Adventljusstaken

Har pysslat idag med min advent kreation. Ville ha något neutralt, helst inte rött eftersom vi har så mycket pastellrosa, grönt och lila i vardagsrummet. 
 
Jag blev iallfall riktigt nöjd!!
 
 
Imorrn är det 1 december, helt sjukt vad november bara försvann. Då har jag ändå varit hemma, sjukskriven och knappt aktiverat mig. Jag är väldigt glad över att barnen och A ska få öppna sina julkalendrar imorrn.
Barnen har ju Playmobilkalendrar och så fick dem varsin chokladkalender också av farmor och farfar. Till A har jag fixat och finurlat. 
NI ska får se vad han får i sin lilla pepparkakslåda varje dag =)
 
Imorrn börjar också julkalendern på tv:n ..jag är väldigt hoppfull. Väldigt roligt att mysteriet på Greveholmsslott kommer tillbaka. Jag älskade den förra. Tror dock att barnen kommer bli rädda men vem vet...
 
Sov gott!
Puss

Fina Bilder!

Hittade en så fin bild från Kusinkalaset i söndags. Inte blev det många på själva kalaset och födelsedagsbarnen eller ja knappt några foton alls tyvärr då kameran blev lagd på en stol och där låg den hela tiden. Men dessa fastnade på en bild..och den blev väldans bra tyckte jag.
 
Det är alltså min lilla familj och min Mamma..hon håller gladeligen i Jullans bebis Isa.
 
Store lille Love fastnade visst också på en bild, helt uppslukad av paket.
 
 
Här är en grupp kusiner som också fastnade på en bild senare på kvällen hos Farmor och Farfar.
Puss
 

Dinglisar

Både Jamie och Julia har haft dinglisar, både som snuttar och som barnvagnshänge. Jamie hade Tigern och Julia hade den rosa Katten.
Men nu har jag hittat den perfekta till mini!!
 
 IIIh...så söta!
 
Ett måste helt enkelt till BääääBiiiis i magen höhö hahah.
 
Puss

Vecka 18

 
 
Bebis:

 Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

 Det är en enormt aktiv period för bebisen nu, det sparkas och grimaseras och gör kulllerbyttor.

 

Mina egna tankar:

Har gått upp 3,6 kg. Jag vet att det är meningen att öka i vikt men jag har störda psyiska ärr från förra graviditeterna då jag gick upp 30kg. Visserligen ca 17 kg vätska de sista 8 veckorna men ändå. Denna gången är det värre då jag inte rör mig så mycket. Kanske att med hjälp av TENSEN kunna vara ute och gå en lite runda.

Jag känner av bebisen väldigt lite vilket får mig att tro att jag har moderkakan i framvägg. Då blir det som en extra isolering och därför svårare för mig att känna buffarna utåt.

Magen växer, inte så värst mycket sen sist, brösten ökar stadigt och jag kan snart inte se neråt pg a dem..haha. 

Nu går jag mest och väntar på Ultraljudet, hoppas att allt ser bra ut där inne i magen. 11 dagar kvar. Ja och de ordentliga sparkarna såklart. Barnen är helt lyriska över bebisen och Julia pussar magen godnatt varje dag. Hon kallar bebisen för henne och vi har försökt förbereda henne på att det likagärna kan bli en lillebror men icke! hon är bombsäker. 

Idag har jag varit gravid 120 dagar vilket beyder att det återstår ca 160 dagar..inte alls länge ju ;)

 

Puss!

 


Suck på Hrut

Alltså jag HATAR att sitta i kö till Hrutan!!! vilket segt jävla lönekontor när man jobbar inom malmö kommun!! inte nog med att jag suttit i kö 40 minuter och har haft sammanlgt 14 före mig i kö., så är deras väntelåt samma jävla melodi alltid. Lite twin peaks över det hela!! den är läskig och sitta och lyssna på den i 40 minuter skulle vara ett starkt själ till att stoppa huvudet i toaletten!
 
Nu har jag två framför mig i kö... när jag väl kommer fram har jag väl glömt vad det är jag skulle fråga om...samma sak alltid.
 
God morgon på er! 
Puss

Joolz Day, Bugaboo Cameleon 3 eller Emmaljunga Nitro City

Så var det det här med vagn.
 
Jag var ju bensäker. Jag hade bestämt mig redan innan jag blev gravid, lååååångt innan jag blev gravid att det var en Bugaboo jag skulle ha!
 
Av en ren tillfällighet sprang vi på en Bugaboo Cameleon, inte 3:an utan föregångaren. Dessa såldes lite billigare då 3:an skulle ta över. Vi nappade och beställde en i grå bas, sand topset samt ett persikafärgat topset (spedcial edition). Fick det för ett väldigt bra pris.
 
När vi sen hämtade hem den, mådde jag så fruktansvärt illa av den och kunde knappt titta på den. Efter måååånga om och men sålde jag den på blocket. 
 
 
Min ögonsten, saknar den redan MEN det klickade inte. Inte på det sättet jag ville. Jag var alldeles för osäker på den och då är det inte rätt. =)
 
Sååååå nu är frågan vilken vagn ska jag ha?!
Jag har ju tittat på en bugaboo cameleon 3 som är likadan som denna på bilden fast med lite andra smartare finesser. Den jag är sugen på är isåfall denna... All black.
 
 
Har också tittat på Emmaljunga Nitro City. Jag älskar ju hur den är inredd. Så komfortabel för bebisen vilket jag tycker är viktigast! Skönt att köra och väldigt snygg i liggdelen. MEN stort minus är sittdelen. Jag vet redan nu att jag rtoligtvis kommer störa mig på sittdelen...eller? 
Julia hade ju en nitro city i hallonröd. Såååå fin men sååå stor och klumpig. Dock satt hon som en prinsessa i den. Vilket är viktigt.
 
Black carbon. Lånat bilden från emmaljungas hemsida.
 
Sen har jag och A snöat in oss på en Joolz. Den är lite nyare på marknaden och det är inte många som kör dessa vagnarna än men efterfrågarn har blivit stor nu på sista tiden.
Denna vagnen har skapats från designers som tidigare jobbat för bugaboo och det finns lite likheter.
Alla dessa vagnarna kan man sedan sätta fast bilstolen på vilket kan kännas väldigt praktiskt när vi åker iväg hela familjen på shoppingtur. Bara lasta ut bebisen i sin bilstol och slippa knäppa loss och knäppa fast ännu ett barn..haha.
 
jaa..det är dessa som vi funderar på i nuläget.
Har ni några andra tips?
Puss på er
 

Sjukgymnast och TENS

God kväll!
Allt bra?
Sitter och kollar efter vagnar, ska berätta mer om det i ett separat inlägg lejter.
A ska snart iväg och spela Hockey match och barnen sover sen 1 timme tillbaka.
 
 
Idag har jag varit hos min sjukgymnast, A skulle ha följt med men kom inte ifrån jobb tyvärr. Vi gick igenom ryggen eftersom jag hade troligtvis hade ett litet diskbråck då i slutet på september men det verkar ha läkt väldigt bra. Har full styrka i båda benen och inget känselbortfall längre. Nu kunde vi koncentrera oss enbart på foglossningen. 
Hon fick se mig göra lite olika saker och gav mig sen tips och råd på hur jag kunde göra det annorlunda för att undvika smärta.
 
