Underbara Barn

 
 
 
 
Dessa bilderna ska upp på väggen här hemma! 
Syskonkärlek i allra högsta grad...<3

Lion 1 månad (+3dagar)

Tänk att Lion redan är 1 månad!! 
Han är så enormt älskad av hela familjen och Jamie och Julia önskar sig fler syskon så jag tar det som ett gott tecken på att han är accepterad här hemma =)
 
Lion är ett riktigt matvrak, det syns på honom. För oj vad han har vuxit. Lion äter ca varannan timme. Ibland håller han sig 3-5 timmar. Han ammar men två kvällar har han fått 60 ml ersättning och sen amning på det. 
 
Nu har Lion fått sin första förkylning och är så täppt och slemmig att han klöks med jämna mellanrum. Så inatt har han sovit PÅ mig i 5 timmar!!! Skönt att han har sovit i 5 timmar men hade ju varit lite skönare om han gjort det i sin egen säng haha.
 
Lion har precis bytt upp sig till strl nr 2 i Liberos blöjor och använder 56 i kläder som fortf kan vara lite stora i vissa märken. Lion börjar gilla att ligga på skötbordet som innan har varit en pest enligt honom. Nu har han börjat lägga märke till mobilen över skötbordet vilket nog gör det lite roligare att ligga där.
 
Lion har börjat småsnacka lite. Det kräver enormt mycket kraft från honom att få ut ett glädjetjut men det är det gulligaste jag hört! Han är snål med svarsleende. Jag har lyckats få ett!!
 
Lion sover i sin lilla säng bredvid mig. Där sover han mellan nattamningarna. På dagarna blir det vagnen, lilla sängen eller spjälsängen. Allt för att vänja honom.
Än har jag inte lyckats uppfatta hans rytm. Den ändras från dag till dag. Jag har upptäckt att det är en rätt sömnig kille vi har men han sover inte långa sträckor. Mest vaken är han vid 5-6 tiden. Då får jag njuta av hans fina ögon. Och på kvällen innan 20.00. Han brukar ta en lång sovstund mellan 20.00-22-23.00 tiden. Sen äter han sista nattmålet vid 23.00-00.00 tiden. Hur natten blir vet man aldrig. Ibland är han hungrig och öter varnnan timme men ibland sover han 5 timmar för lite mat och för att sen somna om igen. Han vaknar lagom till 7.30 när det är dags för stora barnen att äta frukost innan förskolan.
 
 
 
Puss

Hejdå Mammakläder

Yey!! 
Idag skippade jag mammajeansen och tryckte ner mig i mina egna. Inte smaljeansen MEN ändå!
Nu börjar det närma sig gymträning igen för min del.. längtar!!
 
 
Puss

Tisdag

God morgon!
Har sovit flera timmar i sträck inatt. Mycket tacksam för det. Barnen är lämnade på förskolan ett par timmar bara. Dem hämtas tidigt idag för Jamie ska till tandläkaren. Jag har lite fix och pill att göra här hemma.
 
Helgen bjöd bland annat på trevligt sällskap i lördags av A´s arbetskompis och hans fina sambo som dessutom väntar sitt första barn. Hur kan man bli sugen på en bebismage såfort man ser någon annan ha en?! galet skrämmande.
 
Söndagen fick man en liten sovmorgon och en massa fina presenter. Stort plus att ha 3 barn för många presenter blir det höhö. Sen fick vi finbesök av A´s Faster och Kusin m pojkvän. Dem skulle hälsa på Lion. Det blev go fika och Lion fick sååååå fina kläder!! 
 
Därefter åkte vi hem till mina föräldrar och firade min mamma!
På kvällen hyrde barnen två filmer och jag och A hyrde en och så blev det såklart hemmakvällgottis.
 
Igår var barnen lediga från förskolan då dem hade stängt. Vi lekte på lekplatsen och åt glass och njöt av dagen. Jag var trött som en åsna efter typ noll sömn. Men vi klarade dagen ut och sen kom A hem och lagade middag.
 
Nu la Lion världens bajsblöja hörde jag hahah... plikten kallar!
 
Sårry för tråkiga inlägg. Återkommer med dop planering och annat skojj.
 
 
Puss
 

Namnbyte

Vi har haft svårt att namnge Lillebror. Till sist bestämde vi oss för Jack. Jag har varit helsåld på namnet och har med tiden insett att han inte alls passar till det namnet. När vi häromdagen satt och skrev inbjudningar till Dopet så var det verkligen dags att tänka om.
 
