haha.

Julia säger alltid hej när man kommer in i sovrummet och ska hämta henne och när Pappa kommer hem från jobbet och såfort hon ser Jamie så skriker hon gällt..Heeeeej.

Hon är i en såån rolig ålder nu.. hon har lärt sig nåt nytt varje dag. För några veckor sen klappade hon föressten..hon gjorde det i smyg när ingen såg men så fick vi syn på det och uppmuntrade det..hon klappade hela kvällen men sen dess har hon inte klappat en ENDA gång. hon har heller inte gått några fler steg. Hon har balansen men såfort man släpper henne så sätter hon sig.

Hon tar efter Jamie jättemycket... när han gormar vilket han oftast gör så gör hon detsamma..sen skrattar dem.

Ja det är kul..jag är så glad att dem kom så tätt... dem har verkligen varandra och dem leker verkligen tillsammans. Det är riktigt härligt att se... dem bråkar dock lika ofta..men så är det haha=)

Idag är det föräldrarmöte på förskolan. Vi ska gå rundtur på skolan bl a. Jag och A ska gå dit tillsammans, M&M kommer hit och passar kidsen så länge. Förstår ni hur vuxet det är att gå på föräldrarmöte hahaha...


Jamie är duktig på att tetas med Julia...


Vaken!!

Med en vaken Julia som inte kan sova. Hon somnar men vaknart lika fort igen. Jamie sover inne hos A för han totalvägrar att sova ensam. Jobbigt när sömnen rubbas specieelt när man inte är van.
Jag har huvudvärk, troligen orsakat av min visdomstand!!..blä...

Ska försöka lägga lillhuliganen nu..gissar på att det kommer gå mindre bra. Wish me good luck!Puss


Matvraket Julia


Jag käkar banan


Jag käkar russin


Jag käkar Makaroner och köttbullar

Dags att börja införa skeden tycker jag, det tycker inte Julia.
Det är hon som får känna sig som ett djur när hon börjar på dagis när dem andra äter med sked haha.

Jag fasar för soppa på förskolan... tror jag sjukar henne på torsdagar.
Jamie har iallafall blivit "bra" eller ja bättre på att äta soppa.

Tänk er Julia käka tomatsoppa eller ännu värre Morotsoppa med händerna med vit tröja!!..vilken mardröm.

Vi har 3 veckor på oss att göra Julia till lite mindre djurig och till lite mer Barn.

Puss


Fotboll

Jag missar liksom DHW för att A kollar på fotboll. En jävligt dålig match dessutom och det ser rätt mörkt t för lilla Svarje. Tråkigt att missa ett en bra serie för det.. haha.

Jag har inget för mig och heller inget kul att skriva så jag slänger in lite bilder..för helt ärligt så är det ju mest dem man tittar på ..eller? haha


Så här såg man ut vintern 2007 då låg en liten Jamie i min mage.


Jag februari 2006 hur gammal var jag där? skulle bli 20?! ser ut som 12 haha


Samma månad 2006. Vilken smalis. Lovely. Där lekte livet. Hela den sommarn var fan bäst!!

Senare på hösten träffade jag André.. the love of majj Life.
Nu ett par år senare är vi gifta och har två fina barn. Jag älskar mitt liv!


Sommarn 2005. Precis tagit studenten..happy times!

Kul va?... not.

Sov gott!
Puss


Buzzadorkampanj

Jag har ju fått Buzza Nya Pampers Activefit blöjorna som är 20% tunnare än de vanliga pampers blöjorna.Nu har vi använt upp blöjorna vi fick och dem gick åt snabbt eftersom Julias blöja blev tung och illaluktande såfort hon kissade.

Jag är inte alls nöjd med Pampers Active Fit blöjorna och har heller aldrig varit något fan av Pampersblöjorna överhuvudtaget. Har köpt dem ibland pga av söta motiv och för att dem är rätt så tunna i vanliga fall.

Det var spännande att få prova denna extra tunan blöjan och dem uppmanade att även ha den på natten.