Provade olika sovställningar med kuddar och så och så fick jag prova en TENS -apparat. Denna ska fungera som mina alvedon. Att när jag har ont så ska jag använda TENSEN i 30 minuter.
 

Vad är TENS? 

TENS är en förkortning för transkutan elektrisk nervstimulering. En TENS-maskin är en liten låda  som genererar elektriska impulser. På den lilla lådan sitter fyra ledningar med självhäftande plattor i ändarna. Dessa placeras på ryggen.

 Plattorna sätts på de ställen som du vill smärtlindra, i mitt fall i ryggen. Plattorna är täckta med en gelé som hjälper till att leda de elektriska impulserna genom huden. TENS-maskinen går att ställa in så att du själv kan kontrollera hur ofta dessa impulser kommer och hur starka de är.

Hur fungerar en TENS-maskin? 

De elektriska impulserna stoppar smärtsignalerna innan de når hjärnan och stimulerar produktion av kroppsegen smärtlindring, så kallade endorfiner. 
 
 
Denna maskinen ska jag prova i 1 vecka. Ska tillbaka till sjukgymnasten nästa vecka. Om jag gillar den så får man lov att hyra den 3 månader i taget. Kostar 300:- Nästa vecka ska hon även visa mig andra ställen jag kan sätta plattorna på för att smärtlindra symfysen (alltså blygdbenet området).
 
Jag fick ligga hos sjukgymnasten i 30 minuter idag med TENSen och det kändes riktigt skönt. Kändes lite som att sitta i en massagestol =)...
 
TENSEN är inget som är istället för akupunktur eller annat hjälpmedel utan ett kompliment. Ser fram emot att bli lite mer människa!
 
 
Ni får tyvärr nöja er med in tråkig instagrambild (minneskortet är i kameran som ligger i hallen och jag är för lat för att hämta), denna togs på väg till Sjukgymnasten ;)
 
Puss

Akupunktur nr 8

Känner mig som en helt ny människa typ!
Min Barnmorska tankar mig med så jäkla mycket energi varje gång jag är där...välbehövligt.
Jag bröt ihop hos henne idag, hon hade väntat på det. Jag har försökt att alltid bara vara positiv hos henne eftersom hon själv är så positiv och glad, men en trött smärtpåverkad Nea kunde inte hålla tillbaka idag. 
Fick den gosigaste kramen och lite nålar på det =)
 
Idag fick jag en nål i vardera fot. En nål i vardera ben. En nål i vardera höft. En nål i vardera hand, denna gången på utsidan av handen. (ONT). Och en nål i vänster arm. 
Fick ligga och slumra i ca25 minuter. Väldigt skönt.
Vi lyssnade på Bebisen vars hjärta slog jättestarkt och fint. Bebisen verkar växa på bra. Idag är det precis 2 veckor till Rutinultraljudet...längtar!
 
Nä nu ska jag passa på att vila en stund innan barn och man kommer hem.
Imorrn är det dags för ett besök hos sjukgymnasten.  Tur man har lite att göra på dagarna!
Jag och min fina Man i somras. En av de roligaste kvällarna var hos Matte och Moa... oförglömligt! haha
 
Uppdaterar lite senare ikväll med bilder från kvällen.
 
Puss på er!

Nystart och Bebissängen

Ny dag, nya möjligheter?
Vi försov oss imorse efter en heldag på kalas igår. Men det gick snabbt och smidigt att klä på barnen och dem var snabbt iväg till förskolan. Jag hade så ont igårkväll och det satt i imorse också...bara längtar efter akupunkturen nu i eftermiddag.
 
A började ju bygga på sängen i lördags och nu behöver vi bara sätta fast bottenplattan, slipa sängen och sedan måla den. Perfekt sysselsättning för mig att pyssla med lite då och då =).
 
 
 
Fin fin!
 
Nu måste jag duscha och göra mig lite klar, det tar ju en liten stund att ens komma i badkaret ibland och då ska vi inte snacka om att klä på sig ;)...
 
Puss på er!

Fredag och lördag

Det första Julia sa igårmorse kl 06.00 när hon vaknade var.. - Mamma, sätt på sjukhusprogrammet.Då menar hon att hon vill se förlossningskliniken som börjar på 7:an kl 06.00 om mornarna. Hon ÄLSKAR alla sjukhusprogram och väljer hellre dem framför bolibompa. Hon har mina gener ;).
 
Skickade iväg man och barn till förskol och jobb och fick lite senare ett sms från syrran. Vi bestämde träff i stan för lite presentshopping. Barnens kusiner Love och Viggo ska ha kalas imorrn så jag behövde köpa lite presenter till dem och Syrran pekade och jag köpte ;) haha.
Fick köpte julklappar till mina kiddos också och varsin Playmobil julkalender. 
 
 
Hästgården till Julia och Polisen till Jamie.
 
Jamies julklapp var alldeles för stor för mig att plocka hem så jag betalade och slog in klapparna och la undan dem i på Hansa  så vi kunde hämta dem idag.
Vi gick med barnen en runda i butiken idag och visst önskade dem sig just precis det jag hade köpt! Fullpott med andra ord. =)
 
Vi hälsa också på Tomten och snacka om att Jamie blev ställd när Tomten sa -Hej Jamie!
(vi känner nämligen Tomten lite sådär privat tack vare Jamie´s Gudfar..så jag hoppas ju verkligen på en redig julklapp iår!)
Passade på att hälsa på Micke också till barnens stora förtjusning och en snabbis in i barnvagnsaffären där vi tittade på Bugaboo 3 och en Joolz.
Att det skulle vara så här svårt med vagnar hade jag ingen aning om ;) trots mina 22 barnvagnar!!
 
Nu är A ute och börjat bygga på bebissängen. Han är lyrisk och har lånat hem värsta maskinerna från jobb. Barnen är ute med honom och jag passar på att vila. Mina fogar har inte varit nådiga dessa dagar. men jag vägrar låta dem hindra mig från att vara så aktiv jag kan.
AKupunkturen satt i ungerfär 4 dagar denna gången. På måndag ska jag dit igen för lite fler nålar..längtar.
 
En bild från imorse när vi skulle bege oss...Jamie aka spexar´n!
Prinsessan Julia ser ni i bakgrunden...herregud vilken 3 årstrots hon är i!
 
 
Puss på er!!
 
 

Väntar

Maten står i ugnen, blir heltstekt fläskfilé och potatisgratäng..
Väntar på Min älskade Man och våra kiddos!
Idag har varit en enormt tung dag... både fysiskt och psykiskt. Det är skittråkigt att min arbetsgivare inte tänker förlänga min tjänst även om jag förstår henne, jag är ju sjukskriven fram till förlossningen och sen mammaledig på det. Men det är så sjukt trist, det gör sjukskrivningen svårare att få godkänd av Försäkringskassan fr om 1 december och om det blir godkänt så är det inte mycket pengar att hänga i julgranen =)..
 
MEN vi tar det som det kommer, vi var beredda på att tjänsten kunde avslutas sista november även fast hon hade gett mig goda förhoppningar på att få förlängt.
 
Har suttit i telefonkö till allt möjligt idag från 10.00 imorse till 13.30. Då ringde jag A och bröt ihop som vanligt haha.
 
Piggade upp mig själv genom att titta på gamla foto och filmer från när barnen var små..herregud vilka söta bebisar jag hade. Man glömmer snabbt! tur att man har fotat och filmat mycket.
 
Mixat inlägg om allt och inget...
 