Vi har nu valt att ge honom namnet Lion (Lijon. och inte Lajon eller Leon eller León eller Lión)
När vi tittar på honom så känns det så självklart. Vi hade först gett honom det namnet i andra namn men nu byter vi namn på Jack och Lion.
 
Hans fullständiga namn är nu Lion Jack Henry. Lion som tilltalsnamn och nu känns det rätt i hjärtat.
 
 
Eller vad säger ni?
 
 
Puss

Lipfish

Hola!
 
Imorse efter att jag lämnat kidsen på förskolan gick jag hem till Emma och Saga. Sen hade vi följe till en utförsäljning som höll till i Frälsningsarméns lokal här i Limhamn. 
Där fanns b la lite Geggamoja, Nova Star, DUNS, Lipfish och lite annat.
 
Vart mycket fint men fick bara med mig en bodysuit från Lipfish till Lillebror. SÅ jäkla söt.
Sen tog vi en sväng inom Lindex för jag var tvungen att köpa en solhatt till honom.
 
 
 
Nä nu vaknar Lilleman för lite mat. Sen ska vi bort och hämta Stora kidsen på förskolan och bege oss till lekplatsen. Happy Friday!
'
Puss

Lika?

 
Visst är Storasyster och Lillebror rätt lika varandra. Kolla näsan och munnen.
Fina ni!
 
Puss

Uppdatering

Hallåå!!
Som ni märkt så har nte bloggen varit speciellt prioriterad just nu. Vi har njutit av sommarvärmen och umgåtts med vänner och familj.
Idag är det tråkmåndag igen. Vardag. Jag har inte fått sova så v ärst mycket inatt. Liten har haft bajsparty och velat vara nära nära.
 
När A sen gick på jobb var det dags att masa sig upp och fixa frukost till barnen och amma bebis. Sen ska det hinnas med en massa saker innan vi beger oss hemifrån och traskar bort till förskolan. Jag är glad att det inte är vinter. Jag hade nog dött varje gång ytterkläderna skulle på haha.
 
Annars då?
Livet rullar på i en rasande fart. Lillebror blev 3 veckor i fredags! storasyskonen njuter av lillebror och är fortfarande väldigt nyfikna på honom. Jag känner att jag har landat rätt bra i föräldrarrollen som trebarns mamma. Amningen går finfint, det är en hungirg bebis vi har och oftast äter han mked 2 timmars mellanrum. Ibland slår han till med 3-4 timmar men det är mer sällan än ofta.
 
Nu är barnen på förskolan och jag och Jack kör hemmamys idag. Är trött och behöver ta igen lite sömn.
Lejter gejtor!
 
 
 
 
Puss!!
 

Back to normal

Idag gick A tillbaka till jobb vilket betyder att han smyger iväg innan barnen vaknar och jag blir ensam med alla 3 och all vaardagsbestyr. Frukost ska serveras, Lillebror ska ammas och bytas på. Kläder ska fram och tas på på samtliga och däremellan ska jag också bli klar. Klockan 9 är det samling på förskolan, idag var vi där prick!! Bra jobbat eftersom vi steg upp 7.45. Sen Hade Jack levererat bajsblöja såklart. Det hör till ovanligheten här hemma så det var verkligen välplanerat.
 
Lämningen av barnen gick strålande, det var flera månader sen jag lämnade barnen på förskolan och det känns så skönt i hjärtat när dem vinkar glatt hejdå och ser fram emot ett dag på förskolan. =)
 
Här hemma har jag gjort tråkiga ting som ordnat med lite tvätt, och disk. Måste rendbädda också men det får jag göra i eftermiddag för snart ska vi knata ner till EH för lite fika med Mimmi och Tilma.
 
Jamie ville bli fotograferad bredvid Jack...
 
Det ville inte Julia hahaha.
 
Hej hej Mammaland, nu är vi igång på riktigt!
Hoppas på en helt underbar föräldrarledighet med snälla barn höhö och mycket mys...solen får gärna lysa på oss hela sommarn också. =)
 
Puss !

Dagens BVC besök

Idag har vi varit på Jacks 3:e vägning. Herregud!! vad tiden går undan. Jag bli lika förvånad varje gång jag inser att han faktiskt BARA har varit hos oss i 18 dagar. Det känns ju som att han har funnits hos oss flera månader.
 