1. Den luktar både utan kiss och med kiss i blöjan.
2. Den behövde bytas jätteofta!
3. Läckte på natten så vi vågade itne använda den fler ggr på natten speciellt inte efter en bajsincident.


Det positiva med Pampers active fit är att den just är så tunn. Eftersom Julia ofta har strumpbyxor elller leggings så ser det bättre och skönare ut att ha pampers blöjor. Men vi är Liberoanvändare i grund och botten och dem sitter som en smäck på Julia men dem kunde gott ha varit lika tunna som Pampers.

Nä vi kommer inte bli flitiga köpare till Pampers Active fit, kanske man köper något paket då och då eftersom dem faktiskt satt rätt så bra på henne när hon hade lite mer åtsittande kläder.


Vill ni också få hem gratis saker och prova dem och sen recensera? Ja då kan ni gå in på HÄR och registrera er och så får ni gärna referera till mig JamieJulia.

Jag har fått Buzza Ansiktsrengörning, Nivea duschcreme, massvis med glass från Hemglass, Drikki (ett mellanmål till bebisar) och nu Blöjor.
Jag har också fått andra erbjudnaden men tackat nej.
Gå gärna in och läs mer om hur du kan bli en Buzzador.
Kom ihåg att det är JamieJulia som har tipsat dig!!


Puss


Syskonkarlejk

När våra barn ska bada så får dem tycka ner sig båda två i babybaljan, inte för att dem måste utan för att dem verkligen vill. Dem ÄLSKAR att bada tillsammans och eftersom vi inte har ett stort abdkar så får dem trängas i baljan. Men shit vad kul dem har!


Jamie och Julia Januari 2010


Julia och Jamie oktober 2010

Blött blir det på golvet vill jag lova!

Puss


Sommar?

Så varmt det är idag!
Jag svettades som en ko när jag promenerade bort till Maxi med syskonvagnen. Jamie och Julia hade vindfleece och jacka/katvigoverall. Det var alldeles lagom i skuggan men när vi på vägen hem stannade på lekplatsen för att leka och gunga så var det nästan sommarvärme (typ). Jag dog nästan av svettnigar och plagg efter plagg åkte av mig. Jamie och Julia verkade inte vara lika varma som jag. Kanske eftersvettningar från inatt. Kanske hade en släng feber då. Ja ja.. det var och är iallafall jätteskönt höstväder idag. Vi är hemma nu men ska försöka komma ut en stund sen igen.

Jag har precis tagit två panodil. Det känns lite bättre men jag känner av huvudvärken hela tiden. Den ligger och maler. Precis sån huvudvärk hade jag när jag fick problem med blodtrycket och senare fick HF under graviditeten med både Jamie och Julia.


Jag lever iallfall..det är ju skönt!

Nu måste jag ta tvätten..den tvätt jag tvättade igår men glömde hänga upp och som luktade apa imorse när jag kom på det. Den tvätten har ajg nu tvättat om hahaha...

Puss!


Mys med Stor LillasysterHär ser jag hur stor hon har blivit. Det är inte en liten bebis här. Hon är snart 1 år!!

Puss


Coolast på dagis

Dessa kläderna gick han iväg i ..han kom hem i ett par ljusblåa MFFmjukisar och t-shirt plus väst. HAHAH

Varför?.. Joo på något vänster så lyckas Jamie nästan alltid sitta på toan på dagis och kissa ner sina byxor.
Jag fick nog och sa till dem att hemma kissar han ju inte ner byxorna utan vet mycket väl att snoppen ska vara i och byxorna ordentligt nerdragna. Efter att jag sa till dem så blev det bättre men så kom han hem igår med andra byxor. Mer tvätt...ännu mer tröttsamt.

Puss


Helvetisk natt

Godmorgon!

