Glad Påsk

Sitter och mumsar på en tablettask med salta katter i brist på annat. Tittar på Sex and the city 2. 
A är ute och svirar.
 
Igår var firade vi långfredagen hos svärföräldrarna med grillat och goa tillbehör. Jamie och Julia sov över där tillsammans med lillkusinen Tilda. Jag och A gick på bio och såg this is 40. Sådär rolig. Hade nog förväntat mig mer av den. Vi passade på att sova länge och sen åkte vi bort till Emporia iförmiddags för att handla lite förnödenheter. Födelsedagspresenter bl a.
 
Åkte sen hem och hämtade barnen som hade haft det bra hos farmor och farfar, vidare hämtade vi upp min mamma för att åka hem till min syster där vi skulle fira påskafton och fira Anton som fyllt år.
Åt påskimiddag tills jag knappt kunde andas. Julia vägrade att följa med hem och fick lov att sova över hos Love. Iastället fick vi med oss Viggo till Jamie´s stora förtjusning.
 
Här hemma har dem tittat på film, käkat gottis, spelat Wii och stannat uppe läääääänge. Nu sover dem gott!
Jag ska också göra mig redo för sängen tänkte jag..sååå trött.
 
Imorrn ska vi på dop och på måndag ska Jamie på kalas hos en förskolekompis. Fullt upp med andra ord.
 
Har föressten packat ner det mesta i BB väskan nu. Köpte några plagg i strl 50 och känner mig nu nöjd med Lillens första kläder. Hoppas nu inte han blir för stor för dem =)
 
 
 
 
Gullääääätt!!
 
Hoppas ni andra har haft en fin påsk!
 
Puss på er

Vecka 35

 
 
Mina egna tankar:
 
Istället för att skriva massa fakta om bebisen de sista veckorna så kör jag med mina egna tankar bara. Bebisen är utvecklad och ligger mest bara och tjuckar till sig. Jag välkomnar vecka 35 med stor glädje. Detta är mitt sista delmål innan bebisen kommer. Nu känns det mer nära än någonsin. Om lite mer än en månad är vi en familj på 5! 
Har inte riktigt fattat att det faktiskt ska komma ut en bebis som vi ska ta hand om. Att vår lilla Julia ska bli storasyster. Ändå känns det så självklart att Jamie och Julia ska få en lillebror. SKulle inte kunna tänka mig annat.
Jag har börjat känna av förvärkar och nog tycker jag att Lillebror börjar leta sig neråt i bäckenet. Det ilar och det drar. Mensvärk från och till hela dagarna och mycket sammandragningar.
Lillebror är fortfarande väldigt aktiv och det ska bli kul att se om han är lilka vaken och aktiv utanför magen.
Nu ska jag börja checka av listorna på riktigt och köpa  hem allt som vi fattas. Miniapotek, amniingsvänliga kläder, allt som ska ner i BB väskan. Sen ska det kokas nappar och nappflaska och allt sånt där som kan tänkas komma till användning. Allt för att slippa tänka på det sen.
BB väskan ska sen packas och batteriet till systemkameran ska laddas osv osv. Så det är en del och det känns skönt att veta att jag har lite att sysselsätta mig med.
Jag mår sisådär. Jag är väldigt glad över graviditeten men väldigt bitter över att jag mått och mår så fysiskt och psykiskt dåligt. Jag tycker inte att magen är i vägen eller att det stör och jag har än inte tröttnat på själva graviditeten. Jag älskar att ha Lillebror i magen och känna hans rörelser. Men längtan efter honom är stor, att få hålla honom i famnen, se hur han ser ut. Se storasyskonen tillsammans med honom och se honom bli en i familjen.
Jag fetar på mig och väger idag + 16kg. Jag är verkligen vätskefylld haha.
Nu väntar vi på kallelse från spec mvc för bedömning om igångsättning pg a min foglossning. Sen tar vi det därifrån. Antingen blir det så eller så blir det inte så.
I vilket fall som helst så har vi idag gjort 85,4 %. Gått 239 dagar av 280. Nu återstår endas 41 dagar!!
Det är egentligen ingenting.
 
Vi kämpar på..snart får vi belöningen.
 
Puss!!
 
 

Nätterna

Som ni vet så har Julia kommit in till oss varje natt vid ´23-00 tiden för att sova hos oss. Jag har nu i slutet plågats av att hon tar sån plats i vår lilla säng så vi har pratat med henne om detta många ggr, att det är dags för henne att försöka sova hela natten i sin egen säng men om man är rädd eller ledsen när man vaknar så får man självklart komma in till mamma och pappa. Det har blivit ett litet mantra som hon själv går och nynnar på. Helt plötsligt för en vecka sen sov hon hela natten i sin egen säng. Både hon och vi vart chockade!! 
 
Sen har hon inte sovit fler hela nätter men nu kommer hon inte in till oss förren vid 4-5 på morgonen och det är hetl okej!! det är ju jättemysigt när hon ligger där men jag vill helst hinna somna in och få ett par timmar innan man får små lena barnfötter i ansiktet. FÖr hon sover ju inte som ett normalt barn..nädå hon sover på tvären och upp och ner haha.
 
Det underlättar mina nätter en aning iallafall...även om jag är uppe 3-4 ggr på nätterna för att kissa.
Vi hoppas att detta håller i sig. Jamie var exakt likadan som Julia. Men så över en natt slutade han helt att komma in till oss.... så jag gissar att detgsamma lär hända Julia...
Det känns iallafall skönt att vi inte behöver knuffa ut henne från vårt sovrum utan att det faktiskt sker och att det sker på hennes vilkor.
 
Nu är jag så trött idag för jag har haft en bebis som troligtvis försökt fixera sig inatt..eller iallafall borrat sig neråt i bäckenet... har sjuk mensvärk och mycket sammandragningar idag. Mysigt värre =)
 
Nu väntar jag fin besök från Janina och hennes lilla Charlee. 
 
Lejter!!
 
 
Puss

Barnmorskebesök och fika

Hade tid hos barnmorskan imorse. Har sovit såååå uselt inatt också så jag kände mig mer död än levande när jag knatade bort till henne. Solen sken, ja skiner och det ger en sån jäkla energi. Tänk att vädret kan ha sån betydelse för kropp och själ.
 
