Nytt från Polarn och Pyret

Fick ett tips från syrran att Po.p hade utförsäljning så vi åkte dit mest för att se efter vindfleece till Julia och kanske overaller till barnen nästa år. tyvärr var det väldigt urplockat bland barnens storlekar. Fanns lite på baby så några plagg fick följa med hem till Lillebror.
 
Klassiska hängslebrallor med knäppe i grenen. Dessa är i strl 62, skulle velat ha dem i strl 68 men vi får hoppas att han inte växer allt för fort.
 
Detta är i strl 50 men är rätt stort så det får följa med till BB. 
 
Det här setet valde A. Mycket tufft och väldigt mjukt och skönt.strl 56 är det i dessa.
 
Nu får det vara slutshoppat storlekarna 50-56 för Jamie och Julia var stora barn 3940g 49cm/3965g 51 cm.
Newbie serien från Kappahl har jag roffat åt mig typ allt i 56 så det måste uppgraderas i storlekarna 62 och 68 haha.
 
Puss

Länkar

Fick en fråga om ett gammalt blogg inlägg jag skrev om mina vagnar. Nu har jag ju ett par till jag skulle kunnat lägga till på listan men här är första länken.
 
http://jamieochjulia.blogg.se/2010/october/barnvagnar.html
 
Sen skrev jag ett inlägg om Emmaljunga nitro city.
 
http://jamieochjulia.blogg.se/2010/november/emmaljunga-nitro-city-candy-pink.html
 
Nu har jag inte läst igenom vad jag skrivit, troligtvis hade jag kunnat ge mer feedback på vagnarna idag eftersom jag avverkat några till och sett för och nackdelar med de andra vagnarna efterhand. Men men =)
 
Ska uppdatera min vagnlista en dag och tillägga emmaljunga nitro city, brio spin, bugaboo camelon eller är den med? en tvillingsulky (glömt namnet), och joolzen. 
 
Jag älskar vagnar hahahah.
 
Puss!

Julen 2012

Bildbomb..
 
 
Julia blev såååååå glad över sin dockvagn. Tyvärr var den lite felsydd och ful så vi fick lämna tillbaka den.
Istället valde Julia denna.
 
Mycket nöjd är hon. Hon leker med den varje dag och igår kom Pappa A hem med ett regnskydd till vagnen. Nu kan Julia gå promenader med vagnen utomhus även när det regnar =)
 
Julen firades hos svärföräldrarna i år. Släkten från Stockholm var också nere så det blev ett stort gäng. Vi åt julmat tills vi sprack och barnen väntade spänt på Tomten. När väl Tomten kom så blev Julia livrädd. Hon skakade och grät som aldrig förr. Stackare. Jamie tyckte Tomten luktade och lät precis som Matte. Vilken unge alltså! haha. rätt hade han men det sa vi ju inte såklart.
Barnen blev glada över sina fina julklappar. Vi fick en väggbrasa och en glassmaskin..mycket uppskattat. Speciellt av A då han önskat sig båda sakerna haha.
 
Av A tidigare på morgonen fick jag ett startkit från ID Bare minerals. Ska bli kul att testa!! och en ny platttång med rundade former som man även kan trixa med för att få till stora fina lockar.
Inte nog med det, fick jag också ett Bokat 3D/4D ultraljud den 31 januari!! tjohejj. Han vet precis vad jag vill ha. Jag kände mig liiiiite kass för jag hade bara köpt en mjukisdress haha. MEN han ska faktiskt tatuera sig och det ville han ha i julklapp så haha.
 
Nu städar vi snart bort julen och inväntar Nyårsafton och välkomnar glatt 2013!
 
Puss puss
 

Hockeyfans

Jamie och Julia har blivit väldigt intresserade av ishockey och framförallt skridskor på is. Jamie och Julia leker att dem åker skridskor här hemma och så leker dem är dem är MIF. Julia är Moa och Jamie är Matte.
Livlig fantasi minst sagt.
 
Jamie fick en Mif tröja i julklapp av Matte och Moa med allas autografer. Bak på ryggen står nr 90 som är Mattes nr och så står det Jamie.
 
Häromdagen spelade Mif mot djurgården och Jamie satt klistrad från period 1 till förälängning samt straffarna. Frågvis till tusen. Nu tjatar han om att han vill börja spela ishockey. Fan. Jag vill inte det haha. Det är en farlig sport. Ni ska se A´s ärr. Sen ska vi inte tala om Mattes hjärnskakningar och andra spelares skador som tänder och liknande. Men vi får se. Han är ju tydligen väldigt intresserad... 
 
 
 
Först ville han inte alls ha tröjan på sig när han fick den på Julafton troligtvis pg a att han känner så starkt för Brynäs If och inte ville välja lag liksom haha. Snacka om kluven kille. Men vi är noga med att påpeka att det är okej att heja på två lag hahaha. 
Även om Mif börjar sätta spår så står nog brynäs fortfarande som nr 1. Inte så konstigt med tanke på hjärntvättningen som pågått redan seni fosterstadiet haha.
 
Puss
 
 

Akupunktur nr 12

Idag följde hela familjen med till Barnmorskan. Barnen var väldigt exalterade. Julia frågade barnmorskan om det skulle göra ont på mamma att ta ut bebisen. Hon var helt intställd på att det var det vi skulle göra idag sötnöten.
 
Barnen skötte sig jättebra hos Barnmorskan och det hj'älpte ju att där fanns leksaker som barnen kunde underhålla sig med. Vi pratade lite om mina hjärtklappningar och fick konstaterat än en gång att det inte är något farligt men att det finns medicin om det känns allt för obehagligt. Jag ska ju på återbesök till läkaren nästa vecka men jag vill inte ta några mediciner.
 
Vi lyssnade på Lillebror och barnen kunde nog inte riktigt förstå vad det var som lät eller hände men Barnmorskan förklarade hela tiden och jag tror att det är viktigt för mina barn att veta vad jag gör hos Barnmorskan varje vecka. Det kan lätt bli så abstrakt för dem och fantasierna kan flöda fritt och gud vet vad dem kan få för funderingar och tankar haha. Så det gjorde nog dem gott att få följa med idag. Julia tyckte det var obehagligt när jag fick nålarna men barnmorskan förklarade att det gör mamma bättre och då gick det lättare. 
 
Kollade även mitt blodvärde och det ligger på stadiga 122. Perfekt!
Inga järntabletter där inte.,..
 
Lillebror levde rövare i magen som vanligt när dopplern åker fram, han gillar inte den. Vi får aldrig höra hjärtljuden i lugn och ro för han ska alltid försöka sparka bort den haha.
 
Ny tid nästa vecka,
 
Puss på er!

Fyndat

Idag kom A hem med ännu en hoodie från Boob. 75% rabatt på barnens hus is da shit!!
Blev också en blöjtunna och påsar samt en babyvakt!
Ja och ett fleece överdrag till Babybjörn bärselet!! 
 
Nu har vi typ allt till Lillebror.
Kläder och filtar behövs och en badbalja..ja och allt sånt där smått som blöjor och nappar såklart. Ja och nån sängmobil och en skallra till vagnen.
Men tänk så skönt. Och vad sjukt!!
Har aldrig varit klara så tidigt som denna gången.
 
Inga måsten...utan nu kan vi bara koncentrera oss på att allt ska gå bra hela vägen..
 
Ska slänga upp allt eftersom på bloggen om ni vill ta del av våra inköp såklart... vi har haft tur som kunnat fynda lite grann på Barnens hus utförsäljning =) Synd vi redan hade köpt vagn och bilstol annars hade vi kunnat spara en hel del på det..men men jag är såå nöjd med min vagn ..och bilstolen också för den delen.
 
 
Puss

BooB

Måste visa den finaste tröjan som jag fick av Älsklingen!
 
Såklart en huvtröja från BooB. Herregud vad skön den är!! vilket material och vilken passform och sen är den snygg också. ja och väldigt funktionell och smart. Över brösten är den fleecefodrad för att hålla brösten varma och på så sätt undvika eventuell mjölkstockning. Underbar att ha på sig med stor mage och troligtvis också när bebisen är född. Sen är det ju så smidigt med amningsluckan haha.
 