Igårkväll började jag känna av huvudvärk, har vaknat med huvudvärk kanske 3 dagar på raken dagarna innan men ingenting igår. Men på kvällen kom det och vi hade inga piller hemma. Framåt 22 tiden var det rätt illa så jag gick och la mig. Kändes som om att huvudet skulle sprängas i mååååånga bitar så jag fick ta till mitt gamla knep. Gick upp och la lite papper i iskallt vatten ocg formade en tjock rektangel av blött kallt papper. Gick in och la mig igen med lappen över pannan. Sååå skönt. Dock var min panna så varm så pappret blev varmt rätt snabbt. Hela natten har jag ojat mig och såfort jag har legat på sidan så gjorde det extra ont.
Huvudet nu på morgonen spänner och värker... har både barnen hemma idag så måste dra med alla ut till Maxi om en stund.

Tur var väl att barnen vaknade 8.00. Men Jamie började sin morgon med att gå in på toaletten och Kissa på golvet. Sååååååå trött på det. Han ahr varit blöjfri både dag och natt i mer än 2 månader. Jag vet att olyckor sker men det är påfrestande. Jag har torkat upp många ksispölar under tiden då vi pottränade och det är så uttröttande rent psykiskt. Mycket tvätt blir det också. Men men...

Gjort är gjort.


Vi flyttade om lite tavlor igår. Påbörjade en liten tavelvägg. Blev riktigt sugen efter att sett syrrans tavelvägg. Dock är vår inte lika snygg... vi har massor av olika ramar och färger. ja ni får se när det är klart..men vi flyttade även ut gipsmagen jag gjorde i v.35 med Julia. Den sitter i mitten på väggen. Jag provade den igår och fick så himla mycket bra känslor.Vilka bomber man hade på den tiden. Dem är long gone...

Puss


Spontanitet

Igårkväll vid 21tiden kom Sebbe och Malin Kaylee förbi oss bara sådär från ingenstans. Med sig hade dem Jordgubbschampagne, jordgubbar och vit och ljuschoklad som vi smälte och doppade jordgubbarna i. Men shit vad gott!! dessutom tog dem med sig ett sällskapsspel som vi spelade.

Så himla mysigt med sån spontanitet...

Tack för sällskapet!! gör vi gärna om fler ggr.

(Bild lånad från google.se)

Annars idag har vi varit på Ica Maxi imorse och handlade förnödenheter sen åkte vi hem och jag gjorde helgrillad kyckling för jag skulle använda köttet sen för att göra en kycklinggryta. Vid 13.00 kom A´s föräldrar förbi och fikade sen stannade dem med barnen så jag och A kunde åkte till sjukan och hälsa på A´s farmor. Skönt att kunna göra det utan barnen.

När vi kom hem igen var svärisarna ute med kidzen på dagisgården´, vi stannade ute en stund sen skulle svärisarna åka hem.
När dem åkt gick vi upp och badade barnen och somnade Julia för hon var sååååå trött. Helt fel tid på dagen.. menmen. Jamie var astrött och somnade men vi fick väcka honom. vi provade med allt och till slut fick jag säga att han och Pappa skulle bygga lite..DÅ vaknar han till och blir alldeles speedad haha.

När dem bygger och Julia sover..gör jag kycklinggryta med ris.

Smarrigt!!

Nu ligger Jamie och ska somna och Julia ska läggas alldeles strax...


En ingående berättelse om min dag...det var längesen hahah.

Hörs vänner!

Puss


Ibland går det illa

Det är super skojj att busa och brottas med storebror men man glömmer lätt att storebror är lite större och starkare så ibland slutar det med fläskläpp..

Ser inte så hemskt ut på bilden men om man tittar under läppen så ser det genast mycket mer nasty ut.
Det var inte Jamie´s fel denna gången... Julia är rätt klumpig av sig och tappade fästet när hon kröp och dunkade munnen i golvet.

Stackars tjej.Går blod bort från vita plagg?
För jag ääääälskar denna tröjan.

Nu ska denna muttin duscha. Kidsen sover.

Puss!


LillasysterDetta blir no en av bilderna som ska förstoras upp.