Pratade med barnmorskan som vanligt och nu har hon bestämt att det är dags för att få komma till läkaren på KK för att prata om eventuell igångsättning. Det är inget jag behöver göra men hon tycker att det skulle vara bra om jag fick komma dit och prata med dem och höra vad dem tycker. Om jag ska må så här i 5-6 veckor till så kommer kroppen inte orka föda barn när det väl är dags. Dock är det ju alltid bäst om det får starta av sig själv när bebisen är redo. Vi sa det att om bedömningen visar att kroppen är mogen så är jag för en igångsättning om bebisen mår bra. Så det känns skönt faktiskt. Har gått och velat fram och tillbaka om jag skulle ta steget för en besdömning och det känns faktiskt riktigt skönt att hon bestämde det åt mig.
 
Fick nålar, trots att dem inte hjälper för foglossningen längre så kan det ge en avslappnande effekt. 
Blodtrycket ligger och drar på 85 i undertryck och det skulle inte förvåna mig om det stiger nu de sista veckorna. Men håller tummarna på att det håller sig,.
 
Efter barnmorskan mötte jag upp Emma och Saga på Espresso house. Vi satte oss på uteserveringen. Sååååååå mysigt!! Sen gick vi inte och satte oss när Saga bestämde sig för att det var tråkigt att sitta ute haha.
Efter fikan tog vi en snabbis in på Lindex så Saga kunde få somna och jag fick äntligen köpt ett par solbrillor. Fattar inte var mina andra tagit vägen. Jag är så ljuskänslig nu så det var en befrielse för ögon och huvud när brillorna åkte på. Efter lindex gick vi in på Willys. Jag köpte korv med bröd för barnens faster Sandra och kusin Tilda kommer och ska grilla korv med oss i eftermiddag. Tur vi bor i en liten by där allt ligger kloss till varandra haha.
 
Nu ska jag passa på att vila en stund.
 
 
 
Puss

Lillebrors nya kompisar

Har sagt det många gånger men säger det igen.. många av bilderna jag lägger upp här har många av er redan sett på Instagra. jag vet att det är tråkigt men jag fotar mest med mobilen och då åker det oftast upp på Insta först..men för er som inte följer mig där måste ju också få se Lillebrors blivande kompisar.
 
Jag älskar ju Dinglisarna från Teddykompaniet.
Elefanten har blivit lite av Lillebrors grejj. Jag var inställd på att lammet skulle få mer plats men A valde Elefanten och det kunde inte blivit bättre. Dessutom är Lammet Julias grejj liksom.
 
 
 
 
 
Elefanten har vi nu i stor nalle och i speldosa. Fattas liten snutte, så den lägger vi på önskelistan. Elefanten regerar i spjälsängen.
Sen har stora Musen fått flytta in i vårt sovrum i lilla sängen. Ser så mysigt ut. Hoppas han kommer älska sina nya kompisar.
 
Puss
 

Bebisgos

Haft lite bloggpaus verkar det som. Helgen har gått i 100 och jag är mer sliten är någonsin!!
 
Idag har jag haft en liten dejt med Mimmi och hennes nyfödda lilla Bebis Tilma. Kändes så skönt att få mysa med henne för det gav mig lite extra energi. Jag vet ju vad som väntar runt hörnet så när allt känns skit så behöver jag egentligen bara tänka på att vi faktiskt ska få en egen liten bebis.
 
 
 
Hon är så liten och söt och Lillebror sparkades på henne under hela tiden hon låg mig.
 
Nu är jag hemma och tar igen mig.Orkar ingenting längre.
Jamie ska följa med en förskolekompis hem från förskolan idag och 'äta middag och hela grejen så jag och A och Julia ska passa på att storhandla. Det blir ju lite långledigt nu under helgen..så mysigt!
 
På fredag ska vi hem till A´s föräldrar, på lördag ska vi hem till syrran och fira Anton och fira påsk och på Söndag ska vi gå på dop för finaste Saga! På måndag nästa vecka ska Jamie på barnkalas. Så det är verkligen fullt upp. Helt plötsligt är det April. Och ännu ett steg närmre förlossningen. 
 
Nu ska jag vila en stund!
 
Pusss på er
 

Förvärkar

Inatt kom dem. Mina första förvärkar.
Jag hade massvis med tysta sammandragningar igår när jag och A var ute och åt och dem fortsatte hela kvällen. När Julia kom in till oss vi 02.30 så vaknade jag först av en värk, sen fick jag 3-4 st till. Det kändes faktiskt jävligt skönt...
 
Då känns det som att det faktiskt går framåt. Att kroppen håller på att förbereda sig på vad som komma skall!!
Det var ju inget snack om att det bara var förvärkar för dem gjorde inte speciellt ont men dem kändes och man fick ju andas igenom dem...  det är ju de tecknen man börjar leta efter nu..
Tänk om ett par veckor sätter det igång på riktigt och då jääklar lär det göra ont ;).
 
Natten var förjävlig i sig. Hade huvudvärk from hell, illamående och sammandragningar och då ett par förvärkar och foglossningen höll på att ta livet av mig. Jag var så less och bara grät. La mig i soffan och minsta rörelse gjorde så fruktansvärt ont.
 
Det känns riktigt trist att akupunkturen inte tar längre, det drar ner mitt psyke enormt. Får panikkänslor när inget hjälper... när det bara gör ont ont ont... så svårt att förklara för någon som inte varit med om samma.
 
 
Jag igår, när jag och Mannen gick ut och åt. Tog en snabbshoppingrunda på Emporia innan vi slog oss ner på Vapiano. Mys på högsta nivå.
 
 
Min lilla Orkidé jag fick igår. Vi hade ingen bra kruka hahaha. Tänkte om man kanske lägger i lite vita stenar i denna glaskrukan för att dölja botten liksom. Den är så satans stor och jag älskar den!!
 
 
Dagens Wow mage! vad den har vuxit sen förra veckan. 
 
Puss puss

Baby björn Babysitter

Jag packade upp vår Babysitter här omdagen för att kolla på den. Den har ju stått i sin låda sen vi köpte den för ett par månader sen och nu vart jag så nyfiken. 
 
Den är ju såååå fin. Lillebror kommer sitta som en Prins i den. Vilket han förtjänar såklart. Kunde inte låta den stå framme..vill ju inte att den ska stå i samla damm haha... ändå ett par veckor till innan den ska användas. Men det värmde i hjärtat när den stod framme.
 
