Lördag?

Godkväll
 
Sitter och njuter av de sista lediga timmarna. Imorrnkväll är det dags för jobb igen. Idag får bli min fredag helt enkelt. Vi käkar lite hemmakväll godis och ser på fotboll.
 
Hade besök av Mimmi och Vincent och Jenni idag. Vi fikade bullar med Brie och kalkon..sååå gott. Sen hade jag gjort väääärsta bärsalladen. innehållandes körsbär, jordgubbar, hallon och blåbär.
När gästerna gick hem gick vi ut på gården och barnen cyklade. Li kom ut och sen även Mark. Li fick ett infall om att åka till stan och jag hängde på och lämnade barnen hos Mark.
 
När vi kom hem igen så låg köttet och majskolvarna på grillen..härligt värre. Satt ute till 19.00. Barnen somnade sen gott i sina sängar.
 
Helgen bjuder på ledighet...är så lycklig över det. ÄLSKAR mina lediga dagar. Har alldeles för få =).
 
 
saknar våra kvällar i Turkiet. 
 
...det kan man kalla ledighet!
 
 
Puss

Svårt

Dem har gjort om på blogg.se. Jag har inte riktigt fattat grejjen, det är lite svårare program att jobba med tycker jag. Eller klyddigare men det lär man väl sig snabbt.

.
Har kommit från bloggen lite. Ofrivilligt dock. Jag tycker om att blogga. Och jag ska bli bättre. Men sen vi kom hem från semestern har dagarna g¨ått i ett. Sen har det varit midsommar och vi har varit på bröllop. Jag och André jobbar som bara den och barnen hänger på förskolan om dagarna.

Idag vabbar jag då Jamie var kass inatt när jag kom hem från jobb. Imorse fattade vi att det var tanden han hade ont i. Kl 10 gick vi till tandläkaren och hans kindtand har en väldigt tunn emajl som gått sönder lite. Tydligen väldigt vanligt på barn i hans ålder. Där har det samlats matrester och smuts och den är svår att borsta vilket har gjort att han fått lite karies. Ytters lite men tillräckligt för att det skulle kännas jobbigt för honom.

Han skolades in som dem säger och han fick testa maskinerna och fick berättat för sig hur det går till när tandläkaren "städar" tanden. Han fick öva att på gapa och att räcka upp handen om han behövde stänga munnen under rensningen.
Så vi fick en ny tid då dem ska städa tanden.

I det stora hela hade han en väldigt fin och ren mun. Tänderna såg fina ut men några hade tunn emajl så BARA lördagsgodis och noga tandborstning.

Ni glömmer inte att lägga till mig på Instagram (Neijan) där ser ni bilder från våra dagar då jag inte bloggar =).

Men jag ska bli bättre. Ta mig tid helt enkelt..

Fick föreessten hem lappar från barnens nya förskolan. Julia ska börja på Grodan och Jamie på fiskmåsen. Så nu ska det pusslas ihop en vecka i augusti då det ska inskolas. Fattar inte hur vi ska få ihop det men det löser väl sig!

Ha det bra så länge!! puss

Lillördag!

Jag jobbar, ska strax sitta på avlösning i tre timmar. Käkade tidig lunch om man ens får kalla det lunch. Maten som blev över från igår, ugnsbakad lax med fetaost täcke. Grönsallad och min hemmagjorda tzatziki med alldeles för mycket vitlök haha. Stackars vårdtagare :)

Ikväll blir det grillat hemma hos oss. Någon som är sugen?

Hörs sen vänner!
Puss


Instagram

Ni vet att ni kan följa mig på instagram också?

Ladda ner appen till din telefon. Och sök efter Neijan så hittar ni mig!

Puss


Skaljackor från po.p

Köpte varsin skaljacka till barnen inne på polarn och pyret igår. Supersnygga. Blev en rosa till jullan och en turkos till Jamie!

Perfekt till hösten...

