Jamie älskar Hello Kitty

Så han fick världens sötaste PEZ figur. Han blev väldans glad.
Fredagsmyset åt kidsen på balkongen, dem satt vid sitt bord och sina nya stolar som Farmor köpt åt dem.
Tack tack Farmor säger dem!
Puss

Vattkoppor dag 3

Julia får nya prickar för var dag, dem blir större och rödare och kliar allt mer...värst på snippan. Hon har även koppor i hårbotten, ögonbrynen och på och bakom öronen.
Den längs näsan har spruckit en gång redan men har fyllts på med vatten igen. Här ser em väldigt fina ut men dem ser värre ut i verkligeheten. Hoppas hon slipper fler i ansiktet.
Puss

Inget vaccin

Jag skulle ringa BVC imorse men tiden rann ut och jag hittade inget nummer så jag tog med Julia dit, skulle ändå få utskrivet medicin mot kliandet. Kom dit och kallade på en sköterska och berättade att Julia nog fått vattkoppor..hon och en annan sköterska tog ut oss i koridoren och kollade igenom henne och sa att det var vattkoppor och att jag inte får ta med henne in så vi skullöe få en ny tid.
Jag fick utskrivet tavegyl?! mot kliandet, hon har vattkoppor på blygdläpparna som kliar så hoppas detta hjälper lite.
Jag visste att det var extrem smittsamt men trodde bara att det var kroppsberöring men tydligen är det luftburet.
Hur kan dem då ha ändrat restriktionerna på förskolan att man ska gå efter barnets allmäntillstånd.
Jag hade lackat ur om någon lämnade sina vattkoppsbarn på förskolan och mina barn blev smittade...OM jag inte hade velat ha vattkoppor det vill säga, eller om barnen hade haft dåligt immunförsvar eller annat.
Om vi inte ens fick gå in till BVC väntrummet så ska hon heller inte få gå på förskolan och smitta andra barn.
Hon har ingen feber eller mår dåligt..men hon blir ändå hemma tills kopporna torkat in.
Puss

Absolut vattkoppor

Vår Julia har fått vattkoppor.
Erika, Julias pedagog på förskolan uppmärksammade oss på en blåsa hon fått i ljumsken igår. Kom inget mer igårkväll så vi trodde det var orsakat av blöjan trots att det såg ut som en vattenfylld blåsa.
Imorse hade hon två små plitor på ryggen men det är inget ovanligt att hon får en plita då och då...
Lämnade henne på förskolan och bad dom kolla om det skulle förvärras under dagen eller om det kom fler.
Hörde inget från dem och när vi hämtade hem kidsen hade plitorna blivit större prickar och hon hade även fått ett par stycken på blygdläpparna, bakom örat, näsan och på rumpan.
Välkommen vattkoppor!
Ja vi får väl se hur hon ser ut imorrn, hon tycker allt att det kliar lite.
Hoppas hon slipper allt för många koppor och att dem torkar ut snabbt.
Imorrn blir Julia 18 månader, lika gammal som Jamie var när Julia föddes. Coolt att tänka så.
Vi ska på 1½ års kontroll på BVC och få vaccin. undrar om hon får det när hon har vattkoppor?
Puss!

Morgonens bravader

Godmorgon
Barnen är på väg till förskolan och A till jobb, jag ska till skolan om en liten stund.
Men först måste jag berätta vad som hände imorse.
Jamie fick en bil i födelsedagspresent som kan köra själv, ni vet en sån med snurrande bakhjul. Har inte haft en tanke på att Julia kan sätta den i håret så hon lekte fritt med den igång imorse.
Ett två tre skriker hon i högan sky, mycket riktigt fastnar bilen i håret på henne. Hon skriker som aldrig förr och bilen fortsätter snurra.
Skriker åt A att stänga av bilen och hämta en sax...A säger; men ska vi inte försöka...jag avbryter..försöka?! vet du hur ont detta gör?!
Han hämtar saxen och jag klipper av två stora tofsar från en helt förtvivlad Julia.
Hon var såååå rädd och ledsen efteråt.
Usch jag minns hur ont det gjorde när Sunny (min lillebror) satte såna bilar i håret på mig. Vi ska ite prata tuggummi heller hahah.
Stackars liten, batterierna åker ur direkt!!
Nä dags att kila..
Puss

Pluggedugg

Pluggar på balkongen i solskenet!
Har varit hos tandläkaren och är alldeles bedövad i munnen. Ett hål är lagat och gick på en kvart..skönt!!
Nu väntar jag på man och barn. Jag ska fixa dinner som ska spisas på balkongen. Det blir chicken nuggets och ris med nån god dip som jag ska röra ihop.
Puss

Barn (&päron) kalajjs!