 
Måste köpa en lekbåge till men det är inget prio, han lär ju inte kunna leka med leksakerna förren han blir lite äldre =)
 
Puss

Mobil till skötbordet

När vi var på IKEA senast så sprang jag på en söt liten mobil som skulle fungera fint över skötbordet. Med lite roliga färger som stimulerar Bebsien lite när han ligger där och blir ompysslad. Nu är den uppsatt och är en liten mysig färgklick inne på rummet. Hoppas Lillebror gillar den. 
 
 
 
Puss

Vecka 34

 
 
Bebis:
 
Bebisen är ca 44 -46cm lång och väger runt 2,3 kg. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Utrymmet minskar för varje dag och barnets rörelser blir större och långsammare. Den här veckan brukar de flesat bebisar lägga sig till rätta med huvudet neråt och fixerar sig. Framförallt hos förstföderskor. Hos omföderskor har bebisen fortfarande lite mer plats att vända sig på och oftast brukar inte bebisen fixera sig förren precis innan eller under förlossningen hos oföderskor.
 
Mamma:
 
Vätska kan samlas i kroppen och du märker kanske att ringarna inte längre går på fingrarna lika lätt eller överhuvudtaget.. Blodvolymen har ökat med 50% och kommer så vara hela graviditeten ut. När bebisen lägger sig tillrätta med huvudet neråt kan det slitas och dras i ljumskarna och bäckenet, det är inget farligt men kan göra ont eller kännas obehagligt. Fr om nu är det extra viktigt att hålla koll på bebisen rörelsemönster. Bebisen ska röra på sig varje dag och bara du själv vet när något känns fel. Om Bebisen bryter sitt rörelsemönster dvs rör sig mindre eller inte alls så ska man genast kontakta förlossningen. Dag som Natt! det kan vara indikationer på att bebisen inte mår bra. för lite fostervatten eller liknande! 
 
Mina egna tankar:
 
Svullnaden har ökat markant de två senaste dagarna. Nu är också min vigselring avlagd. Känns naket. Kan inte fatta att vi redan är i vecka 34!! det är en bit kvar men det är ju ändå snart slut och jag börjar känna att jag itne vill att graviditeten ska ta slut. Visst är det märkligt? jag som mår mer SKIT än bra vill vara gravid för alltid. Hahah nä inte riktigt men det känns läskigt att Bebsien faktiskt ska komma ut. Istället för att ha honom i min mage där han varken gör ljud i från sig eller tar någon plats i bil eller hemmet så ska han liksom bli en Jamie/Julia. Som kan matas, bytas på..ja ni fattar. Herregud jag har nog inte tänkt så långt haha.
Nä vi längtar så mycket efter honom, har de senaste dagarna börjat undra kolossalt mycket hur han egentligen ser ut!! Lillebror är så  Älskad redan nu av hela familjen och det känns så självklart att han ska bo här hos oss.
Jag mår väl sisådär, försöker tänka positivt. Jag räknar ner dagarna och vill liksom bli kvitt min foglossningen framförallt. Kissar oändligt mycket. Förstår inte var allt kommer ifrån!! Magen har verkligen tagit ett kliv denna veckan. Det märks på kläder och vågen samt bilderna =). Lillebror sparkar på som vanligt och verkar inte riktigt kunna bestämma sig hur han vill ligga. Jag känner när han gör en helomvändning så det verkar finnas plats i magen. allt börjar bli klart inför hans ankomst. Mycket småsaker som köpas och nån sängmobil och så lite småplock till BB väskan.
Idag har vi gjort 82,9% vilket motsvarar 232 dagar av 280. Det återstår förhoppningsvis bara 48 dagar kvar eller mindre. Hoppas inte fler haha.
Nästa vecka komma jag börja packa BB väskan Så den står klar ifall något oväntat skulle hända. Jag är ju ett kontrollfreak så jag skulle inte kunna låta någon annan packa bb väskan haha=)
 
Vågen visar plus denna veckan och det är helt förståeligt...+15,4 kg
Jag har läst tillbaka lite från graviditetn med Julia och i den här veckan började jag samla enormt nmycket vätska så jag förväntar mig samma...nästa vecka började blodtrycket stiga ännu lite mer med Julia så jag håller alla tummar och tår att jag slipper det denna gånge.
 
Älskade Lillebror! Du är mer än välkommen lite tidigare dock inte förren i slutat på April när vi firat klart din Storebror!!
 
Puss

För Kärlekens skull


Utanför fönstret slår våren ut,
Marken blir grön igen
Allt som var dött väcks till liv
Det kan också vi, så länge vi andas
 

Ute till havs styr en fiskebåt
Längs en fri horisont
Den gungar så tryggt in mot hamn
Som jag i din famn så länge vi älskar
 

Det är för oss solen går opp
Och lyser som guld för kärlekens skull
Solen går opp så oskuldsfull
Och lyser på oss för kärlekens skull
 

Högt på ett berg står en katedral
Och pekar upp mot skyn
Men det är för himlen i dig
Och jorden i mig, vi älskar varandra
 

Det är för oss solen går opp
Och lyser som guld för kärlekens skull
Solen går opp så oskuldsfull
Och lyser på oss för kärlekens skull
 

Lyser som guld för kärlekens skull
Lyser på oss för kärlekens skull
 

 
Idag är det 3 år sen vi blev Man och Fru. En av de bästa dagarna i mitt liv!
Idag är också Julias dopdag, vår fina fina Julia.
Vi hade bjudit in till Dop för Julia Meja Emilia ..
Men bestämde oss ett par veckor innan dagen att vi skulle gifta oss också!
När inbjudningarna skickades ut fick våra vänner veta att det skulle bli bröllop också men familj och släkt fick bara veta om dopet. Det blev en rolig överasskning och jag var så nervös när vi skulle gå in i kyrkan och istället för att tåga in som vanligt efter klockorna, startade bröllopsmarchen! 
Att få se allas miner var oberskrivligt..kommer aldrig glömma den 20 Mars 2010.
Vår Bröllops dag och Julias dopdag.
 
Tänk att det redan gått 3 år!!!
 
Ikväll ska barnens Farmor och Farfar passa kidsen och jag och min FINA Man ska på dejt,..
Längtar!
 
Puss puss
 

Barnmorskebesök vecka 34

Dagens barnmorskebesök gick bra som vanligt! Är i vecka 32+6 idag men för att det inte ska bli för klyddigt räknar vi det som vecka 34 eftersom vi entrar den veckan imorrn.
 
