Vintergarderoben 2013/14

Det är alltid en bra idé att vara ute i god tid med planering och inköp av vinterkläder. Ett år fick vi jaga overall till Julia i hur många affärer som helst för hennes strl var slut i den färgen och modellen som vi ville ha. Vinterskor är ett annat stressmoment. Detta året är vi ute i god tid...skönt.
 
Det var svårare att hitta bra och prisvärda overaller detta året till Jamie och Julia. Vi har haft Kaxs från kappahl i två år men fått lämna tillbaka dem ett par månader senare då de tejpade sömmarna har slitits upp och gått hål på. INTE OK! Detta året har dem gjort förstärkningar på det stället där det blev hål men tyvärr tilltalade inte färgerna eller modellerna mig detta året. Annars är det en väldigt prisvärd och grymt bra overall!!
 
Sprang på Reima Tec overaller som såldes ut för halva priset!! SKITFULA är dem tycker jag men är övervägande bra overaller för förskolebarn. Jag kände att för priset var det helt klart värt att köpa. Utseendet spelar mindre roll. Jamie och Julia tyckte dem var fina så det kan ju kvitta vad jag tycker. Denna overallen är "ballong" modellen. Direkt hämtade från 80 -talet. ...Men de är rymliga, mjuka och sköna i tyget vilket underlättar lek och rörelser. Värmedyna på rumpan! Kvalitén och priset fick styra detta året så får vi istället hotta upp det med snygga mössor och vantar.
 
 
 
Julias overall har en liten päls på huvan vilket gör att den lite mer ok haha. Tråkiga färger annars är den fin!
 
 
Jamie´s overall. Mörk och tråkig men det positiva är att all skit inte syns ;)..
 
Vi har köpt vars två par stövlar till barnen. Ett par fodrade allvädersstövlar från Kavat Och varsitt par varma stövlar från ralph lauren. Dessa hoppas vi ska hålla barnens fötter varma och torra hela vintern.
 
 
 
Lion kommer sitta i vagn hela vintern med undantag från bilresor och kanske lite pulkaåkande. Vi har en åkpåse från Elodie details men den känns aningen för flickig så den får nog säljas och köpas en ny. Under hösten kommer Lion använda en vindfleece overall från Polarn och pyret. Fram till han växer ur den. sen har vi köpt en vindfleece jacka och skaljacka att ha i vagnen. tog strl 80 för att han ska kunna utnyttja det till våren också.
 
 
 
 
Till detta ska ett par varma tofflor köpas och vantar, mössa och halsskydd såklart.
När Lion sen ska hänga i pulkan eller känna på snön osv så har vi två overaller hemma. onödigt!! måste göra mig av med en men vet inte vilken..
 
 
Snyggingen från Lundmyr of Sweden! ääääälskar den!!
 
 
 
 
Eller denna från Polarn och pyret. Denna overallen är bra mycket mjukare och troligtvis lättare att ta på och av iom två vägs knäppningen. 
 
Får fundera lite till.
 
Så långt har vi kommit. De stora är klart. bara mössor, vantar och halsskydd som saknas. Men tycker att vintern kan hålla sig borta ett bra tag till.
 
Puss
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Magdalena

Vilken strl har du i fleeceoverallen till Lion? Vi ska köpa en till Lukas men vet inte vilken strl jag ska satsa på, han har fortfarande 56 fast han är 15 veckor. Ska köpa åkpåse att ha i vagnen. Kram

Svar: Vi har strl 68 i denna. Hoppas kunna ha den ett par månader. Har Lukas strl 56? men vilken liten en =), Hur stor är han? Lion väger 7 kg och är 64cm. Kram!
Linnéa

2013-09-03 @ 21:11:54
Postat av: Jenny R

Fina grejor!
Tycker nog Lundmyroverallen är finare men Po.p mer barnbänlig. Svårt det där.

Har också haft Kaks till Theo i 2 år men velar detta året. Förra året sprack den längst innerbenet. Liksom längst någon hård förstärkning. Blev väldigt förvånad eftersom Theo är en kille som aldrig sliter på varken kläder eller skor. Tänkte inte ens på att reklamera. Var gick det hål på era? Tänkte om det är ett vanligt problem. Då vågar jag mig nog inte på Kaks i år igen,

Kram/Jenny

Svar: Ja men samma här. Lundmyroverallen ser så mysig ut .. vi får se.Våra Kaxs overaller sprack också på insidan av benen och Julia och Jamie sliter heller inte sönder sina kläder. Dem såg ju ut som nya i övrigt så det var inga problem att lämna tillbaka. Nu har dem ju satt knäförstärkningen en bra bit in på bakbenet troligtvis efter att ha fått reklamerat deras overaller tidigare år. Min syster har också behövt lämna tillbaka sina med samma problem.

Kram!
Linnéa

2013-09-03 @ 22:55:58
Postat av: Jenny R

Kunde tydligen inte stava igårkväll ☺. Kaxsoverall menar jag ju!

Svar: hahahah förstod det ;)
Linnéa

2013-09-04 @ 08:24:21
Postat av: Magdalena

Lukas väger 6,4kg och 60cm, jag har en del i PoP i strl 56 och dom funkar ännu eftersom han inte är så lång. Testade strl 62 på han i vissa märken men dom är stora till honom ;) Men det skiljer ju sig mellan dom olika märkena. Jag har inte bestämt vilken strl jag ska satsa på 68 eller 74 i fleeceoverallen :) Kram

Svar: Kanske lika bra att ta eni strl 74. Han ska ju ha den till våren också kanske? gör ju ingen om den är lite förstor till en början=). Polarn och pyret är sannerligen stora i storlekarna. Lindex är alldeles små och kappahl är väl nästan normalstora? iallafall det mesta. Svårt när det skiljer så på storlekarna från märke till märke tycker jag,.,,Kram!
Linnéa

2013-09-04 @ 16:23:16
Postat av: Amanda

Lundmyr var ju supersöt!

2013-09-06 @ 09:58:25
URL: http://aochmflyttarin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0