Minisemester

Vi åkte iväg i söndags på en liten minisemster i Sövde tillsammans med svärisarna. En stuga mitt i skogen. Jamie och Julia var riktigt taggade och vi packade väskor för flera veckor kändes det som ahhaha.
Vi åkte tidigt på söndagen och möttes av halvkasst väder, installerade oss och lagom till lunch klarnade det upp och blev sjukt jävla varmt. 36 grader registrerade termometern när vi begav oss ner till sjön. Jamie och Julia badade som aldrig förr och Julia var inte ett dugg rädd och hoppade från brygga rätt ner i vatten. Mitt mammahjärta satt utanpå kroppen. Lion sov i bara blöja i vagnen och vi andra satt och svettades bort i solstolarna.
 
Vi fiskade och Jamie fångade sin första fisk och A fångade 9 fiskar medan farfar till slut fick upp 1 liten firre. Fiskelyckan var enorm. LÄgger ut lite bilder och skriver efterhand. Måste först skriva att söndagskvällen/natten var den värsta jag upplevt. Värmen i stugan låg på 35 grader och jag visste knappt var jag hade rumpan ett tag. Det var såååå äckligt och hela tiden var jag livrädd för att Lion skulle få värsta värmechocken... usch!!
 
Fina badtjajen.
 
Fina badkillen!
 
Jättemysig liten sjö och strand.
 
 
 
 
Letar mask. Hittade inte en enda!! jag kom med den grymt braiga ideén att fiska med majs och vips så nappade firrarna varenda gång!
 
Lion sov gott i världens bästa vagn. Cam 3!! ååh den är så sjukt mycket bättre än föregångaren. Dessutom är den så satans snygg i all black. Ajm inlöve ;)
 
 
Det är när jag ser bilder på mig själv som jag inser att graviditetskilona som är kvar verkligen syns. Usch!!!
 
Dags att träna lite hårdae, bättre kost och lite mer jävlaranamma!!
 
Mitt fina thomas Sabo armband med de bästa bokstäverna. L:et fick jag i present av A när vi hade förlovningsdag. Lite lyxigt att både kunna fira förlovning och bröllopsdag =)
 
Jag tänker, om jag lägger upp tjockisbilder här så blir jag mer peppad av att sluta helt med sötsakerna!!
 
 
Små minigrodor fanns överallt, i stora mängder..
 
'
 
 
Vi kollade på storkar..
 
 
 
Kolla så gigantisk han är!
 
Första fisken! lycklig kille!
 
Min toka!
 
 
 
Semestern i korthet! barnen tyckte det var spännande att komma iväg på äventyr och vi tyckte det var skönt att byta miljö lite. Borta bra men hemma bäst. 
 
Puss!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lion 3 månader

Idag är Lion 3 månader och 4 dagar för att vara petnoga. Han blev 3 månader samma dag som jag och A firade 5 år som förlovade och Jamies dopdag.
 
Lion fortsätter att briljera. Han är helt underbar såklart. Han är en väldigt nyfiken liten bebis som inte bara ger bort sina smajl, nä dem får man förtjäna ;). Han är däremot alltid glad och väldigt tillfreds. Lion sover fortfarande väldigt mycket och när han är vaken ska han gärna vara med och det är inte alltid så poppis att hamna i babygymmet eller babysittern. Sitta upp eller stå är favoritställningarna. Han är enormt stark i ben och nacke och tröttar ut mig innan han själv blir trött av att stå =).
 
Lion nattas fortf runt 20 tiden i sin säng och sover där till 4-5 på morgonen. Då får han komma in till mig och käka för att sen somna om igen bredvid mig. Han vaknar sen vid 7 tiden för att käka och sen då vara vaken ca 1 timme. Han helammar fortfarande. Så här länge har jag inte ammat innan men känner inte något behov av att sluta heller. Det flyter på så bra.
 