Idag hade vi med oss Julia för hon hade en tid på vårdcentralen lite senare. Det var väldigt spännande för henne och BVC sköterskan var så duktig med att inkludera henne i besöket. 
Vi pratade om Jacks öga. Han har trånga tårkanaler som många nyfödda har. Det kleggar och varar och är kletiga. FÖrst var det bara vänster öga sen blev det bra på ett par dagar men nu är det istället det högra ögat som kladdar. Och vi tvättar med ljummet vatten och masserar i ögonvrån men det ger sig inte och har blivit väldigt rött och irriterat istället. Så nu skulle vi ge det två dagar till och är det fortfarande rött och irriterat runt om ögat så skulle vi få en salva. Annars ska det försvinna av sig själv. Kan ta dagar, veckor eller månader. Jag hoppas på dagar.
 
Annars såg allt fint ut. Naveln har läkt jättefint och Lillebror går upp jättebra i vikt.
Idag visade vågen 3840g. WOW! det låter mycket tycker jag men så inser jag att Jamie och Julia vägde mer vid födseln än vad Jack gör nu när han snart bli 3 veckor. Haha. Han följer sin kurva finfint och när han blir 1 månad mäter vi honom. 
 
Efter Bvc var det VC för Jullan sen åkte vi vidare bort till mödrarvårdcentralen för att säga hej till min BM.
Vi gick in och möttes av en annan barnmorska som jag haft vid ett tillfälle och trots det är det som att vi känner varandra haha. Alla på MVC vet vem jag är och om alla mina grav.kompl. haha. Hon kollade upp om Anna skulle vara på plats idag och visst skulle hon det. Hon började 10.00 så vi fick sätta oss i väntrummet i 5 minuter. 
 
Hörde henne komma in och att Susanne sa att någon väntade på henne och hon bara visste att det var jag! möttes av världens leende och fick den längsta kramen i världshistorien!! Det kändes helt underbart att få träffa henne igen och få visa upp Jack och liksom bara visa ett bättre jag! jag kunde inte hålla mig till återbesöket om ett par veckor. Anna betyder så väldans mycket för mig och hon har ställt upp för mig och A i vått och torrt i så många månader och verkligen brytt sig. Hon kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Blödig som man är haha.
 
Hon var imponerad över Jack och väldigt glad över att vi kom och hälsade på!
Kommer känns så tomt när jag efter återbesöket hos henne inte kommer ha någon kontakt. Jag har ju gått hos henne minst en gång i veckan i 9 månader! pratat om allt mellan himmel och jord...kommer bli tomt. 
 
Nu ikväll är jag ensam med alla 3 barnen för första gången. A är i Köpenhamn för att se Bruce Springsteen konserten. Än så länge har allt flutit sjukt bra. Jag och Jullan hämtade Jamie på förskolan och sen har vi lagat god kvällsmat och busat och däremellan har Jack käkat och nu sover han och vi tittar på Bolibompa. Starx ska det bostas tänder och nattas. Sen ska jag duka fram gottigt och bädda ner mig i soffan.
 
 
Lite bilder..får bli instagram..sorry. Har inte fört över några nya bilder till datorn från minneskortet.
 
 
 
 
 
 
Puss

Magen

God kväll!!
Har satt mig i soffan efter en heldag ute med la familia! Vi har verkligen inte satt en fot inne i lägenheten sen kl 11 idag. Vi har mumsat på god mjukglass och avnjutit den godaste grillade maten på länge!!
 
Tänkte för er som var nyfikna på hur magen dragit sig tillbaka nu efter tredje graviditeten så tog jag en bild i förmiddags. Dock med kläder för degmagen i sig är inget vackert att se på. Men det ska såklart bli ändring på det såfort mitt bäcken känns okej!
 
 
13 dagar efter förlossningen har jag tappat 12 kg. Utan att röra ett finger. Jag var ju fylld av vätska så det kom inte som någon överasskning direkt. Nu har jag 8 kg kvar. Ska bli spännande att se om dem kommer bli svåra att bli av med eller om dem kommer försvinna allt eftersom. 
 
Jag känner mig rätt nöjd med hur magen dragit sig tillbaka och igår provade jag göra plankan för skojs skull för att se om jag ens orkade stå i planka och visst klarade jag en Minut utan några större konstigheter så jag ska nog kunna få fason på min kropp en dag.
Det får bli när mitt amningssug efter wienerbröd försvinner hahah. Jag skulle kunna käka wienerbröd hela dagarna om jag fick..Mmmmmums!
 
Jag ser verkligen fram emot att börja träna igen. Däremot tänker jag inte stressa fram något. Det ska bli skönt att få börja med barnvagnspromenader i lite snabbare tempo.. ja herregud vad fit jag ska bli haha.
 