Denna kommer jag bo i.
 
Puss

Fina julklappar till Lillebror

Måste bara visa vad Micke och Maja hade köpt till Lillebror i Julklapp,..
 
Så omtänksamt av dem att tänka på Lillebror också! blev helt lycklig i kroppen när jag läste ordet Lillebror på paketet som låg under granen.
 
Det var fler som tänkte på Bebis så här i juletider. Av min syster fick han sötaste strumporna och coolaste napparna, sen att inte förglömma så har syrran skämt bort lillebror med fina kläder redan innan jul.
Av min Mamma fick han söta små mössor, nappar, nappflaska och en söt liten nalle.
 
Jag är så glad över att ha så fina människor runt omkring mig, oss. Barnen har fått alldeles för mycket fint denna julen också och jag är så oerhört tacksam. Och hur underbart är det inte att fira julen genom barnens ögon!
 
Puss
 

Vecka 22

 
 
Bebis:
Nu väger bebisen mellan 400-450 g och är ca 27 cm från topp till tå. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar. Nu kan bebisen höra allt vi säger eller sjunger. Barnet både sover och är vaken, den börjar få en egen dygnsrytm. Oftast är barnet mest livlig när du själv vilar.
 
Mamma:
Håret kan kännas tjockare vilket beror på att man inte tappar så mycket hår nu, men efter förlossningen kommer man tappa håret som vanligt igen. Tandköttet kan vara känsligt och blöda och därför är det extra viktigt med god tandhygien. Förmodligen mår man mycket bättre nu, de tidiga graviditetssymptomen börjar försvinna. Det är tid att försöka njuta nu innan man blir allt för stor och klumpig.
 
Mina tankar:
Jag har knappt hunnit fundera över graviditeten denna veckan då julen har stått inför dörren. Det märks på vågen att jag ätit gott under julhelgen. Vågen visar 5,9kg plus. Det känns helt okej. Än sålänge har jag inte börjat svullna men jag känner på mig att det är på intrång. Magen har iallafall tagit ett rejält skutt. Ojj vad jag växer!
Lillebror är livlig och gör sig mest till känna när barnen och A myser med magen. Även på kvällarna när jag ligger och slappnar av. Jag kan inte fatta att det växer en bebis i min kropp, och då har jag ändå varit med om det två gånger tidigare. Det är helt fantastiskt hur kroppen fungerar.
Jag försöker njuta varje dag av den växande magen. Imorrn är det dags för akupunktur och barnen och A ska följa med. Barnen är väldigt nyfikna på att få höra hjärtljuden.
Nästa vecka ska jag tillbaka till läkaren p ga mitt EKG.
Jag har nu varit gravid i 148 dagar och nu återstår 132. Jag har alltså avverkat 52,7% REDAN!
 
Puss

God Jul

Tittar in en snabbis. Har inte varit hemma på två hela dagar knappt. Barnen är lyriska och jag är trött, tröttare, tröttast!
 
 
Våra fina på Julafton innan vi begav oss hem till Barnens Farmor och Farfar.
 
 
Jag och Magen v.20+4 var också finklädda. Klänning to m!
 
Imorrn går vi in i vecka 22!! Herregud!
Men mer om det imorrn.
 
Hoppas ni haft en fin jul..
 
Puss på er

Da´n före da´n före doppareda´n

Godkväll!
 
Har inte hunnit sitta en sekund framför datorn, varken igår eller idag..och nu är klockan alldeles för mycket för att kunna skriva något någerlunda vettigt.
 
Ville mest bara komma in och säga hej!
Hörs imorrn igen.
 
 
Puss på er

Önskningar från Zara

Har tillbringat större delen av dagen att sitta och slösurfa.. suck vilken trist dag. Välbehövligt dock.. har så ont idag och nu börjar det dra nåt jävulskt i ligamenten och det känns det med. Sammandragningar har kag börjat få och jag tycker dem är obehagliga. Har haft hjärtklappning deluxe idag och det är också sjukt obehagligt..
 
Men skit i det... kom in på Zaras webshop och hittade massvis till kidsen.
Lillebrors önskelista kan göras lång..
 
Här är några favoriter..
 
 
 
 
 
 
Alla bilderna är lånade härifrån
 
En riktig jeanskille kommer Lillebror bli...
Om någon skulle känna ett akut sug på att köpa massa kläder till Bebisen så hittar ni dessa godbitar inne på ZARA.
 
Nu ska jag dressa om till jeans, måste handla...
Puss

Lillebror växer

 
Inte superstor skillnad men visst börjar det likna något!
Jamie och Julia älskar att prata med magen och pussa den hejdå och godnatt.
Det ska bli så roligt att se hur dem tar det när han väl är ute =)
 
Puss

Godmorgon Världen

...Vilken underbar dag!!
 
Jag vaknade med världens energi i kroppen..kände att WOW, i rule the world typ.
Började med att A somnat om i soffan inatt och jag vaknade av att barnen pratade med honom och frågade hur man satte igång surfplattan..till slut lyckades dem själv. Jag kollade klockan och tjoff så var den 6.30. A blev stressad som en gnu. Medan han gjorde sig i ordning, fixade jag barnen och vi hann to m öppna julkalendrar utan att stressa. 
Ingen kom försent.
 
Jag somnade om en stund och vaknade och kände för att ta mig an tvätten. Allas sängkläder behöver tvättas så det är mitt mission idag. Jag har inte så höga krav på mig som tur är!
 
Tänkte jag skulle ge mig på att packa in lite julklappar också så slipper man stå med det i sista stund...
Ikväll måste vi julhandla mat, imorrn blir det lillejul med Micke och Maja. På lördag ska jag hem till mina föräldrar tillsammans med mina syskon och leka presentleken och umgås..ska bli riktigt mysigt. På söndag är det riktiga lillejul och då blir det hemmamys med la familia, lite bingolotto och allt som hör kvällen till. 
Julafton firar vi hos A´s föräldrar och juldagen firar vi hos A´s Moster.
 
Sen är vi lediga ett par dagar innan A går tillbaka till jobbet 2 dagar. Den 27 har jag tid hos Bm. Då ska barnen och A följa med så barnen får lyssna på Lillebrors hjärta. Sen är det vanlig helg och mycket fix inför Nyårsafton. Tiden lär ju springa iväg dessa veckorna!
 
Nu ska jag ta mig ett glas pepsi max och chilla lite i soffan innan tvätten är klar. Tur vi har tvättmaskin hemma så man slipper springa i trapporna...då hade jag inte kunnat tvätta förren i Maj månad haha.
 
 
Tur jag inte är plattfotad...EEEH! (alltså jag är väldigt plattfotad)
 
 Ååååååh vad jag blir trött på Blogg.se!!!! går ju itne att ladda upp bilder!!!
Ni får nöja er med denna.
Ha en fin dag.
Puss

Joolz Day

Efter mycket övervägning och provkörningar så valde vi till slut en vagn. Vi har ju inte haft bråttom direkt men jag vill gärna göra alltid direkt haha.
 
Bugaboo gick bort då jag redan hade sålt en bugaboo, det var för osäkert helt enkelt. Emmaljunga nitron gick bort tack vare sittdelen på vagnen plus att jag har haft både bugaboo och nitron och jag vill gärna prova något nytt.
Därför föll valet rät så lätt på en joolz Day. Svart chassi och mörkgrå ligg och sittdel. velade mellan helt svart och den gråa men den gråa känns mer levande.
 
Vi föll för designen och att liggkorgen ligger högt upp så vi slipper bryta ryggen varje gång vi ska nå bebisen. Vagnen påminner mycket om Bugaboon rent designmässigt. Det som skiljer mest är väl chassit. 
 
Bakhjulen är lufthjul. Sköna att köra med med surt att få punktis. Det är nackdelen med vagnen. Jag är inget fan av lufthjul just pga det. Men det får man ta. Framhjulen är mindre än bakhjulen men större än bugaboons. Kan låsas.
 
Varukorgen på vagnen är inget att hurra för. Jag får plats med regnskyddet och pump till vagnen och lite till meninga shoppingkassar direkt. Däremot är det en rätt smart korg som är täckt.
 