Lion har de senaste dagarna börjat stoppa in allt i munnen som han kommer åt, han saglar och gnager hårt på sina händer och mina händer. Han har i två dagar börjat visa tendenser på att ha ont i munnen genom att gnälla och tugga. Han har levererat många goa bajsblöjor i två dygn. Vi som är vana vid var fjärde dag bajs. haha. Kan det redan vara en liten tand på gång?
Jamie och Julia var alltid dåliga i magen vid tandgnissel och Julia fick ALLTID feber. Tiden får utvisa om det är ett utvecklingssprång eller en tand som är på gång.
 
Lion använder storlek 3 på liberos blöjor och 62 kläder sitter perfekt nu. Vi har börjat nalla på strl 68 då skillnaden är minimal på många klädesplagg. På måndag nästa vecka är det dags för Lions 3 månaders vaccination. Spännande att se hur han reagerar på den.
 
Lion är ett litet matvrak och det syns, tror han spränger 7 kg gränsen inom kort. Ska bli kul att väga honom på måndag.
Annars då?..jo han jollrar för fulla muggar och samlar saliv för att sen bubbla ut det. Dreggligt värre. 
Det är en väldigt lätt liten bebis, han vet vad han vill och det är lätt att läsa av honom. Nu vill man ju ha fler bebisar när dem är så här lätta haha.
 
 
 
 
Nyfödd och alldeles kletig!
 
 
 

Mini mamman

 
 
 
 
 
Bästaste minimamman!
 
Puss
 
 
 
 

Stranden

Hur många gånger har vi inte hunnit hänga på stranden denna sommaren?! första gången på flera  år som vi kunnat vara på stranden och sola och bada så många gånger på kort tid. Vi har t om badat allihop utom Lion. Då är den svenska sommaren perfekt när man kan utnyttja det fina vädret. 
 
Jamie älskar stranden och badar mer än gärna och är inte rädd för det lagom kyliga vattnet. Julia är gärna nere vid vattenbrynet och doppar benen men inte mer. Vi hade först planer på att åka utomlands denna sommaren då Lion fortf är liten och är där man lägger han, alltså i vagen/solstolen under parasoll osv. Men vi har inte direkt saknat värmen och solen eftersom vi blviit bortskämda med det här hemma i svarjje. Så vi väntar till nästa år. Problemet är ju att Lion är i troligtvis den mest krävande åldern då. 1 år. Han har då precis lärt sig gå och vill nog mer än gärna vara överallt och ingenstans kan jag tänka mig. Det blir nog rätt mycket spring och lite sol haha. Å andra sidan sover han förhoppningsvis middag hahahah.
 
Idag blev det inget strandbesök tyvärr,.. men det kan vara rätt skönt med lite moln då fick vi istället städat här hemma och packat eftersom vi åker till en stuga imorrn tillsammans med barnens farmor och farfar ett par dagar.
 
 
 
Puss
 
 

Personliga presenter

I doppresent fick Lion väldigt fina presenter över lag. Det som sticker ut mest är det där personliga. Min syster är världens bästa konstnär. Hon är grym! hon är bra på allt om inte bäst på allt.
 
Jamie och Julia har fått många fina handmålade personliga saker av henne genom åren och även A. Vi har också fina målningar av barnen på deras rum som hon gjort. ÄLSKAR!
 
I doppresent fick Lion en jättefin tallrik som hon målat, men inte bara det. Hon hade också målat en superfin och rolig tavla som nu pryder hyllan på Lions rum. Men också gjort egna kort. Alltså handmålat dopkort och 30 års kort,. Glömde såklart att fota A´s kort.
 
 
 
 
Lions fina dopkort. Som jag ramade in idag och satte över sängen. 
 
 
 
ÄLSKAR denna bilden.. Den speglar barnens personligheter haha...
 
Puss
 
 
 
 
 
 

Lata dagar

Nu när A har semester har vi hängt på stranden..
Barnen älskar det och Jamie badar mer än gärna. Julia badar gärna benen men inte mer. Idag tog jag årets första dopp!!
 
