Lion 2 månader

Idag blir vår Minsting hela 2 månader!
Det firade vi med ett läkarbesök på BVC. Lion fick helt klart godkänt från doktorn som tyckte att han minsann var en stark liten kille.
 
Vår stora lille bebis väger nu 5580g och är 57,7 cm! här snackar vi guldklimp. 
Jag fick även fylla i ett papper med frågor om hur jag mår. För att kunna upptäcka eventuella depressioner. Jag var och är inte i närheten av en depression så det känns skönt ;).
Vi pratade också om hur jag hanterar 3 barnslivet. Jag tycker allt flyter på så jäkla bra och har änsålänge inte stött på några större kaos situationer. Jag skäms nästan lite över hur smidigt allt går. Jag går och väntar på det där kaoset!
 
Nu när Lion är 2 månader så har vi hunnit lära oss hans dygnsrytm. Vad han vill när han gnäller och är missnöjd. Lion är en väldigt okomplicerad liten kille som är nöjd för det mesta. Skriker gör han oftast bara om maten dröjer. 
Han sover fortfarande relativt mycket och ammar var tredje timme under dagen. Ibland varannan.
 
På dagarna läggs Lion i sin spjälsäng och somnar med Pelle (elefantsnutten och elefantspeldosan). 
Lion brukar göra morgon vid 7.30. Då ammar han och sen somnar han om medan jag gör iordning hans syskon inför förskolan. Lion sover sen fram till vi kommer innanför dörren igen vilket brukar vara mellan 9.30-10.00. Då ammar han och sen somnar han om igen. 
 
Sen ser det olika ut på dagarna beroende på om vi är ute eller inne. Är vi ute sover Lion hela tiden. Är vi hemma käkar han var tredje ellöer varannan timme och sover och slumrar där emellan.
 
Vi hämtar storasyskonen på förskolan kl 15.00 och oftast får jag väcka Lion för att parera in en amning eller ett blöjbyte innan vi går iväg. Han är som mest vaken mellan 16.00-17-18.00 tiden.
 
VI gör iordning honom för sängen samtidigt som Jamie och Julia och vid 20.00-21.00 nattas Lion i sin säng och sover där till 00-02.00 tiden. Bäst är när han vaknar 00.00 för då ammar han och somnar sen om i babynestet bredvid mig. För att sen käka vid 5 tiden och somna om.
 
Lion kan fortfarande använda kläder i strl 56 och vissa större plagg i 50 men vi har börjat nalla på 62 kläderna. Vissa 62 sitter jättebra medan andra drunkar han i. Han anv'änder strl 2 på liberos blöjor. Men nästa inköp blir 3:an.
 
Lion är väldigt nöjd med tillvaron för det mesta. Babygymmet har han börjat uppskatta och så även sina stora syskon.
Samtidigt som jag vill att tiden ska stå still så ser jag ändå fram emot att få se Lion växa och bli stor och se vad han blir för en liten kille =). Var ålder har sin charm!
 
 
Puss
 
 
 

Måndag

Går inte veckorna undan? vi har snart gått hela juni. Får lite panik lite. Sommarn hinner knappt börja innan det börjar bli höst igen känns det som. 
 
Midsommarhelgen har varit underbar. Vi har käkat gott och imgåtts med människor vi tycker om och vädret har varit helt ok. Barnen har varit helt uppstirrade och haft svårt att somna så det har blivit sena kvällar men sovmorgnar.
Igår fick vi finbesök av Malin, Sebbe och Kaylee. Med sig hade dem såååå fina kläder till Lion. Ska visa vid ett senare tillfälle. Tidigare på dagen var svärisarna här och fikade på goda frallor.
 
Imorse vaknade jag i panik av att klockan var 8.30. Barnen har samling 9.00 på förskolan. Hahah.
 