 
Avslutar med ett litet budskap...
 
Nu kommer dem!
Puss på er

Vecka 17

 
 
Bebis:
Nu är bebisen ungerfär lika stor som en avokado, ca 11-12 cm lång i sitthöjd och väger ca 150 gram. Under dessa kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då kommer bebisen dubbla sin vikt och bli längre.
Bebisen är väldigt lekfull och har troligtvis hittat navelsträngen som är kul att dra i och klämma på.
 
Bebisen håller huvudet mer upprätt nu och ögonen sitter närmare varandra. cirkulationssytemet och urinvägarna fungerar som det ska och bebisen dra in fostervatten i lungorna och andas ut det igen.
 
Mamma:
Toppen av livmodern når du halvvägs mellan blygdbenet och naveln. Nu växer livmodern snabbt och man kan känna av smärtor i ligamenten. Det drar och spänner.Den växande livmodern belastar ryggen och det är viktigt att motionera måttligt för att stärka musklerna. Man har nu ökat ca 2,5-5 kg i vikt.
 
Mina tankar:
Veckan började med att bli sjukskriven hela graviditeten ut...suck!
Nu har magen verkligen sagt puff! Vilken skillnad från förra veckan. Tycker dock den ser  mer plufsig ut än innan. Vågen visar +3 kg. Jag hade gått upp 3 kg i vecka 16 med Julia så det är rätt lika. Jag känner av bebisen mer tydligt nu. Någon gång varje idag, biland mycket och ibland bara ett litet krafs. Foglossningen känns under kontroll är så tacksam över akupunkturen. Jag vågar mig på att gå ut mer med kryckorna och det underlättar vardagen enormt mycket. Jag har fått känna av mina första sammandragniingar denna graviditeten. Lilla minikulan blir stenhård!
Börjar blir enormt trött igen, undrar om det är pg a lågt järnvärde. Ska ta ett Hb hos Barnmorskan på måndag, möjligt att jag får börja med järntabletter redan nu.
Annars är allt fint med mig och magen, vi växer och med brist på motion lär jag bli plufsig som en säl..men det finns viktigare saker att tänka på just nu =)
Idag har jag gjort 40,1 % av graviditeten, 113 dagar av 280. Återstår ca 167 dagar!
Och om 2,5 vecka ska vi få tjuvkika på bebisen!
 
Puss
 
 

God kväll

Sitter med värsta ontet just nu,..
Inte så konstigt med tanke på att jag varit ute nästan hela dagen idag. Har ändå gått med kryckor och bälte. Fan vilken osis.
 
Blev en snabbrunda på Svågertorp med grannen och hennes lilla Bebis. Sen skulle hon åkte till BVC och då gick jag bort till IKEA och väntade på min syrra. Vi hade bestämt lunchdejt på Ajkiiija..
 
Köpte lite smått och gott och fick köpa en plastkasse med långa band för att kunna slänga upp på axeln. =)
Åkte med syrran åt hennes håll och hoppade av på A´s jobb och väntade där tills han slutade. Sen åkte vi och hämtade kidsen tillsammans...dem blir så glada då!
 
Jag bestämde att det skulle bli tacos till middag...Jamie åt 3!! st. Dock utan kött men med grönsaker och allt därtill. Jag tryckte i mig 2 och mår sjukt illa nu.
Inte tillräckligt illa tydligen för jag ska äta lökkorv nu,...ni  vet sån man äter till Julen. Asså när vi gick på Willys blev jag så satans sugen..så det ska jag mumsa i mig tillsammans med lite pepsi max.
 
Imorrn byter vi vecka ...går inte i vecka 17!! helt sjukt. ..skriver mer om det imorrn.
 
 
Fick bli instagrambild. Lite tråkigt I know...
 
Lejter gejtor!
Puss

Få dagarna att gå

Det är svårt att få dagarna att gå hemma, jag skulle trivas så mycket bättre på jobb. Men kan man inte så kan man inte.
Så för att få dagarna att gå så har jag turen att ha många gravida och icke gravida kompisar som antingen är sjukskrivna, föräldrarlediga eller jobbar obekväma tider vilket betyder att dem kan umgås med mig på dagarna ;). Så det blir mycket fikor...
 
Om det så bara är för en liten stund så ger det mig enormt mycket energi. 
 
Idag bestämde jag och Emma oss för en frukost på Espressohous här i Limhamn. Där gick två timmar, sen tog vi en kort prommis i byn..bl a in på Willys. 
Där vart det fullt pådrag. En gubbe som trillat ihop, två ambulanser och 5 sköterskor som höllt på med den här gubben. Så inte så bra ut. Han låg precis vid ingången så vi fick nästan klättra över dem.
 
Nu sitter jag hemma igen. Dricker en Pepsi Max och käka hallon. 
 

Tog en frukostklassiker...
 
Puss på er!

Moln -Spjälskydd och sängkläder

Har gått och förälskat mig i grått.
Det är så neutralt och fint. Passar både flickor och pojkar och går att kombinera snyggt med andra färger sen när vi vet könet på Mini (om Mini vill visa oss dvs).
 
Har älskat Moln serien från Färg Form Sweden, som Gunilla Axén designat.
Så det var ganska givet när jag kom över spjälskydd och sängkläder till spjälsängen i grått med Moln på!
Trodde först att det kanske skulle blir för mycket med både och, alltså kaka på kaka med så mycket moln men efter att ha googlat lite bilder så tyckte jag det var riktigt snyggt!
 
Blir det en liten flicka så kommer det bli så snyggt med lite rosa inslag och rosa sängkläder att byta/ varva med. 
 
Dessa klickade jag hem från Sovtex. Bra service och snabb leveranstid!
Så väldigt nöjd.
 
Nu blir det inget mer köp till Bebis förren efter Rutinultraljudet. Hoppas så att allt ser fint ut =).
 
Puss

Läkarbesök, sjukskrivning och Akupunktur

I förmiddags hade jag tid hos läkaren för att eventuellt förlänga min sjukskrivning. Jag går nog fortfarande och tror att det kommer bli bättre med tiden men det blir det ju inte..inte förrens bebisen är ute.. 
Han förlängde sjukskrivningen och tror också att jag kommer ha svårt att kunna komma tillbaka till ett så tungt arbete. Efter förlossningen med Julia blev jag inte riktigt av med foglossningen. Till 95% var den borta men jag har inte kunnat köra kundvagnar och haft svårt med liftarna på jobb, rörelser som innebär att man står stadigt med fötterna men rör höfterna. Han ville att jag skulle fortsätta träffa sjukgymnasten efter förlossningen så att jag blir kvitt det "problemet". Jag har aldrig ritkigt sett det som ett problem men jag förstår vad han menar och ska absolut ha kontakt med sjukgymnast efter.
 
Efter läkabesöket hade jag tid hos Barnmorskan. Dags för akupunktur nr 7. Jag kände sååån skillnad förra gången jag var där. Och hoppas på samma mirakelkur denna gången. Men jag måste fortsätta vara försiktig så att effekten håller i sig lite längre.
 
Vi lyssnade på Bebisen...som verkade må toppen. Skulle kunna ligga och lyssna på hjärtljuden hela dagarna, det är ett sånt lugnande sound.
Fick en massa nya tider till BM för akupunktur och snart är det dags för de vanliga besöken också när man bl a mäter magen och mäter blodtrycket.
 