Handtaget är läderklätt och och så även bågen till vagnen. Dämpningen i vagnen är enorm, vilket gung den har för att vara så en så stum vagn. Sufletten är kort men vi ska köpa en solskärm som man fäster på sufletten. Den är från joolz och är supersmart. I den sufletten finns ett UV skydd som dra ut och fäster i handtaget.
Bak i sufletten kan man rulla upp tyget vid varma sommardagar.
 
Sittdelen har samma funktion som buggans men man kan förlänga fotstödet i takt med att barnet växer. Ryggen är också längre. Sufletten är större på sittdelen och barnet kan sitta i den upp till 16 kg. Julia satt som en smäck i den!
 
 
 
 
 
 
 
Nu ville Blogg.se inte lägga upp fler bilder tydligen =(..
Hoppas Lillebror kommer gilla sin vagn!
 
puss
 
 

Vecka 21

 
Bebis:
Bebisen är ca 16-17 cm mellan huvud och stjärt och väger ca 400 gram. Barnet rör sig mycket fritt i fostervätskan och man kan känna sparkar långt ner i magen och långt upp i magen. Barnets första avföring bildas i tarmarna nu och barnet träna på att svälja vilket kan leda till mycket hicka hos bebisen. Bebisen reagerar på ljud och ljus och även om bebisen har alla organ och ser ut som en liten bebis så skulle den inte överleva utanför magen i denna veckan då organen fortfarande är väldigt outvecklade.
Nu ligger bebisen och fettar på sig!
 
Mamma:
Livmodern kan man känna nära naveln. Brösten kan börja läcka råmjölk. Nu är det dags att tänka efter hur man sitter, går och bär då man kan bli väldigt trött i ryggen vid felbelastningar, ryggen är redan så pass belastad som gravid.
Halsbränna är inte helt ovanligt att börja känna av nu.
 
Mina tankar:
Nu har vi gjort halva graviditeten!!! 50,2% 141 dagar av 280 (om man får en punktlig bebis)
Vågen visar ++++ =) 3,8 kg. Helt överkomligt. Dessa veckor brukar man gå upp 0,5 kg i veckan så jag lär ju öka!
Lillebror gav ifrån sig ordentliga sparkar så A fick känna i måndags. Det var stort. Även om vi gjort detta två gånger innan så är det en helt ny människa där i och hans sparkar är hans sparkar liksom. Han är som livligast på eftermiddag kväll, precis som Julia var när hon låg i magen.
Mina boobies växer fortfarande och snart kväver dem mig, dem kliar och ömmar. Foglossningen är som den är men annars mår jag väldigt bra i min graviditet. Jag börjar känna lite ro i kroppen.
Jag tycker att tiden går fort!! jag både längtar tills han är ute så jag får gosa med honom men å andra sidan vill jag gärna ha honom i magen och känna honom. Klappa den växande magen. 
Jag tror att jag börjar samla på mig lite vätska, BM skulle börja sätta "kissnålar" som hon kallar dem såfort jag känner lite svullnad så förhoppningsvis kommer jag slippa gå upp 17-20 kg vätska!
 
Älskar dig redan så mycket Lillebror <3

Läkarbesök

Idag hade jag tid hos läkaren pg a min oregelbundna puls och hjärtklappningar. Doktorn lyssnade länge och tyckte att mitt hjärta slog väldigt knasigt och mitt blodtryck låg på 140/80 idag.
Så jag fick promenera bort till vårdcentralen för att göra ett EKG..där mötte läkaren sedan upp mig. 
 
EKG:et visade att mitt hjärta slog många exra slag men att rytmen var jämn och fin. Obehaget jag känner är när hjärtat hoppar och sen dröjer lite längre innan nästa slag kommer.
 
Vidare disskuterades det medicinering men att det inte är nödvändigt just nu. Utan att dem ska fortsätta hålla koll på Specialist mödrar vårdcentralen fr om v 24.
 
Hjärtmuskeln som min Barnmorska var rädd skulle ta skada, sa doktorn att jag inte behövde oroa mig för det!
 
Skönt!!
Nu är det kollat iallfall =)
 
Ikväll kommer barnens farmor och farfar hit och sitter barnvakt, A har bjudit ut mig på dejt. Synd bara att mina fogar gör skitont idag =(. Men jag får bita mig i läppen..för jag vill gå på dejt med min Man!
 
 
Puss

Baby Björn in da hous

Jag och Lillebror har fjäskat för A... Big time!
Vi har köpt lite julklappar till Bebisen...jag menar, vad snopet om Tomten skulle missa Lillebror liksom. Barnen hade tappat förtroendet för Tomten direkt. 
 
Jag och Bebisen funderade länge vad vi önskade oss..eller ja..Han önskade sig...
Lillebrors önskan är Pappas..eeeh Tomtens lag.
 
 
BabyBjörn balance Darkblue/blue
 
 
Babybjörn bärsele original classic spirit red 
(bilderna är lånade från google)
 
Check!
 
Jag måste packa in det så får blivande storasyskonen öppna åt Lillebror på Julafton. Tror hela familjen kommer bli mycket nöjda ;).
 
Puss

Man får väl önska lite åt Lillebror?

Det finns ju såååå mycket fint som jag skulle vilja ha till Bebisen... 
 
 
 
 
 
Någon av dessa två är ju bara så söta att ha över sängen.. Sängmobilerna kommer från SkipHop.
 
 
Denna filten då?! sååååå söt. Också den från märket SKipHop
 
 
Jag är ju en sucker för Ugglor...så denna söta hängleksaken från SkipHop är också ljuvlig =)
 
(bilderna är lånade från Här)
Puss
 
 

Akupunktur nr 11

Nu har jag varit hos Barnmorskan för ännu lite mer nålar. Vissa nålar gör så satans ont att få men jag vill tro att det underlättar min vardag ett par dagar i veckan åtminstånde.
 
Vi tog mitt blodtryck också vilket visade 140/65. Jättebra med andra ord och så tog vi ett till efter akupunkturen eftersom hon sätter en nål i armen som ska hjälpa till att hålla blodtrycket lågt och det visade sig fungera väldigt bra denna gången. För blodtrycket låg på 110/65 efter nålen. Så förhoppningsvis kan vi med hjälp av akupunkturen kunna hindra att jag får högt blodtryck denna graviditen. Jag vill så gärna slippa havandeskapsförgiftning och för en gångs skull ha en realtivt normal graviditet. (om vi räknar bort foglossningen)
 
Min puls var dock väldig oregelbunden och jag berättade att jag fått rätt mycket hjärtklappning de senaste dagarna så för att kunna koppla bort att det skulle vara något så fick jag en tid till läkaren imorrn. Mest för att lugna barnmorskan. Fick också ny tid för akupunktur nästa vecka.
 
Bebisen levde rövare som vanligt när vi lyssnade på honom. Vi hörde mest bara en massa sparkar, han gillar inte dopplern alls. Men hjärtslagen lät fint =)
 
Stora lilla magen i vecka 19+5... 
 
Puss

Helgen som gick, Fikor, Malmö Arena

Helgen har varit fullspäckad, stor skillnad till hur förra helgen blev.
På lördagen gjorde vi IKEA lite grann. Vi käkade frukost där, sen ville barnen vara inne på Småland. Och då fick vi en timme barnfritt bara sådär liksom. Skönt att gå igenom IKEA utan kidsen för en gångs skull haha.
 
Vi skulle köpa ett skötbord, dem hade lite REA och lyckligtvis sålde dem ut ett av de skötborden jag vart lite sugen på så vi köpte det!
 
Det blev detta.. Gulliver. (bild lånat från IKEA)
 
Väldigt stora ytor för förvaring och sen när det inte används sokm skötbord längre kan man skruva bort översta listerna så blir det en förvaringsmöbel istället. Väldigt smart.
 
Blev såklart lite smått och gott från Ikea som ljus och servetter också =)
 
Efter Ikea skummade vi igenom lite andra affärer på Svågertorp innan vi se körde hem till Fam. Dahlqvist för fika. Jamie och Elias lekte från sekund 1 tills vi åkte hem. Inte ett endaste tjafs eller gråt från 4 vilda barn under tiden vi var där. Vi päron kunde sitta på rövva i köket och trycka i oss lussebullar utan att bli störda haha.
 