IIdag har cvi haft sista kalaste för Jamie i år haha...
Jamie´s kompisar, Elias &Oliver, Milton& Vincent och Kaylee med föräldrar kom och åt tårta och fikade ute i solen. Malin var den enda som fattades då hon jobbade tyvärr!
Sandra och Tilda var också här och njöt av sommarvärmen...ja och av sällskape SÅKLART ;)
Jamie fick jättefina presenter också idag, lika blyg som alltid till en början men i slutet fick han liv igen. När gästerna gick hem lekte vi kvar på gården med grannarna. Leah (lija) och Maja som är i i Jamie och Julias ålder lekte med ballongerna och busade. Leah fyller 3 nästa månad tror jag och Maja är 16 månader. Julia sprang runt och skulle krama Maja hela tiden. Jamie och leah slogs och busade med ballongerna...väldigt trevliga grannar har vi!!
Julia fick ett par jättefina sommarskor som Leah hade haft förra sommarn men som var försmå för henne nu och förstora för Maja. Tack tack säger vi.
Jag gjorde en tårta.
Passionsfrukt och chokladmousse i botten sedan vaniljmousse och jordgubbssylt. Sen grädde smaksatt med vanilj. På med marsipanlock och pudra med florsocker och dekorerat med marsipanrosor. Den var god tyckte man..jag själv äter inte tårta men den såg god ut ;)
Baby Vincent somnade efter käk och gos!
Tildafisen var nöjd och glad!
När alla gästerna hade gått hem och grannarna gått upp gick vi iväg och köpte grillribs och potatissallad, satte igång grillen och käkade grillat för säkert 10 -11 :E gången i år!..aj löööve it!!
Nu sover barn och Man haha..jag borde plugga men kom halvvägs sen fick jag kortslutning. Ska lämnas in imorrn innan 00.00 så jag har ju ett dygn på  mig ;) haha
Imorrn är det alltså back to reality..barnen ska till förskolan, A till jobb och jag har skola sen ska jag till tandläkaren IGEN...det är operation göra iordning munnen. Sura pengar men that´s life.
Puss på ER

Afrika Parken

Sköldpaddan
Stooooora giraffen..
Pappa och Julia rider på BebisElefanten.
Stora och Lilla noshörningen..A fick hjälpa mig upp på den abnormt stora noshörningen, ja han fick hjälpa mig ner också haha..
Lekparken var jättemysig att strosa runt i..man gick i "skogen" och över åar och grejjer..och så mötte man djur lite överallt. Vi såg en orm och apor också. Man kunde klättra i repen hos aporna..jättemysigt. Men har man varit där en gång så har man liksom sett det..det är inte mycket mer än så.
Jamie och Julia tyckte det var spännande och tur var väl det =)
Åkt dit vettja!
Puss

Födelsedagsgrisen 24/4

God Kväll!
Igår fyllde vår Jamie äntligen år..ojj vad han hade längtat!
Jamie vaknade alldeles för tidigt så vi fick arrangera en födelsdagsmorgon med paket och sång lite senare på morgonen när mammanochpappan vaknat till lite. Så vid 8.30 bad vi Jamie gå in och lägga sig i sängen och låtsas sova..då kom vi in och sjöng för honom..=)
Tog på sig nya morgonrocken han fick i paketet och ville genast titta på sin Handy Manny film. Julia är också väldigt nyvaken på denna bilden... ;)
Klädde på oss kläder för att sen ge oss iväg till Folkets Park!
Julia visar sina coola pose..
Mamma Mu!
Redan här var det riktigt varmt så tjocktröjorna åkte av ganska så snart efter fotot.
När vi var klara i Folkets Park och tittat på hästarna så åkte vi vidare till Afrika Parken.
Mer om det i nästa inlägg.
Puss

Sommarvärme!

Godkväll..
Förlåt för dåliga uppdateringar. Vi har kalas efter kalas och då har Jamie inte ens fyllt år än.
Igår hade vi A´s familj här och vi hade dukat ute och barnen hade sommarkläder på sig. Shorts och tisha och klänning!! Solhatt och sandaler och solkräm..ursäkta, är det redan JUNI?!
Jag har levt i mina jeans shorts i två dagar och jag njuter till fullooo..
Jag njuter av att se mina barn kunna röra sig obehindrat..slippa overaller och tunga skor, vantar och tjocka mössor..ja och en frusen mamma såklart.
Iallafall, kameran glömdes i all stress men vad gör väl det, vi hade ursmysigt och Jamie fick jättefina saker. han fick en massa HandyManny leksaker så det räcker och blir över. Han fick ett par fina skor av faster sandra m familj och fina kläder. När solen försvann på innergården gick gästerna hem förutom tobbe och Claudia, A´s kusin. Vi köpte med oss sushi hem och njöt av kvällssolen på balkongen. Klockan blev strax efter 8 innan solen försvann bakom huset. Vi satt kvar till elva tiden, fick återbesök av Kusin Matte med Friend!
Morgonen tillbringades på Mobilia, sen rusade vi hem för att fixa påskmat och grejjer. A dukade fint ute på innergården, där det för övrigt var runt 25-30 grader. Påsklunchen satt som en smäck och till efterrätt blev det glass, jag hann inte göra tårtan haha. Även idag fick han supermycket fina kläder. När gästerna gick hem satte vi oss på balkongen och läste bok och jag läste min MAMA tidning.
Julia matchar klockrent, NOT. Klänning och leggings matchar, resten är lite, ja ni förstår haha. Kläderna är sommarkläder från hennes babygarderob som låg nerpackade. Fick packa upp och testa om det kunde passa så länge eftersom jag inte investerat i nya sommarkläder än ..och se där..strl 74 sitter som en smäck denna sommarn. Haha..kortis.Klänningen är dock en strl 80.
Imorrn fyller mister Jamie år.
Idag för 3 år sen, precis vid denna tiden blev jag inskriven på BB. Jag hade haft värkar sen 04.00 den morgonen. Jag hade väldigt ont redan här, var bara öppen 1 cm när jag kom in men p ga mitt höga BLTR och protein i urinet fick jag stanna kvar. Den 24/4 2008 kl 14.34 föds vår första och enda son. Skrek inte när han kom ut, låg bara och såg väldigt konfunderad ut..precis sån är han idag med. Blicken han gav oss vid vår första ögonkontakt ger han oss än idag. 3940 g och 49 cm... vår lille plutt som var en envis bebis är lika envis idag. Det svarta mjuka håret har bytts ut mot en sandréfärgad kalufs.
3 år och storebror till en lillasyster som är mer vild än tam...den rollen axlar han utan problem. Jamie är en väldigt snäll liten kille, blyg till en början men sen är det full fart. Munnen går i ett. Han älskar att fundera tu lösningar till saker och ting och älskar att lära sig något nytt. Han är välädigt självständig och har alltid varit. Nappen har han när han sover och så även hans älskde snuttis. Duktig kille som lägger sig vid 18.30 varje dag med en flaska välling, napp och snutte. ger en godnatt puss och somnar lugnt och stilla. Vaknar vid 6-7 på morgonen och kommer inspringande och det första han säger är.."jag har sovit gott"
Kan skriva noveller om hur fin våran lille kille är men också om hans enorma trots och svårgigheter att bli tillsagd. Han är vårt första barn..oj vilken bergochdalbana..summasumarum är han det bästa som har hänt oss ( ja och Julia med såklrt)...vad gjorde man innan Jamie kom?!
Imorrn ska vi sjunga för dig älskade Jamie Miliam Lexus Mårtensson...imorrn är det din dag!
Puss