 
Idag är det 3 veckor till Rutinultraljudet och jag längtar som en tok!!
Nästa vecka har jag Akupunktur inbokat och ett möte med sjukgymnasten tillsammans med A.
 
Puss!

Måndag,..

Allt bra?
Igår var jag sååååååååå trött efter en heldag ute. Vi var först på Vellingeblomman och barnen var inte jätteimponerade. Dem var helt inne på att se åsnan och massa tomtar men blev besvikna. Stackars åsnan stod i ett mörkt litet rum med ett lamm. Julia tyckte helt klart det var roligt med alla tomtar men Jamie fattade att det var en butik och suckade och stönade haha.
Köpte inga tomtar men däremot luciakrona till jullan. Vi hade ju en klar tärnoutfit till henne men det dög inte. Hon skulle minsann vara Lucia. Och det är ju klart hon ska om hon vill =)
 
 
Efter vellingeblomman åt vi kinabox på Foodcourten på svågertorp. Och så en runda in på Barnens hus och Babyproffsen och rusta.
 
Väl hemma Möblerade vi om. Jamie bor nu i det lilla rummet vilket passa honom betydligt bättre. Han har mycket små krimskrams leksaker och behöver inte så stor plats. Julia däremot ligger inne med värsta köket, barnvagnar och barnsängar och allt vad det nu heter och behövde större plats helt enkelt. Bebisens spjälsäng ska stå där inne sen också. A ska bygga en liten säng som jag ska ha bredvid mig där bebisen får sova under amningstiden precis som vi gjorde med Julia.
 
Barnen verkade trivas på sina nya rum och somnade gott i sina sängar.
 
A åkte iväg och spelade badminton när kidsen lagt sig och jag halvslumrade i soffan. När A kom hem var jag så obeskrivligt trött och mina fogar var inte att leka med.
 
Puss
 
 

Morgonkulan vs

 
Ser ni?
Den lilla kulan som ni ser har vuxit betydligt mycket på två veckor. Kulan är stenhård på morgonen,..
Idag är jag stensäker på att bebisen rör sig för ojj vad den sprattlar och det känns tydligt att det är bebisen. Inte alls osäker längre!
Som en liten fisk som kittlar mig inne i magen. Coolt!
Var tvungen att sms:a A och berätta.. han blev lite avis, han vill också känna =)
 
Puss på er!

Emporia

Hej hej lördag
 
Passar på att skriva nu när kidsen sitter och målar. 
A är iväg och jobba idag, dem ska inventera. Trist att en hel lördag försvinner..men men.
Jag och barnen gick upp och klädde på oss direkt och promenerade ner till Willys för att köpa frukost. Det var riktigt nära att jag smög in på Espressohous med kidsen för att käka frulle där men Icke! haha
Vi försöker vänja av Julia vagnen, hon har blivit så lat! ska gärna åka vagnen om det så är från huset till bilen. Inte OK. Hon är riktigt envis också men idag lurade jag på henne att gå med sin egen dockvagn och det gick bra. Hon frågade en gång om vi skulle ta hennes vagn men accepterade ett nej. Jag var lite rädd att hon skulle tröttna på att köra dockvagnen men inte alls. Hon körde den hela tiden och glömde bort att hon gick. Perfekt!
 
Igår hämtade Malin upp mig vid lunch och så åkte vi till Emporia och slog oss ner på EspressoHous ahahahha!
Sen gick vi en runda..det är andra gången jag är på Emporia och igår såg jag massa affärer jag missade förra gången. Sen åkte vi upp till takterassen..så stört..kändes inte alls som att man stod på ett tak.
 
 
Längtar till jag kan gå i affärer utan kryckorna...kunna glo på kläder utan de där satans pinnarna som är i vägen hur jag än har dem.
 
Så jäkla underbart att träffa Malin igår..hon hade dessutom köpt två fina saker till bebisen. I en specifik färg. Hennes magkänsla sa att det skulle bli en ..... ! Kändes som att vara på ett ultraljud när jag öppnade paketet. Sen var det helt stört hur många tecken vi fick undertiden på Emporia. 
 
Ska bli grymt spännande att se vad det blir för något.
Ha en fin lördag!
Puss

Snabbis

SItter och väntar på Malin som kommer och hämta upp invalidon. Har så jävla ont i magen idag..STRESS deluxe!! det här med sjukskrivning och försäkringskassa och klydd med jobb ger mig sammandragningar från hell och utslag i hela ansiktet och på halsen. 
 
Ser inte klok ut.
'Bröt ihop lite imorse. Jag vet, jag skulle ju inte...MEN Försäkringskassan ringde mig 8.00 och frågade en massa saker och hade fått dubbelt av något fastän att dem hade fattats det och fått två olika datum och inte fått någon ny inkomstanmälan....suck!! kommer dröja evigheter innan jag får någon utbetalning från dem, OM jag ens får någon. Inte alla handläggare som godkänner att foglossning berättigas sjukskrivning 100% betalt. Detta skulle varit klart nu om det inte hade varit för att arbetsgivaren och försäkringskassan strulat! suck. Sånt här drömmer jag mardrömmar om!
 
Nu hoppas jag att det ska lösa sig inom iallafall 2 veckor. Annars får jag krupp.
 
Orkar inte ens sminka mig...sminket täcker inte utslagen.. tur man ser någerlunda ut i håret för en gångs skull =)
 
Idag är vi iallafall glada för att det är fredag!
 
Puss

Kvällsmagen

Jag tar mina Vecko magbilder på morgonen innan frukost för det ger mest korrekt bild...
Varför?
Jo...för på kvällen ser min mage dubbelt så stor ut...
 
 
Ja ni ser...haha..svullomagen.. Kan vara den stora mängde marshmallows jag fick i mig till lunch.
 
Puss

Dagen som gått

Idag vaknade jag med en bra inställning och det har hållt sig bra hela dagen. 
Började dagen med att platta håretm halledau...det var längesen! kändes helt annorlunda att titta sig i spegeln. Mitt hår har fått fina lockar nu under graviditeten men i genäld är det torrt. När jag sen plattar det så skiner håret och så ser det lite mer städat ut eftersom jag annars inte borstar håret iom de stora lockarna ..haha fräscht va?!
 
Gjorde mig iordning för en långfika med Janina på Espressohous. Inte bra att det ligger så nära... haha
Drack som vanligt min varma choklad och tog en bagel att käka. gottigt! Vi pratade om allt mellan himmel och gjord...
Bjuder på min posar min =P haha..
 
Jag är på EH så ofta att dem vet att jag skiner upp som en sol när jag får extra mycket marshmallows! gillar´t
 
När jag ändå var i "farten" så passade jag på att hämta kidsen på förskolan. Det var så längesen sist och jag älskar att snacka med Jullans förskolepedagoger. Känns som ens kompisar. Hennes ena pedagog går på mammaledighet mitten på december...kommer sakna henne grymt mycket! 
 
Gick helt okej att hämta. Jag gick sakta och försiktigt med vagn och bälte. Och Barnen klädde på sig själv så det gick smidigt. 
 
Väl hemma gjorde jag kyckling nuggets ..typ. Jag skar kycklingfilé i bitar och dubbelpanerade och stekte och in i ugnen en liten stund och Pommes till det. Skitgott!! 
Barnen som varit dåliga på att äta hemma på kvällen de senaste veckorna, framförallt Julia..åt som bara den. Bra betyg med andra ord. A tyckte inte om det. Men han tycker inte om kyckling alls så det var väl väntat. Mer till oss ;).
Inte den fräschaste bilden dem var inte så feta som tallriken säger utan A hade skurit barnens mat på den innan.
 