När vi lämnat Tygelsjö åkte vi inom Willys här hemma för att köpa lite tacos. Micke skulle komma och tacos funkar alltid. Blev en sen kväll. 
 
Söndagen inledde vi med en rejäl frukost hemma, sen for vi ut på ännu lite mer shoppingrunda. Vi var tvugna att ta igen vad vi missat. Jag försökte hänga med A och barnen med kryckor och hela grejen men det går ju sådär.
Vi åkte hem och käkade lunch innan vi sen skulle bort till Malmö Arena för att åka skridskor. inte jag, men A och barnen. Mif spelarna skulle vara på is så man kunde få åka med dem och barnens Farbror Mattias skulle vara på is mellan 14.00-16.00. Jamie och Julia var riktigt taggade. Jag bänkade mig på läktaren och A fick hjälp med kidsen av Moa och Matte. Jamie tyckte det var skithäftigt att få åla runt med Matte medan massa andra barn kom fram och ville ha autografer haha. 
 
jamie har bara åkt skridskor en gång tidigare och det var förra vintern. Eller förra igen? Då gick det itne alls. Men igår kunde han ta sig fram själv men det blev mycket rumpfall haha. Julia fick åka med stöd hela tiden haha.
 
Julia var mest imponerad över att hon fick träffa maskoten Hawkan. (en stor hök på skridskor liksom) han kom fram och hälsade och det var ju ascoolt tyckte kidsen. Efter barnen var trötta på skirdskoåkning fick vi följa med Matte ner i omklädningsrummen och se hur allt såg ut. Sjukt coolt måste jag säga. Barnen fick några avsatta hockeyklubbor som varit Mattes. Jamie var helt lyrisk haha.
 
 
 
Vi åkte hem och gjorde mat till barnen sen kom Matte och Moa förbi med Thaimat..godaste thai jag käkat!!
Jaaaa, jag var hungrig.
 
 
 
Nu ska jag snart äta detta igen..blev gott om mat över från igår, sen ska jag iväg till Barnmorskan för akuounktur! Känns som att det var hundra år sen sist jag var där...ska bli roligt att få berätta att vi väntar en Lillebror, hon hade nog aningar på det.
 
Puss på er!!

Fredagkväll

Lugnet har lagt sig.
Barnen sover och A har gett sig iväg för lite sportsliga aktiviteter och ska sen komma hem med junkfood till mig..winwin..många winwin. Jag blir tjock och fet och han blir slim och muskulös haha.
 
Jag har tänt ljus här i vardagsrummet och granen lyser i ögonvrån. Vad mysigt det är med gran. Vi dödar alltid vår. inte med vilje för vi försöker verkligen göra allt rätt. han får vatten och socker och allt det där men oftast börjar han barra redan innan Julafton.. Men han är fin..mycket fin. Vi planerar ändå inte att ha kvar honom efter julafton för då ska det börjas planera för Nyårsfesten som i år hålls hemma hos oss. 
 
Jag har gett A det stora ansvaret efter som mina fogar troligtvis inte kommer älska en nyårsfest men duka ska jag och laga god mat tillsammans med min Man. Ska bli jätteroligt. Vi blir ett stort gäng i år så därför får granen åka ut innan året är slut.
 
Jag har kört runt lite med vagnen i lägenheten..glömde ta foto såklart. Men bättre att göra det i dagsljus! älskar den. Köpte också en bilstol med adaprar till vagnen så vi enkelt kan klicka av och på bilstol med bebis när vi ute i svängen hela familjen =).
 
Säkert många som tycker att det verkar väldigt tidigt att köpa vagn men nä inte för oss...
Jamie´s vagn köpte vi i v 14.
Julias vagn köpte vi visserligen i v 36-37..det var syskonvagnen...
 
Vi planerar som sagt för Lillebror, han känns så självklar i vår familj så därför går det av rena farten att han är med i planerna som smids här hemma. Det känns väldigt skönt att ha köpt de stora grejerna så man kan koncentrera sig på plocket och pillet...det är ju det som är det roliga!
 
Påtal om Lillebror så har vi fått besked på att han är väldigt aktiv och igår och idag har han verkligen visat mig det. Jag har med de andra barnen lagt fjärrkontrollen över magen för det har alltid satt igång aktivitet förr. Så jag provade idag..ett två tre och så tjoff åkte fjärren av magen...försökte filma det men varje gång jag filmade så slutade han. Typiskt!
Han är vaken nu och kittlar mig lite varstans..mysigaste känslan evår.
Sen tror jag också att vi har ett färdigt namn på honom!!! hur sjukt är det?!? Jamie fick sitt namn när han avr tre månader. Julia fick sitt namn på BB när hon vart 1 dag. ...kan det vara så att vi har bestämt oss?
Iallafall preliminärt...sen kanske han inte ser ut som en .... men det då tiden utvisa. =)
 
Nu ska jag bädda ner mig i soffan och vänta på min mat som borde komma om 1 timme ca.
 
 
Puss

Bäbä Vita Lamm

Kommer ni ihåg att jag fick den där söta Lamm dinglisen i min julkalender av finaste Älsklingen?
 
Den har jag provhängt i vagnen.. Vi har ju en tigerdinglis också som kommer sitta på vagnen eller bilstolen.. vi får seeee!
Ja vagnen har kommit, och jag är INLOVE!
Jag kommer skirva ett separat inlägg om den när jag pallar och har tagit bättre fotot, har än sålänge bara fotat den med mobilen och då blir det kassa bilder. Men vagnen stannar och vi är supernöjda redan!
 
 
Åååååååååååååååååh skit blogg.se !! har försökt ladda upp fler bilder men den strular som bara den!! får nöja mig så här då =)
 
Söt är den iallfall.
Puss
 
 

Kläder som krymper

Jag tvättar precis som vanligt men på något vis blir kläderna bara kortare och tajtare allt eftersom...
 
 
Jag måste verkligen putsa spegeln!
Och köpa lite längre tröjor som täcker magen..för det blir så satans kallt när det blåser haha
 
Puss
 
 
 

Årets Luciabilder

Jag lovade bilder på en tjock pepparkaka och hulken i luciakrona..
 
 
När han kom hem från förskolan igår så hade han pepparkaksdräkten på sig över sina vanliga kläder och så sa han. Nu har jag sagt till på förskolan att vi ska ha Lucia INOMHUS nästa år så jag slipper vara en tjock pepparkaka hahaha. Jag dog lite av skratt. Jag berättade för honom att jag tycker peppakakor ser mycket godare ut om dem är tjocka =)
 
Ärmarna slet vi upp och ryggen också ...
 
Vår glada Lucia. Jag trodde aldrig jag skulle få på henne lucialinnet..men efter att ha sprättat upp det så var hon såå glad över klänningen. WinWin.
 
Puss

Från Pappa till Lillebror

 
 Igår piggade A upp mig med en liten present... en present till Lillebror som han själv valt att köpa. Okej jag kan ha hintat något om att Lundmyr of Sweden är ett av mina favoritmärken..men det vet han ju eftersom Jamie och Julia har lite kläder  därifrån också.
 
 
 
 
Perfekt om ni frågar mig =)
 
Puss

Lucia

Helloo hejj!!
 
Jag önskar att jag hade foto på barnen från morgonens lucia firande men vi fick inte lov att fota. Jo våra egna barn men inte under tiden dem gick Lucia. Förståeligt men tråkigt.
 
Vi fick några kassa foto här hemma innan vi for iväg. Fick klippa sönder Julias lucia linne eftersom den skulle över overallen och vår Prinsessa klarar inte av att saker sitter aningens tajt inte ens strumpor så jaaa jag fick improvisera. Det blev ändå väldigt bra hahaha.
 
Vi´gick upp 6 imorse, förberedde lussefrullen som skulle med till förskolan och klädde barnen. Vi skulle vara på förskolan kl 7!! det var så jävla kallt men ändå såååå mysigt. Dem hade pyntat hela gården med lycktor och där barnen stod hade dem strött ut halm och det luktade jul. 
 