Glad Påsk

..ja idag är det väl skärtorsdagen eller?
Våra små fick klä ut sig idag till påsgubbe/gumma eftersom A glömde bort att meddela mig att dem skulle ha påskfest på förskolan i onsdags haha. Ja ja!
Julia ville inte ha scarfen knuten under hakan så hon fick bli en lite mer hippare påskgumma..
Jamie var så lycklig när han vaknade, han visste att han skulle få vara påskgubbe idag och det hade han sett framemot!
Första gången vi klädde ut Julia till påskgumma..
Hon var väldigt skeptisk!
Jamie skulle fylla 1 första gången han fick vara påskgumma...
titta så liten...Här ser man lite likheter mellan Jamie och Julia tycker jag allt.
Glad påsk alla!!
Hoppas ni äter riktigt gott och njuter av solen och värmen..
Det har jag föressten gjort idag...
...njutit av solen..och bränt mig..
Nu blir det mat!
Puss på er

Kalas och Påsk

Har precis kollat Grey´s och Off the Map. Jag är en riktig sjukhus/sjukvårdsprograms nörd. Löööve it.
Sitter och skriver en lista på allt som måste handlas inför kalasen och påskfirandet i helgen.
Det blir först och främst kalas på fredag ..då blir det en enkelt mandeltårta m grädde, choklad och bär. Kaffe och kaka.
På lördag slår vi ihop påsk och kalas med min sida av familjen. Då blir det en massa barn och Jamie ha valt Handy Manny tema. Så muggar, tallrikar, duk och godispåsar är såklart Handy manny. Tårta har han önskat en Hammare eller Pippi Långstrump. Vi får se vad han säger imorrn. Utöver tårtan, ska det käkas påskmat och sen även kaka och kaffe.
På söndag, hans födelsedag, kommer M&M hit och även Erik och firar honom. På måndag kommer Jamie´s kompisar hit och firar honom!
Mycket kalas och enm fullspäckad helg.. helt klart värt det..vår 3åring är värd att firas flera ggr om.
Nä dags att nanna kudden nu,..
Puss på er

Sötaste koftan

Den är så fin, somrig..Julia.
Jag såg den första gången för 1 månad sen typ...och föll för den direkt. Idag när jag gick genom H&M så hängde den på REA:n...idag var det Halva REA priset dessutom. Så istället för att betala 250 kr så kostade den istället 35 kr idag. Hahaha...det var helt enkelt meningen ..;)
<puss

Alone

God kväll!
Barnen är lagda, Julia ligger och snackar högt och Jamie har somnat.
A är med Majjkel och ser MFF. Jag njuter av att ha både dator och tv helt själv haha.
Har varit och fixat ett nytt legitimation idag. Har använt mig av mitt gamla med mitt gamla efternamn så det var vekligen dags att få ett korrekt!! haha.
Jag blev skiiiiiiiitful..alltså verkligen. Mina läppar är hårt sammanbitna för annras visar jag litelite tänder. Håret är uppsatt och därför syns det extra mycket hur snett mitt ansikte är..SAMT mina utåtstående öron. Inte alls smickrande hahah.
Fick med mig lite smått hem från stan idag...visar kanske sen eller imorrn.
Skulle nämligen behöva besöka toaletten nu ;)
Ha en härlig kväll..
Puss