Svingott med dippa. Imorrn ska jag äta det med lite sallad tänkte jag.
 
Barnen är nattade nu och A ska iväg lite senare ikväll och spela hockey match. Jag ska inta soffläge så jag är fit for fight imorrn igen. Ska nämligen försöka göra Emporia med Malin. Det blir kryckor imorrn...suck =(.
 
Ha en fin kväll!!
Puss

Vecka 16

 
 
Bebis:
Bebisen är nu ca 10,8-11,6 cm lång mellan huvud och stjärt och väger ca 100 gram. Armar och ben är färdigutbildade och alla lederna fungerar.
Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostert rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt för en förstföderska att känna av rörelserna då fostervattnet fungerar som ljud och stötdämpare.
Bebisen kan occkså svälja ocj suga på tummen.
 
Mamma:
Omföderskor kan i denna veckan oftast känna av lite fladder i magen, som ett fisksprattel eller bubblor.
Man kan nu har ökat mellan 2,5-4,5 kg i vikt.
Nu är det dags att börja njuta av graviditeten. De flesta mår mycket bättre nu i andra trimestern.
 
Mina egna tankar:
Har inte hänt så mycket sen förra veckan. Magen ser inte ut att vuxit något på dessa magbilderna men man märker tydligt när jag ligger ner att livmodern växer och jag kan känna överkanten tydligt.
Jag tyckte mig känna av bebisen för två veckor sen men sen inget sen dess, ibland tror jag att jag gör det men är inte tillräckligt säker.
Mår i övrigt väldigt bra (om vi räknar bort foglossningen). Jag håller illamåendet i schack. Är hungrig ofta men kan inte får i mig så mycket mat. Dock går jag stadigt upp i vikt. Nu ligger jag på 2,3 kg plus. Dem säger att man brukar öka i vikt med 200-300g i veckan nu i andra trimestern. Än sålänge håller jag mig inom ramarna.
Nu tyckte jag mg känna av Mini men det går så snabbt att jag inte hinner uppfatta om det är tarmar eller bebis haha.
Idag har jag varit gravid 106 dagar vilket innebär att det återstår 174 dagar.
37,6% har gått av graviditeten,
Nu ser vi framemot Rutinultraljudet som är om 3½ vecka!!
Puss

Aha!!

Vet ni, jag har kommit på det!
Jag har haft en riktigt dåligt samvete dag idag. Dåligt samvete över att inget blev som jag hade räknat med. Dåligt samvete över att jag är vek.
 
MEN har kommit underfull med att det är faktiskt inte mitt fel. Det är inte jag som är en vek liten känslig preggo. Jag har det faktiskt jävligt jävligt ibland och det är för att min kropp HATAR att vara gravid.
Jag har äntligen fattat det.
 
Min första graviditet var hemsk. Jag var extremt illamående och knaprade piller varje dag hela graviditeten. Satt upp och "sov" för att jag var livrädd för att kräkas. Blodtrycket strulade och blev högt och det blev många rundor in på KK för kontroller. Både blodflöde, bltr kontroller och kolla efter protein i urinet, Var och varannan dag. På Bf +3 föddes en frisk stor pojke på 3940 g.
 
Min andra graviditet kom tätt efter Jamie. Jag blev gravid när han var 9 månader. Mådde rätt så bra i början men blödde en massa och vi gick på kontroll på KK och fick veta att vi skulle förvänta oss ett missfall. Men Icke!! hon höll sig fast men foglossningen kom och hälsade på, blodtrycket strulade och det var samma visa igen. Denna gången blev havandeskapsförgiftningen så pass allvarlig att jag blev inlagd och igångsatt. MEN en frisk stor flicka föddes på BF+1 bara 13 minuter efter hennes beräknade ankomstdag! 3965 g.
 
Sen blev jag sjuk efter det. Förlorade mängder med blod, fick en infektion i äggledarna och så ville blodtrycket inte ge med sig. Spenderade 7 dagar på sjukhuset.
 
Så varför glömmer mann bort sånt där?
Jag borde ha fattat att min kropp inte pallar. Jo pallar gör den..men den hatar att vara gravid och jag älskar det =)
 
Kommer ihåg att min barnmorska gav mig strikta order om att inte bli gravid på minst 1½ år efter Julia. För min kropp behövde läkas ordentligt efter två täta och svåra graviditeter.
Det kunde såklart varit värre...som alltid.
Men nu vet jag. 
 
Nu släpper jag det dåliga samvetet och tar det för vad det är!
Positivt tänkande från och med nu.
 
Jag är iallfall frisk!
 
(nu ska jag hädanefter se det positiva i det negativa så förhoppningsvis slipper ni mina klagobrev, kanske något  då och då...)
Puss
 

Onsdag

Helloooooo
 
Har haft att göra sen jag vaknade imorse, nu har jag lite tid över så skickar iväg ett litet inlägg.
 
Tandläkarbesök för Julia gick jättebra. Hon satte sig i stolen och gapade stort. Vi räknade tänker men så skulle tandläkaren undersöka hennes hörntand som är lite skadad och då tog hon fram den där spetsiga grejen utan att förvarna Julia och Julia blev livrädd. Vi lyckades lugna ner henne efter en liten stund och så kunde hon fortsätta undersöka henne dock utan den där spetsiga.
 
Julia fick beröm för att ha slutat med napp dagtid och stort beröm för att hon ska ge Nattnappen till Tomten.
Julia valde länge i presentasken och valde tillslut en ful liten bock som hon redan har hemma hahaha. Hon ångrade sig när vi kom ut och skulle in igen och byta men det gick ju inte såklart. Tur jag hade en liten present till henne hemma!
 
Vi var hemma hela dagen igår, jag var trött och sliten och försökte få Jullan att sova en stund med mig i sängen men ICKE...=)
När A kom hem fick barnen mat och sen kom barnens Farfar. Han skulle sitta barnvakt så att jag och A kunde gå på Dejt. Vi käkade och såg en Bio. Ted. Faktiskt rolig. Vi hade inga förhoppningar när vi valde den, vi ville mest bara ut på tumanhand och jag kan se vilken skitfilm som helst på Bio bara jag får mina varma chips, vilket jag fick och halsbränna och illamående på det haha. Men det var det värt!
 
Filmen blev lite försenad så vi var hemma 23.00. Barnen sov och Farfar gick hem! Vi deckade på två röda.
 
Så jag hade rätt, igår blev en bra dag!
 
Imorrn ska jag fika med Janina! har lurat hit henne till Vårt EH så jag ska slippa gå iväg med mina kryckor.. 
Hon har också bebis i magen..!
 
 
Utanför Bion igår...
The love of my life <3
 
Puss
 

Sista gången

..jag skriver att det är en bra dag.
Idag har jag insett att akupunkturen lindrar, inte botar.
Sviterna från helgen har satt sina spår. Jag är helt förstörd i bäckenet och jag vet nu med säkerhet att bowlingen var så jävla korkad! jag kände mig riktigt bra i lördags..då hade jag fått akupunkturen i fredags. Men Jag glömmer snabbt vad Bm ständigt påminner mig om. Att inte tro att jag är bra för att jag är smärtfri. Kroppen lurar mig och jag går på det varje gång.
 