Eftersom det är helgdag idag så har jag ju såklart en liten gottepåse i skafferiet. Den ska snart plockas fram och så blir det hockey på tv:n
 
Puss puss!!

Syskonen

 
Det är många som undrar hur det går här hemma nu med de stora barnen och Lillebror. Avundsjuka, sömn,syskonkärlek, uppmärksamhet osv.
Än så länge flyter allt på väldigt bra, över förväntan tillochmed. Vi hade ställt in oss på det värsta, vakna nätter, skrik från alla håll och kanter och tjaffs och bråk om allt.
 
Jamie och Julia går på förskolan mellan 9-15 och har gjort det sen vi kom hem från  BB. Det betyder att vi har morgnarna tillsammans då vi äter frukost hela familjen och sen traskar bort till förskolan. Barnen lägger sig lite senare på kvällarna än vad dem gjort tidigare för att undvika allt för tidiga mornar. A är fortfarande hemma och är pappaledig så än har inte "verkligheten" börjat. Jag börjar bli lite smått nervös hur det ska gå när jag är ensam på mornarna med alla barnen och ska iväg men det ska nog gå bra.
 
Jamie och Julia har än sålänge inte visat några tydliga tecken på någon avundsjuka gentemot Lillebror. Det är inte någon uppmärksamhetstävlan än även om man märker att dem kräver lite mer uppmärksamhet,med all rätt.
Jamie och Julia är väldigt glada i att vara där Lillebror är! det ska hållas, mysas, hjälpas till med napp och nusse när han är ledsen. Julia är upp över öronen förälskad i sin Lillebror och är så försiktig och snäll med honom.
Hon har blivit STOR. Hon har förstått att hon itne är ,minst längre och att nu får hon minsann göra saker som storasystrar får göra. 
Några veckor innan Lillebror kom hade Julia börjat sova längre i sin säng på nätterna och vissa dagar sov hon hela nätter i sin egna säng.
 
När vi kom hem från BB var Lillebror suttig och ville vara nära och fick sova mellan mig och A efter amning vid 4 tiden. Då passade Julia på att smyga in till oss. Eftersom vi knappt vågar ligga själv med Jack i sängen så vågar vi inte riskera ännu en i sängen så A fick ta med Julia och lägga sig i soffan. Så löser vi nätterna just nu.
Vissa nätter/tidiga mornar kommer hon in och då går dem till soffan eller till Julias säng.
 
Jack är ingen skrikig bebis utan gnyr mest (ta i trä)...så än har han inte väckt syskonen på natten. Han ammar dessutom sista gången runt 00  tiden och vaknar sen vid halv 5 -5 tiden för nästa mål. Ibland gnyr han till för att ta nappen. Förutom inatt då jag ammade säkert 7 ggr haha eller nåt.
 
Amningen går väldigt bra här hemma, det var tufft i början med såriga bröstvårtor och för mycket mjölk och inte en så hungrig bebis. Nu har det ordnat upp sig. Barnen var väldigt iviriga i början med att klappa och gosa när jag ammade men det blev ett för stort störningsmoment så det har dem slutat med utan några sura miner. Dem sitter gärna bredvid och gosar med mig istället.
 
Det är hetl annorlunda att ha en liten bebis när minsta syskonet är 3 ½ år än hur det var när Jamie blev storebror endast 18 månader gammal. Jag känner mig ringrostig och tafatt emellanåt. Däremot känns allt betydligt lättare när storasyskonen kan hjälpa till och klarar sig själv för det mesta.
Å andra sidan var det rätt skönt att kunna sätta båda barnen i vagn och traska iväg, Och när båda barnen sov middag osv. Finns såklart fördelar och nackdelar med allt.
 
Jack har smält in bra i familjen och alla är förälskade i lilla sparvungen. 
Vi njuter varje dag och hoppas att det kommer fortsätta gå smidigt även när jag är själv med barnen. Tyvärr kommer vi inte ifrån trotsen eller syskonbråken men man ska ju veta att man lever också haha.
 
Två minitonåringar i huset gör att man uppskattar bebislivet lite extra haha.
 
Puss!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I bubblan

Lever i den där bebisbubblan så det är därför det är så tyst här inne för tillfället!
 
A är fortf pappaledig och kommer vara det denna veckan och halva nästa så vi försöker njuta av den lediga tiden tillsammans så mycket vi bara kan.
 