Jag älskar svart/vita bilder och har massor av fina på både Jamie och Julia. Denna bilden togs igår. Fina tjejen.

Puss


"Hästasvansen" Svans och svans..stump/tofs
Hahahah..söt är hon iallafall.

PUss


Det är fredag och jag är....... riktigt sugen på detta!!!


I will not deppa ihop

Så jag slår bort all oro och försöker se det positiva i allt istället. Det kommer bli skitbra.. jag vet det =)

Julia är innei värsta matvägran, men hon ska ändå ha mat...dock inte nån jädrans burkmat inte..nä det ska vara riktig mat och det förstår jag! Så nu skiter vi i burkarna.. jag menar Jamie slutade käka burkmat när han var runt 10 månader. Det är bara det att det är så fruktansvärt smidigt att ha med sig haha.

Jag, Jamie och Julia käkade precis omelett. Smarrigt! och nu sover Julia och Jamie tittar på barnprogram. Jag ska städa undan lite och göra fredag här hemma.

Hoppas ni får en trevlig dag!

Puss

Det är lite mycket just nu..

... återkommer när humöret är på topp!

Puss

Ajj Lavv KappAhl

Läste Naddie´s blogg och var tvungen att besöka Kappahls hemsida och hittade riktigt många plagg som jag superdupergärna skriver upp på hennes önskelista. Även om de flesta kläderna är rfån strl 86 så gör ju inte det så mycket. Hon lär ju växa i det.

Åååååh Ajm Inlöve once again.
Jag skulle behöva vinna på lotto...fatta att mina kids hade varit de mest välklädda kidsen istan då. Mohaha.

Önsksr alltså i storlek 86. Alltid bra att ha framförhållning. Passar döbra till våren.

Puss!


Önskelista

Måste ju uppdatera Julia´s önskelista eftersom jag har lyckats köpa massa grejjer från hennes första önskelista som jag gjorde för ett tag sen.

Fina koftor/tjucketröjor
Strumpor med halkisock från Po.p
Strumpbyxor med halkisock från Po.p
Strumpbyxor överlag i alla dess färger. Finns ett par jättefrina på Lindex med "ballerina skor" bl a.
Jeansleggings i ljus, mörk och svart "denim"
Tunikor!!
Klänningar/jeansklänningar
Jeanskjolar
"uggs" från H&M. Beiga.
Pyjamaser
Ett par skor jag hittade inne på ZARA. Svarta stövletter fast utan klack med några spännen över ankeln. strl 21
Matservice/ pingu.
Bilstol
Dagisväska (samsonite som Jamie´s fast något annat djur än tiger)
Presentkort; Po.p, ZARA, Köpcentra, Harmoni&Barn...
Sängkläder till spjälsäng

And so and so and so...
Det finns iallafall rätt mycket hon önskar sig så ni som vill köpa en födelsedagspresent till henne kommer iallafall inte ha svårt för att välja en bra present ahhaha.


Puss

Vilken hääääärlig morgon

Jag älskar att vakna till sånt här ruggväder när jag vet att jag absolute inte behöver vara ute i det hela dagen.
Men det jag absolut älskar mest är när mina barn är trötta på morgonen.
Det har dem varit ett bra tag nu men idag tog det nog priset..såna här mornar hade vi när Julia var nyföding.

Jo ´Jamie vaknar kl 07.00 och vill sätta på Bolibompa i vårt sovrum som alltid. Han tittar och jag sover.. kl 08.00 väcker han mig och vill kissa... följer med honom upp och kissar och gör sen välling till honom. Lägger oss i sängen igen och halvslumrar.
 08.30 går jag upp för att kolla Julia som fortf inte har vaknat. Tittar in i hennes rum och där sitter hon alldeles nymornad och väntar på välling.