Pedagogerna var väldigt noga med att än en gång påpeka att inte ta foto (det har funnits en lapp uppsatt inne på förskolan också) eftersom flera av barnen inte får lov att hamna på några foton som kan råka hamna på internet eller i fel händer osv. Detta beslutet hade dem tagit med hjälp av några viktiga personer som advokater och liknande ..nä men vad det nu heter.
Jag liksom många föräldrar förstod att vi inte fick men ÄNDÅ är det några pantade päron som står och fotar hur mycket som helst. jag blir så förbannad då!!
 
1. ska dem få så vill ja juuu också..för lucia tåget var sååå fint och jag vill ju gärna ha foto på barnens luciatåg.
2. men viktigast, tänk på barnen och dess föräldrar. Det kan finnas barn som har hemlig identitet  osv.
 
Jävligt respektlöst!
 
Men skit i det nu. Barnen var sååå duktiga. Alla sjöng högt och tydligt sen vart de lite svinn. Vissa barn klarar inte av pressen vilket är förståeligt. Jamie och Julia sjöng och man hörde Julias stämma ööverrösta tåget ett par gånger haha. Jag blir så blödig när barnen är med såna här fina traditioner och man ser verkligen att dem tycker det är kul.
 
Efter barnen tågat in, följde jag med Julia in på hennes avdelning och A följde med in på Jamies avdelning där vi avjnöt vår goda lussefrukost tillsammans. Vi hade också med oss en present till Julias pedagog som går på mammaledighet idag. Vi fick henne att börja gråta och det var så sorgligt, för jag kommer verkligen sakna henne SÅÅÅ mycket! Julia också för den delen.
 
Vi fortsätter luciafirande hemma sen..vill aldrig att denna dagen ska ta slut..den känns så julig och speciell på något vis. Mörker, mycket ljus, massvis med lussebullar och myspys. Ja ni fattar!
 
Nu håller jag på att hungra ihjäl...hade jag kunnat ta mig ur soffan hade jag gjort det..men fogarna är bajs idag. Verkligen bajs bajs bajs. (moget, jag vet).
RIngde A för att se om han kunde på något sätt telepatera hit lite käk men icke. Hans svar blev, klä på sig och gå ut och köp något.. EEEEH: om jag inte ens kan ta mig till köket (kan och kan...klart jag kan men det gör för ont för att jag skulle vilja helt enkelt) så känns det som att det borde vara lite meckigare att gå ner till affären. Eller?
 
Bjuder på en bild från förra året...hahahahaha. Priceless. 
Skillnade är väl att barnen är lite större och att Jamie var en tjock pepparkaka som han kallade sig eftersom han hade överall under (skaloverall visserligen) och Julia såg ut som Hulken i Lucia krona eefetrsom vi fick sprätta upp ärmar och rygg på lucialinnet hahahah.. Ni ska få se bild ikväll om A fick någon bra med kameran här hemma.
 
Nä lejter gejtor!
Puss

Fint från Lindex till Lillebror

Ett måste i Lillebrors garderob. Underbar knäppning när dem är nyfödda!
 
Denna koftan är ett också ett måste!! perfekt i Maj..
 
Dessa ursöta brallorna ser jättesköna ut! och hur sött är det med de små lapparna på knäna?
 
 Denna filten är också jätteönskad!
 
Så om det är någon vänlig själ som bara känner för att ge bort en liten present till Lillebror bara för att liksom så har ni fått lite tips haha.
 
Puss
 

Vecka 20

 
 
Bebis:
Bebis är drygt 20 cm från huvud till tå och väger lite mer är 250g. Nu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Det växer hår på huvudet och sinnena utvecklas fort. Bebisen kan känna smak, lukt. Den kan också höra och t om känna igen min röst. Bebisen kan nu också reagera på smärta.
 
Mamma:
Man kan känna sig lite oglamorös när kroppen sväller. Avsätt lite tid till att-ta-hand-om-dig- själv de närmsta veckorna. Fixa håret, köp lite nytt smink och lite nya kläder.
Nu kan huden flrändras och man kan få pigmentfläckar lite varstans på kroppen. En linje över magen är vanligt men också mörka fläckar i pannan, överläppen och i armhålorna.
Nu är vi halvvägs i graviditeten, barnet rör sig mer och mer och man kan nu se rörelserna utanpå magen. På en del mammor kan naveln börja puta utåt.
 
Mina tankar:
HALVVÄGS...iallafall när denna veckan är slut =).
Nu känner jag mig gravid, magen växer och Lillebror sparkar!
Jag har gått ner ännu mer i vikt och nu ligger jag på 2,6kg + sen inskrivningen. I samma vecka med Julia hade jag gått upp nästan 6 kg. Det vänder nog närsomhelst.
Jag mår bra i övrigt, foglossningen behöver jag inte ens skriva om...den finns kvar. 
Nu är det Julen som väntar och sen går vi in 2013, vårt år!...fr om vecka 24 alltså i januari kommer jag gå på kontroller och blodflöden på KK..specialistmödrarvården. Så över Julen får man passa på att ta det lugnt =).
Bebisen växer, det märker jag och sparkarna blir kraftigare men moderkakan i framvägg förstör lite...hade samma med Julia men dfrån v 24 kände jag henne JÄTTEmycket!
 
Jag har sett några sparkar från lillebror utanpå magen och det är döhäftigt. Nu ska jag försöka njuta så mycket jag bara kan av graviditeten och längta långsamt tills vi frå träffa Lillebror i Maj.
Idag har jag gått 47,7% och 134 dagar. 146 dagar återstår.
 
Puss

Fint från Po.p

Nu känns det så konstigt när man tittar runt på kläder, för innan igår visste vi inte vad vi letade efter för kläder och jag tycker könsneutrala kläder är rätt trista. Jag vill ha färg!
Skulle vi fått en flicka hade det blivit mycket pastellfärgat,..jag är inte så jättegenus nä. Jag klär gärna mina pojkar och flickor i både rosa, rött och blått men jag vill ändå klä dem i "killiga" och "tjejiga" saker så är det bara.
 
Nu när vi vet att det är en pojke...ja då kör vi mycket på blått, grått, beigt, rött och vitt... lite sådär...
Med Jamie vart det mycket gult och brunt..retro. På jullan blev det allt möjligt..hon kräktes så mycket att det knappt var lönt att klä henne haha.
 
Jag är ju frälst i Newbieserien från kappahl as you know. Deras farfarsbodysar är ursöta. Tycker det är så fint att klä bebisar puttinuttigt..både flickor och pojkar. Sen finns det ju klassikerna från Polarn och pyret och Lundmyr of sweden har ju massa gottigt som jag skulle vilja roffa åt mig. Bodysuits kommer ta upp en stor del i Lillebrors garderob. Eftersom han blir ett sommarbarn lär det blir båda korta och långa sådana. Enkelt och bra. men visst finns det utrymme för fina bodys och söta små mjukis och jeans ..
 
Dessa tre sakerna från Po.p skulle jag gärna vilja hitta under granen i år.
 
Denna bodyn är ett måste såklart. Har köpt den i rött...det var den första saken jag köpte till Lillebror innan vi visste att det var en lillebror. 
 
Den här var väldigt vårig/somrig...perfekt med den knäppningen på små sköra bebisar.
 
Den här var väldigt fin också! =)
 
Nu blir det sushi här hemma..
Puss på er

Hämta kids

Idag är det jag som hämtar på förskolan. A har lite inventering att göra på jobb. Försöker förbereda mig mentalt men fan ..jag vet att det kommer göra så satans ont.. speciellt nu när det är snö och så ojämn mark...och halt är det! minsta lilla halk kör sönder mitt bäcken..
 
Jag älskar att hämta barnen, dem blir så glada och jag får se deras fina kreationer och alla bilder som pedagogerna tar om dagarna. Jag får också en chans att prata om hur dagarna har varit direkt med pedagogerna och inte få höra typ hälften av A.
 