Idag har vi varit med Jamie på 5 års kontroll på BVC. Han fick sin spruta och var jätteduktig och mäkta stolt över sin prestation haha. Han fick rita gubbar, klippa cirklar, räkna fingrar, hoppa på ett ben och stå på ett ben i 10 sekunder.
Han mätte 107 cm och väger 17,3 kg. Han följer sin kurva exakt på sin linje utan att avvika en mm. Han ligger en kurva under den "normala" vilket den alltid har gjort. Det är ingen stor kille vi har ..han är alldeles lagom.
 
A släppte av mig och Jack på Espresso hous efter bvc. Jag skulle träffa Mimmi och Tilma för lite fika. Så soft att kunna sitta på uteserveringen och bara prata strunt. Jack fick superfina kläder av Mimmi!
 
Lite senare släppte A av Jamie hos mig för han skulle iväg och spela lite golf. Han passar på när han är Pappaledig, med all rätt. Det förtjänar han.
Dagen avslutades med grill som vanligt och nu sover alla 3 barnen varav en med världens bula i pannan. Julia ja! lilla fia trillade ner från pallen inne på toaletten och slog huvudet i toastolen... snacka om otur!
 
Nu kom A hem med lite kvällsfika åt oss.
Ha en fin kväll.
I´ll be back!
 
Jamie igår på golfbanan. Lektion 2. =)
 
 
Lille Jack... tänk att han redan funnits hos oss i 10 dagar!! 
Han älskar sin vagn. Och jag är helt inlöve i mina vimplar haha.
 
Puss

BVC hembesök

Idag har vi haft hembesök från BVC. Har fått en urgullig tjej som verkade toppen!
 
Vi vägde Lilleman som nu väger stadiga 3490g!!
Han vägde 3560 gnär han föddes och vägde 3360g när han skrevs ut i söndags.
Det betyder att mina bröst levererar och att Jack gillar mjölken. Ett superteam helt enkelt =)
 
 
 
 
 
 
Ni får nöja er med lite instagrambilder så länge. Har inte lagt över bilderna från kameran än.
 
Puss puss!

Förlossningsberättelse ... Jack<3

Hade som bestämt ett läkarebesök på torsdag kl 10.30 där en ny bedömning skulle göras. Jag hade börjat ta blodtrycksänkande så det skulle kollas upp om dem hjälpte.
Vi gjorde vanliga kontroller och Bebis mådde jättefint och så fick vi träffa doktorn som snabbt och lätt sa att det är dags att sätta igång! Kroppen orkar inte mer och jag ska inte gå med det höga bltr längre.
Där och då brast det. Är det verkligen sant?!
 
Doktorn undersökte mig, Lillebror låg högt och var rörlig, livmodertappen 1 cm. Bakåtlutad men mogen Öppen 2 cm.
Det bestämdes att jag skulle sättas igång med gel. Precis som med Julia.
Helt plötsligt befann vi oss på rum 12. Ett dubbelrum men bara för oss. Blev inskriven och fick min första dos av 3 kl 12.20.
A åkte hem för att hämta BB väskan, ordna med barnvakter osv. 
 
Jag fick fina regelbundna värkar direkt som höll i sig men blev varken mer intensiva eller mer smärtsamma. När det var dags för dos 2 av gelen vid 17 tiden så var min kropp fortfarande igång så jag fick inte den dosen då för att undvika värkstormar. Nån timme senare började mina värkar plana ut och komma allt mer oregelbundet så då fick jag dos 2. Det hela satte igång igen men precis som innan fick jag bara onda värkar men som inte gjorde något!
Dem kände och klämde men livmodertappen var så långt bak. Jag fick sån jäkla spänningshuvudvärk och hade ont i huvud, axlar och rygg. Natten var hemsk! jag visste inte var jag skulle ta vägen nånstans. Vid 03.00 var det dags för dos 3. Men jag var helt slut och visste knappt vem jag var när A till slut sa åt dem att avbryta. Jag behövde få sova. Annars skulle jag inte orka med en förlossning.
 
Efter ett samtal med läkaren så fick jag en sovdos och fick sova o 3 timmar.
 
På morgonen fick jag dos 3 av gelen men den gav mig knappt några sammandragningar. Där och då trodde jag det var kört men läkaren försäkrade mig om att dem hade både en plan B och en plan C om gelen inte skulle fungera.
 