Fick akupunktur som vanligt och idag sattes lite nya nålar som jag hoppas ska hjälpa lite bättre. Barnmorskan tror inte att akupunkturen kommer kunna hjälpa mig mer io m jag hållt på så länge och effekten slutat ge bra resultat redan. Jag har blivit lite immun tyvärr.
Men för psykets skull fortsätter vi!
 
 
Sf- mått: 34 cm
Fosterljud: Hann  inte uppfatta vad hon sa men brukar ligga på 132-138
Urin: Ua
Bltr: 140/80
Vikt: (väger mig på onsdagar)
Hb: 117
 
Bebisen ligger med huvudet neråt, högt upp i bäckenet och verkar må finfint!!
Ny tid nästa vecka som vanligt!
 
Imorrn går vi in i vecka 34 och mer om det då!
 
Puss!!

Tillväxt ultraljud, blodflödes ultraljud och läkarbesök på Spec MVC

Vilken morgon vi har haft!!
Haft tre möten inbokade på KK. 
Först ut var tillväxt ultraljudet. Idag vecka 32+5. (33) väger liten bebis 2237 g. 8% över medel. Alltså lagom bebis. Om han kommer som beräknad är hans uppskattade vikt ca 3800g. Sen kan det ju bli hur som helst. Alla bebisar växer ju olika fort ju närmre förlossningen kommer. Han väger iallafall mindre nu än vad Jamie och Julia gjorde i samma vecka. Plus, minus någon dag. Han hade lagt sig med huvudet neråt igen...detta kände jag härom natten så jag var inställd på det. SKönt!! Han låg med både ansikte och kropp mot min ryggrad vilket inte gav oss en chans att se honom eller få bilder heller för den delen.
Allt såg fint ut och nu längtar vi massvis efter honom.
 
Efter TUL var det dags för Flödesultraljud nr 3. Jag gör ett sånt var 4:e vecka pg a mina tidigare Havandeskapsförgiftningar. Motståndet som hittades förra gången har blivit aningens lite mer försämrat men bebisen växer ju och det är bara positivt. För att vara på den säkra sidan fick jag en ny tid till ett Tillväxtultraljud i vecka 36+6 för att se att han fortsätter växa som han ska och inte stannar upp. Fick också ny tid för nytt flödesultraljud och läkarbesök i samma veva. 
Mitt blodtryck låg stabilt idag också, men nu kommer vi in i veckorna då det började med Jamie och Julia så det är blodtryckskontroller och urinkontroll 1 gång i veckan som vanligt hos Barnmorskan.
 
Fick göra ett ctg idag också som visade att bebisen mådde bra och att min livmoder tränar för fullt =)
 
Det är ju så nära nu men ändå 50 dagar kvar!!
 
 
Nu räknar vi ner veckorna...nästa delmål är vecka 35 vilket är om ca 1  vecka. Då ska jag börja på BB väskan och inhandla allt smått vi fattas och bli färdig med det sista så man kan vila och slappna av de sista veckorna innan Liten kommer. Det känns fortfarande så overkligt.
 
Puss!!

Tråkigt sällskap

Jag måste vara den tråkigaste att umgås med för min underbara Man har sovit i soffan sen 19.00!! 
Han får skylla sig själv när han väl vaknar och inser att fredagsgodiset ligger i min mage..MOhahahah!!
 
 
Nu ska jag fortsätta mitt fredagsmys i min ensamhet..
Puss på er!!

Fredag <3

God eftermiddag!
Idag har jag inte gjort mycket, alls. Jag har sytt lite. Sytt minivimplar till två fina bebisar Viggo och Charlee. Väldigt rogivande och det sätter min tankeverksamhet på paus.
 
Solen skiner och idad tänkte vi grilla kvällens middag. Ska bli riktigt gott. Jag måste bege mig till affären för att köpa fredagsmys till Barnen (och mig själv ;)). men jag tror jag orkar liksom inte ta tag i mig själv.
 
Det är iallafall fredag och helgen är så gott som oplanerad! Vi hoppas på lite plusgrader och sol så vi kan vara ute en massa. Sen måste hemmet storstädas och barnens rum sorteras, där ser ut som värsta slagfältet.
Längtar till nästa vecka, vi har massa inplanerat och dessutom firar jag och A 3 år som gifta!! men också Julias dopdag. Tänk att det är 3 år sen vi gifte oss..tiden flyger iväg. Läskigt!!
 
Nu ska jag klä på mig lite mer anständiga kläder och filéa filén hahaa, lägga den i marinad och sen bege mig till affären. Snart är hela la familia hemma. 
Hoppas ni får en mysig fredag!
 
Puss
 

Vimplar!!

När jag steg upp imorse efter en helt okej natt med tillräckligt mycket sömn var jag riktigt taggad på att prova på det där med att sy. Jag har inte sytt något sen syslöjden i högstadiet så det kunde ha blivit precis hur som helst.
 
Jag började sy de stora vimplarna. Ritade ut ett mönster som jag tyckte passade storleksmässigt och sen klippte jag ut tyget. Trädde maskinen och konstigt nog kom jag ihåg hur man gjorde! Jag har lånat svärmors symaskin så jag var ju livrädd för att förstöra något =) Men det gick bra och så började jag sy..Skitroligt!! sen att reslutatet blev urbra är ju bara så kul..
 
När jag sytt en stor vimpel klar så sydde jag en liten till barnvagnen. Ska bara köpa plastringar så man kan fästa dem i vagnen. Sen sydde jag en stor vimpel till fast kortare att ha inne vid lilla bebissängen..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ska ta bilder med kameran sen när dem är uppsatta på väggen och när den lilla är helt klar!
 
Mycket nöjd är jag iallafall!
 
Nu ska jag snart kila iväg och hämta kidsen på förskolan. A ska ha personalmöte.
 
Puss på er

Lundmyr of sweden

Var en sväng med syrran idag för att köpa lite tyg. Ska försöka mig på att sy vimplar haha. Måste sysselsätta mig med något ju. Tog en sväng inom Barnens Hus också.
Sprang på Lundmyr of sweden kläder med röda prislappar. Me love!!
 
 
Sorry för dålig bildkvalité, bilden har ni som följer mig på Instagram redan sett.
 
@Neijan heter jag där om någon undrar!
 
nu ska jag laga mat till la familia...
 