Upp, gjorde frukost till barnen. Ammade Lion och klädde på honom. Tog fram kläder till Jamie och Julia och klädde mig själv. Sen skulle sjuhundraelva tänder borstas och kläderna skulle på. Inget gnäll från Julia underlättade vår morgon och vi infann oss på förskolan 9.10. Alltså jag menar... hur grymt? jag hann t om ringa och omboka min tandläkartid när vi gick till förskolan. Multitasking deluxe.
 
När kidsen lämnats så gick jag och Lion in på Willys för att handla mat till ikväll och blöjor och våtservetter så nu är blöj och våtservettförådet påfyllt. Känns skönt.
 
Lion sover i detta nu och jag ska kika runt lite på eventuella 30 årspresenter till min älskade man. Det är snart dags och jag får lite ångest. Vad köper man egentligen?!
 
 
 
Bjuder på en gladfis. 
 
 
Lion igår. Dagen till ära fick han prova sina converse som han fick av Julias Gudfar när han låg i magen. 
Om två dagar blir han två månader och han har ju blivit såå stor. 
 
Puss
 
 

Midsommardagen

Godkväll!!
 
Kan man bli bakis på Pepsi Max? jag vaknade 6 imorse när Lion väckte mig för lite käk och kände mig sååååå bakis. Kunde knappt öppna ögonen. Jag har alltså sovit bort denna dagen kan man säga. 
 
Vi hade en supermysig midsommar igår. Fattades midsommarstång och kransar men annars vart det fulländat. Goda glada vänner och ännu gladare barn. God mat och gott om dricka och godheter.
 
Vi hade ställt upp ett stort tält på gården och dukat fint. VI hade värmelement och lampor inne i tältet för att kunna sitta ute till sent. Barnen lekte sååå fint och Jamie var helt lyckligt över att Elias var där. Dem lekte så fint i flera timmar utan ett endaste litet bråk eller psykbryt. Behövde inte tjafsa med några barn alls. Julia var nöjd sålänge hon fick sitta i knäet framåt kvällen och somnade sen i sin vagn. Lion var vaken och fisig under dagen ,men somnade gott vid 21 tiden och sov till halv 2 för käk och vaknade sen 6 imorse. Barnen vaknade runt 10 tiden imorse. WOW!!
 
 
 
 
 
 
Vet ni vad?! inte en endaste droppe regn föll igår...hallelujamoment på det!
 
Lejter gejtor. Puss!!
 

Likheter och olikheter

 
Lion 1 månade..nästan 2.
Jamie 1 månad.. nästan 2.
 
Julia 1 månad. nästan 2.
 
Jag tycker nog att Lion är mest lik Julia men jag kan absolut se många likheter från när Jamie var bebis.
Annars tycker jag barnen är rätt olika varandra. Jamie föddes med svart hår som precis täckte huvudet. Det försvann inom ett par månader och helt plötsligt blev han blond.
 
Julia föddes med en svart kalufs som heter duga och är idag fort väldigt mörk. I både hud och ögonbryn, ögonfransar och hår. Lion föddes med ljus, ljus brunt hår med mycket röda pigment i. Ljusa ögonbryn och fransar och ljus hy. Antingen blir han rödhårig eller också ljus som jamie,.. spännande.
 
Sen tycker nog de flesta att Jamie är slående lik mig och Julia och Lion är kopior av sin far. Vad tycker ni?
Jag kan hålla med om att Julia och Lion är pappa upp i dagen men jag ser inte hur Jamie är lik mig. TUr att någon i familjen fått ärva mina snygga anlag haha.,
 
Puss
 
 
 

Dopförberedelser

Igår satte vi oss och började skriva ner allt som behöver fixas och köpas till Lions dopdag samt A´s 30årsfest. Åååh herregud vad grejer. =)
 
Jag älskar att planera fester och framförallt med tema. Inbjudningskorten är utskickade och vi beställde inbjudnigskort denna gången. De två andra gångerna har vi pysslat själv men vi underlättade det lite för mig denna gången.
 
Temat för dopet blir enkelt, stilrent, babyblått och vitt. Vimplar, randiga sugrör, servetter med stjärnor på..ja det blir nog bra. Iom vi firar A´s 30 årsdag samtidigt så kör vi inte all in på något tema just för Lion bara.
 