Vid 13.00 undersöker dem mig och INGENTING har hänt. Jag tappade hoppet.
Vid 13.30 började jag känna en annan sorts värkar. Dem här gjorde mer ont och det kändes innerst inne att dessa gjorde verkan.
14.00 kommer kvällens barnmorska in. Hon var väldigt rak på sak. Snäll men hårdhänt och grov haha. Vi pratade lite och jag försökte andas genom mina värkar. Hon tyckte jag skulle duscha men jag jag ville inte. Hon tyckte det iallafall. Jag bad om att få bli undersökt först.
 
Sagt och gjort. Hoppade upp på sängen och hon körde upp hela armen. frågade om vattnet brukar gå då jag säger att dem alltid brukar få ta vattnet på förlossningen. Ett två tre så går mitt vatten och tappen är utplånad och jag är öppen 3 cm!! då var kl 14.30
VA`?!?
Jag var i chock och började skaka. Hon kastade in mig i duschen där jag får helvetiska värkar!! Orkar stå i 10 minuter sen får A hämta barnmorskan för nu vill jag in på förlossningen. Jag ville ha lustgasen och EDA.
Barnmorskan kommer och är lite irriterad över att jag redan duschat klart. Hon skulle ordna med rapport till förlossningen och då fick jag lite panik för nu gjorde det ONT!
A packade ihop oss och vi promenderade bort till förlossningen och fick stanna ett par gånger, Värkarna kom tätt tätt tätt och barnmorskan masserade min rygg sååå skönt. 
 
Klockan 15.00 blev vi inskrivna på förlossningen. A var tvungen att lägga på bilen! och jag fick träffa min barnmorska! herregud vilken underbar människa!!
Jag bad om lustgasen och sa att jag ville ha EDA. Det skulle hon fixa. 
 
Helt plötsligt börjar värkarna ändra karaktär och jag känner att det trycker så bara den. Jag hör hur jag låter och blir rädd att krystvärkarna redan börjat. Fick lustgasen och den hjälper de två första värkarna sen har jag masken för att skrika i.
 
Undersköterskan kommer in och hälsar och A berättar att det brukar gå fort när vattnet gått och att jag tidigare nästan fött barnen utan barnmorska på rummet. Det vill vi inte vara med om igen. Undersköterskan var införstådd med det. Allt där emellen är lite som en dimma. Jag minns att jag börjar krysta och barnmorskan undersöker mig och säger att jag absolut inte får krysta för jag är bara öppen 4 cm!
 
Jag försker hålla emot men klara max ett par värkar som förövrigt avlöser varandra utan pauser.
Helt plötsligt krystar jag och ber om ursäkt men jag kan inte längre hålla emot. Barnmorskan förstår mig men säger att bebisen blir väligt stressad och i min dimma hör jag att dem ber om hjälp. In kommer en annan barnmorska som jag minns presenterade sig men jag fattade inte varför. Jag hör dem säga att hjärtljuden går ner och att det börjar bli väldigt bråttom. En barnmorska säger till mig att det kommer göra ont nu när hon går in och ska trycka undan eventuella kanter för att bebisen ska kunna komma ut. Jag börjar gråta och säger till A att jag är rädd. Kroppen säger åt mig att krysta och jag krystar för fulla muggar och när dem till slut säger att jag krysta allt vad jag kan, för jag är öppen 10cm så känner jag en sån lättnad.
Har ingen tidsuppfattning men när jag fick tillåtelse att krysta utan en massa händer i underlivet så tog det ca 2 krystvärkar innan han äntligen var ute.
 
Dem drog bort lustgasmasken från mig när bebisens huvud stod precis vid utgången och det gjorde så jäkla ont och jag var så förbannad över att dem tog bort lustgasen. Men jag kunde ta emot honom själv och 15.43 ligger en liten kladdig klutt på mitt bröst och skriker.
 
43 minuter på förlossningen och kämpade mot krystvärkar hela tiden. Det var intensivt men en riktig drömförlossning!
Det blev inte alls som jag hade tänkt mig men det blev bra ändå =).
 
Efter Jamie och Julias förlossningar har jag känt mig rätt överkörd och mörbultad men inte alls denna gången. Jag kände mig som en fjäder. Jag kunde gå och kissa 10 minuter efter att han kommit. Har varken känt mig svullen eller känt några smärtor där nere efter förlossningen.
Jag har blött väldigt lite. Och nu 6 dagar efter förlossningen använder jag bara trosskydd för rikliga flytningar.
Jag kan göra både ettan och tvåan utan problem och knipa av kisstrålen.
 
Jag mår som en prinsessa!!
 
Vår Jack Henry Lion kom som ett skott och tog oss med storm!
 
 

RSS 2.0