Puss

Vecka 33

 
 
Bebis:
 
Nu är bebisen ungefär 43 cm lång och väger ca 2,2 kg. Kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Hjärnan växer snabbt och huvudet blir allt större. Barnet fortsätter att röra på sig men rörelserna kommer att kännas mer som rullningar än sparkar. Allt du gör påverkar din bebis på ett eller annat sätt. Om du sitter, står, går, äter sover osv. Tänk på att vila när du känner dig trött! 
 
Mamma:
 
Om ditt barn har lagt sig tillrätta kommer det kännas behagligar för dig, det blir lättare att andas och om du haft magbesvär så kan de släppa nu. Du kommer att uppleva ökat tryck neråt och man kan känna stickande och ilande smärta i bäckenet, det är helt ofarligt.
 
Egna tankar:
 
Tycker inte magen växer så mycket och när jag tittar på bilder från graviditeten med Jamie och Julia så är magen betydligt mindre denna gången. Så än är den inte i vägen. Lillebror tar plats i magen iallafall och han lär nog bli likastor som sina syskon så jag är inte orolig =). Vår busiga bebis har valt att vända sig fast på fel håll. Han har legat med huvudet neråt i flera veckor men nu kände han för att ha rumpan neråt! Än har han tid på sig att vända sig och enligt barnmorskan så är chanserna mer än bra att han kommer göra det på egen hand. Jag hoppas verkligen det! Det känns iallafall helt annorlunda att ha honom "uppochner". Hans hårda skalle tar mer plats vi revbenen än om det hade varit en rumpa där..
Jag mår helt okej, börjar tappa modet io m foglossningen som bara blir värre och värre. Dem säger att det ska kännas bättre när bebisen fixerar sig men som omföderska så är det inte ens säkert ATT bebisen fixerar sig alls. Annars är Lillebror väldigt vaken, nu har han dock ändrat dygnsrytm och gillar att böka rundor på sena kvällar och nätter och gärna tidiga morgnar. Det bådar ju gott inför framtiden haha.
Jag sover som en kratta, dvs knappt något alls. Kissar många ggr på nätterna.
Vågen visar plus denna veckan också..så totalt +14,3 kg. Jag har ju börjat samla vätska så det kommer inte som en chock direkt. 
idag har vi gjort 80,4%. 225 av 280 dagar. Nu återstår endast 55 dagar mer eller mindre.
På måndag har vi en heldag på sjukhuset. Tillväxtultraljud, flödes och samtal med specialistdoktorn.
Jag vill att det ska gå undan samtidigt som jag vill vara gravid för evigt. 
Vi längtar iallafall efter vår Lillebror!!
 
Puss
 

Barnmorskan och Akupunktur

Hola!
Imorse vaknade jag med en helt annan sorts energi än vad jag gjorde igår.
Jag var så satans ledsen och nere igår och när A kom hem från jobb brast jag ut i tårar och grät säkerligen en hel flod i hans armar. Det behövdes verkligen.
 
Har sovit helt okej inatt men vaknat många ggr, kollat mobilen 100ggr för jag väntade på ett sms från Mimmi som idag födde sin lilla Flicka! Stort Grattis!!
 
Hade sån jäkla enerig imorse och det kändes nästan lite trist att behöva skicka iväg barn och man. Alla var på gott humör och solen sken. Jag hade tid hos barnmorskan på förmiddagen för akupunktur.
Berättade för barnmorskan att jag tror att bebisen vänt på sig. Han har iallafall sen vecka 25 legat med huvudet neråt ganska långt ner i bäckenet. Häromnatten kände jag en enorm tryckkänsla och sjuka rörelser i magen, det spände och ilade överallt och sen dess har hans sparkar känst annorlunda. Förra besök låg han med huvudet långt ner i bäckenet så barnmorskan trodde inte att han hade vänt sig även om det finns gott om plats att fortfarande göra det. Men Jorååå...liten gump ligger nu nere i bäckenet haha. Nu har han 4 veckor på sig att vända sig igen... inget sätes barn här inte haha.
 
Bltr låg på stadiga 130/80. Mycket bra!
Bebisens hjärta slog fint, tog ett tag innan vi hittade honom med tanke på att vi alltid lyssnat på samma ställe innna. men nu iom han vänt sig så fick vi lyssna på ett helt annat ställe.
Fick lite nålar idag som jag hoppas ska ta lite bättre än det gjort de senaste gångerna, men barnmorskan trodde nog inte att det skulle bli så mycket bättre. 
 
Dagens mage, rumpa ner haha.
 
 
 
Ser ni!! 80% av graviditeten är avklarad! nu blickar vi framåt. Imorrn går vi in i vecka 33. Längtar efter Lillebror!
 
Puss

Bäddat Minisängen

I helgen fick jag ett litet ryck att bädda Lilla sängen som ska agera Lillebrors första sovaplats. Vi har inte haft bebisarna i sängen när dem varit små p ga rädsla. A sover som en pansarvagn och jag sover inte alls med något så litet i sängen, rädd för att kväva liten Bebis. Jamie ammade inte så han sov faktiskt i sin spjälsäng inne på sitt rum från start.
 
Julia ammade 1 gång per natt och det var oftast ca23.00 sen lades hon i en likadan egenbyggd säng för att sen vakna vid 5 snåret därefter låg hon hos oss iom A skulle upp någon timme senare och Jamie likaså. 
 
Denna gången vet vi ju inte varken hur amningen kommer fungera eller hur han sover eller inte sover på nätterna. Det vi vet är att vi ha en 160 säng och en Julia som trivs som fisken i vatten mellan sina föräldrar. Hon sover inne hos oss från midnatt 6 nätter av 7. Vi ska försöka vänja av henne det men det känns lite dumt att kasta ut henne nu i samband med att bebisen kommer, kan bli lite fel.
 
Sådärför har vi placerat Lillebrors lilla säng bredvid mig och så hoppas vi att han kommer vilja sova i den haha.
 
Insåg att jag bara har en liten kudde och ett litet täcke. Så jag fick rycka upp den fint bäddade vagnen och förflytta till sängen.
Blev jättefint i allafall och där kommer vår miniprins sova som en Prins förhoppningsvis.
Så på inhandlingslistan måste iallafall en liten kudde skirvas upp, skiter nog i täcke i vagnen, känns onödigt att köpa ett till. SKulle det vara frysande kallt en dag och inga filtar hjälper så kan man låna minitäcket från sängen juuuu. Eller hur?
 