Panikkänslor

Jag är tandläkarrädd, väldigt rädd. Dock har jg tagit tag i det här och idag är det dags för mitt andra besök hos världens bääääästa tandläkare!..Hon får mig att känna mig väldigt lugn och i trygga händer när jag är där.
MEN idag ska jag rensa ur nerven eller något i min söndriga tand för att rotfylla den nästa vecka. Så idag kommer det göra ont och bara bedövningssprutorna (jag brukar få 4 st för att den ens ska ta sig) gör mig svinnervös.
Jag ska vara alldeles ensam idag och jag känner redan nu att panikkänslorna börjar infinna sig. Jag mår illa..fruktansvärt illa och jag vet att det kommer bli ännu värre när jag väl sitter i väntrummet.
Jag måste göra det, så är det bara!! Kostar skjortan gör det också...Inget kul alls. Men när denna tanden är klar så är det bara småsaker kvar att göra i munnen sen ska jag gå med i den där tandvårdsgrejjen när man betalar en summa per månad. Så är det med det.
Ska ta en alvedon i förebyggande syfte nu innan jag beger mig...
Önska mig lycka till.
Puss

Dagens outfit a´la Neijjan

Linne; BikBok
Stickad tröja; Lindex
Jeansleggings; Vero Moda
Sjal; Vero Moda
Jeansjacka; H&M
Skor; Fred Perry

Puss

Grönt är skönt

Tapeten är uppe och vi har möblerat om lite. Gamla och trasiga leksaker har sorterats ut! just nu är där fint och prydligt imorrn kommer det inte se ut så här. Rummet är inte helt klart, ska upp hyllor och andra lampor och lite krokar..ja ni vet sånt där smått. Men det tar sig...
Puss

Korvgrillning och lek på lekplatsen all day long

God kväll, eller snart natt.
Har skrivit klart min inlämning tills imorrn, A har somnat i soffan och jag läser mina bloggar varav en tjej fått sin Lille Pojke. En liiiiiiiiiten liten bebis. Gulle!!
Idag har vi varit ute på stora lekplatsen, Micke och Maja vart med. Vi fikade och avslutade kvällen med korvgrillning på på innergården. Barnen lekte länge i sandlådan medan vi pulade med grill och grejjer. Jamie premiärcyklade på cykeln han fick av M&M för två jular sen hahah. Men nu  når han ner. Vi var ute hela kvällen. När vi skulee gå in, klädde vi av barnen från topp till tå ute i trappen, har ALDRIG sett så grusiga barn. Från trappen till badkaret DIRRE!! i med alla kläder i tvättmaskinen.
Helt underbar söndag..önskar att man alltid hade den tiden med sina barn..men å andra sidan uppskattar man det desto mer när man gör det lite extra mysigt på helgerna...
Känns bra i hjärtat när barnen får leka i det fria hela dagarna...tack vare vädret så underlättar det alltid.
Imorrn är det dags för vardag igen, dock är veckan kort. Skönt.
Nä nu ska jag väcka A ...dags att lägga sig..upp tidigt imorrn..vet ni vad som är sjukt. Att behöva väcka sina barn på morgonen för att åka iväg...så jäkla synd.
SOv gott vänner!
Puss

Fin Söndag

Gooood Förmiddag!!
Solen skiner och temperaturen stiger. Julia sover sin lur och när hon vaknar ska vi nog ge oss ut en sväng.
Jag borde plugga men ni vet att jag inte lär göra det förrens ikväll ändå haha.
Igår var vi på 30 års fest hos A´s kusin. Käka god mat och hade Trevligt.
Nästa vecka bjuder på långledigt och myckt plugg för min del samt påskfirande här hemma med min familj och kalas för Jamie samtidigt. Långfredagen kommer A´s sida av familjen och firar Jamie. På söndag fyller han år och då ska vi åka till Folkets Park på förmiddagen för det har han tjatat om sååååå länge!
I veckan måste jag se till att färga håret igen...blir galen på det, detssutom har jag redan utväxt så det måste åtgärdas ;) Nackdelen med att färga håret åt det blonda hållet när man egentligen är mörk från början. Omväxling förnöjer...right?!
Har nog inga roliga bilder att slänga upp för kameran är utan minneskort just nu.
det är den här färgen jag är ute efter. Jag är inte riktigt där än...
Och så önskar jag att håret såg ut så här..och INTE som det ser ut nu...
Måste ta mig till frisören och tunna ut håret lite...jag avskyr verkligen min nuvarande frisyr.
Ja ja...!
Ha en underbar söndag och njut av det fina vädret..det ska vi.
Puss puss

Inte så lat som jag ser ut

..jag tog mitt förnuft till fånga och begav mig till gymmet. Tomt och tyst var där och jag kunde välja och vraka mellan maskinerna. Blev 58 min på löpbandet. Kombinerade löpning 9,5 km/h, 10,5km/h och powerwalk på 7,0 km/h. Varför det blev 58 minuter är för att jag helt plötsligt blev nummerblind och trodde det stod 60 hahah. Men men...jag sprang totalt 40 minuter och resterande powerwalk i uppförsbacke. Svettigt värre.
Sen blev det litta mage och så cyklade jag 5km som avslutning.
Nu är jag nyduschad och väntar på min familj som bör komma när somhelst. Vi ska äta så lyxigt som Korv m bröd haha.
(p.s såg att du hade ringt syrran, jag ringer ikväll när kidzen somnat om det är okej?)

Puss på er!!