 
Denna är från igår. Vi åkte ner till Falsterbor med Micke och Maja. Det var mulet nån timme med sen blev det sommarvärme deluxe! Lion var nöjd efter mat och lite tugg på fingrar. Ojj vad han tuggar och dregglar... =)
 
Puss
 

Dop för Lion

Såååå..
Nu har A´s semester börjat och solen lyser och vi bara njuter av sommarvärmen. Vem behöver en utlandssemester när temperaturen säger 30 grader och inte ett endaste moln på himlen.
 
I lördags var det dax för dopet för Lion och såklart Andrés 30 årsdag.
Jag tänkte att jag lägger ut bilder och skriver allt eftersom...
 
Vi startade morgonen med att jag och Lion fick väcka Jamie och Julia. Duka fram en liten prinsessbakelse och tända ett ljus och sjunga för A! Han fick present och en stund senare ringer A´s föräldrar på dörren och överasskar honom med frukost och presenter!
 
 
 
Min underbara Julia! hon är något av det sötaste som finns =)
Hon och Jamie matchade varandra såklart i kläder från ebbe. och converse skor.
 
 
 
 
Lions Gudföräldrar skötte sig galant. Det var en grymt varm dag och mycket nerver..
 
Den här bilden är så galet fin..synd bara att den blev suddig! men charmig ändå.
 
Lion sa inte ett ljud under hela ceremonin och tyckte nog det var galet skönt med lite vatten i håret. Synd frillan sabbades bara haha,..
 
Min underbara lillebror hade skrivit en låt till Lion och valde i sista sekund att spela upp den i kyrkan. Tror ni jag grät? åååh den var såå fin!!!
 
MIN familj! wow har jag förtjänat detta?!
 
 
Hela gudfamiljen haha. skulle haft med Jamie och Julias gudföräldrar också.. vilken familj vi är!!
 
 
 
 
 
 
 
Hann inte fota gottebordet..;)
 
Dagen blev precis som vi tänkt oss om inte bättre! Lion sov under hela dopfesten men tackar nu så här i efterhand för alla fina presenter!!
 
 
 
Och mycket mycket mer!!
 
Har redan hunnit använda Lexington presentkortet Malin...
 
Puss!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag

3:e veckan på barnens semester med undantag för 2 dagar på förskolan förra veckan. Tiden går snabbt!!
Nästa vecka börjar A sin semester..tjohoo!
 
Vi försöker underhålla oss med allt möjligt... vi har haft bra väder så vi har kunnat vara utomhus, hemma hos Mormor, hemma hos farmor..ja dagarna har gått. Lion har bara hängt på. Han är så gudasnäll (detta kommer jag säkert få sota för nu när jag skriver det), han gör inte mycket väsen för sig och ligger nöjt i vagnen. Som tur är!
 
Denna veckan känns lite smått kaosartad. Det är mycket som ska fixas och donas inför dopet och 30 årsfesten på lördag.Vi kommer börja dagen med dop och fira A på sin 30 årsdag med släkt och nära. PÅ kvällen är barnen hos barnvakter för då blir det partajj här hemma med alla góa vänner och det blir en hel del folk!! skitroligt ska det bli =)
 
Träningen kommer helt i skymundan men jag får sätta fart efter dopet. Jag får ta det som det kommer denna veckan helt enkelt.
 
Annars då?. jo det flyter på. Jag har inget att klaga på vilket känns så skönt!! jag känner liksom ro i kropp och själ även när barnen trotsar och skriker och tjoar och har attityd så hanterar jag det på ett mycket bättre sätt nu än innan. Jag har verkligen landat i min roll som trebarnsmamma. Jag trivs som fisken i havet och helt ärligt så är det nog detta jag är bäst på. Lion får uppmärksamhet från sina syskon all vaken tid. Dem är duktiga på att hjälpa till att hämta saker och "passa" honom när jag går på toaletten osv. Dem älskar att ha en Lillebror. Jamie sa idag..det är en sak som är tråkigt med att ha en lillebror, det är när han sover.
 

