Vecka 33

 
 
Bebis:
 
Nu är bebisen ungefär 43 cm lång och väger ca 2,2 kg. Kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Hjärnan växer snabbt och huvudet blir allt större. Barnet fortsätter att röra på sig men rörelserna kommer att kännas mer som rullningar än sparkar. Allt du gör påverkar din bebis på ett eller annat sätt. Om du sitter, står, går, äter sover osv. Tänk på att vila när du känner dig trött! 
 
Mamma:
 
Om ditt barn har lagt sig tillrätta kommer det kännas behagligar för dig, det blir lättare att andas och om du haft magbesvär så kan de släppa nu. Du kommer att uppleva ökat tryck neråt och man kan känna stickande och ilande smärta i bäckenet, det är helt ofarligt.
 
Egna tankar:
 
Tycker inte magen växer så mycket och när jag tittar på bilder från graviditeten med Jamie och Julia så är magen betydligt mindre denna gången. Så än är den inte i vägen. Lillebror tar plats i magen iallafall och han lär nog bli likastor som sina syskon så jag är inte orolig =). Vår busiga bebis har valt att vända sig fast på fel håll. Han har legat med huvudet neråt i flera veckor men nu kände han för att ha rumpan neråt! Än har han tid på sig att vända sig och enligt barnmorskan så är chanserna mer än bra att han kommer göra det på egen hand. Jag hoppas verkligen det! Det känns iallafall helt annorlunda att ha honom "uppochner". Hans hårda skalle tar mer plats vi revbenen än om det hade varit en rumpa där..
Jag mår helt okej, börjar tappa modet io m foglossningen som bara blir värre och värre. Dem säger att det ska kännas bättre när bebisen fixerar sig men som omföderska så är det inte ens säkert ATT bebisen fixerar sig alls. Annars är Lillebror väldigt vaken, nu har han dock ändrat dygnsrytm och gillar att böka rundor på sena kvällar och nätter och gärna tidiga morgnar. Det bådar ju gott inför framtiden haha.
Jag sover som en kratta, dvs knappt något alls. Kissar många ggr på nätterna.
Vågen visar plus denna veckan också..så totalt +14,3 kg. Jag har ju börjat samla vätska så det kommer inte som en chock direkt. 
idag har vi gjort 80,4%. 225 av 280 dagar. Nu återstår endast 55 dagar mer eller mindre.
På måndag har vi en heldag på sjukhuset. Tillväxtultraljud, flödes och samtal med specialistdoktorn.
Jag vill att det ska gå undan samtidigt som jag vill vara gravid för evigt. 
Vi längtar iallafall efter vår Lillebror!!
 
Puss
 

Kommentarer
Postat av: Veronica

Fin mage du har, jag tycker tiden har gått så fort denna gången och jag känner att jag måste börja förbereda mig mentalt på att det verkligen är sant:)<3

Svar: Jag har haft perioder då jag tycker tiden gått jättesnabbt men sen har det funnits veckor som har gått jättelåååångsamt =). men jag har nog heller inte riktigt fattat att det faktiskt ska komma ut en bebis haha. =)
Linnéa

2013-03-13 @ 19:13:54
URL: http://4livliga.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0