Så här ser iallfall inbjudningskorten ut. Det är ca 1 månad till dagen D och för en gångs skull är vi ute i god tid haha.
 
Det känns helt ofattbart att vi planerar vårt tredje barns dop. Lyckligt lottad.
Lion verkar sjukt taggad och vi hoppas att han lugnar sig med maten nu innan dopdagen så han får plats i dopklänningen som min Mamma har sytt och som både Jamie och Julia burit. Till festen kommer Lion bära sjömansdräkt..jag menar HUR gulligt?
 
Jamie och Julia kommer matcha varandra i kläder från EBBE. Jamie i marinblå chinosshorts och en rutig skjorta från EBBE. Julia kommer ha en klänning i samma tyg som Jamie´s skjorta. Frågan är vad jag ska ha på mig?
Förhoppningsvis har jag tappat ett par kilo till innan dess.
 
Det finns ju lite saker vi faktiskt önskar till Lion om det är någon som vill ha tips.
 
* Bumbostol med bricka.
* Roliga babyleksaker
* Gåstol
* Presentkort/kläder från Polarn och Pyret
* Kläder i strl 68-74
* Presentkort från Lexington
* Söt barnservice
* Leksaker från märket Sebra (virkade skallror bland annat)
* Leksaker från märket Skiphop
 
.. mm!
 
 
 
 
 
 
 
Kul att snurra runt tycker Lion! 
Åååh vad stor han har blivit...alldeles för snabbt =(...
 
Puss
 
 
 
 
 
 
 

Pre Midsommar

Hellooo
Har precis lämnat kidsen på förskolan, dem skulle ha midsommarfest idag. Vi hade köpt med oss lite blommor som dem kunde klä midsommarstången med!
Jag fick snällt måla Julias naglar imorse, röda, rosa och silvriga. SNyggt haha.
Sen gjorde jag en krans av inbakad fläta på henne. Sötnos!! Jamie fick vax i sitt hår och vart riktigt nöjd med resultatet haha.
 
Det regnade på vägen till dagis men var varmt som attan. Nu har solen tittat fram och jag tror dem kommer få en riktigt fin dag.
 
 
 
 
 
 
 
Puss

Napp

Nu är Lion inne i en utvecklingsfas och iom den vill han vara nära nära och gärna ligga vid bröstet 24/7. När jag märker att Lion bara är suttig så får han nappen och blir nöjd. 
Det är tur han tar napp för ni vet ju hur många nappar jag köpte när han låg i magen haha. Han tar varje sort men hans favorit är napparna från MAM.
 
 
Idag blir Lion 7 veckor och jag kan verkligen inte förstå att tiden gått så fort! Jag har knappt hunnit med något.
Han har blivit så stor. Han ler och "pratar". Rullar runt som bara den från mage till rygg. Han har nästan klarat från rygg till mage...jag ger det nån vecka till sen borde han klara det. Han är såå stark!
 
Puss
 

Stolta syskon

 
 
Jag är riktigt imponerad över Jamie och Julia.
Dem har vuxit in i sina roller med bravur och verkar älska varje sekund med Lillebror. Det gosas och hjälps till från höger och vänster varje vaken sekund. Lion säger till när det blir för mycket och det accepterar Jamie och Julia.
 
Innan Lion kom målade jag upp v'ärsta scenariot att det skulle bli kaos här hemma men än sålänge flyter saker och ting på som det ska!
Nu går visserligen barnen på förskolan varje dag mellan 9-15 men det är jag som lämnar oc hämtar och fixar och donae här hemma. Fr om den 26/6 kommer barnen gå 15 timmar i veckan. Då kanske det där kaoset kommer. Men än sålänge är det ett organiserat kaos precis som det var med bara Jamie och Julia i hushållet. Lion hänger bara på.
 