Gjorde välling till henne och gick sen och klädde på Jamie och mig själv. När hon hade käkat klart var vi färdiga gick Jamie iväg för att kolla ännu mer på Bolibompa medans jag klädde på Julia. Lugnt och sansat har det gått.. alla var väldigt medgörliga och kl 09.10 var v i utanför dörren och traskade iväg till Dagis.

Så skönt..ingen stress och inga tårar eller bråk från Jamies sida... Mi lajki.

Jag och Julia gick iväg till Ica Maxi och köpte lite våtservetter och liet annat tråkigt men behövligt.

Idag ska jag och Julia mysa..pedagogerna på förskolan var väldigt noga med att påpeka att Julia snart börjar hos dem och jag blir alldeles kallsvettig. Ingen känner Julia som jag.
Usch ..ja ja...3 veckor kvar.

Just nu står Julia där hon alltid står. Vid Jamie´s stol och käkar smulor och annat gott han har tappat hahah...

Ha en najjs dag
Puss!!

Trött

Julia sover än, hon vaknade vid  7tiden och fick välling men somnade om igen och sover än. Tröttfis.
Jamie är nyduschad och ligger i vår säng med morgonrock och tittar på Bolibompa. Jag sitter och njuter av vårt nästan helt rena hem. Har en del kvar att göra men här är fint och rent iallafall!

Idag är det onsdag och Jamie är ledig från förskolan idag. Vi har väl inga större planer, jag måste tvätta upp all tvätt och rensa allas garderober plus grovstäda toan. Det står på listan idag.
Ska också tacka Ja till antagningen på skolan idag.
Måste fixa Julias inbjudningskort så dem blir skickade.
En fixardag idag!

Vet ni vad som börjar ikväll?..Grey´s anatomy!! äntligen. Igår började DHW...I´m lovi'n it!

Tv är bäst på hösten och det passar ju utmärkt då höstvädret oftast är kallt och ruggigt.

 Jamie när han var 11 månader!

Puss

Tiilbaka till skolbänken

Jaha då fick man antagningsbeskedet idag. Första skoldagen den 18:e oktober. Tidigare än väntat men det gör inte så mycket eftersom jag inte börjar med mina kurser förrens senare. Dock kommer min klass börja med Vårdochomsorg nu direkt så då hoppas jag på att få läsa någon kurs på distans eller hoppa in i någon annan klss så länge någongång i november. inte tidigare eftersom jag ska skola in Julia 2 veckor i november.

Men detr blir bra. lite drygt att gå den 18:e då jag redan har all den infon vi kommer få då och det är från 10.00- 15.30. Sådär kul. Men ska bli kul att träffa klassen!!

Jag längtar tills jag är färdig med denna utbildningen så jag kan få komma ut i arbetslivet och jobba med det jag verkligen vill! Jag ska ju välja sjukvård som min inriktning och hoppas självklart på att få jobba på sjukhuset när jag är färdigutbildad.

2 veckor till skolstart.. läskigt.

Puss

Shittas

Julia är inne på sin 4:e sovtimme nu!
Har varit inne och kollat så hon andas.. läskigt det där.

Hon hade en tuff natt så hon är ju säkert supertrött såklart.

Jag har iallafall hunnit med rätt så mycket av mitt städeri men det är MYCKET kvar!! det jag har gjort syns inte så mycket men det har varit städning av spis och ugn. Skåpsluckor mm.

Nu vaknar hon... då är hon säkert superhungrig, hon har inte käkat sen kl 07.00 imorse.

Hörs vänner!
Puss

Tandsprickning

Behöver jag ens säga nåt mer?
Fy fan vilken natt vi har haft.. hon blir så påverkad av tandsprickning vår lilla dam med både feber och massa ont!
Hon har vaknat ett par ggr inatt och tillslut fick jag gå upp med henne och så somnade vi i soffan. Jag låg som en död sill och Julia låg kingit och tog plats...

Jag är trött idag..tur att Jamie ska på dagis så man kan vila när Liten sover. Perfa!!Hur har ni sovit inatt?