Nu ikväll är jag så trött på hela grejen och då har jag bara gått snart 16 veckor.
Förstår ni hur många veckor det är kvar?
Jag är lycklig över graviditeten och skulle aldrig ta den för givet och är glad varje dag som går för att det går framåt och att bebisen växer. 
Men man orkar inte hur mycket som helst... foglossning/bäcken uppluckring är ingenting egentligen, alla får det i slutet av graviditeten, man måste gå igenom det för att bebisen ska kunna komma genom bäckenet. Alla känner inte av det och dem som känner av det kanske känner lite ilningar i ljumskar och liknande.  
 
De dagar som jag är relativt smärtfri är är få men guld värda...då känner jag att detta är en pice of cake! ibland t om undrar jag om jag hittat på allt? men sen kommer det,..ilningar, stickningar, molande smärta...då är det jobbigt.
 
Jag försöker undvika det som gör att jag får ont..men det går inte att följa till punkt och pricka med ett hushåll, två barn och man. 
Nästa vecka ska jag och A till min sjukgymnast för att få hjälp hur vi kan hjälpa mig att avlasta i vardagen, det är det som är svårast.
 
Jag håller ju mig hemma om dagarna när barnen är på förskolan för jag hatar mina kryckor, hatar att gå med dem. Ibland går jag till affären..ibland med kryckor och ibland utan...jag känner mig så obekväm med kryckorna men jag ska egentligen ha dem alltid..
 
Förlåt för dessa inläggen men idag behövde jag ventilera lite. 
Nu ska jag lägga mig i soffan, A är iväg och spelar hockey.
Idag bestämmer jag att imorgon blir en bättre dag.
Julia ska till tandläkaren och på kvällen ska jag och A käka ute och gå på Bio. Lite karlejk på tu man hand...längtar.
Vad skulle jag gjort utan honom? han är en klippa!!
Han tar hand om mig och när jag drunkar i min ledsamhet så plockar han upp mig till ytan igen. Jag har mycket att vara tacksam för och det ska inte foglossningen ta ifrån mig. 
Jag får skylla mig själv när jag får sä här ont. 
Dagens lärdom. Ingen mer Bowling för min del denna graviditeten. (och framförallt inte med Matte och Moa ;)) Haha.
Här ska jag snart gosa ner mig...
Puss på er!

Helgen som gått

Jag har känt av att akupunkturen från i fredags hjälpt mig riktigt bra denna gången, helgen har fungerat relativt smärtfritt. Inga paniksmärtor utan helt klart hanterbar smärta som jag kunnat vila bort.
 
I lördags var vi på kalas hos barnens kusin Tilda som fyller 2 år imorrn. Vi fick smörgåstårta, cheescake, kakor...jo name it! Barnen lekte som bara den och jag såg inte skymten av dem förren vi skulle åka hem. Väl hemma fick barnen mat och vi gjorde oss iordning för en ute kväll. Granntjejen Nelly passade kidsen och vi blev hämtade av Matte och Moa för att först käka en god tre rätters på El Patio och sen bowla. Matte och Moa påstod att dem sög på bowling och fetljög! haha. Moa gjorde strikes och spärr på varje  nästan och Matte var inte sent efter. Jag kämpade på rätt bra...men många bollar hamnade i rännan. Vågade inte anstränga mig för mycket...kan tolkas som en dålig bortföklaring med tanke på mina sugiga poäng men nä.
 
Kom hem lagom till 22.30 och deckade direkt. Natten var hemsk! kunde knappt röra mig i sängen..men får skylla mig själv. Jag ångrar inte en sekund att jag hade roligt för första gången på  veckor. 
 
Idag har jag varit ute en stund. Gick för att posta tillbaka barnens förskolefoto. Dem tog bara gruppfoto. Julia blev svinbra på sitt men Jamies blev helt galet, dem hade inte klätt av honom yttefleecen och han hade allt hår i ögonen, man såg honom knappt. SÅ synd!
 
Nu håller jag på och tvättar här hemma...allt tar så jäkla tid och jag blir så irriterad på mig själv. Men det får ta sin tid...
Idag är en bra dag!
 
Idag är det "bara" 28 dagar kvar till RutinUltraljudet.
Från i lördags.
 
förrätten, vitlöksbröd med en avokadokräm. Såååå gott.
Fläskfiléplanka ..urgod!
Och glass med chokladsås till efterätt.
 
Vi på bowlingen, jag med benen i kors fastän jag blivit tillsagd att INTE sitta så iom det förvärrar besvären...svårt att sluta med såna vanor.
 
 
Morgonens lilla stenhårda kula!!
 
Puss på er
 

Akupunktur för 5e gången

Har kommit hem från BM och käkat min matlåda från igår. Mumsigt värre!
 
Det gick bra hos BM fick 8 nålar idag. samma som innan plus en i benet. Allt eftersom verkan försvinner med de nålar jag har nu så lägger vi till en extra. Hon sa att jag troligtvis kommer se ut som en levande nåldyna till slut haha. Ser fram emot det..NOT! vissa nålar gör så satans ont. Framförallt dem jag får på fötterna och i höfterna. Sen dem jag får  händerna brukar slå ut muskeln ett par timmar, det är så jäkla obehagligt. 
 
Jag är glad att min BM är så kunnig i akupunktur. Vi lyssnade såklart på bebisen idag också. Ojj vad hjärtat slog fint..högt och tydligt och nu behöver hon inte leta efter hjärtat utan hittade det direkt. En vaken bebis som rörde på sig massvis.
 
Nu ska jag har ett uppehåll från Akupunkturen i 1 vecka... för att BM inte kommer vara där. 
 
 
 
 
Idag saknar jag mitt blonda hår, mina solbrända hud, semester i  varma Turkiet och min rätt så tränade kropp.
Denna bilden är tagen i somras då vi var på vår första utlandsresa tillsammans med barnen. Så lyckiga barnen var och dem tjatar fortfarande om att åka tillbaka!
 
Puss pån er

100 dagar

Idag har jag varit gravid i 100!! dagar.
Då återstår 180 dagar om bebis kommer enligt beräknat. Nu kan vi flyttas ett par dagar efter rutinultraljudet men enligt våra beräkningar nu så har vi gått 100 dagar.
 
Har precis käkat fil och puffar och min dagliga gravidtablett haha.
Vi ska snart till BM, A möter mig där borta så får jag lite frisk luft och en liten promenad idag också.
 
Igår träffade jag Emma och vi satt och fikade på Espressohuse, det måste vara det bästa dem byggt i närheten av oss. Satt och snacka skit och sen skulle båda in på apoteket och köpa nödvändigheter och så tog vi en snabbis inom Lindex också. Sen vart jag slut och vi skildes åt. Tur att Emma bor 5 minuter från mig...blir många EH fikor haha.
 
 
Hemma igen lagade jag asgod middag till la familia. Det var så gott att jag behåll mat lådan hemma istället för att skicka med den till A.
Blev Lax i ugn med sås gjord på charlottenlök, creme F, matlagningsgrädde, kryddor, lite citronsaft och dijonsenap. och ris till...
Det ska jag mumsa på när jag kommer hem från BM.
 
 
Julia stid för salladen...iallafall gurkan och jag tyckte hon skötte sig utomordentligt. Blev riktigt bra gurkbitar och nöjd var hon. Det viktigaste såklart.
 
 
lejter gejtor.
Puss

Vecka 15

 
Bebis:
Fostervattnet som finns runt barnet leder ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Hörseln fortsätter att utvecklas, eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment.
Bebisen är nu mellan 10,4-11,4 cm från huvud till stjärt och väger omkring 50gram.
 