Lite syskonmatchning.
Jamie: Jeans från Lindex.
           Tröja från Benetton.
           Solhatt från ebbe.
 
Lion: Jeans från Lindex.
        Strumpor från Po.p
        Tröja från Ralph Lauren.
 
 
Vår stora Kille blir snart 3 månader! 
 
En dagens mamma, ni kommer säkert bara kunna se halva ansiktet haha. FAn jag måste ändra det!
 
Nu ska jag och barnen baka kärleksmums.
 
Puss!!
 
 

10 dagar kvar

På A´s 30 årsdag är det dags för dop!
Igår hade vi möte med Prästen och bestämde vilka psalmer vi skulle ha osv. Vi hade gjort lite research innan och vatl 3 jättefint sånger från den nya psalmboken. Prästen blev väldigt imponerad ;).
 
Prästen blev såklart också hon väldigt kär i Lion och höllt i honom under nästan hela mötet...en väldigt mysig Präst.
 
Efter samtalet gick jag hem om till Mamma innan jag gick vidare till svärisarna där Jamie och Julia höll till. Där solade vi, barnen plaskade i poolen och sen kom A efter jobb och så åt vi. Klockan blev kväll så det var bara till att åka hem och lägga barnen.
 
Ikväll måste jag trä i de blåa banden i dopklänningen, sen ska det bockas av på den milslånga listan. Io m att vi firar A´s 30 årsdag samtidigt så blir det ännu lite extra som ska fixas och donas. J
 
 
Idag har A namnsdag. Och jag gissar att han inte hinner läsa min blogg nu innan han slutar... det väntar nämligen en liten present här hemma. Lite bortskämd är han allt!
 
 
Vår fina Lion Jack Henry...
 
Puss
 
 

Efterkontroll hos Barnmorskan

Idag var det dags för efterkontrollen hos min underbara barnmorska. Jag hade med mig två superfina tavlor som min syster målat. Dessa skulle få pryda hennes vägg inne på hennes mottagningsrum. Hon blev jätteglad!!
 
Såfort jag och Lion steg in på rummet sträckte hon armarna efter honom och höllt sen i honom hela tiden vi var där. Hon vart förälskad i vår lilla Lion precis som vi är. Vi pratade igenom min graviditet och förlossningen och kunde konstatera att allt slit och ont helt klart var värt det. Haha.
Sen var det undersökning...ååh jag som trodde jag skulle slippa haha. Hon kände och klämde och sa att det inte märks att jag fött 3 barn. Pheeew! Knipet var bra men kan bli ännu bättre...träna träna träna. Det är inte bara till att föda barn..nä sen ska man knipa sig tajt för att undvika att kissa på sig i tid och otid. Usch..
 
Vi satt sen och pratade om allt och inget och kom fram till att vi verkligen kommer sakna varandra! hon tycker vi ska ha fler barn.. iallfall en till och då var det givet att det var till henne jag skulle gå.
 
Vi tog mitt blodtryck också men det var fortf högt så jag måste fortsätta med medicinen tills nästa gång vi ses. Slutet på Augusti med andra ord. Suck!
 
När vi var klara, promenerade jag och Lion bort till Emporia. Där mötte A upp oss för lite presenthandling. Vidare hem för att plocka hem vår fina svarta pärla. jo nämligen Bugaboo cameleon 3 all black. Majj gahd så snygg den är. Måste bara vänja mig vid att handtaget är så högt. Donkeys handtag är helt perfekt för lilla mig. Men det är en vanesak helt enkelt.
Lion sover äntligen efter lite gnäll. Han tycker värmen är jobbig. Vi fick ge honom lite ersättning för att bli mätt defssutom. Tror jag druckit alldeles för dåligt ..han ligger nu helt deckad i donkeyn i bara blöjan..
 