 
En liten sneakpeak! Nu längtar jag ju lite mer såklart. Tänk att vi ska ha en liten bebis där i. Kan inte riktigt fatta det.
 
Puss på er!!
 
 

Högst på Önskelistan

Kan man bli kär i en sak?
Ja det kan man svarar jag.
Jag har ju kikat runt lite på olika sängmobiler...
 
Jag har hittat the one!..
 
 
 
denna från Skip Hop!
André vill inte köpa den till mig..jag kan förstå honom..den kostar kanske lite väl..men den hade ju passat som en smäck i Lillebrors rum. Någon som vill köpa den till mig?
Nä? 
Inte?
 
Den står iallafall högt upp på önskelistan... bara så ni vet.
 
Puss

Hormonerna tar över

Idag är ingen bra dag!
Jag vaknade inatt med huvudvärk sen blev det bara värre. Fogarna gjorde sååå ont hela natten och inget blir bättre av att behöva gå upp och kissa ett par gånger på nätterna heller. Morgon tog jag två panodil och hjälpte A med barnen, försökte sen sova bort huvudvärken. ICKE sa nicke.
 
Hade tid hos barmorskan. Fick Akupunktur för både foglossningen och huvudvärken idag. Lyx!! 
Bltr var bra idag, bättre än på länge. Blir inte klok. Jag är väldigt glad över att inte ha några tecken på HF men oron gnager att det faktiskt kan slå till precis när som helst. OM det gör det.
 
Huvudvärken är så påtaglig och jag känner mig väldigt matt och sjuk. Jag skulle behöva ryckas upp och få lite ny energi!!
 
Jag har mycket sammandragningar nu och det är ett gott tecken på att livmodern gör vad den ska, dvs tränar upp sig för att klara av att pressa ut bebisen haha. 
Ja nä fy, idag är en gråtar dag,.. vill helst bara bädda ner mig och vakna om ett par veckor ..så känns det iallafal idag. Men jag ska försöka samla massa ny energi i helgen och försöka njuta de sista veckorna istället.
 
Nu ska jag strax gå och hämta barnen. Ska bli jättekul!! älskar att hämta dem,..och jag önskar att jag orkade hämta dem oftare. 
 
 
Hoppas ni andra har en lite bättre dag än vad jag själv har!
 
Puss å kram!

Den där BB väskan

Jag är visserligen "bara" i vecka 32 men jag har hela tiden funderingar i bakhuvudet på BB väskan. Den ska ju packas en dag... och jag har sån beslutsångest över vad jag vill packa med. Jag vill ta med mig allt i Lillebrors garderob typ. Vad ska bli hans första kläder, vad ska han åka hem i. Mössor, filtar, nappar...jo name it.
 
Inte nog med att hans väska ska packas, min och A´s ska också packas. Man vet ju aldrig hur det blir. Med Jamie var vi inne på förlossningen i lite mer än ett dygn så där behövdes ju tidsfördrivsgrejer och gott att äta samt hygienartiklar till oss båda. Dessutom sov vi över två nätter på patient hotellet när det fanns..
 
Med Julia planerade vi att åka hem efter förlossningen och packade där efter. Jag blev kvar 7 dagar med henne. A fick hämta kläder efter kläder och köpa blöjor och ta med en massa jag inte trodde vi behövde. Därför vill jag gärna vara förberedd så A ska slippa allt sånt där. Dem säger att 3:e barnet kan vara en riktig luring. Det vill säga att även om Jamie tog ett dygn så tog Julia 5 timmar och denna kan gå skitsnabbt eller jättesakta. Kanske blir jag igångsatt pg a havandeskapsförgiftning igen eller blir det kejsarsnitt pg a komplikationer? man vet aldrig.
 
Så det där med packning tycker jag är meckigt. Dessutom är jag en sån där som inte kan packa halft. Utan ska jag packa så ska allt packas där och då hahaha. Jag vet att jag är lite störd. Det skulle betyda att jag måste köpa nya mjukisar (vilket jag faktiskt behöver) för att inte de ska råka ligga i tvätten när vi väl måste åka... ja ni fattar. 
Tror jag måste skriva en lista för att bli av med ångesten hahaha.
 
Iallafall!!
Idag kollade jag lite i lådorna och började plocka fram vad som skulle kunna tänkas ta med till Lillebror.
 
 
 
Jag kommer troligtvis hinna ångra mig 7 miljoner ggr så jag tog ett foto och la sen ner allt i sina lådor igen haha.
 
2 bodys strl 50/56
2 byxor strl  50/56
2 par strumpor
1 vit mössa att ta på direkt efter födseln (lär bli kladdigt)
2 mössor att matcha outfits ;)
1 Pyjamas utan fot strl 50/56 
1 heldress utan fot strl 50/56
1 stickad overall att ha vid hemgång beroende på väder och vind
2 stora filtar
1 snuttefilt
3 nappar (två frun Lundmyr of sweden och 1 från MaM) Får se om han ens tar nappen där och om han tar någon av dem napparna.
 
Ett paket blöjor har jag för mig att man får där?
 
Skulle ju egentligen packa ner den nya bodysuiten från Newbie men tror den blir för stor för honom att ha de första dagarna även om han blir en stor bebis. Man vill ju inte att dem ska drunkna i kläderna utan att de ska sitta bra och bekvämt.
 
Ja somsagt.. så ser det ut nu..vi får väl se hur det ser ut när jag sen packar väskan. =)
 
Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Är så vansinnigt trött. A är och spelar hockeymatch. Får inte riktigt igång Lillebror idag. Han har en chill dag idag verkar det som.. men känns som att han börjar borra sig neråt för jag har börjat känna lite tryck och mensvärk sen inatt och hela dagen idag.
Ja jag blir då inte riktigt klok på hur det fungerar där inne i magen. 
 
Imorrn är det dags för ett besök hos Barnmorskan för att kolla blodtrycket och urinet. Jag är härmed proffs på att kissa i rör. Bara så ni vet!!
 
SOV gott. Puss!!

Vårshoppat

Blev en runda i stan med syrran. Frukost på donken innan vi mättade vårt shoppingsug. Jag kom hem med det jag ville plus lite till. Gjorde några riktiga bra kap idag också! älskar det ..
 