Inte utan min Pepsi Max

Jag borde plugga, verkligen.
Har suttit hela morgonen i skolan och pulat med att lägga in mina 3 dagars käk och rörelse. Fi fan. Första dan var kul hahah...åt way over mina begränsningar. De två andra dagarna åt jag alldeles för lite. Så det var nyttigt att se...nu ska jag bara analysera mina värden. Och jag vet ju vad jag gör fel..haha ska bara ändra på det också.
Tur jag fick med en 2 timmars träning i onsdags.
Sitter med min älskade pepsi max och lyssnar på musik. Borde vara ute i det fina vädret men datorn lockar mer just nu..varför vet jag inte. Funderar på om jag ska svida om och ut och jogga utomhus idag. Vet bara inte vad jag ska springa för runda.
Jag borde verkligen städa också, för här ser förjävligt ut. VERKLIGEN!
Många måsten...
...
nä jag tror nog jag sitter ett tag till med min Pepsi Max och Lars Winnerbäck. Sen tar jag tag i mitt liv.
Plattången skulle behövas användas också, mitt hår hemskt ut...Bläääärk!
Puss

Äntligen fredag

God morgon.
Veckan har lunkat på och jag har inte alls haft något intresse för skolan så veckan har verkligen varit utdragen.
Kanske behövs en helg för att ladda om?
Igår var vi på hylliekroken för att A skulle testa nya golfklubbor, Micke och Maja var också där. Riktigt mysigt att sitta i solen och bara schteeeeka.
Hinner inte skriva så mycket, ska strax till bussen. Vi har Näringslära idag..ska skriva kostschema. Sen har jag skrivit ner 3 dagars ätande och träning och annan rörelse som ska skrivas in i något program som jag sen ska analysera. Spännande.. ;). Hur gärna jag än försöker hålla på sötsakerna så slinker det ner något litet varje dag...men snart får det bli slut på det!
Jag tränar iallafall så jag sitter inte bara hemma och soffar mig..och så äter jag rätt nyttigt också..Så HAH!
I helgen ska vi på 30 års fest/kalas hos A´s kusin. Blir lugnt eftersom vi har barnen med oss.
Söndag bjuder på PLUGG...i solen förhoppningsvis.
Ikväll är det fredagsmys deluxe med la familia och nästa vecka fyller v¨år Älskade Jamie 3 år.
Mer om det lejter.
Nä dags att klä på sig, barnen och A har redan åkt till förskolan. var föressten på Utvecklingsamtal på förskolan med Jamie. Det gick jättebra, hade visserligen inte förväntat mig något annat. Men dem tyckte att han var väldigt artig. För honom faller det naturligt att tacka för maten, tacka när han får något och be att få vid matbordet. Det tyckte dem var jättebra. Inte många på avdelningen som ens gtackar för maten utan att dem behöver säga till. han tar hand om en liten flicka på avdelningen varje dag. Hon sitter i hans knä och så vyssar han henne. Hon är lika gammal som Julia, kanske lite yngre. Gulligt!!
Hans bästa kompis är Tilde och ibland även Emil.
Näää nu hinner jag inte mer!!
Puss

Marabou Cookies

Jag har hittat dem godaste kakorna evårr!!..jag är ingen direkt kakmänniska men när jag fick syn på dessa inne på Willys så var jag tvungen att testa. jag köpte Schwezernöt..sååååååå jääääkla goda,!..
Chokladen i cookien är underbar, nötterna likaså..och själva kakdegen is lovely.
KÖP NU!
Puss

Accessories

Har faktiskt fyndat lite fint till mig själv inne på Lindex, lätt att man smyger in där när man hoppar av bussen då den stannar precis utanför haha.
jättefin är den, färgen är brun. Rymlig men inte allt för stor.
En ny plånbok i läder. Nästan lika stor som den jag har nu. Dock är den 4 år gammal och börjar bli lite sliten så det var dags för en ny helt enkelt.
En liten nätt väska, den också brun. Sätter sig som en smäck på rumpan ;)
Partyväskan ;)
Ja och så blev det en jättefin kofta också.
Det var jag banne mig värd.
Puss

Är jag gift med SpajderMan?!

Jo men det är jag visst. Eller så är han bara sjukt rastlös att han klättrar på väggarna här hemma..;)
Ikväll åt vi tacos till middag, gottgott.
Nu blir det Tv.
Puss på er

Word

" Dammtussarna under sängen är änglarnas tofflor..."

.... Alltså inte för att jag inte städar... ;)

Sår, rätt val, MOLO, pyjamas?! haha

Det har vi prata om idag, olika sår, hur man tar hand om dem, lindrar...ja ni förstår. Härligt beskrivande lektion av såriga och variga sår... och jag bara älskar det. Sjukt!
Hahah..

Jag har trots allt blivit lite mer avskräckt än vad jag var innan jag började läsa till USK. Jag trodde jag inte skulle vara så äckelmagad som jag ändå är. Dock ska det till extrema grejer innan jag verkligen äcklas men ändå.

Jag är lite orolig över att jag kanske ändå läser till något som jag kanske inte vill bli?..vad hände liksom. Jag bara fick den känslan idag. Kan vara att det beror på att vi bara läser och läser och läser och inlämningar efter inlämningar. Knappt några praktiska lektioner. Nu har vi visserligen en på torsdag. Vi ska lära oss mäta blodtryck, linda och lite annat. Senare ska vi också lära oss ta blodprov venöst, ta blodsocker...ja lite mer av det jag eftersöker. Men nånstans i bakhuvudet känner jag att jag börja falla av hästen lite grann. Det är bara 2 kurser kvar innan sommarlovet sen ska jag jobba hela sommarn och andas lite. När vi kommer tillbaka i höst så ska vi ut på praktik i 6 veckor och då blir det på sjukhuset om jag kommer in på sjukvård vill säga. Det är tydligen inte helt klart att alla kommer in på sina första hands val.