Puss


Flygresan med två små barn

Våra barn hade aldrig flugit innan förutom Jamie som flugit till stockholm när han var 6-7 månader. Båda kidsen verkade inte riktigt förstå vad det hela går ut på så vi pratade mycket om flygplan och hur man gör på flygplatsen och att det kan kännas konstigt i öronen och lite sånt. Dem var väldigt lyhörda och tyckte att det skulle bli riktigt spännande.
Vi var på Malmö Airport/ Sturup ca 05.30. Barnen var svårväckta och var inte så jättetaggade till en början men när Farfar kom och hämtade oss så blev allt så verkligt. Väl på flygplatsen gick incheckningen rätt så smidigt. Det var lång kö o0ch vi var bland de sista som skulle checka in. Vi hade 2 stora resväskor och en vagn så det var inte så farligt. Barnen tyckte det var spännande att få visa sina pass.
.
När väskor och vagn var incheckat och vi hade flygbiljetterna i handen så flöt allt på. Vi gick genom säkerhetskontrollen och Julia tyckte det var jobbigt att behöva lägga upp nussen på bandet!
.
Vi käkade lite frukost och sen kollade vi i texfreen. Alla passade på att gå på toa och sen var det dags för boarding. Det gick ursnabbt, vi hann knappt känna av någon väntan. Vi boardade planet och Jamie fick fönsterplats, jag i mitten och Julia bredvid mig. A satt på motsatt sida ut längst gången så vi satt typ "tillsammans".
.
Vi erbjöd barnen Bambse tuggummi för att lätta på trycket vid take off. Julia tog ett och svalde det och Jamie ville inte ha. Ingen av barnen märkte av trycket och verkade inte beröras. Det pirrade lite i magen när vi lyfte. Vi köpte lite snacks och varsin saft till barnen. Och så tittade dem på film på laptopen som vi hade tagit med. Några kisspauser men annars satt dem fint i 3, 5 timme. Julia somnade sista halvtimmen och missade landningen.
.
Vi var framme i Antalya kl 11.30 och vi startade med att gå på toaletten och sen gick vi genom passkontrollen och vidare ner tför att hämta väskorna som kom direkt. Vidare ut till vår buss som vi skulle sitta på i 2 timmar till Alanya.
Jag är verkligen stolt som en tupp över att barnen var så duktiga och att allt gick så smidigt.
Forts. följer...
Frukost på flygplatsen.

Återkommer

Jag veeeeet att jag har lovat uppdatering om resan. Den kommer. Jag har inte haft tid. Känns som att vi varit hemma flera veckor redan haha.
Jag jobbade igår. På kvällen var det fotbollsfest hos Matte och Moa. Jag var riktigt taggad men  blev så jäkla trött och kom liksom inte riktigt ifatt the girls haha. Var hemma vid 01.00. Lagom. (börjar bli gammal)
.
Jag är ledig idag så vi ska strax åka hem till mina förldrar och fira min mor som fyllt år, sen blir det storhandling av mat. kylskåp, frys och skafferi EKAR tomt.
.
Nä dags att klä på oss allihop. Det tar sin lilla tid=).
På återseende snarast! jag lovar.
Puss

I'm back!!

Har ni saknat mig?!

Jag har lock för örat och har haft det nästan hela semestern. Sjuuuuuukt irriterande.
Jag har bränt mig och börjat fjälla. Sjuuuuukt trist!

Jag har inte blivit särskilt brun, hade inte tid. Barnen var heeeelt vilda. Vi har badat nästan 24/7. I stora poolen, i barnpoolen, i havet. Åkt vattenkanan hundra miljoner ggr. Helt underbart. Barnen har älskat varje sekund. Jag har massvis med bilder som jag ska visa er och skriva mer om vår vecka i Turkiet.

Puss så länge


Resfeber

Vaknade med huvudvärk. Ingen mild sådan. Typiskt. Har sååååå mycket att göra idag. Jag droppade kidsen på förskolan sen gick hag hem och tig igen ett par timmars sömn. Känner mig lite piggare men ändå sämre än vad jag gjorde imorse!

Påväg till stan för att växla pengar, sen hem och hämta kidsen, handla och sen packa. Stäääääda!

Tre kvällar på jobb och tidiga morgnar på det är riktigt slitsamt. Men nu blir det en veckas semester och det är välbehövligt. Jag och André har aldrig sen vi fick barn haft så lång ledighet tillsammans bara vi och barnen. Vi har alltid varit med vänner och familj, så det blir spännande :).

Lejter gejtor.
Puss


Spontankväll/natt deluxe

God eftermiddag!
Står och väntar på bussen, jobbar kvällen idag också. Lite sliten efter gårdagen haha.

Barnen blev ju hämtade igår sen stack jag till jobb. Efter första rundan på jobb åkte jag bort till barnens gammelmormor när Mårtenssons fanns och firade Ingas födelsedag. Jag kom lagom till middagen och barnen blev nog lite chockade :). Moa var också där så fick vi snackat litta. Under kvällens gång på jobb ringer À och undrar om jag är sugen på utgång efter jobb, Moa tog telefonen för hon körde killarna till O'learys och så bestämde vi att det var vi!

Jag slutade 23.00 och var riktigt taggad. Moa hämtade upp mig och så stack vi hem till mig och satte igång musiken, drack drinkar och shottade.

Vid halv 2 tar vi taxi till stan och möter upp Andy och matte och så gick vi in på Harrys. Där dansades det loss ordentligt!!