      
 
(bilderna går att klicka på för att se dem i större version)
 
Den finstickade heldressen i strl 56 till Lillebror. Tror bestämt den åker med i BB väskan. Den finns även i beige och jag skulle vilja ha båda i alla storlekar!!
 
På Hansa Baby blev det shoppat en tunn snuttefilt från Ebbe. Och så vita strumpor från H&M och små ankelstrumpor från H&M.
 
Till Julia blev det en jacka från KappAhl i liknande modell som Jamie´s så dem kan syskonmatcha haha. Ni vet att jag älskar det. Fyndade vantar, mössa och scarf på Lindex för 38:- som HITTAT!
 
Jag har nu stillat mitt shoppingsug ...känns skönt i hjärtat haha.
 
Puss på er!

Newbie KappAhl

Ska en runda i stan med Syrran imorrn. Jag är på jakt nämligen!!
 
Denna ska inhandlas till Lillebror.
Hoppas den finns i affären för jag har bara sett den på hemsidan än sålänge.
Mitt dilemma är vilken storlek jag ska ta den i. Ministorlek att ha på BB men med risk att han växer ur den alldeles för snabbt. Eller en i strl 62 eller 68? Den är finstickad och kanske blir för varm mitt i sommarn?!
 
Vi får se  vad det blir. Fin är den iallafall och jag skulle helst velat ha den i alla storlekar haha. Så ett tips om ni skulle känna att ni vill köpa något åt Lillebror bara sådär apropå haha.
 
Nä nu är det Grey´s sen sängen.
Puss

Magen

 
Älskar den!!

Vecka 32

 
Bebis:
 
Bebisen väger nu ca 2 kg. Barnets alla 5 sinnen bör fungera nu. Han sover nu ca 90-95% av tiden, under de vakna perioderna tränar den på att andas, röra sig och öppna och stänga ögon. De inre organen fortsätter att mogna och lungorna förbereder sig inför den riktiga andningen.
 
Mamma:
 
Nu ökar vikten lite snabbare än tidigare. Dett pga den ökade mängden blod och eventuella vattensamlingar i kroppen och bebisen är inne i en växtperiod. Nu kan det vara smart att försöka vila såfort man får chansen. Nu kan man börja känna av att livmodern dra ihop sig. Sammandragningar. Alla har dem men långt ifrån alla känner dem. Dessa kan kännas lite obehagliga och göra ont men varar inte länge som rikitga värkar.Och brukar inte vara regelbundna. 
 
Egna tankar:
 
Graviditeten går verkligen framåt. jag fick lite ny energi när jag gick in i vecka 30 så jag har faktiskt inte tröttnat på varken magen eller graviditeten än trots min svåra foglossning och mitt hattande till barnmorskan för att mäta blodtrycket. Solen och vädret gör också det hela mycket lättare!
Jag tycker inte att min mage vuxit så mycket vilket också bevisades hos barnmorskan igår då sfmåttet halkat ner och nu ligger på mitt på kurvan. Enda gången jag legat på kurvan och under kurvan var i slutet på Julias graviditet så jag blev helt paff. Alla värden var bra hos barnmorskan igår förutom att vi har extra koll på blodtrycket. Lillebror är lika vild som vanligt och verkar må toppen i min mage. Han känns enorm!! längtar efter tillväxt ultraljudet som är om 12 dagar. Jag har gått upp stadiga 13kg!! med Julia i samma vecka hade jag gått upp 15kg så det är ändå lite bättre =). tycker det syns mest i ansiktet och på händer och ben. Jag har svullnat enormt och mer lär det bli!
Bebisen ligger med huvudet neråt i bäckenet och har legat så i många veckor. Tror han bestämt sig för att bli där men vem vet. Han kan fortfarande ändra sig.
 
Idag har vi gjort 77,9% vilket är 218 dagar av 280. Detta innebär att vi bara har två månader kvar. 62 ynka dagar! plus/minus några dagar =).
 
puss
 

Barnmorskebesök & Akupunktur vecka 31

Helloo hey!
Min huvudvärk var riktigt jobbig igår. Fick gå och lägga mig i soffan till sist och somnade efter många om och men.
Vaknade helt mör i kroppen och bäckensmärtor from hell. Hjälpte A med kidsen innan jag somnade om en liten stund till.
 
Hade tid hos Barnmorskan och A mötte upp mig.
 
Vecka 30+6
 
Fosterljud: 138 slag/min
Blodtrycket: 145/80
Sf-mått: 32 cm
Hb: ?
Urin: Ua
Vikt: +13 kg
 
Bebisen mår bra och ligger med huvudet nere i bäckenet. Mitt blodtryck håller sig men fick ändå en ny tid på fredag för blodtryckskoll pg a min huvudvärk.
Sfmåttet har nu lagt sig mitt på kurvan. Innan har det legat mellan mittersta och översta strecket. 
Urinen såg bra ut, alltså ingen äggvita. Hb tog vi inte. Räcker med nålar för min del idag.
 
Fick akupunktur för foglossningen och blodtrycket. Och sen fick jag akupunktur för huvudvärken! 
Imorrn går vi in i vecka 32. 2 månader till beräknad plopp!
Mucho spännande!
 
 
Rotat fram min tunna dunjacka. Helt perfekt för dessa tidiga vårdagar. 
Ser ni mina korvfingrar och låren och vaderna. Hej hej vätska!!
 
Puss
 
 
 
 

Mina stora Hjärtan

 
 
 
Asså stå stora dem har blivit!!
Jag kan inte fatta att jag har varit mamma i 5 år snart! Min första bebis, min "försökskanin" hihi fyller 5 år. Snart är det skola som gäller och helt plötsligt är han tonåring! Lillasyster Julia som jag aldrig trodde skulle bli stor har nu blivit en miniMe. Hon är så lik mig från när jag var liten och hon är så jäkla rolig!! fan vad hon spexar. Hon leker med sina dockor och tar hand om dem som om de vore små bebisar. Hon ser verkligen fram emot att bli storasyster! 
Jamie tycker det ska bli spännande att äntligen få en Lillebror. 
 
Kan inte föreställa mig hur det kommer bli med en till här hemma. Jag menar det finns ju bara en Jamie och Julia. Kan inte tänka mig hur Lillebror kommer bli. Men han har en självklar plats i vår familj. Vi längtar allihop.
 