Dags att börja klä på ytterkläderna. Tar ju sin lilla tid med två små virvelvindar. Det är ju heller inte bara en jacka som ska på..nä det är en hel del grejjer.

Puss så länge


Min Lilla Julia

Vet ni vad?
Om typ 3 veckor fyller våran lilla Julia 1 år och jag har en enorm ångest över det. Jag vill inte att hon ska bli stor så snabbt. Jamie växte upp väldigt fort och det var helt fantastiskt att se honom växa och börja gå, prata och börja på dagis och hela den bite. Det är det fortfarande han växer för var dag och man förvånad varje dag över vad han kan!!

Det är häftigt att följa Lillasyster också men hon är ju allas vår lilla Bebis.. är det inte meningen att hon alltid ska vara en bebis? så hjälplös och skör.
Hon växer också för var dag, hon är en bestämd liten tjej men världens snällaste. Hon är raka motsatsen till Jamie. Jag vill stoppa tiden, jag förstår inte varför jag mår dåligt över att hon växer upp så fort... är det för att jag vet att hon kanske är den sista Bebben här hemma? eller är det för att hon är just Lillasyster?

Blandade känslor det där. Men det är fantastiskt kul att följa henne och se henne utvecklas. Hon har blivit en liten människa som kan ta för sig och "konversera". Hon kan ta sig dit hon vill och hon verkligen stormtrivs med livet,..det syns!

Hon älskar sin storebror över allt annat och där han är ska hon va! Han är spännande och han är busig och högljudd och hon tar efter honom allt mer. När han skriker och gormar ja då gör hon det! När han kastar med leksaker då kastar hon med leksaker. Det är coolt att iakta.

Men detta syskonpar är som dag och natt. Båda lika charmiga på sitt sätt. Jamier är högljudd och bråkig. Viljestark och envis. Charmig som få och gillar att spexa.
Julia liksom bara är, hon finner sig i den situationen hon hamnar i men säger absolut ifrån om det är något hon verkligen inte tycker om. Hela hennes personlighet lyser BUS. Hon är alltid glad... nästan alltid. Hon är kelen och pussig. Hon gillar att mysa i famnen. Hon är tystlåten men inte blyg.

Jamie och Julia skulle inte kunnat vara ett bätter syskonpar, dem kompletterar varandra perfekt!
Julia är en tålig Lillasyster, och tåler rätt så mycket. Det ska ta hårt på henne om hon säger ifrån när dem leker tillsammans.

Shit vad jag älskar mina Barn..
Men dem får inte vlir stora så snabbt!

3 veckor kvar,, sen är Bebisen här hemma inte längre en bebis.. då ahr vi 2 BARN i familjen.

Skrämmande vad tiden går fort när man har roligt.


Skönaste bildenEn nödig liten 2,5 åring som läser Brynäs IF tidningen, ett måste eftersom han är medlem ;)


Andy´s igen

Idag har vi varit ute hela dagen. Först var vi en sväng hemma hos kidsens faster och kollade in alla henne bebisgrajjår... jag bara älskar sånt. Provkörde hennes vagn och fikade goda bullar. Sen åkte vi till Andy´s. Jamie älskade verkligen att leka där och ville gärna visa Pappa så vi drog dit hela familjen och så kom M&M dit lite senare. Jamie var i extas och jag med hahaha. Vi åkte kanor och hoppade studsmatta och sköt med bollar och klättrade en massa. Helt slut var både Jamie och Julia när vi kom hem.

Julia var övertrött och hade svårt att somna nu ikväll.. jobbigt när man inget kan göra. Men hon fick en flaska med litta välling till och etyt två tre så hade hon somnat. Skönt!

Imorrn är det dags för A att jobba och Jamie ska på dagis så det blir en lugn start på veckan (vår vecka hahah).
Jag MÅSTE verkligen röja här hemma och jag hoppas att Julia kan vara snäll imorrn så jag får gjort en massa. Det behövs.