Julia är inne i en period där hon testar oss. Varje morgon och kväll ska det bråkas. Hon bara måste få sin vilja igenom annars utbryter tredje världskriget..mildt formulerat? Imorse börjde allt med att jag skulle göra en fläta på henne vilket hon inte ville men som jag ansåg hon behövde eftersom håret var ssmutsigt och vi inte hinner tvätta det på morgonen. Efter det är allt fel. Hon skulle inte ha frukost. Sen skulle hon efter att ha skrikigt inne på sitt rum i 10 minuter. Sen skulle hon inte ha kortärmat. Men hellet inte långärmat. 10 min senare gick det bra med kortärmat. Jag hade satt tandkrämen lite fel på tandborsten tyckte hon..ååh herregud!!
Solhatten vägrade hon och koftan också. Hon provade 4 par skor och det slutade med att hon gick till förskolan i sina inneskor!!! då hade vi bråkat om skor i 20 minuter. ( hon har ett par sandaler på förskolan, därför fick hon välja själv). När vi väl gick till förskolan frös hon ju såklart...vad sa jag om koftan?! hon fick låna min ist.
 
Jag lääääääängtar till denna perdioden lugnat ner sig för är det något som känns aningens jobbigt nu så är det hennes förmåga att bråka om precis allt!
 
Puss
 
 

Let´s do this

Nu har jag tagit tag i träningen igen. Inte en sekund för sent! 
Jag har försökt börja lugnt men det kliar såååå i fingrarna. Det har blivit 3 gånger denna veckan och jag ahr haft sällskap av Moa varje gång som peppat mig =)
 
Jag har tappat så mycket muskler och kraft så det känns riktigt tråkigt att behöva börja om från början men jag är på G och nu jäklar ska det bli fason på mig haha..
 
 
 
Puss

Marinblått is da shit

Kollar man i Lillebrors garderob så är det mesta kläder marinblå, vita och gråa. Lite trist kanske? Men ack så fiiiint!
Så somrigt occh dessutom passar vår lilla rödlätta kille i just marinblått!
 
Det har ju flyttat in lite små färgfläckar också som den senaste med tigrar på. Den hade han på sig idag och bajsade ner sig under vår shoppingtur haha.
 
Idag fick uppdaterade vi Lions garderob. Pyjamaser behövdes i strl 62 som är den storleken vi snart kommer få börja använda...ååh vad han växer fort =(
 
 
Nu lär ni bara få se halva delen av pyjamaserna haha 
 
 
Denna snygga bodysuiten fick Lion av A´s Moster med Man häromdagen. Den är från KappAhl och sitter som en smäck på vår lille tjuckis.
 
Finns det någotn roliagare än bebiskläder? hhaaha ja visst gör det det men det är iallafall ett av de roligaste som finns haha.
 
Puss

close up

 
 
 
Babyfötter är ett av mina favoritobjekt att fotografera..skulle kunna käka upp Lions små gosiga fossingar!!
 
 
Puss

Babymassage

Idag har jag och Lion varit på Babymassage på BVC. Mimmi och Tilma som går på samma bvc och som har samma BVC sköterska var såklart också där.
 
Lion sov sig igenom hela massagen och småtittade emellanåt. Han verkade njuta till fullo. 
 
 
Den här "kursen" är i tre omgångar och jag ser verkligen fram emot nästa vecka.
Idag fick vi lära oss att massera barnens ben, mage och bröst.
 
Efter massagen packade jag och Mimmi ner bebisarna och gick bort till Espesso house och lunchade sen vidare in på Lindex där jag plocka åt mig lite godingar till barnen samt en sjömansdress till Lion att ha på Dopfesten. Vidare in på willys för att köpa lite förnödenheter och sen hem en stund till gården för att sola lite innan Mimmi och Tilma åkte hem.
 
A är på personalmöte så jag och kidsen har precis käkat lite. När A kommer hem sticker jag äntligen till gymmet för ett första träningspass sen många månder tillbaka. Får sällskap av Moa så det är najjs.
 
 
 
 
Puss

RSS 2.0