Kanske är det också det som får mig att svajja lite. Jag och flertalet av mina klasskompisar vill också ha sjukvård och det finns bara 30 platser. Dessa 30 platser delar vi med en annan klass på skolan samt någon klass i Lund. Jag och fler med mig tänker inte fortsätta utbildningen om vi inte kommer in på vårt första handsval. jag tänker absolut inte studera till något jag inte vill bli. Det är bortkastad tid och pengar.

Det är mycket tankar nu, jag hoppas såklart på att allt går vägen och att jag i december tar min USK examen!

Nu skiter vi i det sålänge.
A hämtar barnen idag, jag ska strax städa undan i köket och sedan laga mat så det är klart när dem kommer hem. Ikväll är det "En unge i minuet"..Älskar´t!!!

Imorrn är det Näringslära som gäller..skittrist kurs dock har vi en riktigt bra lärare tycker jag som är väldigt tränings intresserad och av att äta rätt mat i samband med träning så jag lär mig mycket men det är också MYCKET vi lär oss. Jag fattar typ hälften..om ens det. Men men.. det ska nog bli bra ;).

Imorn är det utvecklingssamtal för Jamie på förskolan. Jamie ska vara med denna gången och få titta i pärmen där dem dokumenterar varje dag med bilder. Ska bli kul och få höra honom prata om förskolan i med oss. A kan tyvärr inte komma denna gången heller och han blir så besviken och det förstår jag. Det är svårt att gå från jobb när man är så få på ett företag helt enkelt..han får följa med nästa gång.

Nä nu har jag inte tid att sitta här längre..


Riktigt charmig bild på mina morgontrötta barn hahah. Dem är verkligen sötast i världen men dem är inte alltis så fotogeniska hahah. Mina sötnötar. Julia ahr på sig sin fina heldress från MOLO. Hon hade en body när hon var liten från samma kollektion. Så jag blev nostalgisk när jag såg den såklart! A undrade varför Julia skulle ha pyjamas på sig på förskolan...(han är rolig han)... jag tycker hon blev väldans söt, speciellt i sina söta pippilotter!
Vi hörs people.
Puss

Helgen, äntligen vår!

God kväll!
Allt bra?

Denna helgen har varit så fantastiskt mysig och vädret har varit helt underbart.

i fredags var det begravning och det var sorgligt men jättefint. Blev sushi på kvällen och jag deckade i soffan urtrött.
Lördagen tillbringade vi ute i Limhamn och mös. Vi handlade på torget, fina tulpaner, goda hallon och jordgubbar och annat gottit. Senare satt vi inne på vår innergård och mös hela eftermiddagen. Barnen lekte och jag och A avnjöt varsitt glas vitt vin ute i solen. Hur underbart är inte livet ibland?!
Micke och Maja kom senare och vi grillade goda spett...


Barnen inne på Willys i nya syskonvagnen. En Silvercross.






Hur ofta sitter man av avjnuter ett glas vin i solen en lördag eftermiddag ute på sin innergård? kan inte minnas sist det hände...det har nog aldrig hänt hahaha.


Vita och rosa tulpaner...




Vi grillade såklart lite marshmallows också...



Bra bild?`hahaha

...lite senare kom ett par vänner och vi hade en riktigt kul kväll!

Idag var vi på kalas hos Anton som har fyllt 9 år. Vi fick god pastasallad och god tårta! Därfter åkte iv hem till A´s föräldrar och satt i deras trädgård och åt ännu mer grillat tills det var dags för läggdags. Jag satt där bak i bilen och försökte hålla Julia vaken och lyckades. Väl hemma komma jag på att vi glömde åka tillbaka till Jenni och hämta en påse med saker...FÖRLÅT Jenni haha...glömde helt bort det. A kanske ska ta den imorrn?

Barnen deckade så fort vi kom hem och jag och A somnade i soffan sittandes. blev en powernap, riktigt välbehövlig.

Nu ska jag käka en gräddbulle.

Imorrn börjar Omvårdnads kursen..jag är riktigt taggad!

Puss

Begravning

...barnen är på förskolan. Hade inte gått att ha dem med, inte för att dem inte klarar att sitta fint men dem ska inte behöva se en massa sorgsna och ledsna människor när dem inte kan förstå varför.

Tyckte väl att solen hade kunna skina, men det blir nog en fin begravning. Jag tycker bara det är så fruktansvärt jobbigt och svårt.

Vi ska strax bege oss..
Hoppas ni får en fin fredag..det är ju fredagsmys som gäller !!

Puss på er


Kappahl Vintage

Hittade smått till Julia också såklart från nya Vintage..


Sååååå söta

 (finns på babyavdelning 56-86, borde passa Julia ändå.)

..och dessa, också 56-86. Söööta!



Kappahl har fått in så många fina tunikor som jag själv skulle kunna tänka mig ha på mig. Måste dit och känna och klämma lite =)

Puss


Önskelistan nr.?!

Sitter och ska egentligen pilla med mitt skitarbete som skulle kompletteras men finner ingen lust så jag var inne på Kappahls och Lindex hemsida och fann några guldkorn som Jamie gärna önskar sig i födelsedagspresent.