Jamie och Julia sover hos farmor och farfar. Mys!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Puss!
 

Sushi och bubbel

Igår när barnen hade lagt sig satte jag och A oss på balkongen och avnjöt sushi för första gången på flera månader. Till det drack vi ett gott mousserande vin när kvällsolen lös med sin glans. (poetiskt värre ;))
 
 
 
Somnade sent och när Lion vaknade halv 6 imorse, ammade jag honom sen gick jag iväg till gymmet! kl 8.00 var jag hemma igen och hade köpt bullar med mig. Dukade upp frukost deluxe och väckte A! 
Sen åkte vi och shoppade. Jag provade såååå mycket kläder men allt satt så fult. Jag blev depp av att se mig själv i provrummen. Har tränat bra i 5 veckor men märker ingen skillnad tror jag. Det är amningen som vägrar släppa på kilona. Samma var det när jag ammade Julia.
 
Hittade iallfall en klänning att ha på dopet! visar sen. Hoppas gå ner något kilo innan dess. F rom måndag är det stor fokus på kost och inget godis. Tror det blir en rolig utmaning när det gäller en kort period.
 
Nu har A precis stuckit ut på lite barrunda och jag sitter med min Pepsi Max. Barnen sover och jag ska också gå och lägga mig. Tänkte träna imorrnbitti också!
 
Hoppas ni får en fin lördag.
 
Puss!
 
 
 

Lion Jack Henry

 
Alltså... SÖTUNGE!!
 
 
 
 
Lion har fått en riktig grisnäsa haha. Vår lilla minigris!
 
Puss
 
 
 
 

Vägen tillbaka

Jag känner verkligen att jag kommit in ett bra tränings flow. Med nästan 1 års uppehåll från träningen, känns det verkligen helt underbart att kunna röra mig någerlunda igen!
 
Jag började lugnt med promenader på löpbandet, sen PW och nu har jag börjat löpa lite också. Kondisen är som bortblåst men för varje gång känner jag att jag klarar mer.
Fogarna ömmar vid vissa styrkepass jag kör och då slutar jag. Mitt största fokus ligger på ryggen. Att blir stark i ryggen och bålen för att kunna bygga upp kroppen igen. Fläsket är något jag får ta itu med sen. Nu vill jag bara bli tillräckligt stark för att klara av vardagen som förr.
 
Mitt krav på mig själv är att jag ska vara på gymmet alternativt gå PW minst 3 dagar  i veckan. Det har jag klarat av i 5 veckor nu!! de två senaste veckorna har jag tränat 5 gånger i veckan. Jag försöker äta så bra som möjligt. Och dra ner på godiset. Denna veckan har blivit varannan dag godisdag. Riktigt duktigt av mig som är sockerholic!
Förbud är ingen för mig men jag får heller inte trycka i mig vad som helst.
 
Vågen står still och har gjort i många veckor. Det är sjukt deprimerande. Däremot har jag mätt kroppen nu och denna veckan har midjemåttet minskat med 2 cm men vågen stått still. Så visst händer det grejer.
Jag har ca 10 kg kvar till min målvikt. Men 7 kg kvar till vikten jag hade när jag blev gravid. Jag försöker intala mig själv att det bara är siffror. Viktigast är att jag trivs i kroppen jag bygger, att jag mår bra och att kroppen blir någerlunda återställd och någerlunda fast =).
 
Idag körde jag veckans 3:e pass. Egentligen 4 men det räknas knappt då vi bara gick en längre promenad utan något vidare tempo. 
Jag känner mig grymt peppad och när Lion inte längre ammar, då kommer jag lägga i en högre växel. 
 
Nu väntar jag på min Fina Man som är och spelar Tennis. Flitiga familjen. Alla tre kidsen sover gott och jag har gottat i mig lite gottis. Jepps!
 