Mamma:
Ditt förstorade hjärta har nu en 20% högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till dig och barnet. Blodvolymen fortsätter att öka och det är inte konstigt om man känner sig anfådd ibland.
Nu mår du förmodligen bättre än du gjort förut. Man får oftast mer energi, brösten ömmae mindre och illamåendet lägger sig i andra trimestern men en del kvinnor kan ha otur och fortfarande må illa. Nu är livmpdern precis över blygdbenet och tillräckligt för att magen att börja puta en aning. Det är vanligt att magen syns tidigare än om du är först föderska.
 
Mina tankar:
Vecka 15 känns helt galet. Det känns som att vi börjar närma oss halvvägs. Vilket vi gör såklart haha. Jag blev av med mitt illamående för två, tre veckor sen men det kom tillbaka med dubbel styrka för ett par dagar sen. Nu har jag köpt illamående tabletter. Det är svårt för mig att somna då jag är livrädd att jag ska vakna upp och kräkas. precis som med Jamie. Vilket gör mig ännu mer säker på att vi har en liten lillebror i magen. Det skulle kännas konstigt om dem skulle säga flicka på ultraljudet haha. Men det kvittar vilket kön, jag har en av varje, jag önskar mig ett friskt och välmående barn!
Tycker inte att magen vuxit något. Men när kjag vaknar på morgonen så är livmodern stenhård och då märker jag av att den växer. Är som en liten kula vid troskanten.
Har inte känt mer från bebisen, längtar efter sparkarna. 
Har gått upp 2 kg i vikt.
Imorrn ska vi till BM och lyssna på liten och få akupunktur. längtar!
 
Nu kan vi snart räkna ner till Rutin ultraljudet. Jag är så nyyyyfiken på den Mini. 
10 december är det dags...tjohoo!!!
 
 

Skitdag

Fan, vill svära mig gul och blå idag.
När jag vaknde kände jag att "YES!! idag är en bra dag"
 
Sen kom bakslag efter bakslag.
 
Så ja idag är en skitdag!!
 
Något litet positivt är att jag fick en fin liten present på posten idag. Av en viss mrs Gustin.
 
 
 
Puss puss

Tröttmössa

Jag är så satans seg på morgonen. Jag går upp med A och hjälper honom med kidsen innan dem åker till förskolan. Sen bäddar jag ner mig igen och tittar på tv en stund sen deckar jag som en som aldrig fått sova förr!
Ställer kl på 8.30 så jag kan dra mig lite...när klockan ringer så snoozar jag till iallafall 10.00.
 
Idag tvingde jag upp mig själv 9.30. Frågade mig själv varför är det så svååårT?!?!
 
Jooo, för att jag inte har något att vakna för...förstår ni? jag har inget planerat på dagarna. Idag stod det dusch och tvättning av hår på agendan. WOW!
Jag är så rastlös att hela kroppen kliar.
 
Idag tänkte jag om jag skulle flytta in Julias rum till Jamie och Jamie´s rum till Julia. Det är ju inga tunga grejjer som ska flyttas utan bara leksakerna. Jag skulle kunna prova. Och så slutar jag om det gör för ont.
 
Kan man bli mer deppig än vad jag är just nu?
Klagar och gnäller. Jag borde istället vara så jävla glad över att jag är frisk, barnen är friska och A är frisk. Vi har en liten bebis i magen som verkar må bra och som växer och gror. 
Jag försöker vara positiv men ibland blir det bara för mycket.
 
Jag skulle kunna åka in till stan och gå en liten snabb runda. Men det är ett alldeles för stort projekt tycker jag. Jag hatar att jag måste gå med mina kryckor. Jag skulle kunna lämna dem hemma men då lär jag inte kunna röra en fena på hela kvällen/natten och morgonen därpå.
Måste hela tiden väga, för och nackdelar.
 
Nu har jag fått spy ur mig lite. Nya tag! 
Idag blir en bra dag!
 
 
Dagsfärsk bild på lilla kulan som växer. Idag är vi i v 13+5. På torsdag går vi in i vecka 15.
 
Puss
 
 

Lycklig kille

A ringde nyss och tog emot min beställning. Blir en macka från subway med skagenröra ;).
 
Jamie har haft riktigt kul och A´s kusin Mattias Persson spelar i MIF och gjorde en riktigt bra match idag igen. Jamie skulle ner och säga hej och fick Mattes klubba.
Han kommer sova gott ikväll.
Har han blivit Mifare nu?
 
Kan tänka mig att hans hockeysug har vuxit sig större... 
Kanske går han i sin pappas fotspår!
 
Nu är jag så hungirg  (tror jag) att jag skulle kunna spy. Mår fruktansvärt illa...hua.
Ligger helt förlamad i soffan efter en heldag med la familia.
 
Imorse åkte vi till badhuset. Jag tänkte att ja men lite tyngdlöshet i vattnet skulle göra underveerk för fogarna...och det gör det ju säkerligen om man är ensam i en stor bassäng. NU var vi i barnbassängen med två små kids som ville annat än vattengympa. Men herre jesus vilka glada barn. Jamie är orädd i vattnet. Han tar något flytbart och simmar iväg. hoppar i som ingenting. Julia får ,man värma upp men sen är hon värre en fisk.
 
Vi tog en lunch på donken innan vi for till IKEA. Mest för att vi behövde avlastning. Barnen ( läs JULIA) är i en väldigt tuff trots period nu. Hon har ju fyllt 3 och det stora i det är att hon nu får vara inne på SMÅLAND på IKEA. (barnpassning 1 timme). Hon var såååå taggad och har varit sen Jamie gick in där första gången. Somt ur var fanns det två platser kvar i ett fullsmockat söndagsIKEA.
 
Kidsen kilade in och jag och A gick en runda och andades. Mina fogar skrek tillslut och jag började gråta. Mina hormoner spelar mig ett spratt och min foglossning är just nu min värsta fiende. (tääääänka posiiiitivt!!)
A hämtade en kundvagn till stora möbler. Jag hoppade på och åkte snålskjuts.
 
Hemma igen la jag mig i sängen. Somnade och väcktes av A när han och jamie skulle gå. A lyfte över mig till soffan och där hängde jag och Julia tills det var dags för henne att sova. Hon har varit gudasnäll och klappat mig. 
Vilken skitdålig mamma jag är...det ska ju vara tvärtom!!
SUCK!
 
Nu kommer snart mina killar hem. Längtar efter dem...eller kan det vara suben som lockar lite extra?
Nu är det dags för Solsidan!
Puss

Första hockeymatchen

Jamie är på sin första hockeymatch med sin pappa och farfar nu ikväll.
Mycket lycklig kille!
Även om fallet är så att det är MIF Redhawks som spelar och inte Brynäs Tigers.
 
Han har fått en finfin halsduk av Farfar också..han ser lycklig ut. Eller vad säger du The Godfather of Jamie?
 
 
Vilken snygging han är! <3
 
Puss

På Önskelistan

Dags att börja kolla runt efter viktiga ting till Bebis...
Hur kan vi inte ha sparat något från barnen? haha. Lite surt så här i efterhand men så visste vi heller inte säkert om eller när vi skulle få ett syskon till barnen.
 
