Vecka 20

 
 
Bebis:
Bebis är drygt 20 cm från huvud till tå och väger lite mer är 250g. Nu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Det växer hår på huvudet och sinnena utvecklas fort. Bebisen kan känna smak, lukt. Den kan också höra och t om känna igen min röst. Bebisen kan nu också reagera på smärta.
 
Mamma:
Man kan känna sig lite oglamorös när kroppen sväller. Avsätt lite tid till att-ta-hand-om-dig- själv de närmsta veckorna. Fixa håret, köp lite nytt smink och lite nya kläder.
Nu kan huden flrändras och man kan få pigmentfläckar lite varstans på kroppen. En linje över magen är vanligt men också mörka fläckar i pannan, överläppen och i armhålorna.
Nu är vi halvvägs i graviditeten, barnet rör sig mer och mer och man kan nu se rörelserna utanpå magen. På en del mammor kan naveln börja puta utåt.
 
Mina tankar:
HALVVÄGS...iallafall när denna veckan är slut =).
Nu känner jag mig gravid, magen växer och Lillebror sparkar!
Jag har gått ner ännu mer i vikt och nu ligger jag på 2,6kg + sen inskrivningen. I samma vecka med Julia hade jag gått upp nästan 6 kg. Det vänder nog närsomhelst.
Jag mår bra i övrigt, foglossningen behöver jag inte ens skriva om...den finns kvar. 
Nu är det Julen som väntar och sen går vi in 2013, vårt år!...fr om vecka 24 alltså i januari kommer jag gå på kontroller och blodflöden på KK..specialistmödrarvården. Så över Julen får man passa på att ta det lugnt =).
Bebisen växer, det märker jag och sparkarna blir kraftigare men moderkakan i framvägg förstör lite...hade samma med Julia men dfrån v 24 kände jag henne JÄTTEmycket!
 
Jag har sett några sparkar från lillebror utanpå magen och det är döhäftigt. Nu ska jag försöka njuta så mycket jag bara kan av graviditeten och längta långsamt tills vi frå träffa Lillebror i Maj.
Idag har jag gått 47,7% och 134 dagar. 146 dagar återstår.
 
Puss

Kommentarer
Postat av: Sussi

Woohoo! Grattis! Jag kommer dit på söndag, som vanligt :P Lillen i magen rör sig mer och mer, men inga riktigt synliga sparkar ännu. Bara sett hicka ovanpå magen. Vill se meeeer! =)

Svar: tack! vilket hopp det blev mellan oss nu..men ändå nära och jag lär ändå gå över tiden haha. känns magiskt att se och känna sparkarna utanpå magen =)
Linnéa

2012-12-12 @ 15:11:55
URL: http://www.tussilulls.blogg.se
Postat av: Sussi

Japp, fast det kunde varit värre :P Som sagt, det är väl typ bara 5 % som prickar rätt på precis BF. Jag är övertygad om att jag oxå kommer gå över tiden. Sex dagar vore perfekt, lagom till 17 maj. Haha.

2012-12-12 @ 17:07:47
URL: http://www.tussilulls.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0