Nya jeans, ljusa jeans har han icke och heller inga snickarbyxor, ändå lite coolt. Vet att Viggo och Love har dessa och jag tycker dem är riktigt söta. Båda från Kappahl.

Denna snygga piké tishan får gärna pryda Jamie i vår och sommar. Gillar färgen skarpt. Också från KappAhl.


Snygg tjockare cardigan från Lindex.


Snygga chinos i marinblå, från Lindex.


Tunna jeansshorts från lindex.


Puss

Jobbigt

Klarade förresten provet! yeay på mig..eller hur?

Men måste komplettera lite på en inlämningsuppgift som lämnades in förra veckan. ÅÅÅh!!! jag som trodde att jag äntligen kunde släppa social omsorg men icke. Ja ja..det är bara till att fixa det såklart.



Ikväll är A iväg med jobb. Barnen somnade fint som dem ska i sina sängar och jag sitter här och tittar på Master chef..eller ja mästar kocken. Senare är det Greys anatomy ...tjohoo. En bra tvkväll med andra ord.

Jag är, by the way skiithungrig. Vill ha sushi idag med. Såld...sååååld på sushi.

Måste börja planera Jamie´s kalas också..bara 18 dagar kvar till han blir 3 år..vår stora kille. Han ska iallafall få ha Handy Manny kalasset..muggar, tallrikar, duk och ja ni vet. Han och kusinerna får dukas så fint. Till oss vuxna tänkte jag såklart göra ett färgtema as always. Längre än så har jag inte kommit. Jag ska iallafall inte baka själv, det hinner jag inte tror jag. Tårtan däremot ska jag göra själv..tänkte göra något HandyManny liknande. Får spana vidare.

kanske fiskedamm till barnen?

Lista måste jag skriva.

Ni vet väl att ni kan se Jamie´s önskelista under kategorin; Vill Ha!


Puss på er

Inga vattenkoppor

Prickarna var borta imorse..skönt men ändå inte. Hade varit bra om barnen fått vattenkoppor nu när dem är små. Ja ja..bättre lycka nästa gång! haha

Barnen har åkte med pappa till förskolan och jag börjar 09.15 idag så jag ska alldeles strax klä på mig och åka. SLutar 15.30 idag. Kul?..nej. Har håltimme från 9.45- 12.30. Ball.

Puss

Vattenkoppor?

Hittade lite prickar på Julias rumpa nu ikväll...röda med vita prickar i. Det går nämligen vattkoppor på förskolan så det är ju inte helt omöjligt. Vi får se hur hon ser ut imorrnbitti.

Hon hade varit hängig på förskolan nu på eftermiddagen och hon är såå trött men vill inte sova, precis som igår. jobbigt.

A är iväg och köper sushi till mig för att fira mitt sommar vik. haha... tjohejj. jag älskar sushi!!



Puss

Sommar Vik. CHECK!!

Dem ringde idag, den 14:e skriver jag på papper.
Ingen semester för denna mamman inte men det ska bli riktigt kul att få jobba litta!

8 veckor + chans till extra under tiden jag studerar i höst.
Najjs!!



En störd tummen upp haha.
P.s jag var grymt duktig hos tandläkaren ...det ni ;)
Puss


Tenta

Idag var det tentaskrivning på Social Omsorgkursen. Tror det gick bra, men helt ärligt vet jag inte. Jag svarade på alla frågor och tyckte inte att jag gissade något...men jag kan ha misuppfattat någon fråga och liknande. Skönt att det är över dock, hoppas jag slipper komplettera.

Idag ska jag till tandläkaren. Riktigt skitdag idag helt enkelt ahaha.

Imorrn börjar kursen näringslära och nästa vecka börjar omvårdnad! Kul.

Puss


Master Bedroom





Mysigt va?!
Vi är ute efter ett vitt överkast och vita sängkläder. Men jag är galet nöjd med sänggaveln.

Ja och hyllan ovanför. Mys pys.

Puss


Julia, olycksfågeln



Nu ser man inte blåtiran speciellt mycket då blixten gav för mycket ljud..men så här ser Julia nästan alltid ut. Alltid något sår i ansiktet...oftast i munnen eller på läppen. Hon vet knappt var hon har fötterna =)

Vår envisa tjej som har ett temperament som heter duga. Vi som trodde Jamie var grymt surig och trotsig, Julia är värre.. ser inte fram emot 2,5 års trotsen. Been there done that och när man vet att det kan bli enormt mycket värre än vad Jamie var så blir man lite nervös hahaha.

Finfina flickan som vet hur man ska linda mamma och pappa runt lillfringret. Hon blir sur och visar det. Hon blir arg och visar det. Envis och vet vad hon vill. Inte rädd för att ta i eller busa och bråka med någon som är större än henne. Riktigt pajas, glad och skojjig. Ska göra allt som storebror gör. Dricker ur vanlig mugg, äter med gaffel och sked och snart kan hon k'äka yoggi utan att spilla. Hon blir duktigare och duktigare. Talet är lite segt..det är mycket..EEh...IIIhh..Mee...
Men Mamma, Pappa, äta, dricka, hej, nattnatt, tack, napp, djurläten och några ord till, det kan hon. Men det flyter ¨på, hon är duktig på att göra sig förstådd iallafall.

ÄLSKAR bebisar och hundar. Älskar att leka med sin storebror. Stormtrivs på förskolan och favvofröken är Erika.