 
 
 
Puss
 
 
 

Bugaboo Donkey, Bugaboo all black

För er som inte vet så har vår fina Joolz Day vagn fått nya ägare. Jag älskade vagnen men vi klickade inte helt. Vagnen i sig hade allt jag behövde men känns det inte rätt så gör det inte det. Jag kände mig så lite när jag gick med vagnen. Jag behöver något mindre.
 
Vagnen försvann och helt plötsligt stod vi utan vagn och jag visste inte längre vad jag ville ha för vagn. Jag fick låna Emmas Emmaljunga sålänge som tur var för det var lite tungt att ha Lion i bärselet hela dagarna.
När jag i torsdags fick lite panik över att vi aldrig kommer några längre sträckor pg a Julia inte orkar gå så långt utan att börja gnälla och dessutom går hon som en snigel och ska titta på allt (precis som en liten 1 åring hahaha). Så in på blocket och springer på en Bugaboo donkey. 
 
A ringer på den men det var många som ville ha den. Till slut snackade A till sig den och hämtade den efter jobb. HIMMELRIKET: VIlken vagn!! Jag har hela tiden tyckt att Julia minsann är förtor för donkeyn. Hon ser ju gigantisk ut i den men den tar 17 kg och hon väger bara 15. Dessutom är hon bara 98 cm. Så hon sitter jättebra i den. Hon är så glad över att få sitta i vagn när hon vill. Det gör det lite mer möjligt för mig att åka iväg med alla 3 utan att Jamie och Julia stirrar upp varandra. Så den får stanna över sommaren sen blir Julia för stor för den. Hon fyller ju 4 i höst och hon kan ju gå haha.
 
Vi har beställt Lillebrors vagn iaf och det fick bli en Bugaboo cameleon 3 all black. Denna vagnen kommer vara min slutgiltliga. Hur kul jag än tycler det är med vagnar så har jag haft 25 olika och jag börjar tröttna. Bugaboon har jag haft innan och jag tror den blir bra för oss.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Puss
 
 

Semester

I torsdags gick barnen sista dagen på förskolan för att nu ha semester. Barnen hade med sig varsin liten present till sina förskolelärare!
 
I fredags packade jag med mig kidsen och åkte bort till Emporia för lite shopping. Bland annat en födelsedagspresent till Julias dagiskompis som hon skulle på kalas hos på lördagen. Fick också köpt vad jag skulle till A i 30 års present. SÅ SKÖNT!!
 
Lördags morgon hjälpte A sin kusin att flytta och jag och barnen underhöll oss så gott vi kunde. När A kom hem tog han barnen och lämnade av Julia på kalas medan jag gick och tränade. På kvällen kom Micke och Maja hit och mös.
 
Söndagen bestod av ännu en shoppingtur på Emporia fast denna gången var hela familjen med. A hittade ett par snygga skor, Jamie köpte en t-shirt och gangnam style strumpor haha. Julia valde en Lila vindfleece på Polarn och Pyret och jag och Lion fick ingenting. Hahah
 
Efter Emporia styrde vi bilen hem till A´s föräldrar där vi blev bjudna på jättegod mat och barnen fick uppmärksamhet som heter duga som alltid när vi är där. Lion var på gnäll humör trots att han fick fina kläder av farmor. 
 
Imorse väckte Lion mig kl 05.00 av att ha lagt en redig bajs. Tack för den. Jag hittade A och Julia i soffan. Där sov dem gott. Lion somnade om lagom till jamie och julia vaknade så var morgonen igång. Fick gjort väldigt mycket imorse! Vi har också hunnit med en promenad i Limhamn samt lite handling inne på WIllys. Nu har vi precis käkat lunch och barnen sitter och ritar medan Lion sover.
 
Nu ska jag gå och hänga lite tvätt...sjukt kul. NOT! i eftermiddag blir det en tur till gymmet..längtar!
 
 
Lion kl 05.00 imorse.
 
Nybadad kille igårkväll.
 
 
Mina två andra favoritkillar på Emporia igår.
 
Puss
 
 
 

RSS 2.0