Tandis!

Jamie hade sitt första riktigt besök hos tandläkaren imorse. Han var riktigt tuff när han gick dit och tjatade om att tandläkaren är snäll och att dem gillar päron haha. När vi väl kom in i rummet så var där bara en tandsköterska först som visade Jamie stolen och hur man kunde trixa med den och så där, väldigt bra sköterska. Hon pratade jättemycket med honom men han stod bara och skakade på huvudet.
Sen kommer tandhyginisten, supermunter dam som tror att Jamie heter Pelle! jag tror först att hon skojjar för att lätta upp stämningen men nä hon trodde det var Pelle som var på besök hahah. Hon var också jättebra om än gapig och skrikig men pratade mycket med honom, mig och Julia. När hon sa att Jamie och jag skullle sitta i stolen så brast det för honom. Han grät obehindrat men vi kunde lugna honom och tillslut gick han med på att sitt i mitt knä på vanlig stol. Han gapade när hon gick in med spegel för att räkna tänderna och han gapade när hon skulle"kittla" tänderna med den där taggiga skrapan. SUPERduktig!!
Hon ville att vi skulle komma tillbaka nästa år iom han var så rädd, annars är inte nästa besök förrens vid 5 års ålder. Tänderna såg jättebra ut men vi skulle absolut ta bort nappen på natten också samt nappflaska! Kvällsvällingen är ju hans heligaste, morgonvällingen har vi tagit bort nästan helt redan. Men vi får ge han det i pipmugg och se om han tycker det är okej.
När vi var klara fick han välja och vraka i lådorna efter en liten sak, han valde den fulaste kon som fanns hahah.. Julia roffade åt sig en jättesöt klämma haha.
Nu i efterhan pratar han glatt om tandläkaren och hur hon räknade alla hans krokodiltänder..=). Positiv upplevelse iallafall.
Puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0