Julia blir 18 månader i slutet på denna månaden. DÅ är hon lika gammal som Jamie var när han blev storebror. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att Julia skulle bli storasyster just nu.
Givetvis hoppas jag att Julia ska få bli storasyster, det hade hon älskat. DÅ ska hon vara tillräckligt stor för att förstå det också. Jamie önskar sig en lillebror brukar han säga. Milton och Elias, Viggo och Theo har ju varsin, så varför har inte han någon? haha..sötnöt.

Tiden går snabbt,..ja jävlar vad den går fort.
Som jag sagt förr, snart är dem bångstyriga tonåringar,...stoppa tiden!

Ha en mysig kväll, hörreni!

Puss


TacoPaj A'la Linnèa



Sjukt god, och så blev den ju enormt snygg också ;)

Puss


Vårig söndag

God förmiddag.
Allt bra?
Är det bara jag som stormtrivs i det härliga vårvädret?

Igår var barnen ute i solen å lekte i bara tjucketröja en stund. Vilken frihet för dem. Det var närmre 16 grader i solen!

Var på kalas hos Kaylee igår och fick goda hembakta kakor och en superfin tårta.






Malin hade gjort Lollicakes. Såna tänkte jag göra till Jamie´s kalas också så det var kul att få testa dem. Riktigt goda!





inte det lättaste att få ett foto tillsammans på barnen längre. Båda var iallafall klädda i kläder från Lundmyr Of Sweden. Ett ett mina favortimärken till barnen. Jamie´s tröja från Preppy kollektionen är lite stor fortfarande men ypperligt snygg, dem jeansen skulle han egentligen inte ha haft men dem andra var i tvätten haha.
Julia´s klänningen sitter faktiskt jättebra men koftan däremot är alldeles för stor men jag köpte för stor storlek. Hon lär växa i den ;).
Conversen invigdes igår..tuffa kidz.

Julia trillade och slog sig igår, i sandlådan. Fick en stor blåtira under höger öga stackarn.


Idag ska Jamie åka med farmor och farfar på Cirkus. Ojj vad han tycker det ska bli kul!!
Jag och A ska dra med Julia till IKEA och leka 1 barnsförälder. Måste köpa gräddbullarna med hem. Åååh vad dem är goda.

Hoppas ni får en superfin söndag,..vi ska strax klä på oss och gå ut i det fina vädret.

Puss


Mitt första möte med Baby Vince

...lite sent men ändå!
Det är en vecka sen snart vi var och hälsade på nya tillskottet i Familjen Elmström.
Vi gömde kameran så därför har jag inte skrivit något innan...men nu lånade jag två bilder från Mimmis blogg så jag kan visa upp honom för er!

Hans födelsevikt var 4290g och 52 cm. Stora killen men ack så liten. Dem är ju så fruktansvärt små!
Blev jag kär vi första ögonkastet?`..absolut. Bebissugen? Absolut. Hade jag planer på att packa ner honom i min väska och ta med honom hem?..jepps kepps!

 Här är Vincent 1 dygn tror jag?..eller har jag fel Mimmi?


Jag ser helt gaaaaalen ut men men. Titta vilken plutt, maffiga kinder och så lik sin storebror!
Här är han 1 vecka och 1 dag gammal och alldeles alldeles perfekt.

Längtar efter nästa bebisgosdejt....

Puss!

Måndagens dagens

För er som är intresserade, blev jag väldigt glad över att kunna ta på mig våriga tygskor från Fred Perry och min snygga jeansklänning som jag köpte i vintras på rean.







Man kan ju verkligen undra vem som har varit och kletat med fettiga och kladdiga fingrar på spegelen. Jag gissar på två små troll vid namn Jamie och Julia.

Får nog ta och putsa av den snarast.

Idag har jag varit på arbetsintervju på ett sommarvik. Det kändes bra när jag gick därifrån och vi håller tummarna på att jag får jubbet. Det är inom hemtjänsten och det är både spännande och nervigt.

Puss


Planteringsskills




Krukorna hängde på väggen när vi flyttade in, så också dem lila ljuslyktorna. A spraymålade krukorna så det blev lite bättre. Längst till höger har jag planterat påskliljor och resterande är Penseér.
I lila och vitt.
Fint? haha...syns inte så mycket, men jag kände mig väldigt duktig.

Puss


Vitt, vitt...vitt


En lite bättre bild på vilket lyft gardinerna gjorde, kanske bara jag som märker en sån petitess =)

Vi borrade upp 2 hyllor i köket idag..typ äntligen.




Mina nya fina krukor som jag ÄLSKAR!
krukan som står i krukan ska bort men jag har inte hunnit än haha.
Dessa fina krukorna hittade jag på JYSK.

Puss


Converse

Köpte ett par skor till Julia från Heppo.se. Blidde ett par svarta Converse skor i strl 22. Provade dem på henne idag och där är 1,5 cm till godo kanske några mm till. Så det är ju perfekt..dock ser dem stora ut på hennes korta, knubba kropp hahaha.







kolla tjuckemagen!...där i ligger massvis med jordgubbar ska ni veta.

Jamie hade ett par babyconverse när han var bebis och dem var så sööööta, det är tänkt att han också ska få ett par converse. Men vi köper inga förren han har fyllt år. Converse står ju på önskelistan.

Puss

RSS 2.0