Tvätt ska tvättas
Tvätt ska läggas in
Leksaker och kläder ska sorteras bort
Grovstädas inne på rummen
Sängkläder ska bytas
Dammsugning och våttorka alla golv
Badrummet måste skuras
Köket måste grovrengöras
And on and on and on....

Får se vad vi hinner.. jag ska vara glad om jag hinner tömma diskmaskinen här hemma haha. Julia är överallt och ingenstans nu för tiden och jag hinner knappt ta bort henne från en farlig plats tills hon är på nästa farliga ställe.

Puss

Och så var det min nya hårfärg...

Vad sajjår ni?
Ändå helt okej.. för att vara en panikfärgning.

Puss


Världens godaste? "räkcoctail"

När Majjkel kom hit i lördags hade jag fixat iordning en god förätt. Jag gjorde typ en räkcoctail och den blev så jädrans god... på riktigt.

Vill ni veta vad jag hade i?1 salladsblad i botten
Gurka, majs och marinerade vitlöksklyftor (hackat)
5-6 stycken handskalade räkor
En röra på hackat ägg, majonäs och cremefraiche och lite salt samt hackad gräslök.
Sen ett lager till med grönsakblandningen.
5-6 st handskalde räkor
Lite avokado
På med ännu mer äggröra
Toppa med lite avokado och räkor samt en klick majo

Servera i snygga inbjudande glas ;)

Ååååh smaskens!!

Ofrivillig bloggpause

Hej hej!!
Vi lever.. men helgen har sprungit förbi i rasande fart samt denna måndagen!
Jag lovar att uppdatera en massa imorrn med bilder och annat kul.

Hoppas ni har haft en bra helg!

Puss

Hejhej Lördag

Fick sovmorgon till 09.00.. vaknade med huvudvärk. Kul.
Käkade god frukost!! sen åkte vi hem till syrran och lämnade välling och åkte vidare till Entré och lämnade en sladd och köpte en foundation till moi.

Nu är vi hemma och Julia sover gott och Jamie och pappa ligger i sängen och tittar på Simpsons.

Idag kommer Majkel hit tror jag.  Tänkte laga fläskfilé gryta och ha pommesduchesspotatis till. Låter gott?

Färgade föressten håret igår... jag vaknade igårmorse och såg mig själv i spegeln och jag såg verkligen ut som ett överkört djur. A köpte en brun färg till sitt hår för ett par månader sen men har inte användt den. Jag tog den och nu är jag mörkare än mörkast.

Ser ut som en blekfis i ansiktet men det är en vanesak hahaha.

Nä denna muttin måste på dass..
Ni får en bild så här på lördageftermiddagen!Imse vimse spindel... ;)

Puss

Vinterskor

Sitter och kollar runt lite på vinterskor till Jamie. Hittade dessa på Ellos som jag funderar på, har ju en 50% rabatt på en vara så det hade ju varit perfekt att utnyttja.

Eller dessa...

Nja vi tänker lite till.Minnen

Såg precis ett gäng tjejor som hade möhippa för sin väninna här utanför fönstret.. det får mig alltid att tänka tillbaka på vårt bröllop.
Vilken dag det var!!

Jag önskar att jag också fick ha en möhippa men jag antar att om man har ett hemligt bröllop så får man vara utan vissa saker haha. Jag fick ju visserligen en fin lite möhippa med Mimmi!!

När jag ändå är igång med brölloptankar så inser jag att vi inte har skickat ut tackkort..det är RIKTIGT dåligt av oss. Vi vill ju tacka alla som kom och förgyllde vår bröllopsdag och Julias dopdag och alla fina presenter också såklart. Men Jo vi SKA skicka ut tackkort fastän det är 6 månaders sen vi gifte oss hahaha. Håll tillgodo.

Kommer också på att jag fortfarande inte har fixat nytt legitimation..det MÅSTE göras.

Äsch jag har haft annat för mig hahah.

Dags att ta tag i detta nu..
Men en fin dag var det... skulle kunna göra det miljoner ggr om MED samma Man.


RSS 2.0