Nappträdet

God för middag!
Igår pratade vi med Julia om det var dags att ge bort napparna nu. Vi har hela tiden förberett henne att det ska göras när hon blir 3 år. För tändernas skull.
Hon älskar verkligen sina nappar men är utan den hela dagarna på förskolan så vi kom fram till att det var dags, igår.
 
Julia letade fram alla sina nappar hon kunde hitta, räknade dem och la undan 2 st som hon ska ha när hon sover. I sin egen säng. Jag skulle aldrig slita bort hennes trygghet på natten när hon ligger ensam på rummet. Nappen på natten får hon ha året ut iallafall.. det tar vi sen.
Hon var väl införstådd med vad vi skulle göra. Det var dags att ge napparna till fågelbebisarna helt enkelt. Jamie förklarade för henne att han gjort likadant.
 
Julia trädde på alla sina nappar på ett snöre och satte sen runt halsen. Hon passade på att sutta på varenda en!
 
 
Vi körde bort till Rönneholmsparken där nappträdet är. Julia sprng runt och lekte med löven med napphalsbandet runt halsen,..hon var inte alls sugen på det där nappträdet.
När vi sa att det var dags så knatade hon dit. Tittade på alla andra napparna och förundrades över hur många nappar där hängde, t om nappflaskor. Hon var lite mallig när hon berättade att hon minsann slutade med nappflaskan för länge sen haha.
 
Julia och A letade efter den perfekta grenen. Det fick bli en gren med bara blå nappar. Den behövde lite rosa sa hon. Vi hände upp napparna och släppte iväg grenen så vi inte längre kunde nå den. Det ögonblicket var väldigt jobbigt för henne. Hon grät inte men hon sa att hon inte ville och såg sorgsen ut. Vi förklarade att man fick lov att vara ledsen och sakna sina nappar. Att när vi saknade napparna extra mycket kunde vi åka till trädet och hälsa på. Vi påminde henne också om att hon har ju nattnappen hemma och det lättade lite...
 
 
Vi belönade henne för sin stora insats. Vi åkte till leksaksaffären där hon fick välja en leksak. Hon berättade ivrigt om att hon gett bort sina nappar och sa inte ett ljud om att hon ville ha tillbaka dem under hela dagen. inte ens i bilen, inte ens när hon vart ledsen. 
 
När hon sen skulle gå och sova. (de senaste veckorna har hon somnat i vår säng)..så påminde vi henne om att hon fick ha sin nattnapp i sin egen säng. Inte i mammas och pappas. Hon valde nappen och la sig i sin egen säng och somnade på två röda utan ett ljud. 
 
Vi är stolta föräldrar här hemma. Mycket stolta. Vilken tjej vi har!!
Puss
 
 

Kommentarer
Postat av: jenni

Var inte storebror stolt när han fick visa var hans nappar hängde? Skönt att hon somnar i sin egen säng igen. Love blev lite lite impad när inte Julia skulle ha napp längre, men vi sa ju att hon slutade helt;-) Puss

2012-10-22 @ 12:39:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0