Skitkul och jag var inte ett dugg trött haha. Jag och À var nog hemma vid 5 tror jag och sov till 9.30.

Man får passa på när kidsen sover borta :).
Jag är grymt imponerad av att vi faktiskt gick ut. För ett tag övervägde vi att hyra film och käka godis istället. Vi kom snabbt i stämning och vi var assnygga!

Två jobb pass kvar sen sticker vi till solen.
Puss!


Passen är hämtade

Vi var utanför passhuset ( glömt vad det heter) kl 8.45. Dem öppnar 9.00. Det var kö när vi kom!! Och lååååååång kö blev det när vi stod och väntade på att få komma in. Väl inne var vi först med att ta nr lapp till avhämtning så det gick ju jättesnabbt.

Nu behöver vi inte tänka på det mer. Sååå skönt :).

Nu är André på svensexa för kusinen som gifter sig om två veckor. Dem har ju verkligen vädret på sin sida ... Hagel?!?!

Jag myser med kidsen Som snart blir hämtade. Sen tillbringar jag min lördagkväll på jobb. Kul. Verkligen.

Imorrn ska det bli skönt med sovmorgon.

Puss!!


Mif redhawks

Andrés kusin matte har ju flyttat ner igen för att spela i mif, därmed fick jag Moa.. My sistah from anotha mistah! Haha.

När man känner såna cooooola människor ;) så får man ju cooooola saker. Hahahaha. Nu fick jag mitt mobilskal så jag kan visa för alla vilket lag som ligger mig närmst om hjärtat och har alltid gjort :).

Puss


Tummen upp för UV-tröjor

Hämtade ut paketet från http://lekmer.se">http://lekmer.se">http://lekmer.se%3C/a%3E">http://lekmer.se">http://lekmer.se%3C/a%3E">http://lekmer.se%3C/a%3E">http://lekmer.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://lekmer.se">http://lekmer.se%3C/a%3E">http://lekmer.se%3C/a%3E">http://lekmer.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://lekmer.se%3C/a%3E">http://lekmer.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://lekmer.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://lekmer.se%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://lekmer.se">lekmer.se idag. Snabb leverans! 2 dagar:)

Barnen var i ivriga att få testa och jamies kommentar löd 'så underbart skön ååh vilken fantastisk tröja' haha. Jag dog!! Söta unge.

Julia höll med såklart. Nu är de små liven utrustade. Miniapotek ska färdigställas sen är det nig bara kläderna kvar. Svååårt att packa tycker jag. Vi är ju bara där i 8 dagar.

Imorrnbitti ska vi hämta passen, vid middag kommer farmor och farfar och hämtar kidsen. Jag ska jobba kväll och André ska partajja.

Puss


UV-kläder

Nu när vi ska till varmare breddgrader, där solen är starkare och där vi kommer vistas utomhus hela dagarna så behöver vi ordentligt med skydd till barnen. Solskyddsfaktor +50, solhattar, långärmade luftiga tröjor och UV-kläder!
.
Jag beställde varsin UV-tröja med Pippi motiv på från Lekmer.
Jag beställde först hela dressar men med tanke på att barnen kommer behöva kissa och bajsa så blir det lite klyddigt att ta av hela dräkten. Så en tröja och badbyxor blir bättre och lättare!
Produktbeskrivning från Hemsidan.
Skyddar mot solens farliga strålar. Swimpys badkläder har inbyggd solskyddsfaktor 50+. Lätta och bekväma även när de är blöta. Torkar snabbt. Storlek och passform för god rörelsefrihet. Hygienisk förpackning som kläderna kan förvaras i.

T-shirt med trekvartslång ärm, elastisk och smidig runt halsen. Lätt att klä av och på, skaver ej. 
.
Passa på att beställa hem du också, det är nämligen superea på dessa just nu!
Puss

Mycket att packa!

Har börjat plocka fram vad som ska packas ner i resväskorna. Det blir sååååå mycket extra när man reser med småbarn. Det är åtminstone två blöjfria barn vi åker med så vi behöver inte dra med blöjor :). Eller jo vi kommer packa ner två blöjor till transferen dit och hem eftersom det är en bussresa på nästan två timmar med ett stop och det känns bra att hon kan kissa i blöjan om det behövs.

Barnen har blivit förkylda, lägligt ju!
Annars är dem väldigt uppspelta inför resan. Micke och Maja hade med sig färdlektyr/målarböcker till kiddosarna och en fin Pippi badring :). Det lär bli väl använt!

Lite småsaker som måste köpas och passen finns att hämta så det får jag göra på måndag.

5 dagar kvar!!
Puss


RSS 2.0