Jag Älskar verkligen att vara Mamma. Det är RIKTIGT jävla jobbigt ibland men man svämmar över av kärlek till de små liven. Mitt i värsta trotset från dem kan jag bara falla i skratt för dem är så söta när dem tror att dem bestämmer. Lika lätt kan jag vara nära till tårar när jag inte når fram till dem.
Jamie och Julia är verkligen meningen med livet. Skulle aldrig byta bort mitt liv för något i världen. Utan mina små hjäääärtegryn vore livet inte värt att leva. 
 
Barnen sover gott i sina sänga, A är och spelar Hockey och jag ska stänga ner datorn och gå och lägga mig. Huvudvärken is killing me!! Imorrn blir det akupunktur och mäta magenbesök hos barnmorskan och A ska följa med. Han försöker följa med så ofta han kan vilket är superroligt! när jag var gravid med Jamie och Julia så gick jag själv på alla bm besök och hade faktiskt inget emot det men denna gången iom alla komplikationer så känns det bra att A är så delaktig han bara kan och får en lika god kontakt med vår barnmorska som jag. Hon är verkligen toppen!
 
Ha en fin kväll!
 
Puss

Förbereder

På onsdag går vi in i vecka 32. Därför har jag smått börjat förbereda på riktigt inför Lillebrors ankomst. Jag har tvättat sängkläder och filtar och bäddat i vagnen men inser att jag måste stryka påslakansetet hahahaa. Kommer troligtvis inte behöva vagntäcket om Maj månad blir en varm månad. Vi får se. Jag bäddar med täcke annars får det blir filtar i vagnen. =)
 
Har bäddat spjälsängen med det fina påslakansetet från Färg & Form. Mycket mer än så har jag itne gjort. Jag har börjat beta av handlelistan som jag skrev i förra inlägget. Det får bli en tripp till IKEA härnäst för att köpa lite smått och gott som fattas och så är det ju sängmobilen och så miniapotek. Känns roligt att börja förbereda. Tänk sen när Babysittern står uppackad och babygymmet tar plats i vardagsrummet..vad märkligt. just nu är allt bebisrelaterat så centrerar inne på Lilla rummet.
 
Har provat min amningskudde idag också. Svinbra att ha bakom ryggen eller under rumpan eller mellan benen när kjag ligger och vilar.
 
 
 
 
Puss!!

Sköna Mars

Godmorgon
Mars månad har verkligen visat sig från sin bästa sida! 
Helgen har vi spenderat mycket tid utomhus och njutit gärnet. Jag har blivit väldigt ljuskänslig iom med min huvudvärk som sitter i stenhårt fortfarande men gud vad glad jag är över att solen är här!!
 
Igår var iväg och kollade lite småsaker till Bebisen, var på jakt efter en sängmobil. Trodde jag ville ha en med dinglisar men när jag väl stod i affären så blev jag så osäker. Så det blev inget av det. Kollade på lite annat smått och gott också och kom till slut hem med en amningskudde. En stor och rejäl med Pingu på. Köpte en liten sulky till Julia också att ha i värsta nödlägen. Vår Brio Spin tog nämligen syrran över. Nu börjar man fatta lite att Julia inte längre är så liten som man tror! 
 
Idag är det viloläge för min del. Mitt bäcken är helt ur form och huvudvärken sitter som berget. Helst av allt skulle jag vilja klä på mig gympaskorna och gå ut på en ordentlig PW!! hur najjs hade inte det varit?
 
Imorrn ska vi till bm för ett mäta magen besök. Ska bli kul att se hur stor Lillebror har blivit. Om 2 veckor är det dags för Tillväxt ultraljud. Spännande värre =)
 
Ha en fin dag alla!
 
Puss

Önskelista från Lindex

Jag blir helt galen i altl fint vår/sommar fint som dyker upp i butikerna.
Jag har hittat några guldkorn från Lindex. Några som är påväg och några som redan finns där!
 
 
Alla bilderna är lånade från Lindex hemsida.
 
baddräkten är ju ett måste i Julias sommargarderob. Jag menar HUR söt?! tunikan med hästen på hade Julia älskat! Och kjolen. Jag är inget fan av kläder med figurer på kläderna,.men på vissa plagg är det faktiskt helt okej. Setet med klänning och tights MÅSTE inhandlas när det kommer i butik! vårjackan vill vi mer än gärna ha! Den rosa klänningen som också finns i blått vill också flytta in..gärna i båda färgerna. Strumpbyxorna också. Julia är inte så jätteglad i strumpbyxor men vem vet!
 
Kläderna till Killar vart inte lika inbjudande tyvärr. Men jag fastnade för denna tröjan! 
 
Jamie fyller ju snart år. Och ni som ska komma på kalas och undrar vad han önskar sig så är det vår och sommarkläder! Han behöver shorts, både i jeans och chinos tyg. Snygga t-shirts, solhattar, sandaler osv! 
Leksaker lär han få i present av sina kompisar på barnkalaset så ja högst på listan är kläder.
 
Puss!

Ingen fara på taket..än

Var på kontroll hos bm imorse iom mitt bltr var lite förjöft i tisdags. Min ordinarie Bm var sjuk så fick gå hos en annan trevlig tjej. Bltr låg helt ok och hade inte blivit högre. Och urinet utan anmärkning. Jag kan andas ut lite.
Hon tyckte dock att jag skulle vara fortsatt uppmärksam på minska symtom för svullnaden har ökat och vågen visa +2 kg på 9 dagar. 
Hon sa att jag troligtvis kan vänta mig att blodtrycket kommer stiga inom de närmsta veckorna så därför är det extra viktigt för mig att vila, vila vila och att vara uppmärksam på ihållande huvudvärk, illamående/kräkningar och ännu mer svullnad. 
 
Been there done that. Så trött. Jag hade hoppats jag skulle få slippa denna oron denna gången men barnmorskan tyckte att jag skulle ställa in mig på att det blir som sist för då kan jag iallafall inte bli besviken. 
 
Jag kan iallfall pusta ut i helgen och så hoppas jag att jag inte blir akut sjuk och att blodtrycket ser finemang ut på Tisdag nästa vecka!!
 
 
 
Finns det något bättre än tulpaner? de bara skriker VÅR om dem.
 
På tal om vår, 1 Mars levererar världens vårsol dagen till ära!!
Tror jag ska avnjuta min lunch ute på innergården lejter. Nu ska jag däremot vila en stund och hoppas på att huvudvärken ger med sig.
 
Puss på er!!

RSS 2.0