Måste tyvärr inom affären innan jag går till förskolan så jag ska snart bege mig...det är iallafall inte snöstorm idag =)
 
Men vet ni...foglossningen kan ta sig i baken..för just nu segrar Lillebror i magen! jag hade hoppats att jag skulle känna det psykiskt lättare efter ultraljudet..och det gör det. Nu när jag vet varför jag har ont..jag vet ju varför ..men liksom att veta att jag har ont men som belöning får jag en efterlängtad Lillebror... Jag vinner i slutändan!
HAH!
 
 
Puss!

Lillebror <3

Det var många gissningar och alla, ja förutom någon enstaka då har varit säkra på en liten tjej vilket har fått mig att betvivla det jag ändå hela tiden visste.
Jag har ju köpt lite smått till Bebisen redan och då har jag hela tiden tänkt att det passar till en pojke men en flicka kan absolut också ha den...inte alls könsneutralt utan mer ja...jag hade pojke i bakhuvudet.
 
Vi har bara disskuterat pojknamn här hemma, någon gång har vi halkat in på tjejnamn men jag har snabbt vänt det till pojknamn.
 
När julia föddes så sa jag, att ska vi ha en tredje så skulle jag vilja ha en pojke... sen ju mer tiden gick så kunde jag absolut inte tänka mig något annat än en lillasyster till barnen TILLS vi blev gravida. Då var det självklart att en lillebror skulle passa perfekt..(såklart att en lillasyster hade varit exakt lika välkommet och önskat). 
 
Visst känns det konstigt nu när vi har det på svart och vitt att det är en pojke i magen, för jag har alltid trott att jag är en riktig flickmamma men njää jag är verkligen mittemellan..
Julia är en riktig primadonna och det räcker gott och väl med en sån här hemma hahah.
 
Tänk att vi ska få en Lillebror!
Det är så stort.
Det är en sån skillnad från förra gången när för då förstod inte Jamie att han skulle bli storebror men nu förstår ju båda barnen att det kommer en lillebror. Julia lackade lite när hon fick veta att det är en pojke och inte en flicka men nu är hon glad igen. Jamie har haft rätt hela tiden säger han och han är mycket glad över att få vara storebror till en lillasyster och en lillebror.
 
det var så längesen jag hade en liten bebis med snopp och det känns lite skrämmande haha.
Märkligt nog. Jag tyckte det var meckigtatt ha en flicka vid blöjbyten då allt bajs fastnade där det inte skulle vara...så det kommer jag inte sakna haha.
 
Jag är så lycklig..kan inte sluta le!
 
Vill ni se lite av Lillebrors garderbob?
 
 
 
Bild 1: Newbie bodys såklart! Finaste tunna overallen från Newbie, perfekt för lite kyliga försommarkvällar. Jeansen är så mjuuka och sköna och ett par är från Newbie serien och ett par är från Lindex.
 
Bild 2: Bodysuit och Snygg pikébody från Lindex..stekarbebis!
Och mjukisharem med matchande mössa är från Moster Jenni..från Lindex. Även en av bodysarna från Newbieserien kommer från henne.
 
Julia älskar att gå och kolla bland bebiskläderna..hon är mycket intresserad av sånt...skitroligt tycker jag =)
 
Puss!
 

Glaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaad!!

 
Bara för det bjuder jag på en bild på mig själv...
haha

H*n är helt perfekt!

Wow vilken dag!
 
Började med att inte kunna somna om när barnen och A gick imorse. Duschade och tog det lugnt och kände mig så nervös och illamående. Klädde mig och gick bort till barnmorskan för akupunktur nr 10.
Barnmorska var försenad då hon hade cyklat till jobb i snöstormen haha och jag var döstressad eftersom jag skulle vara på KK en timme senare.
 
Fick nålar och så lyssnade vi på hjärtat. Inga konstigheter, Bebisen levde rövare vilket jag dessutom kände just där och då såklart!! Barnmorskan tycker jag har en helt otroligt livlig bebis, aldrig still... hoppas det är tvärtom när den kommer ut.
 
Låg en kvart sen gav jag barnmorskannågra hembakade lussebullar ( fjääskiii fjäääski). Sen kom en taxi och hämtade mig. A mötte upp mig på KK och vi kom 10 innan besöket. 
Satt i väntrummet och skakade, livrädd för att bebis inte skulle må bra. Att bebisen levde visste jag..men ändå.
Blev hämtade av en jättetrevlig barnmorska som verkade älska sitt jobb. Hon förklarade allt vi fick se på skärmen och lite där till. Vi tittade så att bebisen hade två armar och två händer, två fötter och två ben. Fint hjärta, njurar, urinblåsa, mage och hjärna och på läpp och näsa för att utesluta gomspalt. Behöver jag säga att bebis var perfekt?!
 
Barnmorskan frågade om jag kände mycket rörelser för hon blev så förvånad över en så aktiv bebis. Längesen hon hade haft en sån vilding på ultraljud. Jag sa att jag känner lite grann men att jag troligtvis har moderkakan i framvägg vilket jag hade. Ett rätt till mig =)
 
Vi fick jaga bebisen och putta och buffa för att kunna mäta rätt. Den sög på tummen och gosade ordentligt och slogs med händerna. Så jävla coolt!!
 
Vi frågade barmorskan att om hon såg könet så fick hon gärna berätta för oss och hon gick ner för att leta och där såg vi vad vi undrat i så många veckor! 
Det visade sig vara så självklart vad som fanns där inne, Klart att Jamie och Julia skulle ha en Lille/a-*. 
Jag är så obeskrivligt lycklig och glad! vilken underbar dag! Vi hade ju önskat lite smyg och jag kan säga att det blev helt rätt även om vi SÅKLART hade blivit lika glada för det andra könet. Viktigast av allt är att bebisen var pigg och glad och fulländad!
 
Mötte upp syster i stan och shoppade första bebisplaggen (typ första)! Syrran gick loss och köpte tre fina presenter till bebisen hon också. 
Jamie och Julia är superglada!
 
Fick nytt BF. 7 maj istället för 8 maj och därför byter vi nu vecka på onsdagar och inte tisdagar. Snart är vi halvvägs!
Bebisen ligger på min högra sida vilket jag också har känt tydligt..nu hoppas jag att det blir en stark bebis så jag kan få känns rörelsrna ordentligt snart... 
 
Vad det är för något?
 
Jag håller på det någon dag till... men ni ska få veta. Lovar!
Denna bilden är tagen framifrån. Ni  ser huvudet till höger, Hjärna, ögon, näsa. Och så har bebisen armarna i kors över bröstet...knäna ser ni på vänster sida. Ser ni som den gosar med moderkaka.. haha Ser mysigt ut!
 
Puss
 

Imorgon smäller det!

Hej hej!
Gud är uppe nu ordentligt för första gången på hela helgen känns det som. Veckan och helgen har varit Kaos. Det har varit foglossning, magkatarr, kräks från Julias håll och diarée deluxe från mitt håll!
Men nu verkar det ordna upp sig ..
 
Jag var så orlig att vi skulle behöva boka av Rutin ultraljudet imorrn men ICKE!! tjohoooo!!!
Imorrn gäller det. Kommer allt se fint ut med vår lilla bebis? Kommer barnmorskan kunna se könet på den lilla? Jag är så nervös och spänd.
Barnen är lika upspelta.
 
Jag är lite orolig dock, jag har inte känt av bebisen sen i fredags. Jag vet att det är fullt normalt men bebisen var sååå livlig i fredagskväll och jag kunde känna och se sparkarna utanför magen. Och när man sen blir så sjuk som jag har varit så blir man så orolig. Som tur är ska jag först till Barnmorskan imorrn för akupunktur innan jag ska till Ul så jag hinner höra om hjärtat slår fint innan vi ser det på skärmen.. Känns bra!
 
Nu ska vi fira 2:a andvent med bingolotto. Vår julgran står så grön och grann i stugan och min fina adventsljustake lyser fint!
 
Ni får gärna gissa vad ni tror gömmer sig i min mage...
och hålla tummarna att allt ser fint ut!
 
Jullan är grym med surplattan!
 
 
Puss

Imorgon smäller det!

Hej hej!
Gud är uppe nu ordentligt för första gången på hela helgen känns det som. Veckan och helgen har varit Kaos. Det har varit foglossning, magkatarr, kräks från Julias håll och diarée deluxe från mitt håll!
Men nu verkar det ordna upp sig ..
 