Vi har ju spjälsängen från Jamie och Julia..vi tror att det är intakt MEN A har borrat lite i den så vi vet inte riktigt om den är barnsäker längre. Möjligtvis att vi behöver köpa en ny... 
 
Sen har vi ju bilstol som är ett måste och en babysitter. Hur skulle vi klara oss utan en babysitter?!
Bärsele känner jag skulle vara riktigt bra. Då kan jag har en kelsjuk bebis på mig samtidigt som jag kan leka och busa med Jamie och Julia... eller ha Julia i sittvagnen om vi ska gå en runda ..okej hon är ju 3½ när bebis kommer men hon älskar att åka vagn...
 
Skötbord!
Till Jamie hade vi ett jättefint från IKEA. Hensvik, samma serie som spjälsängen är från. Det fick vi göra oss av med när Julia kom pg a platsbrist. Istället "byggde" vi ett att ha inne på toaletten och samtidigt använda som förvaring. SJukt smart. 
Men nu har vi lite större spejs och det hade varit skönt med ett ordentligt skötbord igen. Där man har allt inom räckhåll som man behöver när bebisen sprutlackerar eller kissar ner sig själv och sina föräldrar. För det händer...
 
 
Kolla denna fina spjälsängen från IKEA. "SOMNAT".
Urfin om det ligger en lillasyster i magen. Finns i limegrön också.
 
Den här är också så jäkla söt. Även den från IKEA. "SUNDVIK".
 
Skötbord från IKEA. "SUNDVIK"
 
Från IKEA. "GULLIVER".
 
Denna babysittern från Babybjörn finns på Babyland. Ajm inlöve!
 
Denna Bilstolen är så jäkla stilig. Både Jamie och Julia har haft Acta Graco bilstol och den är rejäl och barnet sitter jättebra i dem. Däremot är dem riktigt otympliga och tunga att bära på och ännu tyngre med barn i. Men Komfort för bebisen är ju faktiskt prio.
 
Ett bärsele från Baby Björn såklart. Jag tycker att barnen sitter bra i dessa, Iallafall har mina gjort det och jag har inte fått ont i ryggen av att bära på dem. Då har jag haft dem i bärselet till bristningsgränsen =).
Gillar Classic men nu har dem uppgraderat selena med stabila ryggstöd för att avlasta ryggen... i en himla massa olika modeller! =)
Ingen liten önskelista va? haha
 
Sen ska vi snacka babygym, mobil till sängen, matstolar, bumbostolar...åååh en himla massa...huvudet det snurrar =) Men det är så jävla kul...
 
Viktigast av allt är att liten i magen mår bra och är frisk och han/hon är så välkommen ut till oss i Maj! som vi längtar redan =)
 
Nu ska jag sova... TRÖTT!!
Puss

Lilla Julia

Usch det var längesen barnen slog sig hårt eller var med om några större olyckor...som tur är !! (ta i trä, peppar peppar!!)
Men igår när jag och A skulle gå och lägga oss, jag skulle preciiiiiis stänga ögonen så hör vi världens smäll, fick rysning genom hela kroppen!. Strax efteråt hörs det mest hjärtskärande skriket och jag och A är uppe på en millisekund och rusar in till Julia. Där sitter hon på golvet och gallskriker helt förvirrat. Hon har alltså trillat av sägen och slagit huvudet i garderoben på vägen ner. Det är ändå en rätt bra bit ner till golvet.
 
A tog henne för jag ska inte bära men jag bara måste det när dem skriker så jag tog henne och höll henne så hårt jag bara kunde. Hon var otröstlig och jag hade nära till gråt. Skakade som ett asplöv hela tiden.
 
Tog in henne till oss och synade henne...verkar som att hon bara slog pannan. Efter ett tag lugnade hon ner sig och så la vi henne mellan oss och hon var så trött!! ibland började hon panikgråta och då trodde jag att hon hade brutit något..var nära på att skicka in henne med A men vi kom fram till att hon troligtvis bara var rädd för hon reagerade inte näv i "undersökte" henne.
 
Vi ställde våra klockor så vi kunde kolla henne under natten. Var livrädd varje gång jag skakade i henne...
Imorse var hon tip top igen! Om än  lite trött. En stor bula i pannan men glad!
Förskolan skulle ha koll på henne så hon inte bli yr, hängig eller kräks men smällen lät nog värre än den var i om hon trillade in i garderoben.
 
Stackars tjej!!
Hon som är så duktig och somnar på 1 sekund när man lagt henne i sängen. Hoppas inte blir rädd för sin säng nu. 
 

Vecka 14

 
 
 
 
Bebis:
Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93 mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25 g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar.
Kroppsdelarna är nu så tydliga att man eventuellt kan se vilket kön det har. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan nu böja och vrida på alla sina leder.
Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fosterväskan och kissar.
Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.
Som en förberedelse utanför livmodern tränar barnet nu in- och utandning. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda världe, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.
 
Mamma:
Nu bör du känna dig mindre trött än i början av graviditeten. Det kanske t om är så att du börjar må fantastikt bra. Härligt!
Från ungefär den här tiden är det vanligt att graviditeten syns om du är naken eller har tajta kläder. Och det syns oftast tigare på de som är omföderskor. 
Eftersom progesteronet ökat starkt den senaste tiden kan du nu få trög mage. Enkel lösning på det är att dricka riktigt och äta fiberrik kost.
 
Egna tankar:
Nu känns det som att graviditeten börjar rulla på. Nu börjar man räkna med att vi faktiskt ska få en liten bebis. Det blandas så klart med mycket oro. Är bebisen frisk? Kommer allt gå bra? får vi ta med oss en liten bebis hem i början på Maj nästa år?
Jag hinner fundera rätt så mycket när jag är hemma hela dagarna. Ibland blir jag nästan knäpp. Ibland blir jag rädd när jag bara antar att allt kommer gå bra. Och när jag planerar för en bebis. Men det är ju så man ska tänka. Att allt SKA gå bra. 
Jag är dunderförkyld nu och supertrött så därför har jag inte hunnit komma ur tröttheten än men jag längtar! Känner mig som en zombie haha.
Jag är så glad över att få lyssna på Bebisens hjärta varje vecka vilket lugnar mig enormt mycket.
Är fortf otroligt sötsugen men det måste få ett slut nu. SKa fösöka hålla mig till Jul. Har gått upp 1,5 kg än så länge.
188 dagar kvar till BF.
 
Puss

Baby converse

Fick en tregvlig liten överasskning igår..
Dalle som är Jullans Gudfar hade köpt världens sötaste Converse till Bebisen. Det är ju självklart att lillebror/lillasyster ska ha converse precis som sina syskon =)
 
Jag blev såklart jätteglad! och vilken fin gest..
Tack så mycket!
 
 
Jamie hade ett par han också när han bebis fast i marinblått. Ursöta!
 
Vår lilla bebisböna i magen har redan blivit bortskämd med presenter..och alla som känner mig vet att jag älskar presenter hahah..stora som små. 
Jamie´s Gudfar var inte sen med att försöka värva ännu ett barn till BrynäsTigers Support. Jamie är ett brynäsfan men Julia hon hejar på MIF....
 
Så Micke hade med sig en fin dinglis till bebis...
såklart en Tiger,,, precis som Jamie fick. var ska detta sluta?
 
 
Ja vad ska det bli av denna kiden? haha
 Puss puss

RSS 2.0