Jag var så orlig att vi skulle behöva boka av Rutin ultraljudet imorrn men ICKE!! tjohoooo!!!
Imorrn gäller det. Kommer allt se fint ut med vår lilla bebis? Kommer barnmorskan kunna se könet på den lilla? Jag är så nervös och spänd.
Barnen är lika upspelta.
 
Jag är lite orolig dock, jag har inte känt av bebisen sen i fredags. Jag vet att det är fullt normalt men bebisen var sååå livlig i fredagskväll och jag kunde känna och se sparkarna utanför magen. Och när man sen blir så sjuk som jag har varit så blir man så orolig. Som tur är ska jag först till Barnmorskan imorrn för akupunktur innan jag ska till Ul så jag hinner höra om hjärtat slår fint innan vi ser det på skärmen.. Känns bra!
 
Nu ska vi fira 2:a andvent med bingolotto. Vår julgran står så grön och grann i stugan och min fina adventsljustake lyser fint!
 
Ni får gärna gissa vad ni tror gömmer sig i min mage...
och hålla tummarna att allt ser fint ut!
 
Jullan är grym med surplattan!
 
 
Puss

Imorgon smäller det!

Hej hej!
Gud är uppe nu ordentligt för första gången på hela helgen känns det som. Veckan och helgen har varit Kaos. Det har varit foglossning, magkatarr, kräks från Julias håll och diarée deluxe från mitt håll!
Men nu verkar det ordna upp sig ..
 
Jag var så orlig att vi skulle behöva boka av Rutin ultraljudet imorrn men ICKE!! tjohoooo!!!
Imorrn gäller det. Kommer allt se fint ut med vår lilla bebis? Kommer barnmorskan kunna se könet på den lilla? Jag är så nervös och spänd.
Barnen är lika upspelta.
 
Jag är lite orolig dock, jag har inte känt av bebisen sen i fredags. Jag vet att det är fullt normalt men bebisen var sååå livlig i fredagskväll och jag kunde känna och se sparkarna utanför magen. Och när man sen blir så sjuk som jag har varit så blir man så orolig. Som tur är ska jag först till Barnmorskan imorrn för akupunktur innan jag ska till Ul så jag hinner höra om hjärtat slår fint innan vi ser det på skärmen.. Känns bra!
 
Nu ska vi fira 2:a andvent med bingolotto. Vår julgran står så grön och grann i stugan och min fina adventsljustake lyser fint!
 
Ni får gärna gissa vad ni tror gömmer sig i min mage...
och hålla tummarna att allt ser fint ut!
 
Jullan är grym med surplattan!
 
 
Puss

magsjuka och magkatarr,..

återkommer när Vi mår bättre! 
 
puss

Vecka 19

 
Bebis:
Bebisen är ca 12 cm i sitthöjd och väger knappt 200 gram. Bröstkorgen rör sig ut och in vid andning. Blodkärlen syns fortfarande tydligt genom den tunna huden och öronen har flyttats dit de ska sitta.
 
Mamma
Mitt hår och naglar kan reagera positivt på den ökade mängden blod i kroppen samt den snabbare ämnesomsättningen man får under graviditeten. Blodtrycket kan gå igenom en hel del förändringar under graviditeten och för närvarande brukar det oftast ligga lågt vilket kan göra att man känner sig yr lite då och då.
Nu kan det börja kännas jobbigt att ligga på rygg då livmodern kan trycka på den stora venen som för blodet tillbaka till hjärtat. Därför rekommenderas det att ligga på sidan fr o m nu.
 
Mina tankar:
Ja.. shit vecka 19!! SNart är vi halvvägs. Kan inte fatta det. Tiden går relativt fort faktiskt trots att jag inte gör så mycket om dagarna. Min foglossning har blivit värre de senaste dagarna. Får bli lite fler nålar på måndag..kommer se ut som en nåldyna till slut.
Jag har ingen större matlust under dagen men på kvällarna dååå blir jag hungrig som en varg. Vågen står på 3 kg plus. Alltså gått ner 0,6 kg sen sist.
I vecka 19 med Julia hade jag gått upp 5 kg.
Bebisen har börjar ge ifrån sig tydliga sparkar nu. Och är överallt känns det som. Dock oftast på höger sida.
Jag mår väldigt bra i övrigt, det är bara foglossningen som meckar..
Har idag gjort 45,2%. Vilket innebär 127 dagar. Återstår 153.
Bara 4 dagar kvar till Rutin ultraljudet!

Vi är med vagn!

Vi har bestämt oss...
Eller ja vi har iallafall beställt den och vi bestämmer oss på måndag efter Ultraljudet om den stannar.
Jag hoppas att allt ser bra ut på ultraljudet.... jag är så jäkla nervös... men jag vill inte att det ska hindra mig från att köpa saker till bebisen. Vi har gått in i detta med tanken på att vi ska få en liten i Maj... skulle det mot förmodan inte bli så, hoppas vi såklart på att vi senare kan bli gravida igen.
 
Tänkte inte berätta vad det blev för vagn förren på måndag... oooh störigt va?
Tänk att jag går in i vecka 19 imorrn. Har snart gått halva graviditeten..det är helt stört vad tiden har sprungit iväg!
Jag känner att bebisen blir starkare för vaje dag...buffarna blir tydligare men vilken snål bebis vi har eller så är det kanske för att jag har moderkakan i framvägg...alla svaren får vi om 5!!! dagar.
 
IIIIIIh... pirrar till i magen när jag tänker på det. Tänk att jag gjort detta två gånger tidigare, ändå känns allt helt nytt igen..lika spännande, lika nervöst. Även om min kropp hatar att vara gravid så ÄLSKAR jag det =)
 
 
En bild från idag, jag var tvungen att komma ut en runda. Tog mina kryckor och gick en sväng runt huset..haha. På mig har jag världensmysigaste halsduk som jag fick i min kalender. Den är från H&M och är stor som ett hus.
Jackan jag har på mig är den varmaste jag ägt på länge... den kommer från RedGreen. Älskar kragen och att det är knytband i ryggen. Jag klär absolut inte i mössa men fryser jag om huvudet eller fötterna så är det katastrof så därför är min SVEA mössa ett måste helt enkelt...
 
Nu kommer snart man och barn hem och då ska vi ta med dem ut på en liten pulka promenad. Man får passa på medans snön är här..för ojj vad det snöar. Förra året fick vi vänta till efter december nästan för lite snö. Till middag blir det lax i ugn och potatis.
 
Puss!

Dagens ros går till försäkringskassan

Efter ett par månaders pappersskick hitan och ditan och ändring av inkomst och problem med arbetsgivare så har allt äntligen blivit klart. Jag hoppas innerligt att jag aldrig mer behöver bli sjukskriven för shit vilket meck.
 
Har nog pratat med försäkringskassan minst 4 dagar i veckan de senaste 2 månaderna och dem har varit så sjukt hjälpsamma varje gång! Trodde jag skulle få bråka och brottas med dem men icke!
 
Min sjukskrivning är godkänd fram till BF. Herregud vilken lättnad! ni förstår inte vilken lättnad det är...min spänningshuvudvärk kan fara åt helvete..för nu kan jag äntligen bara vara sjukskriven och tänka på mig själv och bebisen. Inte stressa upp mig i onödan för nu har det löst sig. Precis som A har sagt till mig varje gång jag brutit ihop.
 
Natten till idag har jag fått sova mer än på flera veckor. Vaknade och kunde gå ur sängen... det vekar bli en toppen dag idag!!
Dessutom snöar det ute...
 
Idag ska jag bara vara tacksam!
Jag ska vila kroppen inför imorrn, då vankas ett besök hos sjukgymnasten samt show på Jamie´s avdelning. Dem har satt ihop ett riktigt roligt dansnummer vad jag har förstått och det ska dem visa upp för oss föräldrar imorrn, Jamie är helt i extas och han ahr bestämt själv vad han ska ha på sig. Deras tema är färgerna rött, vitt och svart. 
Sen blir det vernissage och lussebullsfika som dem skulle baka idag. Ska bli riktigt roligt!
 
 
Bjuder på en bild från galleriet, denna är tagen i augusti 2011!! herregud, hundra år sen känns det som.
Lilla Jullan, så liten och med napp. Nu är hon i en riktigt dryg 3 års trots och utan napp. 
Jag är blond och fräsh och dessutom trevligt smal och fin (egoooo)..idag är jag ett brunhårigt preggomonster med lovehandles som heter duga haha. Dessutom går jag som en anka...
 
Som livet kan förändras..
 
Klyddigt inlägg men men...
 
Puss

Foglossningshelvete

Jag lovade att inte tjata om det här men å andra sidan är det min blogg där jag vill skriva om allt som har med graviditeten att göra, positivt och negativt för att kunna gå tillbaka att läsa. Precis som med Jamie och Julia.
 
Jag har iallafall haft en riktig skitnatt. Börjar glömma bort hur det är att sova en hel natt utan att behöva kämpa med att vända sig i sängen. Inte nog med att jag kvidit av smärtor så har Julia sovit i vår säng och hostat HELA natten. Jag har aldrig hört en människa hosta nonstop i så många timmar. Ibland fick hon ordentliga hostattacker som lät som låååånga klökningar.
 
När jag kl 05.30 verkligen behövde gå på toaletten trodde jag att jag skulle gå av på mitten och fick kräla mig ur sängen. Jag var så less. Huvudet var tungt pg a att jag gråtit typ halva natten.
 
Barnen har studiedag på förskolan idag och A skulle jobba. A gick iväg och jag bara kände sån hopplöshet. Jag kom inte upp ur sängen. Låst. Barnen var väldigt förstående dock. Fick ringa hem A för det skulle inte gå att vara hemma själv med kidsen när jag mådde sådär.
A kom en timme senare. Jag hade så dåligt samvete över att behövt ringa honom. Misslyckad förälder.
 
Jag hade så fruktansvärt ont att jag funderade på att ta mig till sjukhuset för ordentlig smärtlindring men efter frukost på sängen lyckades jag somna om ett par timmar och tog sen på mig TENS:en och därefter började jag känna mig bättre.
Eftersviterna är jobbiga men jag kan iallafall förflytta mig från punkt A till B.
 
A är tillbaka till jobb för ett litet möte och kommer närsomhelst igen. Barnen leker fint och jag är placerad i soffan.
 
Nä fy fan rent ut sagt för såna här dagar....
 
Finaste älsklingen gjorde frukost till mig och piggade upp mig med tre små godisar!
 
Nu är A påväg hem igen... skönt.
 
Puss!

Bättre bilder

 
 
Detta året ville jag ha en personlig adventsljustake. SÅ jag köpte på mig lite krimskrams på Panduro Hobby och lät fantasin flöda haha...
Nä riktigt så avancerad är det ju inte men för er som undrade var jag hade köpt grejjerna..
Brickan är från Panuduro, så också bandet som jag knutit runt ljusen och runt brickan. Mycket fiffigt band där det står God Jul på lite olika språk. De små hängena i plåt är också från Panduro Hobby.
Hjärtanen med nummer på är från en liten affär som jag glömt bort namnet på. Mossan är vanlig vitmossa och ljusen är från IKEA.
Änglavingarna är också från Panduro!
 
 Puss!

Akupunktur nr 9

Det var lite meckigt att ta sig till barnmorskan idag. Kryckorna hade vi glömt i bilen och så vart det snorhalt ute.
Jag tog Julias vagn som stöd och det gick helt ok.
 
Hos Barnmorskan vet alla vem jag haha. Alla undrar så snällt hur det är med mig och tycker synd synd. Min Barnmorska är så mån om mig och hon är så genomgod!
Vi lyssnade på Bebis i vanlig ordning, den var svår att följa idag för ojj vad den slog kullerbyttor haha. Sen fick jag nålar. Lika många som sist och på¨samma ställen.
 
Sen bäddade barnmorskan in mig med täcke och så fick jag ligga i 20 minuter. Bebisen gav ifrån sig tre ordentliga små sparkar under tiden.
 
När jag var färdig där, promenderade jag sakta med säkert till förskolan och Julia sken upp som en sol när jag kom. Hennes pedagoger och är så underbara, ja Jamie´s också för den delen. Vi målade kottar och gjorde tomtar och gjorde julkort. Sen ville Julia visa mig alla pussel och det hann vi såklart också med.
 
Hämtade Jamie och så promenderade vi till Willys där vi skulle möta upp A för att handla lite. Väl hemma gick jag sönder typ. Jag försöker hålla modet uppe men att inte ens klara det lilla jag har gjort idag för mig ur balans... suck!
Förhoppningsvis vänder det psykiskt nästa vecka efter Rutin ultraljudet. När vi har svart på vitt att Bebis mår bra.
 
På torsdag ska jag till sjukgymnasten igen. Tur jag håller mig sysselsatt haha.
 
Ett mysigt blåmärke från akupunkturen förra veckan...
 
Min lilla stora mage från idag. vecka 17+4. Det går framåt.
 
Puss

Måndag och Julpyssel

God förmiddag!
Ännu en jobbig natt bakom mig. Mitt bäcken är sååå tungt. Kan tänka mig att jag tappat mycket muskelstyrka i bäckenet nu när jag inte kunnat träna bålen på nästan 10 veckor!!
Jag kan bli så deprimerad över det hela men jag ska inte deppa ihop. Det är bara ett par månader kvar sen ska jag äntligen få träna igen. Ordentligt.
 
Ute är det forsatt vitt och barnen är på förskolan. Kallt är det också och jag hoppas barnen håller värmen i overallerna. 
Jag ska till Barnmorskan kl 14.00 och därefter bort till Julia. Hon är så förväntansfull över att vi ska pyssla tillsammans idag. Jag med!
 
Idag är det precis en vecka till Rutinultraljudet!! alltså jag är så nervös och drömmer många mardrömmar om just ul. Men jag längtar desto mer...
Hade önskat vi kunde få gå på fredag men näää..vi måste gå hela helgen först...
 
 
Varm choklad från Tassimo maskinen och en helt fantastiskt urgod lussebulle =)
 
Puss på er!

Första snön

Vilken härlig känsla det var att vakna upp till så mycket snö och snöande!
Helt perfekt så här 1 advent...
Började med att jag fick sovmorgon, har inte sovit något inatt pg a foglossningen. Har gråtit många tårar vid varje vändning...MEN bebis gav ifrån sig en redig spark..eller ja en riktig buff iallfall som ett litet tecken på att det är värt all smärta!
 
När jag blev väckt imorse av pussar från både Man och barn så fick jag öppna min julkalender..i dagens lucka gömde där sig en Lamm dinglis att hänga på vagnen. Min älskling är bäst!
 
Barnen öppnade sina och A sin. A fick en lössnus idag och sken upp som en sol, gissar att han var rejätl sugen haha.
Igår fick han en liten flaska Absolut Päron. Lagom till en lördagsgrogg haha.
 
André får öppna en pepparkaksjulgranslåda varje dag...där inne gömmer det sig oftast något finurligt .
 
Jag bakade lussebullar i mängder igår och stooooooora! blev urgott till frukosten imorse.. ;)
 
Igår var vi istan och skulle insupa lite julkänsla,...Jullan skulle rida såklart, men ångrade sig efter halva varvet...
 
idag blev det både mössa och tjocka vantar på när vi var nere på Limhamnstorg i snödrivorna. Barnen åkte häst och vagn och jag köpte en krans att hänga på dörren. Som jag pyntade själv... det blev urbra! ni bara måste se den..haha Maffig är ordet haha.
 
Ååååh jag skulle lägga in j'ttemycket fina bilder från helgen med Blogg.se vill inte samarbeta!! ni får nöja er med instagrambilderna tills vidare!
 
Imorrn ska jag till Barnmorskan för akupunktur och sen är det pysseldag på Julias avdelning. Jag ska försöka ploga mig dit med mina kryckor..hoppas att det inte är så halt bara.
 
Nu har vi Micke här, blir lite att käka och ännu mer lussebullsfika sen säger vi godnatt till denna underbara helg!...har njutit till fullo...
Puss på er!
 

RSS 2.0